Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak chronomag nás zmagořil a inspiroval natolik, že mi chvíli po tom, co jsem udělal vlákno, že bych vyměnil keramické zelené Suby za keramické GMT Mastery, příšla SZ od člena xjr1, že by to udělal, ale jakože jen dočasně, protože má GMTčka rád. Napřed jsem si říkal, že je to hovadina, ale protože jsem chronohovado, odpověděl jsem že jo a že dáme kafe. Chvíli nám to trvalo, než jsme se sešli, ale dneska jsme to u kafe udělali :whistling: Tak mám na cca. 14 dní GMTčka a xjr1 žabáky. Myslím, že je to zajímavý share systém, který by mnoha členům fora mohl zachránit nervy, manželství a stav konta :speak_cool: Jasně, není to ono, ale tak pohrát si a ozkoušet si na chvíli jiný model, abych věděl jestli by byl ten pravý, je fajn :king:

post-2928-097738700 1350395069.jpg

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno
  V 16. 10. 2012 v 13:45, volfda napsal:

Tak chronomag nás zmagořil a inspiroval natolik, že mi chvíli po tom, co jsem udělal vlákno, že bych vyměnil keramické zelené Suby za keramické GMT Mastery, příšla SZ od člena xjr1, že by to udělal, ale jakože jen dočasně, protože má GMTčka rád. Napřed jsem si říkal, že je to hovadina, ale protože jsem chronohovado, odpověděl jsem že jo a že dáme kafe. Chvíli nám to trvalo, než jsme se sešli, ale dneska jsme to u kafe udělali :whistling: Tak mám na cca. 14 dní GMTčka a xjr1 žabáky. Myslím, že je to zajímavý share systém, který by mnoha členům fora mohl zachránit nervy, manželství a stav konta :speak_cool: Jasně, není to ono, ale tak pohrát si a ozkoušet si na chvíli jiný model, abych věděl jestli by byl ten pravý, je fajn :king:

Pěkné, pěkné.

Mohl bys prosím tě pro mne shrnout porovnání pocitů na ruce Suby x GMT, hlavně z hlediska výšky pouzdra?

Díky

Odesláno

Super kluci! V tomhle případě mě mrzí jediná věc.... že mě to taky nenapadlo. GMTčka totiž taky tak nějak trošku vesměs asi do určité míry chci, akorát bych je šel narozdíl od vás dvou rovnou koupit. Výměna mě prostě nenapadla.

Odesláno (upraveno)
  V 16. 10. 2012 v 14:55, Jay Doll napsal:

Super kluci! V tomhle případě mě mrzí jediná věc.... že mě to taky nenapadlo. GMTčka totiž taky tak nějak trošku vesměs asi do určité míry chci, akorát bych je šel narozdíl od vás dvou rovnou koupit. Výměna mě prostě nenapadla.

No, já chtěl původně buď natrvalo vyměnit žabáky za GMT, nebo je prodat a GMTčka prostě koupit. Ale tenhle zlepšovák mě baví :) Po pár hodinách s GMT si tak nějak říkám, že asi ještě zůstanu u zelené...

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno
  V 16. 10. 2012 v 14:11, Chronař napsal:

Pěkné, pěkné.

Mohl bys prosím tě pro mne shrnout porovnání pocitů na ruce Suby x GMT, hlavně z hlediska výšky pouzdra?

Díky

Co se týče proporcí, nejsem si jist, jestli je v pouzdrech vůbec nějaký rozdíl. Na výšku mi přijdou stejné, ale na ruce vypadají suby ,,surověji", GMT zase jemněji. Je to o názoru, ale že mají každé jiný nádech, to prostě nezapřou. Osobně musím říct, že mi asi více sedí Suby.

Odesláno

Akorát to naráží na stejný problémy jako u "pronájmu hodinek" o kterém tu už taky šla řeč. Vyměníte si hodinky, ty s nima někde švácneš o futra a je po srandě.

Odesláno

Samozřejmě, že to má svá úskalí a do poslední chvíle jsem si nebyl jist. Ale xjr1 je fajn chlapík, byl to velmi příjemný pokec. Jeho hodinky jsou ve výborém stavu, stejně jako moje a už jen podle zacházení s nimi při odkládání na stůl v kavárně jsem viděl, že je opatrný. Jsem na to úchyl! Vyřešili jsme i rozdíl v jejich cenách, pro všechny případy... Ano, ťukanec o futro se může stát. Sice budeme oba s hodinkama zacházet na nejvýše opatrně, ale shit happens... Nemyslím si ale, že ať by se stalo cokoliv, nějak bychom se nedohodli, i kdyby nám tedy nakonec měly zůstat natrvalo hodinky toho druhého. Vše je o gentlemanské dohodě, ve kterou stále, i přes to, že žiji v ČR a studuji práva, věřím :)

Odesláno (upraveno)

No a právě ta lehkost mě na tom baví. Jsem rád, že jsme se s volfdou dohodli a navíc strávili příjemnou odpolední hodku a půl u kafe. Mám svoje hodinky rád, kupuju s rozmyslem a hrozně nerad prodávám. Vlastně jsem tu prodal jen 2 kusy z těch lepších (kousky do 10t nepočítám), z čehož jednoho prodeje dodnes lituju a vytrvale mámím z kupujcího hodinky zpátky, už asi 2 roky :wallbash: .

