Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Napadlo mě udělat srovnání antireflexů.

Vše je foceno mobilem, za stejných světelných podmínek, pod stejným úhlem, takže je to snad aspoň trochu vypovídající.

Znáte to, jsou tu zavilí zastánci jednostranných i oboustranných antireflexů.

Má osobní zkušenost s Lum Tec M8 je taková, že se na vrchní antireflexní vrstvě časem nějaký ten škrábanec vznikne (za dva roky asi 2), ale naštěstí to jde vidět jen pod určitým úhlem.

Zde jsou oba aktéři:

Lum Tec V1 - oboustranný antireflex - průměr 44mm

Certina DS First - jednostranný, pouze vnitřní antireflex - průměr 42mm

Obvod zápěstí 17,5cm.

Snad je na fotkách vidět to, co v reálu, že na Certinách se začíná od určitého úhlu tvořit odlesk (sklo je jakoby zakalené).

post-1538-030944500 1353773937.jpg

post-1538-060005800 1353773949.jpg

post-1538-055206800 1353773990.jpg

post-1538-006716600 1353774006.jpg

post-1538-048143300 1353774024.jpg

post-1538-075300500 1353774036.jpg

Odesláno (upraveno)

Pěkné Víťo, podle fotek připadá,že na těch Certinách snad ani antireflex není.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

ja to dilema... zaujimava fialova-modra vs. odolnost... u mna je ideal asi co najviac vrstiev zospodu, co som mal na stajnoch, tak to modralo celkom fajn. na fortiskach je ta modra vyraznejsia, no bojim sa skrabancov... worried_anim.gif

Odesláno

Pěkný porovnání, dík. Nejsilnější AR co jsem kdy viděl, má kolega na Citizenech. Netušim co je to za technologii, ale je totálně bezbarvej a funguje dokonale - to sklo tam prostě nevidno. Breitling, Omega, Fortis atd se vůbec nechytaj, zajímavý.

Odesláno

.........

edit: co mě neskutečně trhalo žíly, bylo pořád upatlané sklo. Všechno šlo vidět. Stokrát denně jsem to čistil. ....

Svatá pravda. Za efektnost se platí ...

Odesláno

Což to upatlání, ale nejhorší je, že to poškrábeš. Já kvůli tomu prodal Fortisky, který bych jinak měl možná řadu měsíců, ale prostě jsem ty škrábance neunes. U dalších už to bylo v pohodě, pořád jsem se tím kochal, ale zase ty starosti, abych to nepoškrábal :suicide_anim:

Ale za ty nervy stojí, krásně se na to dívá. Myslím, že Vítovo srovnání ukazuje vše.

Odesláno

Nějak jsem tu honbu za antireflexem nepochopil.

Na jednu stranu se mi líbí barevně výrazný, který opravdu háže duhu. Na stranu druhou mi nikdy na žádných hodinkách bez AR zrovna tahle věc nechyběla.

A ta praktická stránka je samozřejmě jednoznačně proti vnějšímu AR: Poškrá be se, furt je na něm vidět nějaký bordel,...

Obecně vzato pro mě AR nebo počet jeho vrstev není kritériem při výběru hodinek.

Návštěvník JN1276
Odesláno

Přesně tak, tento týden jsem na vlastní oči viděl poškrábanou vnější vrstvu! Na jinak celkem pěkných hodinkách, i se stopkama. A stačilo k tomu jenom jakoby ujetí vidličky při večeři.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Chce to max. antireflex na bílým ciferníku, třeba ještě nějak strukturovaným - tam pak žádnej škrábanec není vidět. Ale teprv po létech jsem začal rozumět rolexu, proč AR nee. Nakonec AR není žádná dokonalá fíčura, stojí to pár korun a je to na každejch brejlích (Breitling), resp. autosklu.

EDIT: Ježiš Víte omlouvám se za OT, to nemá bejt nic proti tvejm hezkejm hodinkám. :)

Upraveno uživatelem Zmizík
Návštěvník YPO
Odesláno

Přesně tak, tento týden jsem na vlastní oči viděl poškrábanou vnější vrstvu! Na jinak celkem pěkných hodinkách, i se stopkama. A stačilo k tomu jenom jakoby ujetí vidličky při večeři.

mám tě v hledáčku a brzy tě zaříznu :smile_anim:

(ber to jako přátelské upozornění a nebo si už vymýšlej nový nick)

Návštěvník JN1276
Odesláno (upraveno)

Tomu nerozumím. Jsem teda zvyklý z jiných fór, že moderátor má pravdu. Ale co jsem napsal jsem fakt vidél. Klidně to ale smažte jestli myslíte. Nechci se tu hádat a ani tomu nerozumím.

Upraveno uživatelem JN1276
Návštěvník YPO
Odesláno

Tomu nerozumím. Jsem teda zvyklý z jiných fór, že moderátor má pravdu. Ale co jsem napsal jsem fakt vidél. Klidně to ale smažte jestli myslíte. Nechci se tu hádat a ani tomu nerozumím.

je to tak .... děkujeme za přínosné příspěvky v periodyckých cyklech

JN1276 - BAN do té doby než si vyrobí nový nick

Návštěvník JN1276 post mortem
Odesláno

Nejzajímavější na tom je, že je to pravda (stejně jako třeba tohle), byli u toho další dva členové fóra. Ale uznávám, že něco jako realita nebo pravda nemusí hrát žádnou roli. Nazdar.

msg-15422-087833700%201353920540.jpg

Odesláno (upraveno)

Já jsem 100% pro kvalitní vnitřní antireflex. Vnější podle mě nepřináší takový skok jako přechod z běžného skla na vnitřní AR, na druhou stranu je prakticky nevyčistitelný a dá se poškrábat.

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno

Asi jsem ještě kvalitní vnitřní AR neviděl nebo prostě nemám na to oko, ale rozdíl bez AR a s vnitřním AR nevnímám při běžném pohledu, jenom když honím prasátka, tak u vypouklého sklíčka mám jeden odraz zelený a druhý bílý.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...