tommas4 Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Ještě bych doplnil skupinu (početnou) obyčejných lidí. Těch, co mají rodinu, platí hypotéku, auto atd., nebydlí v mamahotelu a chodí do práce za čistou mzdu 10 - 15 tis. měsíčně a šetří tři roky aby jeli na dovolenou busem do Itálie nebo letěli do Egypta. To jsou lidé, kteří nemají tušení že existují jeansy za osm litrů. V životě neslyšeli o botách na míru za desítku. Auto za milión je mimo jejich smyslové vnímání. Pozor - v žádném případě se nijak neposmívám, nezlehčuji, neodsuzuji.A tito lidé považují hodinky na malém městě ve výlohách s cenovkama do 2000,- za běžné zboží, leč jaksi nadbytečné, protože hodinky se přeci dávají jako dar k významnému výročí, promoci atd., takže jen tak si koupit hodinky? Vždyť za dva tisíce si nekupuje ani boty, a ty potřebuje.Nemají rozhled v tomto zboží a ani nechtějí mít / nepotřebují, nebudou tedy hledat na netu luxusní hodinky - nebo budou? A když je příležitost, nebo se "zadařilo" tak jdou a koupí si obyč. hodinky, první, které se jim v tom krámě líbí.Nebo, přece máme internet a kamenný obchod nás chce obrat, že ano - tak jim nějaký chytrák na bazoši, aukru atd. prodá fíky s pohádkami které jistě všichni znáte. Problém je ten, že nevzdělaný zákazník (hodinkově negramotný?) to vnímá podle svého a má své vysněné "Švýcary" za šest tisíc. Což je u něj velká investice, srovnatelná třeba s novou pračkou. Řekněte mu že má fíky a uvidíte reakci.K této, jistě hluboké a nesmírně hodnotné úvaze , jsem došel před chvílí, když na mě vyskočila reklama na hodinkový obchod v menším městě tady na Olomoucku - podívejte se sami www.maixner.cz , klikněte si všechny pánské hodinky a dejte setřídit od nejdražší položky - co je nejdražší věc s ceníkovkou třicet tisíc? ***varování*** chronomagorovi může způsobit újmu.
gougy Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Aaaaale, tak vzhledem k tomu že se blíží první hodina ranní a mám jistě právo na trochu prokrastinace mezi prací, tak si klidně zatrolujeme. Říká se, že komu není shůry dáno, v aptice nekoupí. A v Tvé oblíbené zemi poroučí větru i dešti, tak se tím možná ty boty nechaj obouvat. Hraješ...Bohužel, večer už jsem nehrál, nicméně se nadále těším na to, jak mi bude vysvětleno Nebo to zkusím na své tenisky z Vietnamu a uvidíme.
Dee Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Ještě bych doplnil skupinu (početnou) obyčejných lidí. Těch, co mají rodinu, platí hypotéku, auto atd., nebydlí v mamahotelu a chodí do práce za čistou mzdu 10 - 15 tis. měsíčně a šetří tři roky aby jeli na dovolenou busem do Itálie nebo letěli do Egypta. To jsou lidé, kteří nemají tušení že existují jeansy za osm litrů. V životě neslyšeli o botách na míru za desítku. Auto za milión je mimo jejich smyslové vnímání. Pozor - v žádném případě se nijak neposmívám, nezlehčuji, neodsuzuji. Určitě ano, ale podle mě existují tři skupiny - lidé, kteří si hodinky za desítky tisíc kupují, protože jde o zlomek ročního platu, líbí se jim a lidé se kterými se potkávají je nosí. Pak jsou lidé co se o hodinky aktivně zajímají a řeší, jestli opravdu potřebují jezdit autem nebo mít Grand Seika - není to o příjmech, je to koníček. No a pak je ta třetí, kterou jsi zmiňoval ty. Fejky hrozí hlavně první a třetí skupině.
gougy Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Hlavně je třeba zdůraznit to, že nezáleží na tom, jestli někdo nosí (z různých důvodů včetně finančních) hodinky za 800,- nebo za 100k. Ochota užívat fejk nesouvisí až tak s výší konta jsou i lidé, co dají stovky tisíc za fejk (třeba auta) a tam to o nedostatku peněz asi není.
Altruista Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Dee... První skupina si drahé hodinky kupuje, prostě proto že na ně má a stejně jako ostatními nadstandardními věcmi se ubezpečuje o vlastním společenském statusu. Pak je skupina druhá determinována společenským diskurzem, kde je kapitál také měřítkem moci. Jelikož tolik kapitálu nemají a jsou tím deprivovaní tak se co nejsnadněji chtějí alespoň doměle vyčlenit z vlastní sociální třídy. Pro nižší třídu, která rezignovala, je přirozeně kapitál také základní hodnotou a proto i fake atribut kapitálu na neznalé okolí funguje. Díky tomuto vztahu funguje systém fake od hodinek po oblečení. Skupina sběratelů a koníčkářů má sběratelství taky jako reprezentant svého statusu. Sbírkotvorná a tezaurační činnost nikdy napříč historii nesloužila k ničemu jinému než jako zástupný symbol společenského, třídně sociálního a finančního statusu.
