hciq Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 Sakra JJ z leteckýho designu hodinek, původně navrženého pro funkci se stal módni archetyp, dnes kopírovaný méně či více úspěšně různejma prizdisráčema. Naštěstí Prim zatím nevyráběl žádný letecký hodinky, jen hodinky co se dávaly letcům. (juj to bude zase mazec). Takže pokud novej Prim udělal vopravdu letecký hodinky, tak by to mělo bejt fajn. Vytáhnu letecký gatě a bundu po dědovi (made in England- měli je taky ve výbavě všichni ruští elitní stíhači), no a vyrazím do Novýho Města. . Jinak znaky divize "Smrtihlav" jsou v módě, od té doby co vznikly v temných smrdutých slujích tajné okultní společnosti THULE. :lol: Halt zlo zůstane zlem
JJ Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 hmmmm - co je to za lidi co se chodi koukat do muzei na Rimske pamatky, kdyz ti parchanti upalovali krestany. Co je to za blazny co chodi do Vatikanskych muzei, kdyz cirkev palila carodejnice.....myslim si ze zatracovani peknych veci jen proto ze vznikly v epose k niz mas odpor je ponekud zvlastni......divny pohled na svet, kde je na veci vztahovana vina, jez je bezesporu na strane cloveka..... Ty hodinky nejen vznikly v té epoše, vůči které mám odpor, ony vznikly na objednávku armády, která byla přímo oporou toho komunistického režimu a nesou i znak tehdejšího letectva, na kerém opravdu neshledávám nic obdivuhodného. A 31682 de facto napsal, že jediné, kvůli čemu jsou ty hodinky hezké a zajímavé, je ten znak. To je jako postávat dnes u nějaké zajímavé budovy z období Třetí říše a vzdychat nad tím, že bez té svastiky, co tam visívala za Adolfa to není ono... On je tak trochu rozdíl (nebo já ho alespoň tak chápu) mezi návštěvou musea či kostela a oslavou upálení Jana Husa. Co kdybychom v roce 2015 nechali udělat limitovanou edici "Chcípni kacíři" s nějakým pěkným inkvisičním symbolem na ciferníku? ;-)
hciq Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 1)ale ten kříž s tím atletem pod kterým to vše bylo realizováno je pořad v kurzu, nebo ne ?? 2)Tak proč nepřejít epochu s obrácenou svastikou a podle písně J.N. "šest miliónů srdcí vyletělo komínem" si řící, že nás už nesmí potkat nic podobného a žít přítomností. A nehnípat se ve starejch bolácích. Bolák totiž zmizí pokud ho léčíš, když se v něm reješ budeš ho mít pořat. A když ho vyřízneš zůstane ti jizva
Fester Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 4 JJ Já ty letecký Primky mám taky a mám z nich radost. A neberu je jako relikvii doby nedávno minulé, ale jako limitivanou sérii která byla (možná, snad) o trochu kvalitnější než zbytek. Koneckonců, Orlíky jsou vyrobené pro speciální jednotky ČSLA, které měly když už ne zlikvidovat, tak alespoň zasadit zdrcující úder demokratickému světu na západě a hle jak jsou dneska ceněné... Samozřejmě jinak tvůj názor na dobu minulou plně respektuji a nehodlám s ním polemizovat. Jde mi jenom o hodinky.... P.S. Než se začneš trefovat do mého nicku, tak ještě jednou. není to o ideologii, ale o fyzické podobě a recesi....
