rsk.web Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Mám nový Apollony 5 dní seřízené a kontrolované na rádiově řízených Casio, za 5 dní +3s, přes den na ruce v noci na poličce takže zatím víc než dobrý :-)
MJ. Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 měsíc staré tritonky, na začátku měsíce seřízené a z hodnoty -7s jsem se dostal na dnešní hodnotu +15s přes den na ruce, v noci z 95% na polici (jejich polohu měnim)zatim se snažim nepanikařit a podle komentů tady čekam až si to sedne. Tak doufam že až se tak stane, mě z toho neklepne :-)
Bob Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Jako jestli ti dela tezkou hlavu 22s za 17 dni tak sis mel asi koupit quartz protoze je to super vysledek!
MJ. Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 (upraveno) dokud mi nezačne ujíždět metro, tak mi to žíly netrhá.jenom sem si v průběhu procesu výběru přečetl tohle vlákno a pak sem si začal zapisovat přesnost.Každopádně bych nerad aby to mělo pokračující vzestupnou tendenci Upraveno 17. prosince 2013 uživatelem the MJ
Bob Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Ja myslim ze vse do 5s/den je super, 10s/d je v toleranci, horsi asi resit ...
Bozda Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2013 Na vánoce jsem dostal Steinhart Nav B-Chrono II s ETA 7750 Valjoux a za 48 hodin mám +0s! Na noc je pokládám na 9 a jinak je mám pořád na ruce Za mě 1*
Bozda Odesláno 31. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2013 Tak od 24.12. k dnešnímu dni (7dní) jsem na -2 sekundách od prvotního nastavení => -0.3s/denTy 2 sekundy jsem nabral přes jednu noc, kdy jsem dal hodinky na korunku! Asi je budu nechávat stále na ruce V 26. 12. 2013 v 17:27, Bozda napsal: Na vánoce jsem dostal Steinhart Nav B-Chrono II s ETA 7750 Valjoux a za 48 hodin mám +0s! Na noc je pokládám na 9 a jinak je mám pořád na ruce Za mě 1*
Ivanhoe34 Odesláno 2. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2014 (upraveno) Moje unitasove pilotky z nicoho nic v priebehu posledneho tyzdna zmenili chod... zo stabilnych par sek denne do plusu (cca +6/d) som mal pocit ze nejako spomalili... pokusne som ich teda nechal odlozene cely den dynkom dole a dali +1/d... teraz ich skusim nechat dynkom hore... ale neviem si to vysvetlit... ani mi nepadli, ani som s nimi nikde neudrel, nosil som ich denne takmer nonstop... akoze, samotna zmena chodu a presnost/nepresnost ma vobec netrapia, skor by ma zaujimali priciny preco sa tak stalo... Upraveno 2. ledna 2014 uživatelem Ivanhoe34
Kluk jako buk Odesláno 5. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2014 Chtěl bych se zeptat, je nějakej osvědčenej způsob pokládání hodinek abych "zpomalil" ETu 2824-2 co mám v Ocean 2? Docela by mě to zajímalo, ale nemám dostatek disciplíny na nějaký exaktní měření...Ještě aktualizuju svůj údaj z předchozí stránky. Od prvního prosince se hodinky předběhly o 64 vteřin, což dělá zhruba 1,8 vteřiny na den. Poslední dobou jsem je navíc prakticky nesundával z ruky.
Maiestatus Odesláno 5. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2014 Konečně jsem se rozhoupal a pořídil jsem si taky Steinharty, konkrétně Ocean 44. Jsou rok starý, nikdy neotevíraný a dělaj úžasnou vteřinu denně do plusu. Mám ještě jedny hodinky se stejným strojkem, s nima jsem se teda musel nadřít mnohem víc. Původně dělaly kolem třiceti sekund, nakonec se mi to podařilo stáhnout na +1.Je možný, že záleží i na výrobci? Že by je u Steinhartu ještě trochu poštelovali? Nebo je to spíš dílem náhody?
patprom Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Pred nedavnem jsem koupil vice - mene ze zvedavosti Ocean One a jsem velmi prijemne prekvapen. Presnost do +3s denne.
Sedlin Odesláno 10. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 V 5. 1. 2014 v 17:26, Kluk jako buk napsal: Chtěl bych se zeptat, je nějakej osvědčenej způsob pokládání hodinek abych "zpomalil" ETu 2824-2 co mám v Ocean 2? Docela by mě to zajímalo, ale nemám dostatek disciplíny na nějaký exaktní měření... jestli je, tak o něm nevím. Jedny, kde mám 2824-2 se zpomalují při poloze na dýnku, druhé se stejným strojkem, jen v TOPu se zpomalují "postavené" na šestku. Holt musíš zkoušet. Někde pohledej, možná kus disciplíny najdeš :-)
Návštěvník cecil Odesláno 11. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2014 Taky se přidám s valjouxem 7750 Apollony,jdou perfektně kolem +2s/d.Přesnost opravdu velmi slušná a s odkládánim neexperimentuji,proste je položim na dynko.
Kluk jako buk Odesláno 11. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2014 V 10. 1. 2014 v 22:26, Sedlin napsal: jestli je, tak o něm nevím. Jedny, kde mám 2824-2 se zpomalují při poloze na dýnku, druhé se stejným strojkem, jen v TOPu se zpomalují "postavené" na šestku. Holt musíš zkoušet. Někde pohledej, možná kus disciplíny najdeš :-) Pokusím se. Každopádně díky za odpověď.
taxidriver Odesláno 25. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2014 Tak moje Apollon chronograph kupované 15.1.2014, včera seřízené a za 24 hodin cca 10 sekund do plusu. Je to v normě?
Sedlin Odesláno 28. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2014 V 25. 1. 2014 v 17:24, taxidriver napsal: Tak moje Apollon chronograph kupované 15.1.2014, včera seřízené a za 24 hodin cca 10 sekund do plusu. Je to v normě?jasně, že je to v normě. nový strojky se záběhem obvykle zpomalí. U mě zatím všechny nový tikadla. Nový Apollony dělaly +5sec./den, pak míň. Naposledny jsem seřídil den nosil, pak byly tři dny ve winderu a pak zse dva dny nosil a odchylka ze ten týden byla +4sec.. To si sedne, neměj hrachy.
jast Odesláno 9. března 2014 Nahlásit Odesláno 9. března 2014 Koupil jsem před týdnem 4 měsíce staré Steinharty Nav B-Chrono II 44, a zjišťuji, že za den udělají 30sec/den. Nepatřím mezi lidi co bazírují přes den na přesném času v sekundách ale když střídám hodinky a dostanu se k nim po 4-5ti dnech, tak už je rozdíl 2-3 min a to už je u takových hodinek moc!
hammi Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Mám Steinhart Nav-B 47mm s unitasem 6497, jsou z roku 2008. Nebyly nikdy otevřené a dělají -4 až -6 sec/den. Možná by to šlo srovnávat odkládáním dýnkem nahoru, jak už tu někdo psal, ale já zas takovej hnidopich nejsem. Nemám ani náladu s tím nějak laborovat. Když už jsme tak u toho, kdy servis? Není už po cca 6 letech nejvyšší čas?
jast Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Už jsem to přestal řešit. Tady to píše nahoře a někde jsem to i četl, že nové strojky to dělají a časem se usadí a jdou v normě. Tak uvidíme časem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se