Přejít na obsah

22 hlasů

1. 1. Tak který?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím přátelé, zase se v tom plácám. Poslední verze jsou nějaký pěkný potápky, na tahu, odolný, na všechno. Po hluboký úvaze mi vyšlo, že by to byly buďto:

Seiko Marinemaster - http://www.seiyajapa...MM300-Tool.html, nebo

Oris Pro Diver - http://www.oris.ch/c...atchid=94&ln=en (na tahu).

A teďkonc:

Seiko, výhody - civilnější vzhled, přeci jen kapku univerzální. Daj se měnit řemeny. Luxusnější strojek. Poctivá ocel.

nevýhody - hardlex. Hliníková (nebo co to je) luneta. Potenciální servis. Spona taky prý řádnej zázrak.

Oris, výhody - safírová luneta. Subjektivně vymakanější pouzdro (heliák, mechanismus lunety, 1000m). Možná tah (nevim, dnes se na ně snad kouknu naživo). Nemá je tady každej:) Servis strojku ti udělaj všude, pokud se k tomu strojku dostanou.

nevýhody - přeci jen, na denní nošení možná kapku extrémní. Titan se rád škrábe. Ty černý okraje lunety vypadaj kapku plastově, ale to se musí vidět živý.

Při vašem hodnocení pls neberte velikost jako rozhodující - je jasný, že s 16cm rukou by ty Orisky moc nešly. Berte to tak, že bych unosil oboje.

Co se týče ceny, ta bude cca stejná, s tim, že Orisky bych mohl mít za cenu těch MM (který bych případně rád tady z fóra) asi nový.

Vaše komentáře, poznatky? Má tady někdo ty Pro Divery? Díkes!

s_sbdx001_s.jpg

ProDiver-7.jpg

zdroj - http://www.google.cz...29,r:2,s:0,i:88

Odesláno (upraveno)

Takle na 1. pohled jsou ty Orisky líbívější, ale když kuknu blíž, tak u takle drahých hodinek bych nechtěl plast kolo lunety...plast bych přežil, ale ta dělící rovina je zlo.

Seika jsou prostě dospělejší, definovanější do posledního detailu.

EDIT: teď jsem se díval na spony...Oris z plného materiálu, ovšem funkčně se může jít zahrabat.

zdroj samý, co nademnou :

ProDiver-5.jpg

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

ggrand: Ježišmarjá, ona je to guma. Nějak jsem si vsugeroval, že je to stejnej matroš jako ochrana korunky, tj. titan s PVD. Děkuju za upozornění, todle by mohlo bejt zásadní:)

Odesláno

Taky bych radsi bral seika. Prijdou mi takove poctivejsi a navic univerzalnejsi a tudis i nositelnejsi... A taky bych rekl, ze se daji zaradit mezi ikonicke hodinky, ktere nezestarnou, coz o sobe jen tak nejaky casomeric rict nemuzesmile.gif Jinak rikas ze titan se rad skrabe, nicmene neni nahodou titan odolnejsi nez ocel?

Odesláno

tomek: Možná co se týče nějakýho chemickýho poškození a tak, ale ty standardní hodinářský titany jsou určitě povrchem měkčí a míň odolný proti oděru.. aspoň dle těch dvou titanovejch, co jsem doteď měl.

Odesláno

Tak v Koscomu ty Orisky sakra nemaj. Neviděl jste je někdo naživo, nemáte je? Todle jsou zrovna hodinky, který bych si fakt chtěl před koupí ošahat..

Odesláno

Měl jsem ty Orisy na ruce a přišly mi po chvíli hrozně nudné. Ve skutečnosti podle mě nevypadají tak dobře jako na fotce. Ten plast na lunetě působil hrozně levně a vachrlatě. Tím, že mají dost tlustou lunetu a menší průměr skla nepůsobí na ruce tak velké, nicméně to vypadá proporčně divně. Z těchto dvou bych bral jednoznačně Seika.

Odesláno

pertino: No vida, dík za info. Ta guma dokola mě taky štve, na druhou stranu, furt si namlouvám, že ta velká safírová luneta musí bejt naživo skvělá.. Kdes je zkoušel, prosímtě?

Odesláno

pertino: No vida, dík za info. Ta guma dokola mě taky štve, na druhou stranu, furt si namlouvám, že ta velká safírová luneta musí bejt naživo skvělá.. Kdes je zkoušel, prosímtě?

V Dealu v Ostravě. Měl jsem je nastudované z netu, chvíli jsem o nich přemýšlel. Je to už nějaký ten pátek, ale pamatuju si, že mě ve skutečnosti dost zklamaly. A ještě si vzpomímám, že mi vadila jejich hmotnost x nebo teda vlastně nehmotnost - na tak velké hodinky byly strašně lehké, titan, no.

Odesláno

Ty "fejky" Rolexu...se mi líbí víc něž ten orloj od Oris,samozřejmě,že kvalita nubude taková jako Oris.

Vzal bych radši Seika,vapadají mnohem líp,než ty Orisky který mi vzhledově přijdou tak trochu bi :)

Odesláno

Mě se u Orisek nelíbí nožičky, hlavně na gumě. Šel bych do těch MM. Teď trochu lituju, že jsem po nich nesáh, když se tady nedávno prodávaly.

Odesláno (upraveno)

Burton : si děláš prde_ ne? Vybírá svébytné hodinky v ceně násobků ceny těhle kopií Rolexu :D

Ty Oris jsou tak svébytně ošklivé :)

Upraveno uživatelem Burton
Odesláno

Měl jsem ty Orisy na ruce a přišly mi po chvíli hrozně nudné. Ve skutečnosti podle mě nevypadají tak dobře jako na fotce. Ten plast na lunetě působil hrozně levně a vachrlatě. Tím, že mají dost tlustou lunetu a menší průměr skla nepůsobí na ruce tak velké, nicméně to vypadá proporčně divně. Z těchto dvou bych bral jednoznačně Seika.

Přesně takhle jak si to popsal,na mě pusobí a to jsem je něměl na ruce...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...