Přejít na obsah

existuje v CR obchod s normal. cenami?

Doporučené příspěvky

Návštěvník jan333
Odesláno (upraveno)

zdravim,

jelikoz bych si rad koupil nove hodinky , podnikl jsem nekolik exkurzi po obchodech v praze , musim rict ze jsem videl veci ,ktere bych necekal ani v nejhorsim snu: invicta za 100.000,- byl vrchol ,ale vice me sokovalo predrazeni naproste vetsiny hodinek az o stovky procent oproti zahranici. u dusaka v obchode me dokonce vypoklonkovala ochranka/prisel jsem 25 min pred zaviraci dobou/s tim ze udelam lepe ,kdyz prijdu druhy den. ale nechci tu plakat nad situaci v republice , spise bych rad od lidi zde ziskal nejaky tip kde dobre nakoupit -nevadi mi vyssi cena nez v zahranicnich shopech , ale nesmi se jednat o nasobky . vim ze je zde napriklad chronoshop ovsem me by zajimalo spise hodinarstvi kde lze poridit omegy ci becka.

*omlouvam se za gram.chyby+ absenci interpunkce

nejsem sice disgrafik ale mam lenoru v pokrocilem stadiu:(

** pokud zde je podobne tema nenasel sem ho snad netvorim duplicitu

Upraveno uživatelem jan333
  • Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

zkus byt trochu specificky - ktere ceny (znacka/model) jsou v CR o nasobky vyssi? pises, ze ti chybi vitamin b a omega kyseliny, ale u tech si myslim, ze nasobky cen v cechach oproti sousedum neuvidis (ale muzu se sam dost dobre mylit)

jinak, carka se pise hned za slovem (pred carkou se mezera nedela). ale za teckou se mezera dela...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Návštěvník jan333
Odesláno (upraveno)

mas pravdu zrovna omegy a becka nejsou pripad ,kdy se jedna o nasobky ceny

https://www.chrono24.cz/breitling/navitimer-01-limited--id1935326.htm

u dusaka za 170.000,-

ovsem nejlepsi je koscom:

https://www.chrono24...ngFromRewrite=1

http://www.hodinky-k...errelet-a1055-3

+naprosta perla:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/invicta-4700

prodavam podobne za 9 tisic

podstatny ale je, ze na normalni ceny proste nenarazis v CR nikde/budu rad kdyz me nekdo vyvede z omylu/

ten koscom je jako z pohadky o alibabovi a 40 loupeznicich

* jinak, carka se pise hned za slovem (pred carkou se mezera nedela).... jestli chces muzes mi davat hodiny cj - pakli-ze ne neni nutne , abys me upozornoval na chyby ,kterych jiste udelam mnoho

Odesláno (upraveno)

Nebuď blázen, neporovnávej šedýho překupníka z USA (takže stejně plus dph, clo, doprava) s autorizovanym dealerem u nás (kterej se třeba u těch Perreletů řídí cenou doporučenou výrobcem, deset procent dolů ti případně dá). Podívej se třeba u Wempe nebo do nějakýho velkýho hodinářství v Londýně, ty rozdíly máš daný akorát tak kurzem.. když na to nemáš, nakupuj tady v inzerci. Taky to tak dělám:)

Upraveno uživatelem Micey
Návštěvník jan333
Odesláno (upraveno)

jakyho sedyho prekupnika? hodinky jsou to stejny,to je podstatny prodejce i kdyby byl treba "prekupnik fialovej"furt lepsi nez , kdyz prijdu k jakemukoli ad u nas. a chces rict ze pojisteni a posta,clo me pride na 40000kc?nevim myslim si ze to je urcite mnohem mene,ale takhle to pocitat nemuzes to samy clo by si musel pripocitat k tem hodinkam co koupis tady -bavime se o cene hodinek na prodejne ne o tom co k tomu naskace se clem.a taky co mi brani si tam pro ty hodinky doletet sam ? pekne bez hodine tam a s hodinkama na ruce zpatky-problem se clem i pojistenim vyresen. kdyz se kouknu o inzerat vedle mam za 115k ty samy hodinky v nemecku coz je eu -bez cla. taky se ti zda ze sem blazen,kdyz zasnu nad invictou za 75 k ci Perrelet za kterej zaplatis u nas 70k navic nez venku?budes se divit ,ale ja na to mam a prave proto,ze nevyhazuju penize zbytecne, to ze to resis tak, ze nakupujes tady v inzerci ti zase tak moc neulevi, protoze prave kvuli zlodejskym praktikam nasich autorizovanych dealeru jsou i ceny v inzerci vetsinou pekne "prepaleny".nicmene ja zde opravdu nechci startovat zadne flame jenom by me zajimalo jestli treba nahodou nekdo nevi o nejakem hodinarstvi kde jsou ceny v rozumnejch intencich.