VS Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 hmmmm - co je to za lidi co se chodi koukat do muzei na Rimske pamatky, kdyz ti parchanti upalovali krestany. Co je to za blazny co chodi do Vatikanskych muzei, kdyz cirkev palila carodejnice.....myslim si ze zatracovani peknych veci jen proto ze vznikly v epose k niz mas odpor je ponekud zvlastni......divny pohled na svet, kde je na veci vztahovana vina, jez je bezesporu na strane cloveka..... Ty hodinky nejen vznikly v té epoše, vůči které mám odpor, ony vznikly na objednávku armády, která byla přímo oporou toho komunistického režimu a nesou i znak tehdejšího letectva, na kerém opravdu neshledávám nic obdivuhodného. A 31682 de facto napsal, že jediné, kvůli čemu jsou ty hodinky hezké a zajímavé, je ten znak. To je jako postávat dnes u nějaké zajímavé budovy z období Třetí říše a vzdychat nad tím, že bez té svastiky, co tam visívala za Adolfa to není ono... On je tak trochu rozdíl (nebo já ho alespoň tak chápu) mezi návštěvou musea či kostela a oslavou upálení Jana Husa. Co kdybychom v roce 2015 nechali udělat limitovanou edici "Chcípni kacíři" s nějakým pěkným inkvisičním symbolem na ciferníku? ;-) Obávám se, že by to mohlo mít marketingový úspěch :/ Letadla obdivuju, na ČSLA jsem nenašel jedinou věc hodnou obdivu. Jen zbytečně ztracené dva roky života.
31682 Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 A 31682 de facto napsal, že jediné, kvůli čemu jsou ty hodinky hezké a zajímavé, je ten znak. To je jako postávat dnes u nějaké zajímavé budovy z období Třetí říše a vzdychat nad tím, že bez té svastiky, co tam visívala za Adolfa to není ono... Jak de facto napsal?! Přečti si to znovu. Abys to nemusel hledat: "Staré letecké Prim, nemít znak bývalého vojenského letectva, jedná se o zcela šedivé a nezajímavé hodinky." Kdyby tam ten znak nebyl, podle čeho bys asi tak poznal, že se má jednat o letecké hodinky? Můj názor na letecké Prim jsem tu už uvedl a je stále stejný. Pal: jenom abychom si rozuměli. Letecké Prim považuji za zajímavé jen proto, že vojenští letci ČSLA byli donuceni nosit v podstatě dětské hodinky, pouze osazené automatickým kalibrem. Žádný zázrak technologie v nich nespatřuji, ale trvám na tom, že do sbírky jsou nepostradatelné.
pilot Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 JJ - buď v klidu, oblíbené jsou letecké hodinky Prim pouze zde, mezi hrstkou sběratelů, pro ty ostatní, běžné uživatele hodinek a nečtenáře chronomagu, je to obyčejný šmejd. Jsem jinak docela rád, že jsem se stal z běžného uživatele hodinek a nečtenáře chronomagu snad trochu jeho členem = primky pro mne znamenají kvalitu (možná proto, že hodinkám opravdu nerozumím...), mládí, či spíše dětství a sny, které si kupodivu plním až teď; sám nevím, proč jsem nezačal dřív...* možná n+kdy začne existovat nějaký švýcar, který bude občas na ruce (dnes vím, že i sem tam Poljot=taky mládí...), ale nejčestnější místo mají primky (ikdyž nevím, zda ještě tento název odpovídá současnému stavu...); sorry, nedalo mi to neříct si svoje... no, pokud jde o "letecké" primky, tak znak na nich je pro mne neutrální, přestože o armádě mám své mínění (rozhodně ne pozitivní...), opak je pravdou = ty hodinky by se mi líbily a chtěl bych je i bez toho znaku, protože jsem měl a mám i sportII z první serie, kde mi chyběl číselník s čísly, ne jen s čárkami a vadilo mi natahování a chybějící automat. Takže (bohužel/bohudík) nepatřím mezi ty, kteří oceňují cokoliv kvůli době, režimu či čemusi politickému = v KAŽDÉ době jsou věci nádherné a dobré, které prověří čas = dokázal bych najít mraky podobností.. neumím se vyjadřovat jasně a stručně, ale doufám, že alespoň trochu pochopitelně... (zvláštní, jak dokáže původní téma "zbytnit"...)
