Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s levným watch winderem, například s tímto:

http://www.ehodinarstvi.cz/WATCHWINDER-neklid-2_g4837.html

Chtěl bych ho koupit jako dárek k Vánocům, ale zas nechci kupovat věc,která je na vyhození, k ničemu. Slušný watch windery mnohdy stojí třikrát víc, tak nevím.

Díky za radu/y!

Adam

Odesláno

Ahoj,

tenhle winder mám doma už asi půl roku. Kupoval jsem ho za něco kolem osmi stovek, tak se podívej, jestli ho neseženeš někde lacinější.

Po čtrnácti dnech začal trochu rachtat, ale stačilo dotáhnout šroubky, kterýma jsou uchycený ty rotační části a je celkem klid. Za ty prachy slouží dobře, ale je slyšet. Jestli nebude v místnosti, kde bude obdarovaný spát, tak by s tím neměl být problém. Já ho mám na druhý straně pokoje, kde spím, a zvyknul jsem si, ale žádnej luxus to neni (ani zpracováním).

Vidím to tak, že jestli to má být dárek, tak bych šáhnul po něčem lepším - možná i ve dřevě.

Přeju šťastnou ruku

Martin

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s levným watch winderem, například s tímto:

http://www.ehodinarstvi.cz/WATCHWINDER-neklid-2_g4837.html

Chtěl bych ho koupit jako dárek k Vánocům, ale zas nechci kupovat věc,která je na vyhození, k ničemu. Slušný watch windery mnohdy stojí třikrát víc, tak nevím.

Díky za radu/y!

Adam

Ahoj, já si jej koupil před třemi lety, jako nouzák a mám ho dodnes, jede bez přestávky a krom hlučnosti (což je na zvážení, kde ho budeš mít), je docela dobrej.

Odesláno

Ano, platí skoro univerzálně, že čím je winder levnější, tím je hlučnější. A nejhorší na tom je, že ty nejlevnější čínské plasťáky (tenhle vypadá, že do té kategorie spadá jako učebnicový příklad) se rozhučí během prvního půlroku z jemného předení do hučení přehradní nádrže v období dešťů.

Pro sebe bych to možná risknul, jako dárek bych to asi nevěnoval.

Odesláno

Ano, platí skoro univerzálně, že čím je winder levnější, tím je hlučnější. A nejhorší na tom je, že ty nejlevnější čínské plasťáky (tenhle vypadá, že do té kategorie spadá jako učebnicový příklad) se rozhučí během prvního půlroku z jemného předení do hučení přehradní nádrže v období dešťů.

Pro sebe bych to možná risknul, jako dárek bych to asi nevěnoval.

Já mám tady tento: http://www.ehodinarstvi.cz/WATCHWINDER-neklid-1_g4836.html a je to děsnej krumpl :) Vypadá to jako model stíhačky Darth Vadera a hlučost je někde na úrovni mezi automatickou pračkou a mlýnkem na kávu.

Nicméně hodinky to natahuje a stálo to necelej litr tak jsem spokojenej :D

Odesláno

Mrkni SEM, kolem 50 ? se tam dá vydražit a budeš kvalitou někde úplně jinde za podobnou cenu. Mám od nich už dva, jeden rok, druhej přes 2, jedou skoro denně a zatím bez problémů a hlavně v tichosti...

Odesláno

Mrkni SEM, kolem 50 ? se tam dá vydražit a budeš kvalitou někde úplně jinde za podobnou cenu. Mám od nich už dva, jeden rok, druhej přes 2, jedou skoro denně a zatím bez problémů a hlavně v tichosti...

Dobry tip Mirku, rada nad zlato. Tiez mam cinsky plastak a sramoti dost... na noc musim vypinat. Asi kupim teda ten model od Mirka.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Kupoval jsem ho za něco kolem osmi stovek, tak se podívej, jestli ho neseženeš někde lacinější.

Ukázalo se, že mě šálila paměť. Vyhrabal jsem od něj doklad a stál něco přes 1 300,-. Tak se Vám pánové omlouvám za dezinformaci.

Odesláno

Já mám tady tento: http://www.ehodinars...id-1_g4836.html a je to děsnej krumpl :) Vypadá to jako model stíhačky Darth Vadera a hlučost je někde na úrovni mezi automatickou pračkou a mlýnkem na kávu.

Nicméně hodinky to natahuje a stálo to necelej litr tak jsem spokojenej :D

V tom případě by mne zajímalo co v Conradu považují za hlučný, když je tento podle nich naprosto tichý: http://www.conrad.cz...hodinky.k671686 :)

Odesláno (upraveno)

No zas taková hrůza (~ automatka, mlejnek na kafe,...) ten single-Conrad-plastik určitě není, vlezou do toho i relativně velké hodinky, použité pružinkové uchycení mi přijde dokonce mnohem praktičtější než "karbonový polštářek" u ostatních číňanů - ale díky absenci jakéhokoliv odhlučnění je to bzučení motorku v tiché místnosti holt slyšet. Ostatně, metr od hlavy mi zrovna vrtí jeden "dvouhodinkový" kousek z Mirkova odkazu (v mém případě koupený od unse), zpracování je bez debat o pár tříd lepší - ale zásadně tišší než ten plastovej drek je jenom díky důkladně vypolstrovanému vnitřku a odizolovanému deklu. Možná jsem měl v případě toho plasťáka jenom "štěstí na kus" (v provozu byl necelého půl roku a hluk se za tu dobu nijak nezměnil), ale na měkké podložce v otevřeném stavu oba "bzučí" stejně...

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...