Odesláno (upraveno)

Chci říct, že z toho USA je jenom dph dvacet procent plus. A to, jestli můžeš uplatnit záruku zase jenom u toho prodejce (to je ten šedej), nebo celosvětově, celkem i podstatný bejt může. Prostě znova, porovnávej srovnatelný věci - ceny u toho Dušáka a u Wempe, nebo třeba v Hongkongu na letišti.

Edit: Jo, to s těma přepálenejma cenama tady v inzerci je celkem perla. Dej pár příkladů, jak píše sect..

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

. . . . . tady v inzerci ti zase tak moc neulevi, protoze prave kvuli zlodejskym praktikam nasich autorizovanych dealeru jsou i ceny v inzerci vetsinou pekne "prepaleny".. . . . . .

Muzes uvest nejake priklady prosim? Samozrejme i s tim, kde koupit levneji. Zatim co jsem v inzerci kupoval, bylo vzdy vyhodnejsi nez kdekoliv jinde. A myslim ze to plati o vetsine nabidek.

Vzhledem k tomu, ze mas problemy s cenama za hodinky ve vetsine Tvych prispevku a to stejne tak u nas, v zahranici pripadne v nabidkach tady, nemas jednodussi se na koupi hodinek vykaslat a divat se na mobil?

Odesláno

Jak už někteří uvedli, je potřeba k ceně při koupi mimo EU připočíst DPH (21 %), náklady na dopravu (pozor DPH se počítá i z dopravného) a náklady na celní řízení (Česká pošta chce asi 150 Kč, expresní přepravní firmy i několik set Kč). Clo je možné zanedbat, je minimální a hlavně shora omezené několika eury za kus.

Nevýhodou šedých prodejců je, že nevíš, co kupuješ. Jejich nejčastějším zdrojem jsou výprodeje z uzavíraných prodejen, kde hodinky ležely i několik let ve výloze pod halogenkami, což znamená minimálně přetěsnit (no, ale na to můžeš narazit i u nás "na krámě"). Při koupí v zahraničí je také dobré počítat s kurzovým spreadem a ne otrocky přepočítávat kurzem ČNB. Záleží na tom jak to platíš (převodem, kartou), třeba při platbě platební kartou se kurzy mezi jednotlivými bankami můžou lišit i o 5 %, nedávno na toto téma vyšel článek na Měšci, odkaz jsem dával do vlákna "jakou máte banku". Při platbě převodem zase musíš počítat s bankovními poplatky na obou stranách (pokud prodejce není srozuměn se zasláním peněz s dispozicemi SHA).

Moc tu házíš ciframi. Nejdřív, že rozdíly jsou několikanásobné a pak z toho vypadne třeba 20 %. Ano, hodinky jsou zboží s vysokou marží, některé značky mají i 100 % (tedy 50 % zisk pro maloobchodníka). Některé značky se na způsob prodeje "vysoká doporučená cena a vysoké slevy" přímo zaměřují, je cílová skupina zákazníků, která takové zboží vyhledává (mají pocit, že koupili zboží v hodnotě výrazně vyšší, než skutečně zaplatili). Když jsem v oboru ještě pracoval, tak jsem se setkal s tím, že zákazník nakonec koupil jinou značku i model jen proto, že tam byl vysoký rozdíl mezi částkou na cenovce a částkou, kterou skutečně zaplatil. Přiznám se, že jsem takhle kdysi také jednou nakoupil, i když ne hodinky a naštěstí jsem měl kliku a koupil jsem výrobek s lepšími užitnými vlastnostmi, než jsem měl původně v úmyslu, ale snažím se takové vějičky vyvarovat, protože je jen otázkou času, kdy člověk takovému jednání "sedne na špek" a koupí šmejd jen proto, že je na něj sleva.

