Karlosek Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Zdravím všechny. Jsem tu nový a tohle je můj první post. Omlouvám se, pokud to někomu bude připadat na jedno brdo. Už asi půl roku špekuluji o nových hodinkách. Tak nějak podvědomě asi o fliegerech. Ale jsou tu nějaká ale. Momentálně mám dvoje hodinky. Oboje jsou Trasery. Po Commanderech 100, celých v titanu, jsem si pořídil jednu limitku - Traser Aviator Bestman automatic.Ty Commandery jsou na mě trochu malé. Bestmany tak akorát. Mají průměr 46 mm. http://www.ablogtowa...tch-collection/ (obrázky zdroj internet) Nějak mě to teď táhne k mechanickým, "natahovacím" hodinkám. Nechtěl bych žádný šunt, ale byl bych zároveň ochoten utratit max cca 20 000,- Kč B-Uhren mi imponují svým minimalistickým pojetím, zvlášť pokud jsou bez všech nápisů. Velikost bych bral tak 42- 47 mm. Moc se mi líbí Steinhart Vintage titanové, mimo jiné i barvou lumi a pouzdra. Nechtěl bych lesklé ocelové, spíš matné, nebo černé. (zdroj Chronoshop)Ale - jsou to automaty. Natahovací s centrální vteřinovkou dělá Laco a možná bych pustil i 990 Euro za Laco Westerwald 45mm. Mám ale jednu obavu a tou je vodotěsnost. Vím, že pilotky nejsou potápky, ale nejsem zvyklý si např sundavat hodinky před mytím rukou. To by pro mě byla cesta k ztrátě hodinek s tím že je někde zapomenu. Nějak se v tom plácám. Čím víc myslím na pilotky, tím víc si myslím, že by to chtělo možná něco jiného. Potřebuji odstup a asi i radu - tip od někoho dalšího. Shrnu tedy zadání:mechaniky s ručním nátahem + - do 20 000,-pilotky, ale možná spíš něco jiného, třeba i trochu extravagantního.alespoň trochu rozumně vodotěsné. Poradíte mi někdo? Díky
Karlosek Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Ještě přidám aktuální foto těch Bestmanů na ruce.
Josef01 Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Trochu profláklý design IWC Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
habadej Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Co tyhle Fortisky. Měl jsem je a mají skvělý AR který barví indexy a ručky od černé až po světle modrou. Pořád jsem na ně koukal, až jsem málem naboural, tak jsem je poslal dál. Občas se tu na fóru nabízejí v bezva stavech za slušnou cenu.
Karlosek Odesláno 14. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Ty jsou moc pěkné. Líbí se mi to moderní pojetí. Ale jsou to automaty. Rád bych manuální nátah. Možná by to nemusely být pilotky.
HB63 Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Tourby Watches .Německá značka.Výhoda je,že ti sestaví hodinky podle tvého přání. Big Aviator: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Big Navigator: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
habadej Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Šíma tady prodává hodinky co by tě mohli zajímat.
Karlosek Odesláno 15. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Díky moc za upozornění. Napsal jsem mu SZ. Uvidíme.
Karlosek Odesláno 15. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Tak jsem nakonec nevydržel a vzal ty Glyciny od Šímy. Ještě jednou díky za všechny reakce a zvlášť habadějovi za upozornění. Ten inzerát jsem viděl už dřív, ale to byly "snad prodané", tak jsem to pak už neřešil. Moc se na ně těším.
habadej Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Gratuluji! Dobře děláš. Jsou to za tu cenu, super hodinky. Ještě rada do budoucna: vždy se vyplatí sledovat prodejní vlákno až do uzamčení.
Vision Odesláno 15. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2013 Využil bych vlákna pro jeden dotaz. Mám možnost koupit Zena Pilot Classic 6554, ale docela mě odrazuje, že majitel nechal vyměnit korunku za neoriginální, protože ji poškodil při prvním štělování. Nevím, jak moc to je velký handicap, případně za kolik by se dala sehnat původní. Tyto hodinky bych chtěl spíš jako takovou malou investici, než přišetřím něco peněz na větší piloty. Nebo se na ně radši vykašlat a hledat dál? Díky za názory a rady
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se