Přejít na obsah

Nováčci a zakládání vláken,

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Odesláno

Souhlasím s pěti.

Podmínka, aby měl nováček pětky a fandil Texas Rangers, mi přijde rozumná.

i kdyz jsem bazant, petky bych hned nedoporucoval. me staci ctyrky a jdu pod nima stejne silne do kolen.

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Taky bych všechny nováčky zakázal. V poraďte s koupí výběrem se už probíraly všechny typy hodinek ve všech cenovejch kategoriích, když se přijdou zeptat na pravost hodinek, tak je to stejně vždycky fejk a když se přijdou zeptat na cibule a cenu, tak je stejně odkážem na aukro, tak co by tady dělali..?

Odesláno

Franta to možná myslel z legrace,ale já těch 100 říkám naprosto vážně.V podstatě na každý dotaz nováčků už existuje stejné vlákno a pokud ne stejné,tak hodně podobné,kde se můžou zeptat,takže omezení nebudou mít v podstatě žádné a navíc se naučí hledat a nebude tu zbytečně 100 podobných témat.Já bych dal minimum 50 a maximum třeba těch 100.Pár příspěvků nenaučí nikoho hledat.Pochválí párkrát hodinky a jde směle zakládat vlákno.při třeba těch 100 příspěvcích už bude muset najít podobné vlákno.A kdo to tady bude myslet vážně,tak ho neodradí ani 200 příspěvků.

Odesláno

... i novacek bez potrebneho poctu prispevku by mel mit moznost a pravo zalozit vlakno treba v pochlubte se novymi prirustky nebo poradte s koupi ci vyberem ...

Odesláno

Dal bych jeden. Kdo se slušně představí ve vlákně "Představení nových členů", ten by se pak mohl zeptat na co chce :-) Spammer se představovat nebude a toho, kdo má zájem něco zjistit nebo se zeptat, toho krátké představení nezabije.

Odesláno

Dal bych jeden. Kdo se slušně představí ve vlákně "Představení nových členů", ten by se pak mohl zeptat na co chce :-) Spammer se představovat nebude a toho, kdo má zájem něco zjistit nebo se zeptat, toho krátké představení nezabije.

...aké jednoduché,že?Klobúk dole :notworthy:

Odesláno

... i novacek bez potrebneho poctu prispevku by mel mit moznost a pravo zalozit vlakno treba v pochlubte se novymi prirustky nebo poradte s koupi ci vyberem ...

Naprosty souhlas.

Odesláno

Franta to možná myslel z legrace,ale já těch 100 říkám naprosto vážně.V podstatě na každý dotaz nováčků už existuje stejné vlákno a pokud ne stejné,tak hodně podobné,kde se můžou zeptat,takže omezení nebudou mít v podstatě žádné a navíc se naučí hledat a nebude tu zbytečně 100 podobných témat.Já bych dal minimum 50 a maximum třeba těch 100.Pár příspěvků nenaučí nikoho hledat.Pochválí párkrát hodinky a jde směle zakládat vlákno.při třeba těch 100 příspěvcích už bude muset najít podobné vlákno.A kdo to tady bude myslet vážně,tak ho neodradí ani 200 příspěvků.

Jen aby to nebylo 200 bezhlavych prispevku za kazdou cenu....

Odesláno

Ono je to spíš o tom, jaké forum zde má být, já do toho moc co kecat nemám ale jakýmikoliv "komplikacemi" nováčka spíše odradíte.

To je jako na každý dotaz psát "Hledej, Šmudlo", pro chronomagora banální a blbý dotaz, stokráte zodpovězený, pro někoho kdo se neorientuje a ani pořádně neví jakou frázi hledat, třeba zásadní.

Pokud se budou zájemci o hodinky obměňovat, přicházet noví asi se budou ptát znovu a z novu na stejné a podobné věci. Není lepší když jim někdo zkušený jednou větou nebo i odkazem pomůže, nesetne je, nezatratí?

Buď bude forum forem elitářů nebo mezi sebe pustíte se shovívavostí sobě vlastní i začátečníky a fandy, kteří nepropadli chrononemoci ale pro hodinky mají slabost.

Před lety se odsuzovaly i digitálky a quartzy...

Pokud hoch či dívka ušetří svou tisícovku a rozhodne koupit svému protějšku či otci hodinky a nechce koupit ptákovinu, zeptá se zde. Zeptá se i v tom případku, když se předtím bude muset představovat?

