skuba88 Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Dobrý den, podědil jsem tyto hodinky a rád bych se o nich dozvěděl něco víc, ale na internetu se mi úplně ty samé nedaří najít. Dokázal by je někdo zdejší identifikovat? Zajímalo by mě zda mají nějakou hodnotu, protože momentálně z pro mě neznámého důvodu nejdou, tak zda má vůbec cenu je opravovat? Omluvám se za horší kvalitu fotek, fotil jsem narychlo mobilem. Předem děkuji Kuba Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Chocholusik Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Zober to k nejakemu hodinarovi, nech to otvori a povie ti cenu opravy +- a hlavne to ci to nieje lacna cinska kopia ako je to u tejto znacky bezne.... Blizsie info k hodinkam ti povie google po zadani " Omega Seamaster Soccer Time ".
skuba88 Odesláno 3. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Díky za info, plagiát to podle mě nebude. Zdědil jsem je po vzdáleném příbuzném a myslím, že si na hodinkách docela zakládal.
Chosé24 Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Díky za info, plagiát to podle mě nebude. Zdědil jsem je po vzdáleném příbuzném a myslím, že si na hodinkách docela zakládal. No chlapče ,vidím,že tvuj příbuzný nebyl žádné ořezávátko a zakládal si na nich správně.Máš možnosti ,neopravené dobře prodat,opravené dobře prodat,neopravené si nechat,opravené si nechat a včíl mudruj....potřebuju love....atd,no je to hezkej kousek.Nespěchej.
bohus76 Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Opravené si nechej,je to kus rodinné historie a těch "pár peněz" Ti nikdy nenahradí tu citovou hodnotu.
skuba88 Odesláno 3. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Díky za rady, finanční situace mě momentálně nijak netlačí, takže si také myslím, že s prodejem není třeba spěchat. Mohli byste doporučit nějakého hodináře, který tomu rozumí a věděl by si s případnou opravou rady?
Seamaster Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Seamaster Soccer 145.020,Caliber 861, cca 1970. Cena full servisu tohoto kalibru bude u AD bude cca 10000CZK. Budou origo, asi se u nas v CSSR prodavaly, to jsou asi treti tyhle fotbalovky co vim ze jsou tu celej zivot.
kuncák7 Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Díky za rady, finanční situace mě momentálně nijak netlačí, takže si také myslím, že s prodejem není třeba spěchat. Mohli byste doporučit nějakého hodináře, který tomu rozumí a věděl by si s případnou opravou rady? Ahoj, máš doma parádní origoše na originálním koženém řemenu.Tento typ se prodával v ČSSR okolo roku 1972, kdy sem, do prodejny Klenoty, přišla první várka. O těchto hodinkách koluje sága, že je fasovala STB ( tuto informaci ti ale nedokážu potvrdit, jen jsem ji slyšel ). Můj táta má doma úplně stejné ( ještě z krabičkou, potvrzením, záručákem a originál páskem, který se ještě nerozpadl ). Koupil je za první výplaty, když byl ještě svobodný a já na houbách. Dostal jsem je od něj k vánocům v roce 2001, on si je zase půjčil na chvilku a od té doby jsem je neviděl. Pokud bys chtěl více info, napiš mě pls SZ ( jsem teď do 16.12 na dovolené, ale potom bych zašel k našim a něco víc zjistil ).Opravu vždy provedl pan Dušák.
dknespl Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Pokud chceš můžeš je poslat k nám (Knespl a Majzlík). Na strojek cal 861 je k mání celkem všechno, co se týká pouzdra dá se sehnat origo sklo, korunka i tlačítka. Pozdro je možno přebrousit.
skuba88 Odesláno 4. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Jestli byl dotyčný v stb tak to opravdu netuším, ale doufám že ne Jinak mám k nim nejspíš originální rudou krabičku s logem omega a to je asi vše. Co se týče stavu, tak kromě lehce škráblého sklíčka jím nic není. Předpokládám, že v originálním stavu mají hodnotu nejvyšší, tudíž asi jediné co je třeba je ty hodinky rozchodit?
skuba88 Odesláno 4. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Trochu jsem si s nimi dnes pohrál a zjistil jsem, že jdou, nevěděl sem, že krom natažení je třeba zmáčknou i vrchní tlačítko. Asi jsem teď za trotla, ale holt v tomto směru jsme laik. Akorát nejde,nebo se mi alespoň nepodařilo spustit spodní a pravý ciferník.
Seamaster Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Natazenim by se sama mela rozbehnout vterinovka na levem subdialu.Zmacknutim horniho tlacitka spostis stopky - centralni vterinovku. Pravy subdial pak scita minuty a spodni hodiny. Druhym zmacknutim stopky zastavis, stiskem spodniho vratis rucky zpet do vychozi polohy / reset. Z toho co pises to vypada ze nejdou, ze jdou spustit jen stopky?
mechano Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Trochu jsem si s nimi dnes pohrál a zjistil jsem, že jdou, nevěděl sem, že krom natažení je třeba zmáčknou i vrchní tlačítko. Asi jsem teď za trotla, ale holt v tomto směru jsme laik. Akorát nejde,nebo se mi alespoň nepodařilo spustit spodní a pravý ciferník.To fakt nedoporučuju.
kuncák7 Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Trochu jsem si s nimi dnes pohrál a zjistil jsem, že jdou, nevěděl sem, že krom natažení je třeba zmáčknou i vrchní tlačítko. Asi jsem teď za trotla, ale holt v tomto směru jsme laik. Akorát nejde,nebo se mi alespoň nepodařilo spustit spodní a pravý ciferník. Jak píše mechano, a to je na rozdíl ode mě odborník- to nedělej, pokud nechceš pak prodávat hodinky za cenu cifru a těla hodinek ( rozhasíš- zničíš strojek ).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se