dadasmid Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Dneska mi do sbírky přibyli první cibule. Moc toho o nich nevím, nosil je snad můj děda, potom se někam ztratili a dneska jsem je náhodou objevil. Měli pocuchaný vlásek, zatuhlé převody a upadlou minutovou ručičku. Tak jsem je rozebral, vyčistil, vlásek trochu srovnal .... A dělají mi radost, jsou to první hodinky co jsem dokázal rozebrat a složit aniž bych je poškodil. Taky jsem trochu přeleštil obroučku skla. Zatím se docela dost předbíhají, tak je ještě prochu posunu do minusu a uvidíme, snad si sednou. Nečekám zázraky, ale rád bych je občas někam vzal, když v 18 píšu plnicím perem a občas vezmu Primky, tak bych ani nemusel vypadat uplně směšně. No snad ty Seika co mám vyhlídlý mě posunou trochu do současnosti i když ani ty moje Casia nejsou žádný retro. Tak snad omluvíte vylejvání mých pocitů, které jsou tak trochu OT, ale nemohl jsem si pomoc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Dobrá práce a přístup, to smekám. A ty hodinky vypadají pěkně.
pedro17 Odesláno 27. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2013 Aj ja mám staré Ruhly žial neidú a hladam servis
dadasmid Odesláno 28. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Tak se mi nakonec povedlo to, čeho jsem se obával již při první rozborce, zamotal se mi vlásek ! Byl z toho takovej chuchvalec, že ani hodinář s tím nic nevymyslel Kdyby tedy náhodou měl někdo doma setrvačku, případně měl zájem o tento vcelku zachovalý strojek, nemravným návrhům se nebráním ...
bronek Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Taky se ti to (jak mě před léty) povedlo, když se ti zachytila setrvačka za stroj?
dadasmid Odesláno 28. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Jo přesně tak dal bych si facku, poprvé se mi to povedlo tam i zpátky, ale strašně se předbíhaly (4-5 sek..d na minutu), ta seřizovací páčka byla už nadoraz, tak si říkám ten vlásek bude někde slepenej, když jsem jí tahal ven tak se vyčistil ... definitivně Tak aspoň, že nejsem sám, kdo má takový bezvadný těžítko s ručkama.
czech.argyll Odesláno 31. března 2013 Nahlásit Odesláno 31. března 2013 (upraveno) Měl jsem úplně ty samý od táty.Skoro celou základku jsem je nosil na řetízku na poutku u džín v kapse.Prostě velkej machr.Celá léta sloužili dobře.Samozřejmě na nějaký ohromující přesnosti mi nesešlo.Potom se někdy na střední zastavili a už nešli.Dal jsem je potom v Budějovicích na opravu ke svému "dvornímu" hodináři a on mi řekl,že jim v zásadě nic není,ale strojek se jednoduše "vychodil" do úplnýho vychození.Že to byly hodinky za 5 marek a tudíž z laciných materiálů Upraveno 31. března 2013 uživatelem czech.argyll
Daemonultimate Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2013 (upraveno) Skutečně rád jsem si přečetl o tvých pocitech,gratuluju k prvním pokusům o renovaci která do hodinek prakticky nezasáhla.A ještě něco,konečně zase někdo,kdo hned nenapíše za kolik.Pěkný cibulky Ti vyrostly. Upraveno 1. dubna 2013 uživatelem Daemonultimate
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se