Přejít na obsah

Jak je to s barvou luminace u Seiko hodinek?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

mnohdy na fotkách vidím, že jsou různé druhy luminace. Hlavně zelená a potom i modrá. A chtěl bych se zeptat, jak poznám jakou luminaci má daný prodávaný model. Ono totoiž třeba u Stargatů stejného modelu, co jsem viděl, byla luminace zelená i modrá. Díky mockrát za osvětlení. Fide

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

předpokládejme, že dotaz myslíš vážně..(?)

tedy - barva lumi je u seiko klasicky zelená. různé jiné odstíny jsou dány nesprávným vyvážením bílé ve foťáku.

• po měsíci...
Odesláno

Já jsem se tedy hodně snažil, ale modré jsem ze zelené opravdu nedosáhl. Nejblíž k tomu mělo nastavení pro umělé světlo žárovky a bylo to vidět i na cifru.

Dotaz jestli to myslí vážně byl asi zbytečný, že :)

Odesláno

Nie je to vyvážením bielej vo fotoaparáte. Skôr by som povedal, že fluorescencia toho farbiva pod UVA je modrá, pričom jeho fosforescencia je zelená.

Odesláno

na té první fotce s "modrou" lumi je pozadí do růžova, takže barevně je to celý ujetý do modročervena na úkor zlutozelené. to je to nejjednodušší při úpravách fotky z rawu.

jinak ohledně nasvícení - jestli nabíjíte UVčkem nebo bílým světlem je jedno - rozdíl v barvě lumi je nepostřehnutelný.

tady přisvěcuju UVledkou - barevně je to vyvážené správně:

Odesláno

Lub: to je svítící i den v týdnu ??

:) to by bylo fajn. ve skutečnosti má 7S.. jiný materiál dnového a datového věnce, netuším proč. jeden je na UV reflexní, druhej světlo pohlcuje.

Odesláno

ve skutečnosti má 7S.. jiný materiál dnového a datového věnce, netuším proč. jeden je na UV reflexní, druhej světlo pohlcuje.

Potvrzuju. Na SKX007 to je taky tak, po nasvícení UV světlem.

Odesláno

Na Primkách od MPM svítila oranžová ručička na hajzlech v menze ve Studentském domě. Proč maj na záchodech UV zářivky je mi záhadou...ikdyž...

Škoda, že na těch hodinkách prakticky nic jiného nesvítilo :D

Odesláno

Na Primkách od MPM svítila oranžová ručička na hajzlech v menze ve Studentském domě. Proč maj na záchodech UV zářivky je mi záhadou...ikdyž...

Škoda, že na těch hodinkách prakticky nic jiného nesvítilo :D

za mě to tam ještě nebylo, ale to už je pár let..

jinak na veřejná WC dávaj modrý (ne UV) zářivky kvůli smažkám, že prý se v tom světle blbě hledaj žíly nebo tak něco. ale právě i modrý světlo "rozsvěcuje" reflexní barvy a velmi dobře nabíjí luminiscenci.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...