Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

To jsem měl jen půjčené, takže párkrát. Poprvé se to učíš a podruhé si zahraješ. Přijde mi to trochu dřív ohratelné, ale je to nádherná hra.

Já ujížděl vždycky na Magic the Gathering, ale nemám to s kým hrát už. Proto na křečkování karet a spoustu rozšíření vidím osobně lépe tu living card game formu. Ale každý nechce sestavovat balíky, sbírat karty... já jo

Ta rozšíření k Arkham horror jsem nehrál a neviděl, takže nemohu soudit. Ale bojím se že to bude organizačně a časovou náročností obdoba Starcraft apod.

edit> ale jsou to všechno povedené hry... takhle to myslím. Jen Arkham v té nadšenecké rovině ala StarTrek monopoly.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

To jsem měl jen půjčené, takže párkrát. Poprvé se to učíš a podruhé si zahraješ. Přijde mi to trochu dřív ohratelné, ale je to nádherná hra.

Já ujížděl vždycky na Magic the Gathering, ale nemám to s kým hrát už. Proto na křečkování karet a spoustu rozšíření vidím osobně lépe tu living card game formu. Ale každý nechce sestavovat balíky, sbírat karty... já jo

Ta rozšíření k Arkham horror jsem nehrál a neviděl, takže nemohu soudit. Ale bojím se že to bude organizačně a časovou náročností obdoba Starcraft apod.

Ja to hral jednou a od te doby jsem se k tomu bohuzel uz nedostal, mam ji koupenej, ale urcite snad nejake pratele s tim jeste prepadnu ...

a samozrejme, ze nas pravecci dostali ...

Odesláno

Já se těším na naši chystanou herní slezinu se známýma. Mají členství v půjčovně deskovek... to mi přijde ideální, za pár stovek ročně vyzkoušíš spoustu her. Už přemýšlím co bych si rád zahrál.

Minule jsem vyhrál ve Star Trek monopolech... přišlo mi to tedy zpracováním dost odfláklé a pořád jsme si pletli figurky atd.

Odesláno

Nez se narodila dcera, hrali jsme s manzelkou dve hodne nove hry s fantasy tematikou. Vladci podzemi a Priserky z podzemi. Je to od ceskyho autora a takovejhle promakanej herni system jsem nikdy jinde nevidel. Trva to sice minimalne jeden cely vecer, nez se to naucis, ale pak je to zabava fakt na dlouho..

Odesláno

Nemuzu si vzpomenout na jednu hru o financich,kterou jsme hrali minimalne pred 15 lety.byly tam mam dojem sloupecky s ruznyma ciframa a nejak se tam menilo mezi konjukturou a dalsima financnima stavama a asi i nejake karticky.neznate to nekdo,nebo nevite co myslim?dost nas to tehda bavilo...

Odesláno (upraveno)

U nas valime:

Dominion vc. rozsireni

Kralovske rosady

Blafuj

Scrabble

Zeleny Carcasonne

Na akcich pak Bang, Citadela

Skvela hra je Torres (bez prvku nahody super 3D hra)

a dalsi hry, mame jich par polic :-)

A jeste dodam kooperativni hry, kdy spolu(hraci) bojuji proti hernimu systemu. Zkousime ted Zachranare a neni to spatny

Upraveno uživatelem xmickey
Odesláno (upraveno)

Potvrdzujem, ze Activity je neskutocna pecka... grady nasledne pridava iste promile alkoholu v krvi, vrelo odporucam :smile_anim:

activity-gold-edition-1005470-62563.jpg

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Dominion - vysoko zábavné aj pre dvoch, doba hrania cca 30 minút (keď hrajú 4 kusy tak to trvá aj cez hodinu), pravidlá sa dajú rýchlo naučiť (stačí jedna vysvetlovacia hra, druhú už môže hrať nováčik viac-menej samostatne), nízka miera náhody, oproti napr. Bang výhoda že hra končí pre všetkých naraz

Odesláno

Tak jsem otestoval ty Mágy z Hexanu z Levných knih a za 99,- fakt docela dobrý.

Sice je tam poměrně vliv náhody, ale aspoň to vysvětlíte každý návštěvě a zahrajete si poměrně hned.

