Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci, potřebuji pár informací. Je kvalitativně velký rozdíl mezi řadou SARB, kam asi patří i Spirity a řadou SRP? Co jsem já zjistil, v Sarbech je kalibr 6R15, v Srpech 4R36, 4R37 a 4R15(ten je myslím bez hackingu a ručního nátahu) Když ale srovnám 6R15 se 4R3xxx, je druhý o tolik horší? Já vím, u 6R15 je delší rezerva nátahu a asi vyšší přesnost, ale něco podstatného dál? No a co se týká kvality zpracování pouzdra a tahu? Jediný rozdíl, který jsem z fotek zjistil, že Sarby mají kvalitní sponu a Srpy plechovou (bavím se o řadách oblekového typu), ale asi tam toho bude víc. Tvar pouzdra, nožiček atd. Budu vděčný za vaše postřehy.

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Hoď přímo modely.

Jinak rozdíl je asi tak třída až dvě ve zpracování( v rámci Seika). Strojky 6R mají dekorovaný rotor a i jiné pohledové části jsou o něco líp zpracované. 4R3x jsou nyní nejjnižší strojky, takže takovou péči od výrobce nelze očekávat. 4R15 je starší, nemá hacking ani ruční nátah, ale rotor má myslím zdobený, rezerva přes 50h. Přesnost bych neřešil, může být výborná nebo horší u obou.

Problém je v příliš širokém dotazu, protože nyní jsou SRP jak pětky, tak Monstry. Ne nadarmo se říká, že ze série SARB je upgrade už jen Grand Seiko. SARB jsou prostě výborně zpracované hodinky, lesk je takový lesklejší, tvary propracovanější. Zrovna u oblekovek bych řekl, ano, stojí za to si připlatit. Třeba sponě u SARB033/SCVS003 lze vytknout jen 2 dírky mikroregulace.

EDIT: pěkné video :

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Dovolím si sem dát Instantovy postřehy z jiného vlákna.

tu najdes porovnanie 6R a 7S. Oba su postavene na tom istom zaklade, modifikacie sa tykaju hackingu, rucneho natahu, mainspring /6R ma dlhsiu rezervu chodu o 10h/ a nepokoja /6R je presnejsi/ + prevedenie niektorych casti

4R je potom parcialne potuneny 7S smerom k 6R /= krok spravnym smerom/:

4R15-16 ma lepsiu presnost a rezervu natahu /-15+25s, 50h/, ma teda mainspring a nepokoj zo 6R15 edit: ale nema hacking a rucny natah

4R35-38 maju naopak hacking a rucny natah, ale mainspring a nepokoj z kal 7S /presnost -25+35s a rezerva len 40h/

edit: plus tie 24h serepeticky a ine, ktore tu nespominam lebo nie su pre funkciu agronoma dolezite :)

Odesláno (upraveno)

Hoď přímo modely.

Jinak rozdíl je asi tak třída až dvě ve zpracování( v rámci Seika). Strojky 6R mají dekorovaný rotor a i jiné pohledové části jsou o něco líp zpracované. 4R3x jsou nyní nejjnižší strojky, takže takovou péči od výrobce nelze očekávat. 4R15 je starší, nemá hacking ani ruční nátah, ale rotor má myslím zdobený, rezerva přes 50h. Přesnost bych neřešil, může být výborná nebo horší u obou.

Problém je v příliš širokém dotazu, protože nyní jsou SRP jak pětky, tak Monstry. Ne nadarmo se říká, že ze série SARB je upgrade už jen Grand Seiko. SARB jsou prostě výborně zpracované hodinky, lesk je takový lesklejší, tvary propracovanější. Zrovna u oblekovek bych řekl, ano, stojí za to si připlatit. Třeba sponě u SARB033/SCVS003 lze vytknout jen 2 dírky mikroregulace.

EDIT: pěkné video :

http://www.youtube.com/watch?v=JpExCzOP_F0

Tak dávám ty konkrétní posty. http://www.azwatch.c...rit-mod-scvs003 versus http://mywatcheshub....p259j1-p-12054/ a zajímalo by mne, jestli se opravdu vyplatí ty první s ohledem na jednotlivé ceny. Co jsem koukal, tak ty Spirity (Sarby) se použité pod 8k sehnat nedají tyhle Srpy jsou nové do 5k se všema poplatkama. Je jasné, že pokud by se jednalo o stejnou cenu za oboje, tak není co řešit. Ale tady jsme na polovině. No a předpokládám, že tyhle http://www.ebay.com/itm/SEIKO-Presage-Automatic-Mechanical-Sapphire-Watch-White-SSA039J1-Made-Japan-/261072182021 jsou to samé jako Srpy, ty se mi líbí úplně nejvíc, bohužel za dobře už nesehnatelné.