I v českých obchodech můžeš usmlouvat nějakou tu slevu. 10 % ti dají skoro všude jen za zeptání. V menších obchodech při jednání přímo s majitelem i 15 %. Pak záleží na značce, modelu, jak dlouho mají daný kus na krámě, ale třeba i na tom, že prodejce dlouho nic neprodal a dá se jednat i o 20 %. Když jde o jo velké "okurky", kterých se nemůže zbavit, tak je možná prodá i s větší slevou (případně když jde o značku s vysokou marží, viz výše). Ono na cenovku si u většiny značek nemůže dát prodejce co chce, dovozce by mu brzy přestal dodávat, musí držet doporučené maloobchodní ceny. Ale jednat o slevě, to mu nikdo nezakazuje.

Odesláno

bavime se o cene hodinek na prodejne ne o tom co k tomu naskace se clem.a taky co mi brani si tam pro ty hodinky doletet sam ? pekne bez hodine tam a s hodinkama na ruce zpatky-problem se clem i pojistenim vyresen.

Když pomineme, že takto spácháš trestný čin zkrácení daně (škoda nad 50 tis. Kč) se sazbou do 3 let nepodmíněně (upozornění bez moralizování) tak je jasné, že náš obchodník tyto daně má již v ceně započtené. Navíc jej výrobce zavazuje prodávat za doporučené ceny (nechce, aby se hodinky prodávaly pod cenou a vyvolávaly cenové války mezi AD apod.). V dnešním světě internetu to má každý obchodník těžké a pokud by měl ceny dlouhodobě vyšší než ostatní, tak přijde o zákazníky. Neříkám, že přístup AD je u nás úplně ideální, ale špatný přístup vidíme ve všech odvětvích obchodu (viz časté srovnávání přístupu lidí Wempe versus naši AD) a stačí vyjet na týden mimo ČR a člověku dojde, že v chování lidí máme slušně řečeno obrovské rezervy.

Takže máš dvě možnosti, nakupovat tam, kde je to levnější nebo nakupovat tady použité hodinky, které jsou často jako nové a ušetříš spoustu peněz a starostí s nakupováním v zahraničí.

Odesláno

Nemám tolik zkušeností v tomhle směru, ale zkusím názorem přispět k tématu. V r.2009 jsem se rozhodl, že si koupím švýcary v quartzu. V Plzni moc na výběr nebylo a není asi doposud. První jsem zavítal do Klenotnictví Cézar (dřív 2 prodejny, dnes už jenom jedna). Vybral jsem si Certina DS Spel v katalogu u nich na prodejně, objednal přes jejich e-shop za cenu cca 7900 a nakonec byla ještě sleva asi na 7500. Vlastně jsem je viděl porvé u Altmana na náměstí ty samé za asi 10900. Když jsem tam začal něco žvýkat o výši ceny, bylo mi prodavačkou odpovězeno počínaje exkluzivitou prodeje, zajištěním servisu a konče výší nájmu prodejních prostor na atraktiv. místě. U hodinek okolo 100 tis. vzroste výše úměrně.

Tady v prodejní inzerci myslím jsou slušné ceny, protože abych byl stručný, dost členů nakupuje nové kusy v zahraničí z osvědčených zdrojů. Myslím, že máš trochu pravdu o "určitém předražení" v českých prodejnách, ale je to asi jako u jiných produktů (viz jiné diskuze), kdo má možnost a je znalý co, kde a za kolik, nakupuje venku. Ať už jde o ceny a snad i o kvalitu potravin, bot, parfémů a dalších věcí včetně možnosti většího výběru.

Odesláno

Pokud netrváš vyloženě na nových hodinkách, tak si pořádně prohlédni zdejší prodejní vlákno. Můžeš tam snadno najít Omegy i Béčka ve velmi slušném stavu za cca polovinu doporučené ceny.