Micey Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Nikdo nikdy nic nesbiral z jinyho duvodu, nez aby se spolecensky vysvihl a udelal na nekoho dojem? Covece sice nevim co je "tezaurace" (a dle wiki ty taky tak docela ne:)), nicmene todle mi, spolecne s tim, co trefne okomentoval Kristian, prijde jako strasny kecy:)
Návštěvník tonytrubka Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 ...Covece sice nevim co je "tezaurace" (a dle wiki ty taky tak docela ne:)), nicmene todle mi, spolecne s tim, co trefne okomentoval Kristian, prijde jako strasny kecy:)Dyť to tam jasně píšouTuky jsou tezaurovány v adipocytech
Altruista Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Nikdo nikdy nic nesbiral z jinyho duvodu, nez aby se spolecensky vysvihl a udelal na nekoho dojem? Covece sice nevim co je "tezaurace" (a dle wiki ty taky tak docela ne:)), nicmene todle mi, spolecne s tim, co trefne okomentoval Kristian, prijde jako strasny kecy:)Přesně tak, nastuduj si něco o historii sběratelství. Já vím přesně co je tezaurace a ví to i wiki http://cs.wikipedia.org/wiki/Tezaurace_%28muzeologie%29 Vzhledem k tomu že se sbírkotvorná činnost dělí do základních fází jako je selekce a na tu navazuje tezaurace, která odpovídá faktickému vlastnění a umožnění kontextualizace sbírkového předmětu, tak je to naprosto relevantní v kontextu v jakém to zmiňuji. Jako grandiózní hlupák jsi se projevil již když jsi mi podsouval minule koncentrační tábory. Proto doporučuji... vyjadřuj se k záležitostem o kterých máš alespoň minimální znalost. EDIT: a abych Ti dal něco do začátku studií, tak obohatím tvůj rozhled o informace, které na wiki nenajdeš. Tezaurace je odvozena od tezauru, jež byl v období řecké civilizace specializovanou budovou na uchovávání votivních předmětů, strážci hieropoi plnili funkci prvního "muzejního personálu". Jde o jeden z nejstarších doložených systémů v oblasti sběratelství a muzeologie.
Micey Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 To bych nemohl psat nic a to by byla pro vsechny velika, velika skoda. A nezlob se na me, ja chovam tadycty renezonancni lidi, ktery umi pouzit slova jako je "tezauracni", nebo "skupina" a ke kterym se pravem radis, ve veliky ucte!
Dee Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Vida a já myslel že mám víc než jedny hodinky, protože se mi líbí
Návštěvník Zmizík Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Ja kdyz chci nekoho urazit, tak mu reknu, ze je turinocefalus.
Altruista Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 To bych nemohl psat nic a to by byla pro vsechny velika, velika skoda.A nezlob se na me, ja chovam tadycty renezonancni lidi, ktery umi pouzit slova jako je "tezauracni", nebo "skupina" a ke kterym se pravem radis, ve veliky ucte!Chce to na Tebe moc velký glanc, uznat že jsi se tak trapně felil. Předvedl jsi opravdu tragikomický výstup.
Návštěvník dlubix Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Ciwe, kde se tady vzal tenhle docent? Edit: Milisi, tebe teď nemyslim..
Micey Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Felit se prej umi Manson, ze ma kvuli tomu vyndany zebro, rikali chlapi co s nema mivam smenu. Ja to bohuzel neumim.
Návštěvník Zmizík Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 ....a já chci zachránit staré kousky a dát jim nový život...a prosím o všeobecnou toleranci. Vánoce jsou ještě daleko. Zmizík a Frantík mají u mne výjimku.Jako ze sem taky zlej, jako nas Franta???
relativ Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Nejako tejto diskusii nerozumiem. Píšte radšej o tom ako sa tvária odhalení fejkári...
USER47 Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Způsob, jakým píše, je sice lehce masturbační, ale celkově je to pořád naprosto srozumitelný a do značný míry s ním souhlasím...
zekon7302 Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Způsob, jakým píše, je sice lehce masturbační, ale celkově je to pořád naprosto srozumitelný a do značný míry s ním souhlasím...V kontextu dekadentní postindustriální kapitalistické kultury je v důsledku jedno, zda-li někdo vráží peníze do švýcarů v hodnotě aut a nebo záměrně kupuje fake hodinky. Je to jedna a tatáž skupina, jen s rozdílem finančních možností. Všichni si jen honíme triko v kolejích diskurzu luxusního produktu. Takže, tohle je podle tebe přijatelný fakt? Může to napsat třeba latinsky, pořád to bude blábol.
Lu2cz Odesláno 28. června 2014 Nahlásit Odesláno 28. června 2014 Chlapi, kazdy ma trosku v necem pravdu... ale urcite neni potreba tady rozjizdet lingvistickou akrobacii... Altruista pise dle meho nazoru rozumne a pomerne srozumitelne, ale nejsem nijak zastancem naduzivani cizich slov, prijde mi to zbytecne... alespon tady na foru... Me by spise zajimalo, jestli ma Altruista opravdu takovy zaber a sirokou slovni zasobu a vysype prispevek za 10 sekund, co ho prsty staci nacvakat na klavesnici, nebo jestli mu to zabere o moc moc dele... Kazdopadne bych se priklonil k tomu, at se venujeme tematu a povzpominame, kdo kdy zazil jakou usmevnou historku s fejkem
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.