Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 439
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Fotky kalibrů na stránkách PRIM jsou "malinko nepřesné" a evidentně nedodělané. U kal. 52 je 010, kal. 55 a 57 mají stejnou fotku, stejně tak 66 a 68, taktéž je i u quartzu 200 a 210.

Odesláno
  rmx napsal:
Fotky kalibrů na stránkách PRIM jsou "malinko nepřesné" a evidentně nedodělané. U kal. 52 je 010, kal. 55 a 57 mají stejnou fotku, stejně tak 66 a 68, taktéž je i u quartzu 200 a 210.

jestli ono to nebude tím, že ze strany můstku soukolí vypadají kalibry 55x57, 66x68 a 200x210 stejně.

Odesláno
  accutron napsal:
jestli ono to nebude tím, že ze strany můstku soukolí vypadají kalibry 55x57, 66x68 a 200x210 stejně.

Ano, na pohled jsou stejné, ale rozdíly jsou i v jícím soukolí, ale nechci odbočovat. Na stránkách Prim si někdo usnadnil práci a fotky jednoduše zkopíroval, tudíž je pak půlka fotek špatná :) Pokud by na fotce byla i druhá strana strojku, neřeknu ani popel, ale takhle mi to přijde jako zavádějicí třeba pro nováčky nebo zahraniční návštěvníky. Pokud by takhle přistupovala třeba ETA, tak k 775x bude jeden obrázek a hotovo. Vím že je to malicherné hnidopišství, ale hodinařina je o detailech.

Odesláno
  rmx napsal:
Ano, na pohled jsou stejné, ale rozdíly jsou i v jícím soukolí, ale nechci odbočovat. Na stránkách Prim si někdo usnadnil práci a fotky jednoduše zkopíroval, tudíž je pak půlka fotek špatná :) Pokud by na fotce byla i druhá strana strojku, neřeknu ani popel, ale takhle mi to přijde jako zavádějicí třeba pro nováčky nebo zahraniční návštěvníky. Pokud by takhle přistupovala třeba ETA, tak k 775x bude jeden obrázek a hotovo. Vím že je to malicherné hnidopišství, ale hodinařina je o detailech.

Tak se mi to nezdálo! Díky za akurátnost

Odesláno
  rmx napsal:

přesně tak je to odetailech a kdo zná ty strojky ze všech stran tak ví jak vypadají,nejen rozdíl mustku ale třeba taky brus na mustkách je jiný u 50 a 52 ......

Odesláno

jo ještě když sem doma procházel nepořádek tak sem tam našel primky s kilbrem 52 ale udajně by to měl být nějaký zkušební tip, má číselník bez nápisu, ale hlavně má tlumiče náruzu na setrvačce,jestli se stím už někdo setkal tak bych mě zajímalo co jsou opravdu zač,díky.

Odesláno
  constantin napsal:
chybička se vloudila první dvě jsou stejný místo jedné z nich patří tato

Zaujímavý číselník ma tých spartakoch. Videl som čierny u tuším Mikiny a popshopa rozdiel bol v ručičkách , biely s písaným nápisom tuším od kamila a klasický biely. Takýto som ale ešte nevidel.Čo na to prim. Je to OK ?

Odesláno

co k tomu dodat :) pekne pouzdro, zrejme i origo (viz foto), pekny cifernik a rucky, akorat u strojku jsem si nebyl jist (jen upozornuju, ze jsem naprosty laik!).... na muj dotaz, co je vyrazeno pod setrvackou mi prisla tato odpoved: "Dobrý den,

Na základní plotně pod setrvačkou je číslo 3055"... kazdopadne gratuluji novemu majiteli...

post-1383-1205788447.jpg

Odesláno

Co je to zase za nějakou sběratelskou manýru. Nikdo neví jak ty hodinky mají vypadat, kolik se jich vyrobilo, podle jakých vzorů a navíc jsou opravdu ošklivé a dá se jich asi ještě hodně poskládat. A to vše za málo muziky. Tak o co vám jde pánové

• po měsíci...
Odesláno
  PRIM napsal:
Přiznám se, že bych hrozně rád přispěl nějak věcně do diskuze, ale tím, že jsem většinu času mimo firmu, tak ani nevím, kde hledat data pro potvrzení. V každém případě už jsem se několikrát snažil přesné informace zjistit a není to nic jednoduchého. Už proto, že všechny hodinky byly číslovány v jedné řadě, bez rozdílu, zda šlo o Spartaky nebo Primky. Přesnou dělící čáru tedy bude těžké zjistit. Krom toho je velice pravděpodobné (hraničící s jistotou), že se nějaký čas vyráběly oba brandy zároveň.

Aby to nebylo tak jednoduché, existoval ještě model, který měl logo Spartak v podobě psané "psacím" písmem. Předpokládáme, že to byly ty modely z nečíslované zaváděcí série. Kdo má tyto hodinky, může tuto doměnku potvrdit či vyvrátit.

V otázce historických informací je nejefektivnější oslovovat přímo Ing. Jiřího Helikara, neboť on je v přímém kontaktu s pamětníky, a také má detailnější informace o tom, kde všude jsou ve firmě archivní materiály.:)

Viem , že nemám patent na rozum, ale mám dva spartaky. Prvý má číslo 0015 , čiselník je biely , logo je tlačené písmo . Duhý má číslo 4979 a je to ten s písaným logom. Pokiaľ som dobre pozeral čierne spartaky z tohto fóra či z aukra pokiaľ mali čísla boli tam 2226 a 4872. Mohlo sa stať že u hodinára vymenili dýnka, ale mne to vychádza na poradie biele s tlačeným logom , čierne s tlačeným zlatým logom a biele s písaným logom.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...