Rainee Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Dobrý den, darem se mi dostaly od mého dědy do rukou níže uvedené hodinky GUB Glasshutte/SA s kalibrem 69.1. Hodinky jsou v dost špatném stavu, nejdoucí, zaprášené s prasklým sklíčkem. Očividně někdo vcelku hrubě sahal i do strojku. Nejsou funkční (pravděpodbně díky prachu), avšak lze je nastavit. Na druhou stranu indexy, ručučky i ciferník by po vyčištění prachu mohly být ve slušném stavu. Na ciferníku je znak GUB, pod ní nápis Glashutte/SA, 17 Rubis, Stossgesichert, číslice na pozici 6 a 12, datumovka. V dolní části nápis Made in Germany. Plná hodinová ručučka, minutová s dírou, červená vteřinovka. Pozlacené 20 mikronů. nerezové dýnko. Podle kalibru a historie GUB by měli být někdy z let 1962-1971 ( http://www.glashuett...e/kaliber-69-1/ ). Dokázal by někdo pomoci s přesnějším určením a identifikací ? Model, typ, atd.? Nejedná se sice o žádnou raritku, avšak pro mne mají značnou sentimentální hodnotu a velmi rád bych je nechal rozumně restaurovat. Děkuji.
Karlos Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Co si v takovémhle případě představuješ pod pojmy model a typ?
Rainee Odesláno 27. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Co si v takovémhle případě představuješ pod pojmy model a typ? Spíš kdyby je třeba někdo dokázal přesněji datovat. Typ bude u této masovky nějaké nic neříkající číslo.Podařilo se mi zjistit že logo GUB bylo používáno jen do roku 1967, kdy jej pak nahradil nápis Glashutte. Možná někdo ví o katalogu z daných let, já našel jen z roku 1968. Možná někdo bude vědět zda jsou původní nebo je to nějaké rozborka/sborka.
Návštěvník tolja Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Spíš kdyby je třeba někdo dokázal přesněji datovat. Typ bude u této masovky nějaké nic neříkající číslo.Podařilo se mi zjistit že logo GUB bylo používáno jen do roku 1967, kdy jej pak nahradil nápis Glashutte. Možná někdo ví o katalogu z daných let, já našel jen z roku 1968. Možná někdo bude vědět zda jsou původní nebo je to nějaké rozborka/sborka. původní jsou určitě, stav je ukrutnej, ale to víš sám, pouzdro je tzv. krab, takže lepší než obyčejné a číslo 11K na dýnku dost nízké, takže z počátku výroby celkově jsou imho nanic, takže bych s nima nic nedělal, a ponechal si je jako vzpomínku na předka renovace by odhadem zahrnovala nové pouzdro, reprint cifru, nebo nový a opravu strojku, pokud to půjde
bohus76 Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Řešení je buď je nechat v tom stavu jak jsou a nebo koupit na Aukru jiné,např.zde http://aukro.cz/gub-na-opravu-c-2-i2903815114.html a přeskládat.Když si to pohlídáš,tak se určitě nějaké dají koupit.Jen se musíš smířit s tím,že Ti fakticky zůstane jen strojek a ciferník a pouzdro bude nové.
Hugo14 Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Jestli mohu, tak přesně tímhle jsem si prošel před pár lety. Dokonce se stejným werkem 69.1. Report, včetně kontaktů je tady Email na Andreho je tady, ale nevím, jeslti to ještě dělá.
Návštěvník Kamil Odesláno 27. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2012 Report, včetně kontaktů je tady Email na Andreho je tady, ale nevím, jeslti to ještě dělá.Díky, zkusím mu napsat, viz moje vlákno. Můžu anglicky?
Rainee Odesláno 28. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2012 Díky všem za rady.Po pročtení všech možných zkušeností s renovacemi jsem se rozhodl jít zlatou střední cestou. Nechtěl bych aby hodinky skončili v daném stavu a jen ležely jako vzpomínka. Zaslouží sí být v chodu.Nepůjdu ale cestou kompletní rekonstrukce a pokusím se z nich zachovat co nejvíce. Pouzdro nechám trochu rozleštit jinak jej ponechám v původním stavu.Strojek vyčistit, případně doplnit vadné díly z nějakého jiného. Těchhle kalibrů se vyrobilo hodně, lze je docela sehnat. Následně pak vyměnit sklíčko. Cifr a ručky se zdájí v lepším stavu než je poznat na fotkách a drobná oxidace prostě odpovídá věku a stavu hodinek. Nebudou tak krásné jako ty od Huga14, ale hlavně budou funkční.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se