Přejít na obsah

Festina chrono

Coodlik

Doporučené příspěvky

zdar, tak to prislo - kvuli nedostatku casu na googleni apod jsem se rozhodl ze ze sebe udelam blbce.

k narozeninam jsem dostal chronografy od Festiny ...pro me naprosto vyhovujici zalezitost. jenze

nevim si rady s nastavenim :-(

1. 24h rucka nekoresponduje s tou 12h ...proc?

2. co je sakra ta 4. rucka hlavniho ciferniku ...je tam vterinovka stopek, minutovka, hodinovka a pak jeste jedna rucicka ...nemam tuseni, co ukazuje :-)

diky za rady a za toleranci neznalosti ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeknu ti to naprosto přesně. Byť to neni úplně jednoduchý, jsou to namakaný hodinky.

Tebou nazvaná 24 h ručka je hodinový sčítač chrona, takže se mimo spuštěný stopky netočí.

Ten duální čas (který bys čekal na té 24h ručce), kterým se tvoje hodinky pyšní, je právě na té čtvrté centrální ručce, která se točí v režimu 24h.

Snad jsem odpověděl dostatečně, hodinky mám nastudovaný.

A snad jsem se nesplet, ale je možný, že Festina vyvinula zas něco novýho, co ještě nastudovaný nemám.

Odkaz ke komentáři

Řeknu ti to naprosto přesně. Byť to neni úplně jednoduchý, jsou to namakaný hodinky.

A snad jsem se nesplet, ale je možný, že Festina vyvinula zas něco novýho, co ještě nastudovaný nemám.

slovy klasika Terryho Pratchetta:

Podíval se na hodinky, jež byly navrženy pro hloubkového potápěče onoho typu, který rád ví, kolik hodin je ve dvaceti největších hlavních městech světa, zatímco on je tam dole.

Pozn. autora: Crowley si je nechal udělat na zakázku. Nechat si udělat na zakázku jediný kus hodinek je nepředstavitelně drahé, ale on si to mohl dovolit. Tyhle hodinky udávaly čas nejen ve dvaceti největších hlavních městech světa, ale i v hlavním městě Onoho místa, kde byl stále jen jediný čas, a to Příliš pozdě.

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Není tam někde malej subciferník, na kterým se ta vteřinovka hejbe? Velká část chronografů má centrální ručičku určenou jen ke stopkám a normální vteřiny se ukazujou na jednom ze subciferníků.

Přesně takhle to je, na spodním subciferniku se hýbe.holt se s tím budu muset naučit žít :-)

Díky!

Odkaz ke komentáři

slovy klasika Terryho Pratchetta:

Podíval se na hodinky, jež byly navrženy pro hloubkového potápěče onoho typu, který rád ví, kolik hodin je ve dvaceti největších hlavních městech světa, zatímco on je tam dole.

Pozn. autora: Crowley si je nechal udělat na zakázku. Nechat si udělat na zakázku jediný kus hodinek je nepředstavitelně drahé, ale on si to mohl dovolit. Tyhle hodinky udávaly čas nejen ve dvaceti největších hlavních městech světa, ale i v hlavním městě Onoho místa, kde byl stále jen jediný čas, a to Příliš pozdě.

ty woe, úplně ses vysral na Neila Gaimana!

žeru Dobrá znamení!

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Zdravím,

mám Festiny chronograph. Dnes z ničeho nic se mi zastavila na spodním ciferníku vteřinovka, a nelze spustit stopky. Čas a datum to normálně ukazuje. Nevíte, kde by mohla být chyba? Frantik nebo někdo jiný?

Díky za pomoc

Frantu moc nedrazdi.

Zkus www.festina.cz,kontakty a kontaktni formular. Poradi ti.

Odkaz ke komentáři

Nedráždi?? Nevím kam tím míříš, slušně jsem se zeptal s ohledem na komentář uživatele sibirnaya.

Díky za odkaz, zkusím.

Spravne by to melo byt- nedrazdi :-))),procti si neco k festinam a pak pochopis :-)).

K te zavade,nemuze byt baterka v ha..lu? Vterinovka by skakala po 2 a vice vterinach,nebo by se uplne zastavila,zbytek zatim bezi .

Odkaz ke komentáři

@ JaRooN - no je pravda, že už je tam dva roky.. to mě nenapadlo:-))

@ Frantík - před dvěma lety jsem se ptal, proč nejde. O tom spodním ciferníku nebyla řeč. Lépe číst...;-)

@ kuncák7 - asi je v hajz-lu, no. Ale mám to tak, že hodinky jdou, neřeším, hodinky nejdou, řeším.

Každopádně díky všem za rady

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...