Odesláno (upraveno)

Pokud nový Breitlingy, tak mám dobrou zkušenost jak s jednáním tak s cenou u Stuchlíka ve Zlíně a ev. Jihlava pokud zrovna tvoji značku mají jako oficiální prodejce.

A naopak nemám dobrý zkušenosti s Dušákem, kde jsem jednou psal dotaz na cenu a nikdo se mi ani neobtěžoval odpovědět a v druhém případě s odstupem času, a bylo to nedávno, se mi na jiný hodinky vrátila cenová nabídka, která byla o 13 tisíc vyšší, než je doporučená cena, tak jsem tý slečně ani neměl sílu odpovědět, protože jsem ten její e-mail s nabídkou bral jako hodně blbej vtip....

Někdy mám pocit, když to tady tak někdy čtu a nebo z vlastní zkušenosti a taky co jsem slyšel (včetně vypoklonkování jim se dle oblečení nezdajícího zákazníka, ač mínil koupit Breitlingy a nejprve si chtěl prohlídnout vitríny, což bohužel oblečení neprozrazovalo a nemínil se hned mezi dveřmi ohánět zlatou kreditkou aby si sjednal úctu - potvrzeno, bylo to kolega), že Dušák si hraje tak trochu na hogofogo a .......

Upraveno uživatelem rfido
Odesláno

Já bych jenom k těm Navitimerum - ten obrázek z chorno24 je levnější limitovaná edice bez inhouse strojku. Aktuální model s kalibrem 01 opravdu stojí kolem 170 Kč Nemůžeš porovnávat dva rozdílné modely a pak tady plakat o ceně.

Odesláno (upraveno)

Jak už někteří uvedli, je potřeba k ceně při koupi mimo EU připočíst DPH (21 %), náklady na dopravu (pozor DPH se počítá i z dopravného) a náklady na celní řízení (Česká pošta chce asi 150 Kč, expresní přepravní firmy i několik set Kč). Clo je možné zanedbat, je minimální a hlavně shora omezené několika eury za kus.

Nevýhodou šedých prodejců je, že nevíš, co kupuješ. Jejich nejčastějším zdrojem jsou výprodeje z uzavíraných prodejen, kde hodinky ležely i několik let ve výloze pod halogenkami, což znamená minimálně přetěsnit (no, ale na to můžeš narazit i u nás "na krámě"). Při koupí v zahraničí je také dobré počítat s kurzovým spreadem a ne otrocky přepočítávat kurzem ČNB. Záleží na tom jak to platíš (převodem, kartou), třeba při platbě platební kartou se kurzy mezi jednotlivými bankami můžou lišit i o 5 %, nedávno na toto téma vyšel článek na Měšci, odkaz jsem dával do vlákna "jakou máte banku". Při platbě převodem zase musíš počítat s bankovními poplatky na obou stranách (pokud prodejce není srozuměn se zasláním peněz s dispozicemi SHA).

Moc tu házíš ciframi. Nejdřív, že rozdíly jsou několikanásobné a pak z toho vypadne třeba 20 %. Ano, hodinky jsou zboží s vysokou marží, některé značky mají i 100 % (tedy 50 % zisk pro maloobchodníka). Některé značky se na způsob prodeje "vysoká doporučená cena a vysoké slevy" přímo zaměřují, je cílová skupina zákazníků, která takové zboží vyhledává (mají pocit, že koupili zboží v hodnotě výrazně vyšší, než skutečně zaplatili). Když jsem v oboru ještě pracoval, tak jsem se setkal s tím, že zákazník nakonec koupil jinou značku i model jen proto, že tam byl vysoký rozdíl mezi částkou na cenovce a částkou, kterou skutečně zaplatil. Přiznám se, že jsem takhle kdysi také jednou nakoupil, i když ne hodinky a naštěstí jsem měl kliku a koupil jsem výrobek s lepšími užitnými vlastnostmi, než jsem měl původně v úmyslu, ale snažím se takové vějičky vyvarovat, protože je jen otázkou času, kdy člověk takovému jednání "sedne na špek" a koupí šmejd jen proto, že je na něj sleva.

