Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, prosim o radu.

Uvazuji o koupi panerai a mam dotaz kde koupit. Vyplati se pro ne nekam zajet? Jsou rozdily v cene ? Je v cr nejaky obchod krome parizske? Jsem v hodinkovem svete pomerne novy a tak si rikam jestli to neni brzo, ale i kdyz asi je, nezajima me to hruza tyhle uvahy. Hruza jak clovek uvazuje o veci za 100kuli

Uvazuji o luminor logo base 44mm

Diky za nazory

Odesláno

Já Paneraie kupoval před lety v Drážďanech, Wempe - cena o fous nižší než ČR, ovšem sklad měli zásadně větší. Chování k zákazníkovi nesrovnatelně lepší.

Odesláno

Ne, jak tam vlezes, musíš koupit, nebo te nepustí ven :-)

To je pravda .. naposledy mě tak drželi jak jsem si zkoušel PP, ale nakonec se mi podařilo utéct.

Odesláno

Nebyl, ale pokud chceš ušetřit, tak nekupuj nové, protože hned jak vyjdeš z obchodu přijdeš celkem o dost peněz.

Odesláno

Ono je to těžké, jestli mezi novýma a staršíma je rozdíl 20 tak při ceně 100 000 bych měl radši nové. Nebo to vidím špatně ?

Nějakou dobu to sleduju.. a moc jich ani není. Pak mám strach z fejků protože co jsem viděl co se normálně prodává pod názvem "kopie panerai" to je hnus. A chci minimalizovat riziko spláchnutí takového balíku do kanálu. Mimochodem jak je možné že se to beztrestně prodává ? ale to je jiné téma. Asi si naplánuju výlet a omrknu to.

Jsou ale nádherné.

Odesláno

Ono je to těžké, jestli mezi novýma a staršíma je rozdíl 20 tak při ceně 100 000 bych měl radši nové. Nebo to vidím špatně ?

To záleží pouze na tom, zda chceš ušetřit nebo chceš nové. Když chci nové, tak vezmu peníze a koupím je tady a neřeším to. Cestovat stovky km kvůli 10 tis. slevě, to by mě mohli milovat. Já jsem si chtěl nákup nových taky užít, protože kupovat hodinky od někoho třeba na benzínce není úplně ono. Pravda ovšem je, že si Panerai cenu drží a zase takový rozdíl staré versus nové není. (pokud 20% nebereš jako zásadní). Na cestách v zahraničí jsem navštívil řadu prodejců hodinek, ale přiznám se, nikdy mě jejich cena neazujala tak, abych tam něco kupoval a to jak na Kanárech tak v USA, ale třeba se jen blbě ptám :)

Odesláno

no, ono opravdu se kloním k novým. když si koupím levnější hodinky tak ztratí na ceně mnohem víc (v %). a přiznám se nejsem ten kdo by takovéto věci moc střídal ani nechci tvořit sbírky. prostě si to chci užívat a tak asi i kupovat nové, oplakávat balík paněz, sám sebe přesvědčovat (a přesvědčit) že to byl správný krok, a pak je už jen nosit a kochat se ... co se týká požadavků typu datum nebo bez data, materiál apod v tom mám jasno a nehodlám dělat kompromisy.

na začátku jsem si řekl že chci openheart, něco bronzového, a PAM00000. vůbec mě to nepustilo a na všem pracuji a v podstatě mám vybráno. Až budu mít tyto tři tipy tak nemyslím že bych pokračoval dál v nákupech. Teda možná časem ještě nějaké levné pilotky a něco od glycine.... nebo taky ne

takže kvůli hodinkám přes půl evropy nepojedu, ale proč bych nevzal manželku na kafe a procházku po římě ? nebo na výstavu orchidejí do drážďan, či horskou tůru do švýcarska ? :-))

Odesláno (upraveno)

No já koupil na Kanárech objektiv na Canon za 30 tis. (prostě jsem ho nutně potřeboval :) ) a po čase jsem zjistil, že blbě kreslí, ale než jsem se tam dostal, tak byl po záruce. V Dubai mě taky cenama neohromili. Ano stojí to méně než u nás, ale kvůli 10% na 130 tis. si na zadek nesednu. V USA bych koupil třeba IWC Perpetual Calendar, ten rozdíl cen je masakr oproti u nás. U Rolexek to tak strašný rozdíl není, ono ty ceny v prodejně jsou samozřejmě bez místní a federální daně, takže tak.

Ovšem v případě Panerai jsem celkem překvapen, jak málo se na ebay apod. prodávají, cena každé 2-4 roky roste, takže jsem viděl hodinky z r. 2003 prodávat o 20% dráž než byla tehdy jejich cena.

lobotor: Ještě doplním, že žádné hodinky nekupuješ fungl nové, před tebou je mělo třeba 50 lidí na ruce :)

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Já kupoval PAM v Carollinu, v Azře v Karlových Varech, v Německu a pro jedny jsme byli s kamarádem v Itálii. To, co jsme ale ušetřili při nákupu, jsme dali za večeře a hotel, takže to vyšlo na stejno. Jenom jsme si udělali parádní letecký výlet do Bergama. :-)

Po mým zkušenostech s nákupy už to řeším jenom v Česku. V každým případě nedoporučuji PAM s Etou, ale s vlastním manufakturním strojkem.

Držím palce při výběru.

Cyril.

Edit: P.S. Samozřejmě je to také dáno tím, že to mám k Wempemu přes celý Česko. Kdybych bydlel u německých hranic, taky bych se na nákup u sousedů díval jinak.

Upraveno uživatelem Cyril

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...