hciq Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 Žádný zázrak technologie v nich nespatřuji, ale trvám na tom, že do sbírky jsou nepostradatelné. konečně něco co má hlavu a patu
grga_pitic Odesláno 1. března 2007 Nahlásit Odesláno 1. března 2007 JJ - buď v klidu, oblíbené jsou letecké hodinky Prim pouze zde, mezi hrstkou sběratelů, pro ty ostatní, běžné uživatele hodinek a nečtenáře chronomagu, je to obyčejný šmejd. Jsem jinak docela rád, že jsem se stal z běžného uživatele hodinek a nečtenáře chronomagu snad trochu jeho členem = primky pro mne znamenají kvalitu (možná proto, že hodinkám opravdu nerozumím...), mládí, či spíše dětství a sny, které si kupodivu plním až teď; sám nevím, proč jsem nezačal dřív...* možná n+kdy začne existovat nějaký švýcar, který bude občas na ruce (dnes vím, že i sem tam Poljot=taky mládí...), ale nejčestnější místo mají primky (ikdyž nevím, zda ještě tento název odpovídá současnému stavu...); sorry, nedalo mi to neříct si svoje... no, pokud jde o "letecké" primky, tak znak na nich je pro mne neutrální, přestože o armádě mám své mínění (rozhodně ne pozitivní...), opak je pravdou = ty hodinky by se mi líbily a chtěl bych je i bez toho znaku, protože jsem měl a mám i sportII z první serie, kde mi chyběl číselník s čísly, ne jen s čárkami a vadilo mi natahování a chybějící automat. Takže (bohužel/bohudík) nepatřím mezi ty, kteří oceňují cokoliv kvůli době, režimu či čemusi politickému = v KAŽDÉ době jsou věci nádherné a dobré, které prověří čas = dokázal bych najít mraky podobností.. neumím se vyjadřovat jasně a stručně, ale doufám, že alespoň trochu pochopitelně... (zvláštní, jak dokáže původní téma "zbytnit"...) souhlas..... tekhle to vidim i ja.....
hciq Odesláno 2. března 2007 Nahlásit Odesláno 2. března 2007 Dobrá dáme do toho trochu citu Začínal jsem s extrasuper designem, podle hesla "jen aby to bylo originální" Taky pro reklamní hodinky není asi vice potřeba. Jenomže mě to chytlo, stejně jako mnoho z vás našlo zalíbení v mechanice samotných hodinek, vyhodilo svoje vodřený eletrický chronografy a začalo hledat tu onu duši v té změti koleček a hejblátek, tak i já jsem byl vtažen tímto "Poeovským" ( fakt nevím jak to napsat jde o povídku E.A.Poe Pád do Maelstromu a ani nevím jestli to píšu vůbec dobře) vodním vírem, kde na začátku potřebujete velkou sílu a jak klesáte po křivce tak,že v určitém bodě se obě veličiny prolnou, no a je vymalováno, přesně tak jak jak to Poe píše. A tady začínáte možná trochu chápat duši té jemné mechaniky, jak všechny věci jsou navrženy s noblesou funkce, kde estetika je jen "výsledkem" ušlechtilosti ducha usilujícího o dokonalost. Ano trvá to jen krátce, pak vás Maelstrom pohltí nebo vyvrhne zpět na hladinu. No a dál? To by bylo jen negranotné vysvětlování a jmenování oněch geniů jejichž jména si stejně nepamatuji, protože nejsou pro mě důležitá a dva litry Chardonay udělaly z mé šedé kůry mozkové totální bláto. A proč to píšu, to nechám na vás a jdu spát.
