pkony Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Zdravím včechny Chronomágy, jsem tady nový a mám následující problém: koupil jsem použité hodinky Orient Automatic CEY04001B, stáří cca 6 let, při úpravě tahu ( samozřejmě bez nějakého násilí a rázů ) upadla ručička power reserve - počítám načala to Česká pošta a mě stačilo párkrát hodinky obrátit a bylo hotovo... Jsem z toho nějak mimo a nevím - prosím poraďte - zaslat hodinky do nějakého autorizovaného servisu, nebo v okolí Rožnova pod Radhoštěm najít nějakého šikovného hodináře, který hodinky rozebere a nasadí ručičku zpět. Kolik taková oprava může stát? Děkuji předem za jakoukoliv pomoc. Tímto zároveň přeji všem vyznavačům pěkných hodinek krásný Silvestr a hodně zdraví a štěstí v Novém roce 2013.
Karlos Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Najdi ve vašem okolí hodináře, ke kterému máš důvěru a prostě mu to ukaž, toto lze vyřešit na počkání. A kdybys chtěl po opravě i zkontrolovat vodotěsnost a ten hodinář tohle neuměl, tak jistě na internetu snadno najdeš nějaké blízké hodinářství, kde dělají i tohle.
skodna Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Akorát budou muset být hodinky plně natažený, nejlépe ve vrtiči a nebo úplně mrtvý.Jinak si nedovedu představit, jek by se to asi nastavovalo.Pokud ta ručka neupadla u s oskou na které drží, tak to zvládne běžný hodinář co není jen měnič baterek.Dokonce je možné, že ta ručka bude mít nějakou polohovací plošku na přesné nasazení.
pkony Odesláno 31. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Jj, nejlépe asi umrtvené, ale je možné - pokud jsem dobře tu ručičku viděl, že má dírku ve tvaru nějaké hvězdice, tak to asi nebude takový problét to trefit.
Karlos Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Hodinář si je umrtví podle potřeby sám.
skodna Odesláno 31. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2012 Jo tak to je taky jedna z možností.Vlastně já to taky tak dělám na primkách když nasazuju ručky tak si vypustím péro nátahu, aby nešly a mohl pohodlně nasadit vteřihovku.
pkony Odesláno 1. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 tak ještě jednou Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tmoris Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 pripadne se obrat na zdejsiho clena long, ktery je obecne uznavanym expertem na hodinky s upadlymi rucickami.
bohus76 Odesláno 1. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2013 pripadne se obrat na zdejsiho clena long, ktery je obecne uznavanym expertem na hodinky s upadlymi rucickami.To bych nedělal ve Tvém vlastním zájmu.Je to trošku kontraproduktivní
pkony Odesláno 8. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna 2013 Tak ručička je na svém místě, oprava u hodináře 200,- Kč, děkuji za rady.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se