Jumbo Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 (upraveno) Bude to takové shrnutí, jak jsem se přestal aktivně zajímat o hodinky.Hodinky mě přitahovaly už od školy, kdy jsem si v Brně, ještě ve "staré" Oriose, koupil quartzky Raymond Weil. RW v Q-čku jsem pak v Oriose koupil i manželce, to bylo v době, kdy Oriosa v Brně končila a dávala na některé hodinky slevu 40%. Pak jsem byl roky spokojený, než jsem potkal známého, který si pořídil automaty Maurice Lacroix, za pro mě tehdy astronomických 56 tisíc. Tenkrát se to ve mně nastartovalo a ještě před vznikem Chronomagu jsem pořídil u Hanáka svoje první opravdové hodinky, Omegy Speedmaster Day-Date. S těmi jsem vydržel přes pět roků v totálním klidu, než jsem se dostal ke katalogu JLC, kde jsem měl založenou stranu u Master Compressor Chronograph. Ale tenkrát jsem věděl, že jsou finančně mimo moje možnosti. Tak jsem měl pro jistotu v katalogu IWC založeny tehdy nové inženýry 3227, které byly taky mimo možnosti, ale pořád o trochu dostupnější. A pak to jednou přišlo, Cyber dal do prodeje moje vysnělé JLC, byl jsem totálně vykolejený a pořád hleděl, jestli tam ještě jsou. Pak proběhlo celovečerní vyjednávání s manželkou a pak nákup. Totální vyvrcholení! Tak jsem se uklidnil a byl strašně spokojený skoro dva roky. Všechno to pokazili zdejší neukáznění členové, kteří tady začali točit IWC Ingenieur, moji původní záložní variantu k JLC. Vždycky, když se tady nějaké inženýry objevily, klid byl pryč, až jsem jednou skočil po hodinkách, které nabízel Baker. Samozřejmě to bylo po dalším a ještě delším vyjednávání s manželkou. Sice ležely nějaké tři měsíce ve skříni a čelaly na Vánoce, ale nakonec se dočkaly a já taky. Tak to bude už skoro rok, co žiju se svojima hodinkama ve spokojené polygamii a máme se rádi. Po jiných hodinká už se nedívám. Ještě jsem pořídil Rada pro manželku ke kulatinám, ona je moc spokojená s designem a já zase s tím, že jsou mechanické. Kruh se uzavřel a já jsem našel dlouhodobý chronoklid. Hodinky sleduju sice často, ale už pouze pasivně, možná jednou, časem, až sem nějaký neukázněný člen dá AP ROO Diver ........................................??? Uvidíme. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. listopadu 2012 uživatelem Jumbo
Návštěvník pitrs182 Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Zdravím sousede z Hodonína:-) No přeju Ti to, leč čas vše ukáže:-)) Výběr je to ale hodně dobrý
Návštěvník Snow Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 (upraveno) Máš parádní trojici, ani se nedivím, že nehledíš po něčem dalším, obzvláště ty Jaeger-LeCoultre Master Compressor Chronograph jsou krásné. Podle mě hezčí než Audemars Piguet ROO Diver i když samozřejmě chápu, že Audemars Piguet má také svou auru. Budu Ti držet palce, aby si svou sbírku zdárně dotáhl do konce. Edit - zdroj - http://oceanictime.b...bron-james.html Upraveno 30. listopadu 2012 uživatelem Snow
Jiribartl Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Takový klid závidím, i já se snažím jenom sledovat... Jinak příjemná sbírka.
michalval Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Bezva příspěvek. Četl jsem to se zatajeným dechem až do konce, a jsem rád, že to nebyla "novela" tedy že to nemělo překvapivý konec, ale že v tom stejně lítáš i nadále JLC Master Compressor byly svého času moje favoritní, ale opustil jsem myšlkenku na ně poté, co jsem si je dal na ruku a zjistil, že mi tam chybí milimetr nebo dva ve velikosti. Jejich cena je pro mě taky mimo, takže vyhrály Panerai 312 a mám (aspoň momentálně) taky klid.
lastam Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 bezva příběh, já jsem teď v pohodě taky, už mi chybí jen jedny fakt pěkné hodinky do společnosti a jsem happy jako blecha, s výběrem si dávám hodně záležet...
Jumbo Odesláno 30. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Zdravím sousede z Hodonína:-) No přeju Ti to, leč čas vše ukáže:-)) Výběr je to ale hodně dobrý On se v Hodoníně zajímá o hadinky ještě někdo jíný, než já? To jsem rád.