Jiná věc je, že se mu/jí dostane známé odpovědi, přišetři ... atd.. Na druhou stranu, pokud poradu přijme, budou mít minimálně dva lidé dobrý pocit z kvalitnějších a případní raditelé také a možná bude další hodinkový maniak nebo forum, kde mu poradili doporučí a tak všelijak.

Návštěvník YPO
Odesláno

Pokud se budou zájemci o hodinky obměňovat, přicházet noví asi se budou ptát znovu a z novu na stejné a podobné věci. Není lepší když jim někdo zkušený jednou větou nebo i odkazem pomůže, nesetne je, nezatratí?

Buď bude forum forem elitářů nebo mezi sebe pustíte se shovívavostí sobě vlastní i začátečníky a fandy, kteří nepropadli chrononemoci ale pro hodinky mají slabost.

Doktore, to je krásný pohled na věc, takříkajíc z druhé strany

máme tu vlákno http://forum.chronom...-koupi-vyberem/ , které ma 135 stran - máš pocit, že si tam nově příchozí nenajde tu svou škatulku, aniž by hekticky vyhrknul , "chci tohle a tohle a koukejte mi poradit" ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kamile už si to nastavil ?

Odesláno

Poslední dobou se tady množí spam. Možná to není tak viditelné, i když mnozí z vás přes report upozorňují, ale modi s tím mají dost práce. Spameři kupodivu skoro vždy zakládají nová vlákna a nepíšou příspěvky do stávajících. Napadlo mě zakázat nováčkům zakládání nových vláken než budou mít 50 příspěvků, psaní a reagování v již založených vláknech by nebylo nijak omezeno.

Co vy na to?

50 je moc.

To by odpadla skoro vsechna nova vlakna v 'poradte s koupi / vyberem'. Kdyz novacek dosahne 50, uz vetsinou nepotrebuje poradit. :D

5 nebo max. 10 by bylo vhodnejsi.

souhlas - maximálně 5.

spameři většinou více jak 3 vlákna nezaloží a nováčky to bude motivovovat více hledat, než jednoduše založit nové vlákno (opakující se dotazy)

Začínám mít takový pocit, že jsme se poněkud odklonili od původního principu tohohle vlákna.

Skutečně to tu sm.dí "elitářstvím". Pánové - každý z nás byl nováčkem(a pokládal občas totálně blbé otázky) a sr.al tím ty zkušenější. Konec konců já to občas udělám i dnes a už jsem doufám někde na konci nultého ročníku.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Skutečně to tu sm.dí "elitářstvím".

A proč cituješ mě? Já to zakládal kvůli spamerům, o omezování nováčků jsem neřekl ani slovo.

Odesláno

...

máme tu vlákno http://forum.chronom...-koupi-vyberem/ , které ma 135 stran - máš pocit, že si tam nově příchozí nenajde tu svou škatulku, aniž by hekticky vyhrknul , "chci tohle a tohle a koukejte mi poradit" ?

Ale ano. Jenže pokud projde alespoň patnáct stran zpět (klasický desátek a úlitba chronoBohu) nebude muset zakládat z devadesáti pct. nic. A těch, co nehodlají číst, nebo hledat nebo nezvládají delší texty než na displayi I-Phounu bude taky devadesát procent. A vlezou tam kam lezou, poptají se jak se ptají a kdo s tím má práci? Moderátor!

Nebo založit extranováčkovské vlákno (do těch "několika" postů), nerd tam nemusí koukat a tedy si šetřit místo pro jiné lepší žaludeční vředy, nováček bude uklizený a v klidu si tam nasbírá ony potřebné posty a přežije-li ve zdraví a nakazí se chronicky, může kam mu libo.

Něco jako "Mé první dotazy k časoměřícím přístrojům".

Třeba.

Odesláno

Začínám mít takový pocit, že jsme se poněkud odklonili od původního principu tohohle vlákna.

Skutečně to tu sm.dí "elitářstvím". Pánové - každý z nás byl nováčkem(a pokládal občas totálně blbé otázky) a sr.al tím ty zkušenější. Konec konců já to občas udělám i dnes a už jsem doufám někde na konci nultého ročníku.

denne mazu 5-6 vlaken ktery zalozi spammer s 0 prispevky. Jsem jednoznacne pro omezeni na zalozeni vlakna od 5 prispevku. Nevim co je na tom elitarskeho !!!!

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...