Přejít na obsah

Dýmky

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Když už je IPSD, tak jsem na cestu do práce vytáhl památeční BPK. Stejný model, jako měl děda, ale současná výroba. Ta jeho původní je dobitá jak Berlín 😃

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Dovolím si takovou zjišťovací úvahu. Když jsem začínal s dýmkou ,tak tabáky stály cca 220-250 Kč. Už i tehdy to byly nějaké peníze,ale po přepočtu na počet dýmek to vydalo na částku cca 10 -12 korun na dýmku . Počítáno s cca 2,5 gramy na dýmku ( při dýmkařských soutěžích v pomalém kouření se cpe 3 gramy). Teď nejlevnější Mc Bareny stojí na etrafice něco málo přes 400 kč (410). Některé tabáky např. Dunhill  zmizel z nabídky a začala po nich sháňka, čímž se samozřejmě začala zvyšovat cena archívů a tabáků v NZ ( pro neznalé Nedotknutelných Zásob) . A z toho pramení můj dotaz, kolik jste ochotni zaplatit za dýmkový tabák ( beru 50gr jako etalon) ? Vzpomínám s nostalgií na nabídku plugů na našem trhu za 1200kč/ 250 g  ( 240kč/ 50gr). A přiznám se, už jsem dostal i nabídku ke koupi 50 gr plugů za 1100 kč. Pro mě je hranice někde kolem 500 kč/ 50 gr.  Ne teda, že bych neměl co do dýmky a chystal se s tím skončit, nějaká zásoba musí být . Samo jsou i jiné možnosti ,třeba nákup u sousedů za podstatně jiné peníze.A ať jen nekecám,tak dám i nějakou fotku " cihličky" 😉

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Díky prozíravosti a nacpanému archivu nemusím tuto otázku vůbec řešit, navíc, když se podíváš za velkou louži na cenu unce tabáku, tak nemám chuť tomuhle nenažranému a vychovávajícímu státu dát ani haléř na přepálených daních, které jsou u nás vyšší než v Německu...

Takže moje odpověď je, to co v USA

https://www.smokingpipes.com/pipe-tobacco/cornell-diehl/Mad-Fiddler-Flake-2oz/product_id/232141

https://www.smokingpipes.com/pipe-tobacco/CaptainEarles/stimulus-package-2oz/product_id/71487

P.S. pro neznalé, hlavně si to nenechte poslat, pošta a celníci vám to osladí na zhruba litr za pixlu!!

To je lepší si udělat výlet do Drážďan do německé e-trafiky, kde se dá nakoupit za na dnešní poměry "rozumné" ceny :

Cornell & Diehl

Navíc tam mají spoustu dalších zajímavých tabáků a nemusíte se bát, obsluhuje tam čech 🙂

Něco z toho má i naše česká e-trafika, ale na cenách vidíte, jak nás má stát rád...

https://www.etrafika.cz/cornell-diehl/

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Tím je asi řečeno vše, zkrátka daně na tabák a výrobky z něj se neustále zvedají, přičemž výběry daní neustále klesají. Někde jsem četl, že se výběr daní z tabáku propadl na úroveň před pěti lety. Jak řekl Radek ,kdo můžete nakupujte v Německu,USA ( dokud to Kačer nezakáže ) . Podotýkám raději osobní odběr,jinak hrozí problémy se clem atd . 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...