NIGHTinGALE Odesláno 2. března 2007 Nahlásit Odesláno 2. března 2007 Dobrá dáme do toho trochu citu Začínal jsem s extrasuper designem, podle hesla "jen aby to bylo originální" Taky pro reklamní hodinky není asi vice potřeba. Jenomže mě to chytlo, stejně jako mnoho z vás našlo zalíbení v mechanice samotných hodinek, vyhodilo svoje vodřený eletrický chronografy a začalo hledat tu onu duši v té změti koleček a hejblátek, tak i já jsem byl vtažen tímto "Poeovským" ( fakt nevím jak to napsat jde o povídku E.A.Poe Pád do Maelstromu a ani nevím jestli to píšu vůbec dobře) vodním vírem, kde na začátku potřebujete velkou sílu a jak klesáte po křivce tak,že v určitém bodě se obě veličiny prolnou, no a je vymalováno, přesně tak jak jak to Poe píše. A tady začínáte možná trochu chápat duši té jemné mechaniky, jak všechny věci jsou navrženy s noblesou funkce, kde estetika je jen "výsledkem" ušlechtilosti ducha usilujícího o dokonalost. Ano trvá to jen krátce, pak vás Maelstrom pohltí nebo vyvrhne zpět na hladinu. No a dál? To by bylo jen negranotné vysvětlování a jmenování oněch geniů jejichž jména si stejně nepamatuji, protože nejsou pro mě důležitá a dva litry Chardonay udělaly z mé šedé kůry mozkové totální bláto. A proč to píšu, to nechám na vás a jdu spát. Oceňuji tvoji zálibu v E.A.P., ale nelíbí se mi, že ses nerozdělil o to vínko http://www.oook.cz/poe/maelstrom.html
Petr28 Odesláno 2. března 2007 Nahlásit Odesláno 2. března 2007 To je fakt sila. Nedavno jsem o Super sportech premýšlel. Říkal jsem si, že bych jim ty 2000 navíc i možná dal, když jsou to primky. Líbili se mi. To stali 10 000. No ted kdyz stojí 15 000 neni co řešit
Ferdo Odesláno 3. března 2007 Nahlásit Odesláno 3. března 2007 "Co vám sakra imponuje na té bandě perfektně prověřených ideově pevný komoušů? Jsem jediný, komu přijde perversní glorifikovat s prominutím hajzly, "hrdinně" střílející po sportovních letadlech, na kterých se čas od času někdo (například bývalí piloti RAF) pokoušel utéct z toho zadrátovaného komunistického ráje na zemi?" Je to sakra OT ale nemôžem nereagovať. Mrkni sa do správ čo predvádzajú po celom svete tí čo majú plné papule demokracie a slobody a vtedy stáli na druhej strane.
acmik Odesláno 3. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2007 Je to sakra OT ale nemôžem nereagovať. Mrkni sa do správ čo predvádzajú po celom svete tí čo majú plné papule demokracie a slobody a vtedy stáli na druhej strane. Ja bych to radsi trosku zklidnil, jinak to tady za chvili bude vypadat jak na Britskych Listech a nebo Zvedavcovi Ty chudery hodinky urcite za nic nemuzou... vazne!
cigi Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 JJ - konečně spřízněná duše, souhlasím s tebou na 100%! Ale dáváš bohužel pro zdejší publikum špatný příklady - jagdbomber hodinky s hákenkrajcem (nejlépe z vykopávek v Lidicích) jsou absolutně to nejlepší!!! Bohužel, je to tady tak. Konkurovat jim můžou jenom origoš ruský, se kterejma rozmydlili Groznyj! Nejlépe s certifikátem od nějakýho rusáka, co na nás zrovinka zaměřuje svoje milovaný rachejtle. Chápej, přece, že ideologie do hodinek nepatří :D . Ale nejčko jsme naštěstí zrovinka na straně, co má plnou hubu svobody a demokracie (ať dobrovolně nebo ne, ferdo ) a tak si můžu jedny letecký s gustem dopřát, třeba to za chvilku zase nebude platit.
NIGHTinGALE Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Sancta simplicita To bylo na koho? Na Cigiho, Ferdu nebo na nás všechny? Pokud i na mě, tak se rezolutně ohrazuji. Já bych byl raději nesvatý, ale ne prostota, nýbrž aethernal
tm.watch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Rekl bych povzdech - svatá prostoto - nema to byt "semplicita"?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se