Takže když už jsem si GMT pořídil s plnou parádou v carollinu, chci aby u mě už zůstaly. Zároveň se mi moc líbí žabáky a tohle je ideální možnost, jak vyzkoušet, jestli se třeba zelená za chvilku neokouká. Bez nutnosti kupovat a prodávat (nebo navyšovat hodinkovej rozpočet)..chápu, že někoho to baví, ale já ten typ nejsem.

Tož tak, chronomagorství zdar! A pokud se naše akce s volfdou stane vzorem pro nějaké další podobné, budu jen rád :rolleyes:

Edit: Přesně tak, poškození může nastat i při maximální opatrnosti, ale stejně jako volfda věřím, že gentlemanská dohoda vždy exituje..

Upraveno uživatelem xjr1
Odesláno (upraveno)
  V 16. 10. 2012 v 14:11, Chronař napsal:

Pěkné, pěkné.

Díky

Pokud můžu porovnat po pár hodinách, pocitově jsou na ruce stejný. Nicméně pouzdra úplně stejný nejsou. Gmt mají vyšší boky pouzdra a nižší (míň vypouklý) dno, takže ze subů naopak dýnko "víc vystupuje". Celková výška pouzdra s dýnkem je velmi podobná, ne-li stejná (neměřil jsem). Tah má sice jinou sponu, ale pocitově na ruce opět stejný.

Vizuálně jsou gmt víc leštěnky, suby víc tůůůl, rozdíl způsobuje hlavně leštěný střed tahu gmt a lumi bod na lunetě u subů.

A ještě edit: luneta je skutečně trochu jinak vroubkovaná a samozřejmě i jinak funguje. U gmt skáče po hodinách - 3. časová zóna, u subu samozřejmě klasická potápěčská, cvaká po půlminutách.

Upraveno uživatelem xjr1
Odesláno

Teda Volfdo, to jseš teda frajer, jak píšeš přesto že ziju v CR studuju práva...

Vidim, že jsi měl zatím z pekla štěstí... tak ať ti to co nejdele vydrží !!!!

V 16. 10. 2012 v 16:26, volfda napsal:

Samozřejmě, že to má svá úskalí a do poslední chvíle jsem si nebyl jist. Ale xjr1 je fajn chlapík, byl to velmi příjemný pokec. Jeho hodinky jsou ve výborém stavu, stejně jako moje a už jen podle zacházení s nimi při odkládání na stůl v kavárně jsem viděl, že je opatrný. Jsem na to úchyl! Vyřešili jsme i rozdíl v jejich cenách, pro všechny případy... Ano, ťukanec o futro se může stát. Sice budeme oba s hodinkama zacházet na nejvýše opatrně, ale shit happens... Nemyslím si ale, že ať by se stalo cokoliv, nějak bychom se nedohodli, i kdyby nám tedy nakonec měly zůstat natrvalo hodinky toho druhého. Vše je o gentlemanské dohodě, ve kterou stále, i přes to, že žiji v ČR a studuji práva, věřím :)

Odesláno
  V 16. 10. 2012 v 20:53, xjr1 napsal:

Takže ještě fotka, pro pořádek :rolleyes:

Slusi Ti, Petre, ale mne slusi vic. Je to ani ne 24h a uz vim, ze se rad vratim k subum, takze jsem usetril 150k a zkusenost mam... Tyhle vymeny jisty smysl maji, po 10ti minutach v butiku se s nima takhle nesziju.

Odesláno

Naprostej souhlas, mně zas víc sluší gmt :smile_anim: . Takováhle výměna "na zkoušku" mi taky dává smysl... Zbytečně bych gmt prodávál a zeleňáky kupoval, za nějakej čas bych postup opakoval v obrácenym gardu a navíc bych asi nedostal zpátky ten "svůj" kousek.

Odesláno

anzto mam voboje, a mam voboje rad, tak vam ani jednomu nezavidim situaci, kdy budete ty druhy vracet. nicmene, k otazce proporci, GMT ma o neco uzsi nozky na kraji u tahu, nez suby, proto pusobi elegantneji, suby diky tomu pusobi o dost hranateji..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...