Eman2208 Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Pánové, včera jsem se nechal zatáhnout do diskuze o IS systémech...výsledkem byla hádka o ten nejlepší, tak mě napadlo, jaký IS používáte ve svých firmách, podnicích, obchodech ať už jako majitelé, manažeři, nebo zaměstnanci ?
Traveller Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Pokud máš na mysli plánovací systém, tak my zrovna zavádíme Factory Planner. Pokud máš na mysli IS (který nemá žádnou plánovací inteligenci/funkcionalitu) tak používáme asi 10 různě propojených systémů z nichž ten největší je Orion (od firmy Oracle). PS: diskuse o ERP systémech musela být opravdu výživná
Filip.J Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Podle mě to není ani tak o systému jako takovém, jako spíš o tom, jak dobrý je projekt na implementaci a kdo ji provádí. Když se na začátku odflákne analýza požadavků a dokumentace, tak v dalších krocích už to sebevětší skupina sebegeniálnějších projekťáků, konzultantů a vývojářů v požadované funkčnosti nerozšlape... Zažil jsem stejný SAP R/3, který jednou šlapal k slzám dokonale, jiný nebyl z jedné offline tabulky s půlhodinovým odstupem schopný vyexportovat stejným dotazem stejná data...
Eman2208 Odesláno 2. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Podle mě to není ani tak o systému jako takovém, jako spíš o tom, jak dobrý je projekt na implementaci a kdo ji provádí. Když se na začátku odflákne analýza požadavků a dokumentace, tak v dalších krocích už to sebevětší skupina sebegeniálnějších projekťáků, konzultantů a vývojářů v požadované funkčnosti nerozšlape... Zažil jsem stejný SAP R/3, který jednou šlapal k slzám dokonale, jiný nebyl z jedné offline tabulky s půlhodinovým odstupem schopný vyexportovat stejným dotazem stejná data... No, exportama dat ta diskuse vznikla, na jedné straně dva kamarádi co preferují velké systémy jako je SAP a na straně druhé ti co preferují otevřené systémy domácí produkce. Ale ono pochopitelně záleží, pro jakou organizaci je určený...Primárně mě spíš zajímá, kdo a co používá...
Filip.J Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 @Eman: Aha, u té původní diskuse jsem nebyl. Začínal jsem před 7 lety jako správce kmenových dat na IBM AS/400 v korporaci o cca 10 tisíci lidí a dodnes na tomhle 40 let starém systému dokážu vidět výhody. Pak jsem se posunul k reportingu a většinu času strávil se zmíněným SAPem. Zažil jsem s ním vcelku slušně fungující finanční reporting výrobní firmy (opět nadnárodní korporace), teď jsem ve FMCG logistice (korporace 100+ tisíc zaměstnanců), kde do léta ke spokojenosti všech end userů v Evropě šlapala silně customizovaná implementace, která byla poté nahrazena jinou v rámci standardizace procesů napříč korporací - od té doby nemám spolehlivá data a jestli sis všiml ve vlákně "Co mě dnes potěšilo", trvalo mi dost dlouho, než jsem si ten datový bordel vlastními silami (a řekněme, že i ne zcela standartními postupy) trochu protřídil a chybějící ETL výpočet si sám uplácal v MS Accessu a Excelu. V rámci té standardizace nám byl bez toho, aby se nás (reporting lidí) někdo ptal, nasazen i SAP BW reportingový modul - ten jsem použil přesně jednou, abych zjistil, že vůbec nedělá, co potřebuju, a změny nejsou možné. Na jaře přecházíme na BI reporting od JDA, a jelikož tentokrát jsem u toho mohl být od samého začátku a dát implementátorům podrobné požadavky, vypadá to zatím slibně. Před dvěma roky jsem dělal logistické a prodejní analýzy v jedné české maloobchodní firmě (něco přes 1000 zaměstnanců), kde byl MS Navision a nad ním pro reporting ProClarity - to byla stran práce se systémem chvilkama až nuda, jak hladce to šlapalo...S IS domácí produkce nemám zkušenosti, takže nemůžu srovnávat.
Chocholusik Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 u nas sa migruje na IFS 8 ... zatial mozem povedat len tolko ze je to velmi tazky boj...
lacazette Odesláno 14. března 2014 Nahlásit Odesláno 14. března 2014 Dobrý den, máte někdo zkušenosti s ERP od maggio, konkrétně se systémem pro řízení výroby?
vojtano Odesláno 14. března 2014 Nahlásit Odesláno 14. března 2014 My mame erp MS Dynamics AX 2009 (Axapta) a pro podporu planovani take zavadim FP od JDA.
simon_magus Odesláno 14. března 2014 Nahlásit Odesláno 14. března 2014 AX je dobra, SAP nebrat ...ale vzdy maximalne zalezi na tom kdo a jak system implementuje
vojtano Odesláno 14. března 2014 Nahlásit Odesláno 14. března 2014 Mame zkusenost s hodne firmama, ale ted je to konecne dobre. Poslu sz.
Lubošák Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2014 Ahoj, chtěl bych tak trochu obnovit tuhle diskuzi a zeptám se, zda někdo ve firmě máte erp systém Izio?
Peter78 Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2014 Neni lepsi a horsi system obecne. Pro nekterou firmu se hodi jeden, pro jinou jiny. (pokud to bereme, ze kazdy je implementovan dokonale vzhledem ke svym moznostem).A nasledne - je docela dulezita podpora - pokud ti pulhodinovy vypadek vyroby zpusobi milionove skody, Money S3 si tam asi davat nebudes.
Leviathan Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2014 Charisma. 2000+ uzivatelov a 12 warehouses
Návštěvník dlubix Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2014 Galileo od italsky San Marco Informatica.... katastrofa
TomCZ Odesláno 12. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2014 Aspekt 4 - děs a hrůza původem z Dánska
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se