Upraveno uživatelem karel hb
Odesláno

Tohle jsi asi prošvihl : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/57299-seiko-spirit-scvs003/

Tak pro mě je tam rozdíl v designu tak obrovský, že bych neměl nad čím přemýšlet. Třeba tah...SCVS ho mají skutečně co dílek, to 5 dílečků poskládaných do sebe. Potisk ciferníku se mi z dostupných fotek zdá pod úrovni na těch SRP. A jestli můžu, doporučuju SARB033 před SCVS003. SARB má bílou linku na vrcholu ruček + má lepší tvary zářezů v indexech, takže jde líp odečítat čas za horších světelných podmínek. Samotný design pouzdra SCVS/SARB je krásně plynulý a promyšlený, přechod nožek v pouzdro naprosto nenásilný. I spojení jednotlivých dílků tahu je na SARBech plnohodnotným systémem oska+převlečný kroužek(pin and collar), kdežto u SRP je to klasická závlačka z pětek či Mako. Podle mého i lesklé plochy na SRPech budou vytvořené nástřikem nebo čím to dělají, kdežto SCVS je krásně vyleštěná ocel. To je ten rozdíl, jak jsem popisoval, že SARBy se prostě lesknou líp než nižší třídy. Dycky se mi zdálo divné, jak dokážou vyleštit dýnka, dokud jsem neviděl fotku, jak někdo koupil Monstra a dýnko bylo tečkované, jak se tento tech. proces nepovedl.

Odesláno

Tohle jsi asi prošvihl : http://forum.chronom...spirit-scvs003/

Tak pro mě je tam rozdíl v designu tak obrovský, že bych neměl nad čím přemýšlet. Třeba tah...SCVS ho mají skutečně co dílek, to 5 dílečků poskládaných do sebe. Potisk ciferníku se mi z dostupných fotek zdá pod úrovni na těch SRP. A jestli můžu, doporučuju SARB033 před SCVS003. SARB má bílou linku na vrcholu ruček + má lepší tvary zářezů v indexech, takže jde líp odečítat čas za horších světelných podmínek. Samotný design pouzdra SCVS/SARB je krásně plynulý a promyšlený, přechod nožek v pouzdro naprosto nenásilný. I spojení jednotlivých dílků tahu je na SARBech plnohodnotným systémem oska+převlečný kroužek(pin and collar), kdežto u SRP je to klasická závlačka z pětek či Mako. Podle mého i lesklé plochy na SRPech budou vytvořené nástřikem nebo čím to dělají, kdežto SCVS je krásně vyleštěná ocel. To je ten rozdíl, jak jsem popisoval, že SARBy se prostě lesknou líp než nižší třídy. Dycky se mi zdálo divné, jak dokážou vyleštit dýnka, dokud jsem neviděl fotku, jak někdo koupil Monstra a dýnko bylo tečkované, jak se tento tech. proces nepovedl.

Na ten inzerát jsem reagoval, ale jsou bez tahu. No a vzhledem k tomu, že tah je pro mne priorita a zrovna ten na Spiritech je nádhernej, tak jsem se moc nesnažil. Jinak moc děkuji za podrobný rozbor, v podstatě jsem čekal, že to tak nějak bude..Ještě bych se zeptal na tyhle http://mywatcheshub.com/seiko-5-automatic/seiko-men-japan-5-automatic-sapphire-ssa029-ssa029j1-p-12061/ , ale bude to asi to samé jako Srpy nebo se pletu?

Odesláno

Asi to bude to samé či podobné. Tady krásně vidíš, že jim chybí velká pozornost designéra...kombinace římských číslic a obyčejných indexů,k tomu ještě 24h ciferník s římskýma číslicema...to je teda mišmaš. Ono nelze čekat od hodinek stejné firmy, které stojí 200-250$ to samé od hodinek, které stojí 600$.

Odesláno (upraveno)

Asi to bude to samé či podobné. Tady krásně vidíš, že jim chybí velká pozornost designéra...kombinace římských číslic a obyčejných indexů,k tomu ještě 24h ciferník s římskýma číslicema...to je teda mišmaš. Ono nelze čekat od hodinek stejné firmy, které stojí 200-250$ to samé od hodinek, které stojí 600$.

Tak to jo, já spíš vycházel z té původní ceny před slevou, která je kolem těch 600 dolarů, pokud to není marketingový tah. Proto sem tahám to srovnání, bral jsem to jako hodinky v podobné cenové relaci jako Sarby, ale po výrazné slevě, tak asi tak.

P.S.: nemáš nějaký kontakt na ty Sarby 033 nebo Spirity 003 za trochu přijatelnou cenu?

