DaLo Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 Potapky bych nerad, moje predstava je spis neco univerzalniho typu Expy I, nejstarsi IWC Mark apd...
Bob Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 Jasne, ale beru to tak kdyz WR 100 u vintage tak skoro potapky :-) jo takova klasika by se mi asi taky libila, nautilus je asi az moc extravagantni ...
Frantik Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 Je potreba nejdrive specifikovat, co by to mohlo byt. Rozmery a strojky nestaci, na to je brzo. 40 mm je minumum, kam bych sel. A RETRO je dobry smer - jen je potreba upresnit, jake retro. Potapky se ted realizuji v limitce Nautilus. Byly tu i B-Uhr, Diplomat a Zlutasky. Chce to najit neco noveho, co by zaujalo alespon 20 lidi. Jak pise DaLo - neco univerzalniho jako Exp II. nebo Mark by bylo super!
sashator Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 Přesně jak píše Franta- pokud by se šlo do 40mm a bylo by to něco univerzálního, tak se rád přidám...každopádně to chce více specifikací, alespoň směr jakým se to bude ubírat
little_w Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 hele, o co teda vlastne jde? jestli to chapu dobre, tak na zacatku stoji zadani "neco chci, ale nemam paru co" a ted to varite?
Chosef76 Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 9. 1. 2013 v 22:42, little_w napsal: hele, o co teda vlastne jde? jestli to chapu dobre, tak na zacatku stoji zadani "neco chci, ale nemam paru co" a ted to varite? Částečná specifikace a představa tu je, ať už na začátku v Jankově příspěvku, tak formující se univerzálnost limitky v dalším průběhu vlákna. Naopak, tím že není limitka jasně specifikována, je tu větší prostor k diskusi. I tak se dá přeci začít. ;-)
Návštěvník Snow Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 9. 1. 2013 v 22:42, little_w napsal: hele, o co teda vlastne jde? jestli to chapu dobre, tak na zacatku stoji zadani "neco chci, ale nemam paru co" a ted to varite? Přesně, vskutku komické. Když příjde nováček a prosí o pomoc s výběrem hodinek a zadá takovéto parametry, trhá se mu hlava. Nejlepší je tohle - "Moja predstava by bola nasledovna, ale urcite to netreba brat zavazne."
jankoxxx Odesláno 10. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 vidim ze sa tu opet zislo kopec monterov co sa potrebuje vyjadrit aj k tomu co ich nezaujima a potom to tak vyzera..ak nemate zaujem o limitku podla zakladnych specifikacii, ktore som jasne uviedol, tak poprosim aspon taktne mlcat. ak mate zaujem, tak som rad a spolocne mozeme dat pripadnej limitke nejaku formu.kriticky parameter je hlavne velkost, ktora bude do 40mm cize idealne niekde okolo 38mm.explorer I alebo mark XII su velmi zaujimave hodinky ale urcite by som ich nechcel len kopirovat.. dufam, ze sa k nam pripoji aspon niekto kto ma graficke nadanie edit: mame tu zatial 7 zaujemcov, idealn by bolo cislo niekde okolo 30. potom mozeme zacat rozmyslat nad realnostou..
DaLo Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 7:52, jankoxxx napsal: vidim ze sa tu opet zislo kopec monterov co sa potrebuje vyjadrit aj k tomu co ich nezaujima a potom to tak vyzera..ak nemate zaujem o limitku podla zakladnych specifikacii, ktore som jasne uviedol, tak poprosim aspon taktne mlcat. ak mate zaujem, tak som rad a spolocne mozeme dat pripadnej limitke nejaku formu.kriticky parameter je hlavne velkost, ktora bude do 40mm cize idealne niekde okolo 38mm.explorer I alebo mark XII su velmi zaujimave hodinky ale urcite by som ich nechcel len kopirovat.. dufam, ze sa k nam pripoji aspon niekto kto ma graficke nadanie edit: mame tu zatial 7 zaujemcov, idealn by bolo cislo niekde okolo 30. potom mozeme zacat rozmyslat nad realnostou..Urcite bych je nechtel kopirovat, jenom jsem na konkretnich modelech chtel naznacit jakym smerem bych se rad ubiral.) Nenapadny, univerzalni, jednoduchy hodinky...
jankoxxx Odesláno 10. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 7:58, DaLo napsal: Urcite bych je nechtel kopirovat, jenom jsem na konkretnich modelech chtel naznacit jakym smerem bych se rad ubiral.) Nenapadny, univerzalni, jednoduchy hodinky...suhlasim
Návštěvník Snow Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Zkuste třeba něco na způsob legendárních Enicarů Sherpa. Některé modely měly průměr 40mm, Enicar Sherpa GMT vypadá moc dobře. GMT tady možná ještě nebylo, ovšem nevím to přesně, limitky pozorně nesleduji jsem jen pouhý montér, který má potřebu do všeho kecat.
jartop Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Ty se mi líbí. Dalo by se o nich uvažovat... )
bandicoot Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Na bázi Steinhart Marine 38 by toho šlo spousta.Ciferník a ručky nejsou drahá položka a ty hodinky budou takový, jaký budete chtít.Do kýženýho detailu to pak doladíte řemenem a korunkou. Nebo sahnout do Steinhart Ocean Vintage GMT a jiným ciferníkem a ručkama rozbít ten Rolex Look. Ty mají imho taky pěkný potenciál pro tuning.Jsou ale 42mm.
jankoxxx Odesláno 10. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 steinhart marine puzdro je naozaj pekne a dalo by sa nad tym uvazovat.. mna este napadlo skusit niekde zohnat nejake NEW OLD STOCK puzdra.
bandicoot Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 V 10. 1. 2013 v 9:56, jankoxxx napsal: mna este napadlo skusit niekde zohnat nejake NEW OLD STOCK puzdra.Toho Steinharta jsem tam dával, že byste to měli všechno z jedný ruky a i cena by mohla být řádově jen desítky ? nad základní model.Ale zas by do toho mohl více kecat sám, nebyla by to asi úplně volná tvorba.
hciq Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Jestli vám to pomůže se někam posunout, tak mám dva spící projekty, tak trochu retro hodinek. Když se vás sejde minimálně dvacet, tak se to s cenou do třiceti litrů dá zrealizovat. Výrobní dokumentace je už částečně hotová včetně různejch variant. Specifikace odpovídá běžnejm hodinkám v týdle cenový hladině (Eta, safír+antireflex, nerez 316l, vlastní ručky, korunka a sendičovej cifr). Dávám tomu tady měsíc, pak to jde zase do šuplíku.
pevo Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 To je fakt pěkná práce! Rozměrem to sedí do těch 40?
jankoxxx Odesláno 10. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 tak ten obrazok cislo 2 sa mi naozaj paci. puzdro 37mm, supnut na to akrylove sklicko a nemusime dalej ani nic vymyslat
Bob Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Me by se libilo to GMT :-) a z tech trech designu spis c.1
Honza.manta Odesláno 10. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2013 Jojo, Steinhart Ocean Vintage GMT, tohle by mne oslovilo. V tomhle duchu bych měl zájem.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.