Micey Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Zdravím přátelé, zase se v tom plácám. Poslední verze jsou nějaký pěkný potápky, na tahu, odolný, na všechno. Po hluboký úvaze mi vyšlo, že by to byly buďto: Seiko Marinemaster - http://www.seiyajapa...MM300-Tool.html, nebo Oris Pro Diver - http://www.oris.ch/c...atchid=94&ln=en (na tahu). A teďkonc: Seiko, výhody - civilnější vzhled, přeci jen kapku univerzální. Daj se měnit řemeny. Luxusnější strojek. Poctivá ocel. nevýhody - hardlex. Hliníková (nebo co to je) luneta. Potenciální servis. Spona taky prý řádnej zázrak. Oris, výhody - safírová luneta. Subjektivně vymakanější pouzdro (heliák, mechanismus lunety, 1000m). Možná tah (nevim, dnes se na ně snad kouknu naživo). Nemá je tady každej:) Servis strojku ti udělaj všude, pokud se k tomu strojku dostanou. nevýhody - přeci jen, na denní nošení možná kapku extrémní. Titan se rád škrábe. Ty černý okraje lunety vypadaj kapku plastově, ale to se musí vidět živý. Při vašem hodnocení pls neberte velikost jako rozhodující - je jasný, že s 16cm rukou by ty Orisky moc nešly. Berte to tak, že bych unosil oboje. Co se týče ceny, ta bude cca stejná, s tim, že Orisky bych mohl mít za cenu těch MM (který bych případně rád tady z fóra) asi nový. Vaše komentáře, poznatky? Má tady někdo ty Pro Divery? Díkes! zdroj - http://www.google.cz...29,r:2,s:0,i:88
ggrand Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Takle na 1. pohled jsou ty Orisky líbívější, ale když kuknu blíž, tak u takle drahých hodinek bych nechtěl plast kolo lunety...plast bych přežil, ale ta dělící rovina je zlo.Seika jsou prostě dospělejší, definovanější do posledního detailu.EDIT: teď jsem se díval na spony...Oris z plného materiálu, ovšem funkčně se může jít zahrabat.zdroj samý, co nademnou : Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem ggrand
Micey Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 ggrand: Ježišmarjá, ona je to guma. Nějak jsem si vsugeroval, že je to stejnej matroš jako ochrana korunky, tj. titan s PVD. Děkuju za upozornění, todle by mohlo bejt zásadní
tomek Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Taky bych radsi bral seika. Prijdou mi takove poctivejsi a navic univerzalnejsi a tudis i nositelnejsi... A taky bych rekl, ze se daji zaradit mezi ikonicke hodinky, ktere nezestarnou, coz o sobe jen tak nejaky casomeric rict nemuze Jinak rikas ze titan se rad skrabe, nicmene neni nahodou titan odolnejsi nez ocel?
Micey Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 tomek: Možná co se týče nějakýho chemickýho poškození a tak, ale ty standardní hodinářský titany jsou určitě povrchem měkčí a míň odolný proti oděru.. aspoň dle těch dvou titanovejch, co jsem doteď měl.
vraby Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 kouknu a vidím....Marinemaster,ten plast na Oriskách je hnusnej a silná luneta v poměru ke sklu z mého pohledu.
Daemonultimate Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Ta "guma" je zámek lunety proti pohybu,jsou to tool potápky. Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem Daemonultimate
Micey Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Daemonultimate: To já vim na co to je, ale bohužel to neni "guma", ale úplně normální guma:)
Burton Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Čus,nevím kolik je tvůj rozpočet,ale koukni se sem http://www.steinhartwatches.de/de/taucheruhren.html Jestli jsem to dobře pochopil,tak máš obvod ruky 16cm,takže tohle by bylo asi lepší,než nosit na ruce nějaký "orloj" teda jestli to chceš na normální denní nošení http://www.steinhart...-1-BLACK,2.html Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem Burton
Micey Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Burton: Nene, ruku mám něco mezi 18 a 19. Rozpočet jak vidno tak pětatřicet. A fejkový Rolexy nechci, nicméně dík:)
ggrand Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Burton : si děláš prde_ ne? Vybírá svébytné hodinky v ceně násobků ceny těhle kopií Rolexu
Micey Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Tak v Koscomu ty Orisky sakra nemaj. Neviděl jste je někdo naživo, nemáte je? Todle jsou zrovna hodinky, který bych si fakt chtěl před koupí ošahat..
pertino Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Měl jsem ty Orisy na ruce a přišly mi po chvíli hrozně nudné. Ve skutečnosti podle mě nevypadají tak dobře jako na fotce. Ten plast na lunetě působil hrozně levně a vachrlatě. Tím, že mají dost tlustou lunetu a menší průměr skla nepůsobí na ruce tak velké, nicméně to vypadá proporčně divně. Z těchto dvou bych bral jednoznačně Seika.
Micey Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 pertino: No vida, dík za info. Ta guma dokola mě taky štve, na druhou stranu, furt si namlouvám, že ta velká safírová luneta musí bejt naživo skvělá.. Kdes je zkoušel, prosímtě?
pertino Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 pertino: No vida, dík za info. Ta guma dokola mě taky štve, na druhou stranu, furt si namlouvám, že ta velká safírová luneta musí bejt naživo skvělá.. Kdes je zkoušel, prosímtě?V Dealu v Ostravě. Měl jsem je nastudované z netu, chvíli jsem o nich přemýšlel. Je to už nějaký ten pátek, ale pamatuju si, že mě ve skutečnosti dost zklamaly. A ještě si vzpomímám, že mi vadila jejich hmotnost x nebo teda vlastně nehmotnost - na tak velké hodinky byly strašně lehké, titan, no.
Daemonultimate Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Ty Orisy jsou super,ale jsou to POTA'PKY,nic co bych chtěl mít denně na ruce.ale mají přece jiný modely,ty Tě neberou? http://www.oris.ch/c...vers.aspx?ln=en
Burton Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Ty "fejky" Rolexu...se mi líbí víc něž ten orloj od Oris,samozřejmě,že kvalita nubude taková jako Oris. Vzal bych radši Seika,vapadají mnohem líp,než ty Orisky který mi vzhledově přijdou tak trochu bi
CEGY Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Mě se u Orisek nelíbí nožičky, hlavně na gumě. Šel bych do těch MM. Teď trochu lituju, že jsem po nich nesáh, když se tady nedávno prodávaly.
Burton Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 (upraveno) Burton : si děláš prde_ ne? Vybírá svébytné hodinky v ceně násobků ceny těhle kopií Rolexu Ty Oris jsou tak svébytně ošklivé Upraveno 14. ledna 2013 uživatelem Burton
Burton Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Měl jsem ty Orisy na ruce a přišly mi po chvíli hrozně nudné. Ve skutečnosti podle mě nevypadají tak dobře jako na fotce. Ten plast na lunetě působil hrozně levně a vachrlatě. Tím, že mají dost tlustou lunetu a menší průměr skla nepůsobí na ruce tak velké, nicméně to vypadá proporčně divně. Z těchto dvou bych bral jednoznačně Seika. Přesně takhle jak si to popsal,na mě pusobí a to jsem je něměl na ruce...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se