utrejch Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 Koukni na tohle... pro fanoušky Lovecrafta jasný tip: Call of Cthulhu LCG má to spoustu příběhových rozšíření atd. nebo Arkham Horror nebo z antiky Cycylades inspirované řeckou mytologií s rozčířením Hádes, Hecate, Manticora apod.Kolikrat si hral ten arkham horror prosimte?
azeppelin Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 (upraveno) To jsem měl jen půjčené, takže párkrát. Poprvé se to učíš a podruhé si zahraješ. Přijde mi to trochu dřív ohratelné, ale je to nádherná hra. Já ujížděl vždycky na Magic the Gathering, ale nemám to s kým hrát už. Proto na křečkování karet a spoustu rozšíření vidím osobně lépe tu living card game formu. Ale každý nechce sestavovat balíky, sbírat karty... já jo Ta rozšíření k Arkham horror jsem nehrál a neviděl, takže nemohu soudit. Ale bojím se že to bude organizačně a časovou náročností obdoba Starcraft apod. edit> ale jsou to všechno povedené hry... takhle to myslím. Jen Arkham v té nadšenecké rovině ala StarTrek monopoly. Upraveno 20. prosince 2012 uživatelem azeppelin
utrejch Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 To jsem měl jen půjčené, takže párkrát. Poprvé se to učíš a podruhé si zahraješ. Přijde mi to trochu dřív ohratelné, ale je to nádherná hra. Já ujížděl vždycky na Magic the Gathering, ale nemám to s kým hrát už. Proto na křečkování karet a spoustu rozšíření vidím osobně lépe tu living card game formu. Ale každý nechce sestavovat balíky, sbírat karty... já jo Ta rozšíření k Arkham horror jsem nehrál a neviděl, takže nemohu soudit. Ale bojím se že to bude organizačně a časovou náročností obdoba Starcraft apod.Ja to hral jednou a od te doby jsem se k tomu bohuzel uz nedostal, mam ji koupenej, ale urcite snad nejake pratele s tim jeste prepadnu ... a samozrejme, ze nas pravecci dostali ...
azeppelin Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 Já se těším na naši chystanou herní slezinu se známýma. Mají členství v půjčovně deskovek... to mi přijde ideální, za pár stovek ročně vyzkoušíš spoustu her. Už přemýšlím co bych si rád zahrál. Minule jsem vyhrál ve Star Trek monopolech... přišlo mi to tedy zpracováním dost odfláklé a pořád jsme si pletli figurky atd.
Tower Of Power Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 Nez se narodila dcera, hrali jsme s manzelkou dve hodne nove hry s fantasy tematikou. Vladci podzemi a Priserky z podzemi. Je to od ceskyho autora a takovejhle promakanej herni system jsem nikdy jinde nevidel. Trva to sice minimalne jeden cely vecer, nez se to naucis, ale pak je to zabava fakt na dlouho..
Marfael Odesláno 20. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2012 Nemuzu si vzpomenout na jednu hru o financich,kterou jsme hrali minimalne pred 15 lety.byly tam mam dojem sloupecky s ruznyma ciframa a nejak se tam menilo mezi konjukturou a dalsima financnima stavama a asi i nejake karticky.neznate to nekdo,nebo nevite co myslim?dost nas to tehda bavilo...
FrantisekH Odesláno 22. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2012 jestli se nepletu tak se to jmenovalo privatizace?
piket Odesláno 22. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2012 U nás frčí Arkam Horror a Vládci podzemí!
azeppelin Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Tak máme Arkham Horror od ježíška taky doma. Ithaqua se drží
xmickey Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2013 (upraveno) U nas valime:Dominion vc. rozsireniKralovske rosadyBlafujScrabbleZeleny CarcasonneNa akcich pak Bang, CitadelaSkvela hra je Torres (bez prvku nahody super 3D hra)a dalsi hry, mame jich par polic :-)A jeste dodam kooperativni hry, kdy spolu(hraci) bojuji proti hernimu systemu. Zkousime ted Zachranare a neni to spatny Upraveno 3. ledna 2013 uživatelem xmickey
misoo Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2013 (upraveno) Potvrdzujem, ze Activity je neskutocna pecka... grady nasledne pridava iste promile alkoholu v krvi, vrelo odporucam Upraveno 3. ledna 2013 uživatelem misoo
skorbut Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2013 Dominion - vysoko zábavné aj pre dvoch, doba hrania cca 30 minút (keď hrajú 4 kusy tak to trvá aj cez hodinu), pravidlá sa dajú rýchlo naučiť (stačí jedna vysvetlovacia hra, druhú už môže hrať nováčik viac-menej samostatne), nízka miera náhody, oproti napr. Bang výhoda že hra končí pre všetkých naraz
azeppelin Odesláno 3. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2013 nehrál jste někdo rozříření Citadely? Přijde mi to dost slabé rozšíření na počet staveb např.
