Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jde hlavně o to, jak na modifikace koukáš ty- pokud ti nevadí, že budeš mít takovej Omega bastl, sice všechno origo díly ale pořád ne origo produkt Omegy. Mně osobně se výsledek moc líbí, ale nikdy bych si ho neudělal. SMP mají kouzlo právě v té útlosti, PO zase v tom že jsou to pořádný hodinky. A myslím, že tady na fóru moc členů osobní zkušenost mít nebude, ale třeba se pletu

A ještě k modifikaci- nejvíc mě dostalo to dokonalé vyladění včetně cifru. Vizuálně krása, ale myslím si, že mi moje 2254 vyhovují více. Ale jak se říká- 100lidí, 100chutí.

Upraveno uživatelem sashator
Odesláno

Jde hlavně o to, jak na modifikace koukáš ty- pokud ti nevadí, že budeš mít takovej Omega bastl, sice všechno origo díly ale pořád ne origo produkt Omegy. Mně osobně se výsledek moc líbí, ale nikdy bych si ho neudělal. SMP mají kouzlo právě v té útlosti, PO zase v tom že jsou to pořádný hodinky. A myslím, že tady na fóru moc členů osobní zkušenost mít nebude, ale třeba se pletu

A ještě k modifikaci- nejvíc mě dostalo to dokonalé vyladění včetně cifru. Vizuálně krása, ale myslím si, že mi moje 2254 vyhovují více. Ale jak se říká- 100lidí, 100chutí.

Ahoj, mas sice pravdu, ale me na SMP vadi, ze vypadaji strasne na cemkoliv nez je tah a myslim si, ze to do velke miry dela ta luneta. Jak jsem psal vyse, tak PO jsou zase moc vysoke a na RLX Submariner jsem asi moc mlady ...

Koukni na tohle: http://www.flickr.com/photos/shanelin/5597800282/in/set-72157624117378632/

(mimochodem je to stejny clovek co si ladil MoonWatche, jak tu na foru bylo jiz zminovano)

Odesláno

Já bych do toho šel. Modifikace jsou mi celkem sympatické, zvlášť když je to z originálních dílů.

Zkušenost mám jen s výměnou ciferníku, což je ovšem ta snažší část téhle úpravy.

Odesláno

Hele, já se s tebou vůbec nepřu o to, že je to skvělá modifikace- opravdu se mi líbí, ten člověk má očividně vkus (ty Speedmastery jsou snad ještě lepší). Jen jsem v tomto asi konzervativní- pro mě je Omega téměř modla v hodinařině a proto by mi dřív nebo později modifikace asi vadila. Pro mě je zkrátka SMP vzor sportovní elegance a Planet Oceany echt potápky.

Ale být tebou, tak bych do toho zkusil jít, očividně by ti to mohlo vyhovovat. Na druhou stranu asi to nebude taky úplně nejlacinější a origo díly bude poměrně složitý sehnat. Zkusil bych možná kontaktovat přímo autora modifikace- myslím, že ti rád poradí.

Odesláno

Ahoj,

zajimalo by mne jestli nekdo z Vas nema zkusenost s touto prestavbou. Mam obyc quart SMP a PO se mi libi dokavad si je nedam na ruku a nevidim jejich vysku. Tohle by vyresilo muj "problem", ale zajimalo by mne jestli nekdo ma zkusenost i v nasich koncinach.

Diky,

P.

Link na prestavbu: http://forums.watchu...res-403797.html

Znám tu přestavbu a jsem z výsledku nadšený. Klidně bych šel bych do tohoto projektu, ikdyž zatím nemám základ (2252), ale rád si ho kupiím.

Výsledek se mi líbí víc než běžné PO (navíc PO má kolem mě asi 5 lidí :-)

Myslím, že stačí najít hodináře, který by si troufl vyměnit insert a bezel. Najdeme na foru někoho šikovného, kdo má k dispozici něco z uvedených nástrojů?