Odesláno

Sleduj bazar,nedávno se tu prodaly SARBy 033 za šest tisíc a hádej,kdo po nich skočil:-)

http://forum.chronom...522#entry797522

Ahoj, po pečtení toho vlákna mám horký tip. Ale v té době jsem po nich ještě netoužil, to se mi líbily Festiny a tady na foru jsem si tvořil svůj nový názor. Ale pochybuju, že by mi je ggrand za ty prachy pustil. No co už.

Odesláno

Nepustím je za žádné peníze, když už tak bych je vyměnil za SARB045. A navíc na nich mám tah z SCVS a mají za sebou čerstvý pravidelný servis.

Odesláno

No jo, myslel jsem si to. Ale já bych asi raději stejně Spirity.

Odesláno (upraveno)

Jezevcik2: Pro jistotu a protože sem se v nich hrabal a nedopadlo to podle mých představ :D

Karel: Měl jsem oboje a SARBy jsou lepší ač jsem tomu jako majitel SCVS nechtěl věřit, dokud jsem je neměl doma.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Já vím, už jsi to psal, asi bych si je musel oboje otlapkat, ale na fotkách se mi ty Spirity prostě líbí víc. Je asi logické, že by novější řada měla být lepší, ale jsem takový staromilec a mockrát jsem se přesvědčil, že v současné době čím novější a modernější věc, tí víc stojí za prd, ale u hodinek nevím.

Btw: Co by Tě mohlo trochu zajímat, došlo mi sklíčko na ta vintage Seika od táty a dnes jsem je odnesl k hodináři. Na základě domluvy by měla proběhnout výměna sklíčka, přeleštění a přebroušení pouzdra a tahu, výměna stěžejek a osičky spony, celková renovace a porovnání tahu (v rámci možností) , vyčištění a promazání mašinky a následné přetěsnění pouzdra. Cena by se měla pohybovat kolem 1000kč, ale to je jedno, tady se řeší citová hodnota. 38 let na ty hodinky nikdo nesáhl a jedou luxusně.

Jen bych se rád zeptal, kdyby ten tah moc nedopadl, jde ještě někde sehnat tah, který má na stěžejkách 1cm a rozšiřuje se na každé straně o 0,5 cm a aby nevypadal jako pěst na oko?

Odesláno (upraveno)

To ggrand: Mimo předchozího příspěvku bych měl ještě pár dotazů.

- jsou ty Sarby lepší oproti Spiritům jen provedením ciferníku, jak si psal nebo je tam toho víc?

- mají Sarby nárazuvzdorné uložení strojku jako Spirity, tuším se to jmenuje diashock a Spirity to mají uvedno na cifru?

- co se týká řady Sarb, je to to nejlepší od Seika, když pominu cenově nedostupné GS?

- když vezmeš Sarby v porovnání s jinou značkou (swiss, němci) je něco lepšího nebo srovnatelného v dané cenové kategorii (myslím kvalitu zpracování, kalibr a užitnou hodnotu atd)?

- je kalibr 6R15 nejlepší mechanický kalibr Seika mimo kalibrů v GS?

- jako naprostý laik se ještě zeptám na termokompenzaci, zatím se tu zmiňovala ve vztahu ke quartzkám, tak bych o tom rád věděl víc (o co jde, jestli je i v mechanikách, v jakých cenových relacích atd)

Moc děkuji za odpovědi, samo se táži všech zúčastněných i když je dotaz cílen na ggranda.

Odesláno

je pozde, dotaz nebyl smerovan na mne, ale stejne par blabolu napisu.

- SARB033 a SCVS003 jsou oboji z rady SEIKO SPIRIT. takze se neptej na SARBy proti Spiritum... ono je to trosku matouci, pac jsou oboji Spirity :)

- cenove podle mne hodinky ve stejne kvalite sezenes tezko... ono se to podle fotek tezko vysvetluje... ale jsou proste vymazlene do detailu (mam SARB033)

- Seiko Spirit (tj. SARB i SCVS) maji narazuvzdorne ulozeni strojku

- za sebe se podepisu pod cely ten ggranduv chvalozpev. a jeste zminim detail, ktery byl treba pro me dost zasadni. SARBy maji na ciferniku ten napis "Automatic" takovym jakoby rukou psanym fontem... to je nadhernej detail, ktery na SCVS neni... ty jsou proto takovy chladnejsi. SARBy proste maji svoje kouzlo ;)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Děkuju za rozbor, až tady bude ggrand, tak se určitě taky vyjádří. Do Sarbů jsem se zamiloval, tak se jen potřebuju ujistit, že nic lepšího za ty peníze nedostanu ani u jiné značky, abych měl jednodušší rozhodování, což je pro mne jako pro váhu úplně nejlepší.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...