Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

PS na úvod: je to moja panenská prvotina tu na fóre, taknekritizovať, nedráždiť, nekŕmiť :rolleyes:

Kapitola I, výber

Vzhľadom k tomu, že zastávam rokmi osvedčenú logiku, žečloveka poznáš podľa hodiniek, topánok a nechtov, som vždy inklinovalk pekným hodinkám a vždy som si ich na ľuďoch všímal. Keď bolisplnené základné živočíšne potreby, ako kde bývať, a následne kde ako eštelepšie bývať, nastal čas zainvestovať aj do niečoho lepšieho na ruku.

Pôvodný zámer bol jasný, na základe predchádzajúcichskúseností ? chronograf, titan, automat a urodzený švajčiarskypôvod. Našiel som, vybral som vyskúšal som a.....nekúpil som. Vybraté boli OrisTT3 http://www.oris.ch/c...=en&modelid=196 ale nakoniec kvôli problémom s kúpouv UK z nich zišlo.

Následne som dostal ponuku na titanové Breitlingy, a pri hľadaní informácii o nich somsa dostal aj na toto fórum, zaplnené bláznami, fetišistami a inými tvormiz hlbín hodinkového sveta :rolleyes:

Z Breitlov tiež nakoniec zišlo, ale objavil som tunáhodou u jedného člena niečo úplne iné...a síce fotku hodiniek, ktoré sami veľmi páčili, ale akosi neboli určené na predaj...ale ako sa ukázalo, napredaj nakoniec boli :rolleyes:

Kapitola II, hodinky:

Zenith Grande Class ?El Primero? 03.0520.4021 sa stal môjho srdca šampiónom. Inými slovami, z plánovanýchpodmienok bola splnená jediná, a to švajčiarsky pôvod (OK, dve, ajautomat).

Popisovať výrobcu nemá príliš veľký zmysel, článkov nainternete je asi tak milión, dokonca aj v našej materinskejčechoslovenčine.

Hodinky majú priemer 44 mm, čoho som sa vzhľadom namoje ?mohutné? asi 17 cm zápästie trošku bál, po odskúšaní sa ale ukázalo, žeje to prekvapivo v pohode. Kupované boli ako jazdené, takže dáke tieškrabančeky sa našli. Vzhľadom k tomu, že hodinky, rovnako ako autopovažujem za ?pracovný nástroj?. tak mi to vôbec nevadí. Nosím ich na to,aby som si ich užil a nie na to, aby som ich vždy v nedeľu vytiaholz vitrínky a preleštil. Stav najlepšie vidieť na detailných fotkách.

post-25977-053374300 1359400219.jpg

Kapitola III,skúsenosti:

Zenithy sú na čiernom krokodílovi. Pre niekohos normálnou rukou musí byť ideál, pre moju je trošku problém s jehohrúbkou, ktorá sa mi zdá dosť veľká a preto je remienok dosť nepoddajný, ako kebymi odstával na ruke. Zatiaľ s tým viem žiť, časom skúsim niečo vymyslieť,prípadne nájsť tenšiu krokodíliu alternatívu. Je to dané aj tým, že fixnástrana remienka je dosť dlhá (opäť len na moju ruku) a spona potompresahuje zapästie.

Veselé bolo zvykanie si na ručičku ukazujúcu rezervu chodu.Prvé dva týždne som celý deň žil v tom, že je niečo medzi 5-7 hodinou...ale čo tam po tom, aspoň som mohol celý deň chlastať, keďže podľa hodiniek užbol večer J..noa potom som sa už naučil rozlišovať malú ručičku od ?rezervnej? ručičky aj pri letmompohľade na hodinky...a musel som s chlastom cez deň prestať.

Otázka vkusu je takisto diera do hodiniek a sklenenédno. Musím priznať, že mne sa to páči veľmi, je to pre mňa taký hodinárskystriptíz s bijúcim srdcom hodiniek, a týmto si ma tieto Zenithy asiaj najviac získali.

Prikladám ešte pár fotiek, môžete sa kochať hodinkami,alebo pozadím :rolleyes: . Fotky majú samozrejme odlesky, nechcelo sa mivyrábať deflektor blesku a svetla :worried_anim:

post-25977-089621600 1359400260.jpg

post-25977-035571100 1359400270.jpg

post-25977-041952100 1359400276.jpg

post-25977-019900000 1359400284.jpg

post-25977-008156800 1359400291.jpg

Upraveno uživatelem azraelsk
Odesláno

Super hodinky, fajn fotky, clovek nevie kam skor pozriet, aspon mne furt preskakuju oci. Zmurkajuci rozosmiaty cifernik som si prave dnes obzeral tutoa spekuloval ci (ne)kupit...

Odesláno (upraveno)

Super, jsou moc hezké :-)! Subciferníky jsou blíže u sebe, než by se mi líbilo, ale to je známý úděl (nejlépe viditelný u Defy 46.5mm) stroje El Primero, který byl původně instalován do hodinek o průměru přibližně 40mm.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

to jacob:

musim priznat, ze Classy (40mm) od Zenithu maju nieco do seba, kedze mne osobne viac sedia mensie hodinky. Ale akosi som sa dostal k tymto, tak som spravil velkostny kompromis :-)

Odesláno

Hodinky jsou pěkné, gratulace.

Ale napsáno je to strašně. Zajímalo by mě, jestli si to po sobě jenom neumíš přečíst a nebo, i když si to přečteš, tak si myslíš, že je to správně. Není to tak dávno, co byl úplně stejným stylem napsaný dotaz v "poraďte s výběrem" (jestli si to dobře pamatuju). Sice ne pod tvým nickem, ale snad bych i věřil tomu, že jsi to byl ty. Někdo tam tenkrát poznamenal, že by měl dotyčný používat mezerník.

Odesláno

To Jumbo:

Dik ya postreh, ale zial s medzernikom som v tom skoro nevinne...text som pisal klasicky vo Worde, kde som ho samozrejme opakovane kontroloval, a do prispevku som ho len nakopiroval. A z dakeho mne neznameho dovodu tu pritomny editor medzi niektorymi slovami odstranil medzery a aj smajliky. Smajliky som si v ramci casoveho limitu, do ktoreho sa da prispevok editovat, vsimol ale zmaznute medzery akosi nie. Takze len tolko na moju obhajobu pravopisu, ktory sa snazim drzat v ramci ludskej slusnosti a znesitelnosti :-)

to villain83

presne ako pises, Formuello bol povodny vlastnik

Odesláno (upraveno)

To Jumbo:

Dik ya postreh, ale zial s medzernikom som v tom skoro nevinne...text som pisal klasicky vo Worde, kde som ho samozrejme opakovane kontroloval, a do prispevku som ho len nakopiroval. A z dakeho mne neznameho dovodu tu pritomny editor medzi niektorymi slovami odstranil medzery a aj smajliky. Smajliky som si v ramci casoveho limitu, do ktoreho sa da prispevok editovat, vsimol ale zmaznute medzery akosi nie. Takze len tolko na moju obhajobu pravopisu, ktory sa snazim drzat v ramci ludskej slusnosti a znesitelnosti :-)

to villain83

presne ako pises, Formuello bol povodny vlastnik

Sorry za OT:

Abych to nakonec v tom výše zmíněném vlákně s chybějícími mezerami nebyl já.

Stejně jsem si nas.al na hlavu s použítím Wordu i já, přesně jak píšeš! Od té doby už nejsme přátelé, zklamal mne :-)

P.S. Spíš než ty hodinky se mi líbí ta rozmanitost, barvy a tvary pozadí za nimi.

Upraveno uživatelem Sedlinarkrage

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...