Vypadá to, že už jsme 3, kdo by do toho šel :-)

Odesláno

Znám tu přestavbu a jsem z výsledku nadšený. Klidně bych šel bych do tohoto projektu, ikdyž zatím nemám základ (2252), ale rád si ho kupiím.

Výsledek se mi líbí víc než běžné PO (navíc PO má kolem mě asi 5 lidí :-)

Myslím, že stačí najít hodináře, který by si troufl vyměnit insert a bezel. Najdeme na foru někoho šikovného, kdo má k dispozici něco z uvedených nástrojů?

Vypadá to, že už jsme 3, kdo by do toho šel :-)

A to, ze po vymene je malej fuk pod bezelem a nejlip vymenit i sklo za to z PO, aby tam nebyl zub mezi safirem a vlozkou lunety, to uz sis neprecet?

A ze je tam dial z 2230 s oramovanyma indexama a sekundova rucka z PO 42? Naklady na takovejhle tuning budou pak pekna palka. a chce to fakt sikovneho hodinare s vercajkem...

A zaklad neni quartz, ale automat...

Odesláno

Tak do toho bych nešel,leda že to udělá přímo Omega.Ale na druhou stranu,když bude nějaká ofiko firma /viz. Mercedes-Brabus/, proč né.

Tak to si myslim, ze se takova firma nenajde, Omega si hlavne oficialne na hodinky urcite sahat nenecha!

Odesláno

A to, ze po vymene je malej fuk pod bezelem a nejlip vymenit i sklo za to z PO, aby tam nebyl zub mezi safirem a vlozkou lunety...

Zkoumal jsem to na fotkach a budu s tim umet zit. Je to drobounky.

A ze je tam dial z 2230 s oramovanyma indexama a sekundova rucka z PO 42?

Rucku s PO42 urcite chci, dial z 2230 neni nutnost. Krom toho, nemam zaklad, takze treba najdu jako zaklad 2230...

Naklady na takovejhle tuning budou pak pekna palka. a chce to fakt sikovneho hodinare s vercajkem...

Zkusme pocitat:

Bezel PO42 $260

Sekundovka PO42 $60

Textil remen + spona $300

Kolik si rekne dobrej hodinar???

prip. aby to bylo dokonaly - novy safir $174 (3.800 Kc)

Odesláno

Tak za sebe musím říct, že ten dial z 2230.50 by byl nutností (právě on to tak krásně dolaďuje) a sehnat tyhle kousky asi nebude úplně tak jednoduchý. No a naprostej základ opravdu bude hodinář, kterej se toho nebude bát a kterej to hlavně zvládne. Přeci jenom by to byl docela drahej špás, kdyby to potom všechno padlo na hodináři....

Odesláno

Když už bych to dělal, vyměnil bych rozhodně ciferník a pokud lunetu, pak i safír.

Díly by mohl mít Otto Frei. Ceny jsem u něj našel následující: sekundová ručka $17.60, luneta $256, safír $181. Ciferník jsem tam nenašel. Kdysi mi ho objednali i vyměnili v servisu u Dušáka, i když napřed tvrdili, že to nejde.

Jako základ se dají použít i jiné Seamastery se stejným pozdrem. Nanejvýš by se vyměnily i ručky a případně datový věnec (což už by mohlo být trochu složitější).

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak pokud by se někomu do přestavby opravdu chtělo, tady je odkaz na WUS kde se prodává verze 2254 s cifrem 2230 a vteřinovkou z PO, už by stačila pouze luneta... a cena docela dobrá, i když samozřejmě nevím jestli posílá do Evropy

Upraveno uživatelem sashator
Odesláno

Cena 1500 USD byla takt dobra, takze se to prodalo behem par hodin...

Naprosto s tebou souhlasím, kdybych je neměl tak bych o nich velice uvažoval. Jak jsem psal- tuning nemusím ale ten cifr z 2230 má něco do sebe, nějak se mi zalíbil ale hrabat do nich nebudu, to by byla skoro svatokrádež biggrin.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...