Jumbo Odesláno 30. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Budu Ti držet palce, aby si svou sbírku zdárně dotáhl do konce.Ani tak nejde o to, že bych ty AP chtěl, ale žít s tím, že někde hodně v dálce není aspoň nějaké "světýlko", to mně moc nejde. A jsou to jediné hodinky, které mně v posledních dvou letech zaujaly. Čas ukáže.
vrcan Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Nazov vlakna ma okamzite zaujal, s nadejou, ze mozno najdem liek Zavidim ti, ze mas relativne vyhraneny vkus - mne a vacsine tu sa paci toho podstatne viac, co len leje olej do ohna dalsich nakupov a vymien. Rad by som mal aspon trochu specializovany vkus, ako mas ty, tym padom by ma ine pekne brandy az tak neoslovovali. Prechadzam momentalne do dalsej fazy - lutujem mnoho kuskov, ktore som rok alebo dva roky dozadu pustil prec... A tiez zistujem, ze ked sa mi nejaky model paci, mat ho hned nemusim.
Hasňa Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Jumbo, tvoje nazory se mi velmi libi. Mam sice JLC, ale Ingy jsou proste Ingy a nedaji mi spat. Bomba, jsi muj clovek.
honza71 Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Rozumím tomu, že s takovým setem má jeden klid na duši. Někde na čísle 3 možná 4 bych se taky jednou chtěl zastavit.
Návštěvník pitrs182 Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 On se v Hodoníně zajímá o hadinky ještě někdo jíný, než já? To jsem rád. Můžem dát minisraz:-))
Zeppelin Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Jumbo: taky zdravím sousede pěkně napsané a hlavně krásná sbírka, osobně nejvíc žeru ty Omegy.
Návštěvník pitrs182 Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 No a uz jsme tri:-)
misoo Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 pekna zostava, gratulujem! chybaju mi tam uz len nejake pilotky
volfda Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 (upraveno) Chces brouka do hlavy v podobe AP? Tak si precti SZ;-) Mas krasne kousky, ale stejne te to nikdy nepusti:-) Upraveno 30. listopadu 2012 uživatelem volfda
Jumbo Odesláno 1. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2012 (upraveno) pitrs182 a Zeppelin: Spíš se domluvíme a vyrazíme na sraz do Brna, až zase Sibiřan něco zorganizuje, co?michalval: Mám ruku 17,5 a JLC mně sedí akorát a ještě k tomu vypadají větší než IWC, i když ty jsou o milimetr větší. 312-ctky jsou bezva volba a stroj je super.lastam: Tak ať ti to vyjde a po nákupu oblekovek zůstaneš v pohodě! :-)vrcan: Lék v tom najdou jenom konzervativní lidi, s ostatníma je konec.Hasňa: I přes ty Omegy a JLC jsem přišel na to, že bez těch starších inženýrů to prostě nejde. Ty nové velké, které máš, už mě tak neberou, ale jak už ti to ve tvém vláknu psali, ten tah je na nich fakt super!honza71: Ale když se chceš zastavit na čísle 3-4, tak nesmíš nové GP nabízet k prodeji do půl roku od jejich nákupu. :-) Mimochodem, často jsem se na ten inzerát díval..... :-)misoo: Pilotky tam nikdy nebudou, protože mě neberou. Kdo ví, jestli tam ještě vůbec někdy něco přibude. A nadmíru neukázněný člen volfda už obdržel odpověď přes SZ. Část té odpovědi sem ještě vložím. ..... Proti vám, kteří hodinky točíte, mám jeden problém. Hodinky, které jsem pořídil, jsem chtěl tak moc a tak dlouho, že je neumím pustit. To samozřejmě omezuje finance (naštěstí) a následně to brzdí tu nekontrolovatelnou nákupní a prodejní spirálu, do které se tady fůra členů dostala. Mám to tak, že jsem se vždycky zamiloval, potom dlouho a hodně pracoval (ale ne prioritně kvůli financím na hodinky) a až jsem zjistil, že by to šlo, šel jsem do toho. Ale každý na to jde jinak. :-) Upraveno 1. prosince 2012 uživatelem Jumbo
brett Odesláno 1. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2012 Ten příběh mi hodně připomíná mou story, po vytvoření svaté trojice v podobě BP a Railmasterů na denní nošení + na koukání a ukojení oka řada vintage Seamasterů, jako by uklidnila mé promiskuitní choutky...Ale kdo ví, ... jednou ... třeba ...Stále ty BP FF .....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se