Přejít na obsah

Vintage divers ...

M@chino

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Hodinky už mám pár měsíců. Sháněl jsem dlouho, protože jsem měl celkem jasnou představu. Chtěl jsem MK II s číselníkem 600/2000, odpovídající lunetu "B2" a vše původní včetně ruček a ve slušném stavu na meshi. Pořád jsem dle všech mých představ nemohl najít, tak jsem aspoň využil slušné nabídky a koupil origo mesh "37 SP". Tím jsem si pojistil, že ty hodinky prostě musím mít. Nakonec jsem je sehnal na tahu 1162. Mám k nim i krabičku, ale nebudu lhát - koupena zvlášť. Je to taková ta krabička ve formě stylizované tlakové nádoby pro italský trh vyráběná výrobcem Becucci Bologna. Ale Ploprofy se v ní prodávaly - na netu je aspoň pár fotek Ploprofů ve stejné krabičce. Hodinky byly koupené po servise se servisní kartou, kde číslo strojku je. Ale k jejich historii nic nevím (v tom na vás s Jirkou nemám). Jestli je strojek původní, těžko říct. Ale vzhledem k tomu, že všechno na nich vypadá (podle mých znalostí) původně (klidně mě někdo opravte), tak doufám, že i strojek bude. Ale hodinky jsou to parádní. Dlouho jsem nechápal, co na nich vidíte🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, malda napsal:

Hodinky už mám pár měsíců. Sháněl jsem dlouho, protože jsem měl celkem jasnou představu. Chtěl jsem MK II s číselníkem 600/2000, odpovídající lunetu "B2" a vše původní včetně ruček a ve slušném stavu na meshi. Pořád jsem dle všech mých představ nemohl najít, tak jsem aspoň využil slušné nabídky a koupil origo mesh "37 SP". Tím jsem si pojistil, že ty hodinky prostě musím mít. Nakonec jsem je sehnal na tahu 1162. Mám k nim i krabičku, ale nebudu lhát - koupena zvlášť. Je to taková ta krabička ve formě stylizované tlakové nádoby pro italský trh vyráběná výrobcem Becucci Bologna. Ale Ploprofy se v ní prodávaly - na netu je aspoň pár fotek Ploprofů ve stejné krabičce. Hodinky byly koupené po servise se servisní kartou, kde číslo strojku je. Ale k jejich historii nic nevím (v tom na vás s Jirkou nemám). Jestli je strojek původní, těžko říct. Ale vzhledem k tomu, že všechno na nich vypadá (podle mých znalostí) původně (klidně mě někdo opravte), tak doufám, že i strojek bude. Ale hodinky jsou to parádní. Dlouho jsem nechápal, co na nich vidíte🙂

MAs k nim extrakt? Klidne me napis SN do SZ, mrknu k sobe do tabulky, jestli nemas.
TAk krabka/bomba je ale az konec 80tych, doba Seamaster/ Omegamatic atd, jetli teda myslime oba tu stejnou, stribrno/cernou...

Odkaz ke komentáři

V 23. 10. 2023 v 11:49, Seamaster napsal:

Jestli se nepletu, je to 5.kus tady na foru:, ja, Jirka, Kuba, existence, Malda.
@malda Znas SN tvyho kusu? Pocitam, ze mas opet fullset :)

5 kusu. Ty co mel existence ma ted @madmaxx

Jedny jsou ted v prodeji na omegaforums

Odkaz ke komentáři

Co bys potom řekl na tohle? Jak k tomu mohlo dojít, mi hlava nebere:

IMG_0204.thumb.jpg.d438d50d44c267091e4c6ac8415c903b.jpg

Zdroj: Omega Seamaster 1000 | Collectors Guide | Omega Passion

Hodinky z brownwldova odkazu mi přijdou celkem v pohodě. Až na ten servisní tah.

Tohle je podle mě asi nejlepší, co je v tuto chvíli v nabídce:

Vstiek.JPG.8c2def942c7230f7223a057ddd81b87b.JPG

Zdroj: Omega PloProf 600 1973 | Kaufen auf Ricardo

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, brownwld napsal:

5 kusu. Ty co mel existence ma ted @madmaxx

Jedny jsou ted v prodeji na omegaforums

Jojo, jedny se mi tu teď "válí" 😄

Koukám, že tu už máme pěkný klub 🤿

@malda Velká gratulace ke kultovnímu kousku 👍

To nadšení když jsem je měl poprvé na ruce... je jak včera....

Odkaz ke komentáři

V 24. 10. 2023 v 22:50, JR_2010 napsal:

To vypadá normálně na nějakej držkopád, asfaltovej lišej

Spis kombinace vicero urazu..videl jsem podobny dulky na hodikach, ktery mel potapec pri podvodnim svarovani. 
JInak detalik k meshum jsem posilal maldovi do SZ, ale basic message je, ze ten servisni i kdyz ma min rad ocek, je ve finale asi o 1cm delsi. Ocka jsou vetsi nez na puvodnim.IMG_4752.thumb.jpeg.75dbe3f9a507ab9f86cc308ff918121c.jpeg

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...