I v českých obchodech můžeš usmlouvat nějakou tu slevu. 10 % ti dají skoro všude jen za zeptání. V menších obchodech při jednání přímo s majitelem i 15 %. Pak záleží na značce, modelu, jak dlouho mají daný kus na krámě, ale třeba i na tom, že prodejce dlouho nic neprodal a dá se jednat i o 20 %. Když jde o jo velké "okurky", kterých se nemůže zbavit, tak je možná prodá i s větší slevou (případně když jde o značku s vysokou marží, viz výše). Ono na cenovku si u většiny značek nemůže dát prodejce co chce, dovozce by mu brzy přestal dodávat, musí držet doporučené maloobchodní ceny. Ale jednat o slevě, to mu nikdo nezakazuje.

Svěle výstižně napsaný. Já když prodával hodinky, tak jsem měl x odpovědí/nabídek (a některý i opakovaně) ve stylu - tyhle si koupím z ciziny za míň a za tolik a tolik a tak je ta tuhle cenu prodejte mě, protože já jsem váš "spasitel", když ne já, tak je nikdo jiný nekoupí --- a to fakt nekecám, a někdy to bylo hodně arogantní. Buď ty jedinci netuší, že taky existuje ono DPH, CLO a třeba taky dopravný, a nebo výše uvedný problémy se starými kusy, a nebo si myslí, že jem debil já a skočím jim na jejich rádoby chytrý odborný e-maily a pěkně mě odrbou :-) :-)

Upraveno uživatelem rfido
Odesláno

No ono jsou u nás obchodníci a obchodníci :rolleyes:

Před pár měsíci jsem kupoval OMEGA SPEEDMASTER DATE 323.30.40.40.06.001 doporučená cena u AD pro ČR 76 600. Nakonec po zaslání dotazu na nacenění hodinek třem AD na Moravě, mi byla od všech nabídnuta sleva, vzal jsem samozřejmě tu nejvýhodnější / když jsem to přepočítal, dělalo to 16 % dolů oproti doporučené ceně /, velmi solidní.

Ale abych se dostal k věci, někteří obchodníci u nás prodávají za daleko víc a uvádějí běžnou cenu tohoto modelu kolem 100k zde- http://www.srovnanic....001/?min=51030

Nechápu, jak to tam může někdo koupit, 25k rozdíl oproti ceně co jsem dostal u AD.

Odesláno

Znáš někoho, kdo to koupil za tuhle cenu? Jsou to jenom internetové nesmysly, kterých je všude spousta - reálný kupec neexistuje.

Odesláno

Ahoj kluci, jsem na foru chvíli a tak mi asi nepřísluší něco hodnotit, ale pamatuju si, že první info, kterou jsem dostal, byla ta, že u nás nemá cenu kupovat hodinky, protože je vše předražené. Uznávám, pohybuji se v úplně jiných cenových dimenzích než se tady řeší, ale v podstatě se teď dozvídám, že to tak není. Jeden příspěvek je v duchu, že je u nás vše v pohodě, druhý hovoří o tom, že se má nakupovat v prodejním foru, protože tam jsou hodinky koupené za dobře v zahraničí, což si trochu odporuje. jan333 se ptal na obchod s rozumnýma cenama, ale moc konkrétního mimo moralizování se toho zatím nedozvěděl. Já osobně si myslím, ale to není jen problém hodinek, že marže obchodníků jsou u nás nehorázné. Kupoval jsem Maka z Orientuhren a komplet cena 2700kč a do týdne doma. U nás v obchodech 4200-4500 a na netu nejlevněji 3800 bez poštovného. Takže to vychází na rabat kolem 25-30%, což mi nepřijde úplně v pořádku. Zrovna tak jsem kupoval zářivky do garáže, původní cena byla kolem 3500 za jednu, ale byl to výprodej posledních 4kusů, tak mi je nechal za 1200 za jednu i s dph. To byla původní domluva, když jsem potvrzoval objednávku, tak mi bylo řečeno, že to bylo bez dph, protože za těch 1200kč by se dostal na cenu nákupky. Takže pokud byla nákupka 1200kč a běžná prodejní cena 3500kč, tak si lehce spočítáte rabat na jednom kusu. A tak je to tady v tom demokratickém státě úplně se vším.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...