odjinud Odesláno 4. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. ledna 2013 Tak jsem otestoval ty Mágy z Hexanu z Levných knih a za 99,- fakt docela dobrý. Sice je tam poměrně vliv náhody, ale aspoň to vysvětlíte každý návštěvě a zahrajete si poměrně hned.
xmickey Odesláno 4. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2013 Rozsireni citadely jsem taky nejak neprisel na chut :-( naopak rozsireni Dominionu jsou super (muj favorit je Pobrezi)
xmickey Odesláno 19. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2013 Vcera jsme rozbalili novou hru pro dva:Draci srdceJe tam prvek nahody jako temer u vsech karetnich her, ale da se rozumne planovat strategie a hlavne jedna hra je do deseti minut a je to sviznyPokud hledate neco pro dva jen na chvili, tak doporucuji
Tomas_2002 Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Já jsem pořídil před časem Osadníky z Katanu a jsou super. Teď jsem dokoupil Civilization a Hru o trůny. Na vánoce jsem si vyžádal od rodiny Carcassone Big Box a Ubongo a ještě bych chtěl dokoupit: -Agricola-Mage Knight-Dominion-Arkham Horror Docela mě ty deskovky začaly bavit. Naposledy jsme je hrávali v 15 letech na intru a nikdy bych netušil, že mě to zase chytne. Jenom to čtení 40 stránek s pravidlama mě trochu štve a některé hry, které mají kombinovatelné rozšíření se stávají pro můj mozek nepochopitelnými Jo a taky se v tom nechá zahučet docela slušný prachy, to je taky trochu mínus. A ještě mi přišlo vtipný, že jsem si začal kupovat na počítač hry z digitální distrubuce, aby se mi doma v našem malém bytě neválely krabičky a teď tam stohuju krabice s deskovýma hrama o rozměrech 50 x 50cm Bral bych nějakej veletrh, kde by se ty hry člověk mohl podívat, ale to u nás asi moc nebude...
Lion Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2013 Tomas_2002: veletrhy byly cca 2 týdny zpět - Praha, Ostrava... ale zkus googlit veletrh hraček, třeba ještě někde něco bude... případně pak půjčovny, kluby deskových her, to vše existuje... v Praze měla vesměs každá VŠ kolejní klub, buď oficiální nebo neoficiální, tam to jelo ve velkým... na veletru v ostravě byl Albi a další dva velcí výrobci, ale jejich název mě nic neříkal, ani mi v hlavě nezůstal... hrál sem tam Ubongo, Jožin z Bažin a další Civilizaci sem chtěl před dvěma lety, ale herní čas 3 hodiny to nedám partu lidí, kteří by do toho šli... známý jezdí na veletrh někde do Německa, ale to už musíš být fakt fanda... v Ostravě sem do toho čtyřmi čísly zahučel za 1300 kč ale fakt mě to bavilo, level sedm už sem docela nedával (celkem 9 levelů o X zadáních), distributor jen jeden v čr, servis na kuličky zadara a cena 1700 kč a fakt mě to bavilo http://www.azrodina.cz/4881-leu-brain-stimulator-didakticka-hra-od-4-do-104-let k 3D sem se ještě nedostal http://3.bp.blogspot.com/-zkaueSH-0ZM/UOV9N-9X73I/AAAAAAAAGa0/hNoWWTBeAjo/s1600/2013-01-03_003.jpg
Googluck Odesláno 11. května 2014 Nahlásit Odesláno 11. května 2014 Tak se občas nějak kulturně potřebuju doma zabavit se svou lepší polovičkou a napadly mě takový ty stolní hry. Máte někdo s nima nějaký zkušenosti? S předchozí svou lepší polovičkou jsem hrál profáklý Carcasson, ale popravdě nic extra mi to nepřišlo, spíš tak trochu infantilní a pak nějakou Citadelu, což bylo lepší... měla by to být hra primárně pro dva (rozšířitelně na víc lidí), ideálně aby se dala dobře přenášet (ale není nezbytnou podmínkou) a dobra hraní max tak do 2h (takže žádné RPG). Napadá vás něco? Jestli Tě bavila alespoň trochu Citadela, chceš hru pro 2 a více lidí a malou krabici (dobře přenášet) a kratší, tak mě jako naprosto ideální napadá karetní hra Malacca:http://www.lorisgames.cz/cs/malacca-1/ Určitě fajn hra právě pro partnery, protože podobně jako při Citadele se snažíš dostat do hlavy protihráči :-)
Milan156 Odesláno 12. května 2014 Nahlásit Odesláno 12. května 2014 Sice není jen pro dva, ale je neskutečná. Times Up (výseč z activity), ani nemusíš kupovat, stačí přečíst pravidla a můžeš udělat sám, nemyslím kopírování kartiček ale vymyslet vlastní - záleží na společnosti, která to hraje.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se