Odesláno

Rozsireni citadely jsem taky nejak neprisel na chut :-(

naopak rozsireni Dominionu jsou super (muj favorit je Pobrezi)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Vcera jsme rozbalili novou hru pro dva:

Draci srdce

Je tam prvek nahody jako temer u vsech karetnich her, ale da se rozumne planovat strategie a hlavne jedna hra je do deseti minut a je to svizny

Pokud hledate neco pro dva jen na chvili, tak doporucuji

• po měsících...
Odesláno

Já jsem pořídil před časem Osadníky z Katanu a jsou super. Teď jsem dokoupil Civilization a Hru o trůny. Na vánoce jsem si vyžádal od rodiny Carcassone Big Box a Ubongo a ještě bych chtěl dokoupit:

-Agricola
-Mage Knight
-Dominion
-Arkham Horror

Docela mě ty deskovky začaly bavit. Naposledy jsme je hrávali v 15 letech na intru a nikdy bych netušil, že mě to zase chytne. Jenom to čtení 40 stránek s pravidlama mě trochu štve a některé hry, které mají kombinovatelné rozšíření se stávají pro můj mozek nepochopitelnými :D

Jo a taky se v tom nechá zahučet docela slušný prachy, to je taky trochu mínus.

A ještě mi přišlo vtipný, že jsem si začal kupovat na počítač hry z digitální distrubuce, aby se mi doma v našem malém bytě neválely krabičky a teď tam stohuju krabice s deskovýma hrama o rozměrech 50 x 50cm  :lol2: 

Bral bych nějakej veletrh, kde by se ty hry člověk mohl podívat, ale to u nás asi moc nebude...

Odesláno

Tomas_2002: veletrhy byly cca 2 týdny zpět - Praha, Ostrava... ale zkus googlit veletrh hraček, třeba ještě někde něco bude... případně pak půjčovny, kluby deskových her, to vše existuje... v Praze měla vesměs každá VŠ kolejní klub, buď oficiální nebo neoficiální, tam to jelo ve velkým...  na veletru v ostravě byl Albi a další dva velcí výrobci, ale jejich název mě nic neříkal, ani mi v hlavě nezůstal... hrál sem tam Ubongo, Jožin z Bažin a další

Civilizaci sem chtěl před dvěma lety, ale herní čas 3 hodiny to nedám partu lidí, kteří by do toho šli... známý jezdí na veletrh někde do Německa, ale to už musíš být fakt fanda...

v Ostravě sem do toho čtyřmi čísly zahučel za 1300 kč  :helpsmilie:  ale fakt mě to bavilo, level sedm už sem docela nedával (celkem 9 levelů o X zadáních), distributor jen jeden v čr, servis na kuličky zadara a cena 1700 kč a fakt mě to bavilo  http://www.azrodina.cz/4881-leu-brain-stimulator-didakticka-hra-od-4-do-104-let

k 3D sem se ještě nedostal :) http://3.bp.blogspot.com/-zkaueSH-0ZM/UOV9N-9X73I/AAAAAAAAGa0/hNoWWTBeAjo/s1600/2013-01-03_003.jpg

• po měsících...
Odesláno

Tak se občas nějak kulturně potřebuju doma zabavit se svou lepší polovičkou a napadly mě takový ty stolní hry.

Máte někdo s nima nějaký zkušenosti? S předchozí svou lepší polovičkou jsem hrál profáklý Carcasson, ale popravdě nic extra mi to nepřišlo, spíš tak trochu infantilní a pak nějakou Citadelu, což bylo lepší... měla by to být hra primárně pro dva (rozšířitelně na víc lidí), ideálně aby se dala dobře přenášet (ale není nezbytnou podmínkou) a dobra hraní max tak do 2h (takže žádné RPG). Napadá vás něco?

Jestli Tě bavila alespoň trochu Citadela, chceš hru pro 2 a více lidí a malou krabici (dobře přenášet) a kratší, tak mě jako naprosto ideální napadá karetní hra Malacca:

http://www.lorisgames.cz/cs/malacca-1/

Určitě fajn hra právě pro partnery, protože podobně jako při Citadele se snažíš dostat do hlavy protihráči :-)

Odesláno

Sice není jen pro dva, ale je neskutečná. Times Up (výseč z activity), ani nemusíš kupovat, stačí přečíst pravidla a můžeš udělat sám, nemyslím kopírování kartiček ale vymyslet vlastní - záleží na společnosti, která to hraje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...