Seamaster Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Mam origo mesh i servisni NOS. NA tom origo ho bez extenze nezapnu, ten servisni jsem ani nezkousel. Muzu to porovnat az budu u toho. Clankovy tah ani isofrane nejsou problem. MAm zapesti 18-18,5cm, podle knedliku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Nazdaaar! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Jestli se nepletu, je to 5.kus tady na foru:, ja, Jirka, Kuba, existence, Malda. @malda Znas SN tvyho kusu? Pocitam, ze mas opet fullset Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Hodinky už mám pár měsíců. Sháněl jsem dlouho, protože jsem měl celkem jasnou představu. Chtěl jsem MK II s číselníkem 600/2000, odpovídající lunetu "B2" a vše původní včetně ruček a ve slušném stavu na meshi. Pořád jsem dle všech mých představ nemohl najít, tak jsem aspoň využil slušné nabídky a koupil origo mesh "37 SP". Tím jsem si pojistil, že ty hodinky prostě musím mít. Nakonec jsem je sehnal na tahu 1162. Mám k nim i krabičku, ale nebudu lhát - koupena zvlášť. Je to taková ta krabička ve formě stylizované tlakové nádoby pro italský trh vyráběná výrobcem Becucci Bologna. Ale Ploprofy se v ní prodávaly - na netu je aspoň pár fotek Ploprofů ve stejné krabičce. Hodinky byly koupené po servise se servisní kartou, kde číslo strojku je. Ale k jejich historii nic nevím (v tom na vás s Jirkou nemám). Jestli je strojek původní, těžko říct. Ale vzhledem k tomu, že všechno na nich vypadá (podle mých znalostí) původně (klidně mě někdo opravte), tak doufám, že i strojek bude. Ale hodinky jsou to parádní. Dlouho jsem nechápal, co na nich vidíte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Krásné to máte, pánové. přidám třicetileté titanovky, snad už je to v kategorii vintage, když je to minulé století Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Před hodinou, malda napsal: Hodinky už mám pár měsíců. Sháněl jsem dlouho, protože jsem měl celkem jasnou představu. Chtěl jsem MK II s číselníkem 600/2000, odpovídající lunetu "B2" a vše původní včetně ruček a ve slušném stavu na meshi. Pořád jsem dle všech mých představ nemohl najít, tak jsem aspoň využil slušné nabídky a koupil origo mesh "37 SP". Tím jsem si pojistil, že ty hodinky prostě musím mít. Nakonec jsem je sehnal na tahu 1162. Mám k nim i krabičku, ale nebudu lhát - koupena zvlášť. Je to taková ta krabička ve formě stylizované tlakové nádoby pro italský trh vyráběná výrobcem Becucci Bologna. Ale Ploprofy se v ní prodávaly - na netu je aspoň pár fotek Ploprofů ve stejné krabičce. Hodinky byly koupené po servise se servisní kartou, kde číslo strojku je. Ale k jejich historii nic nevím (v tom na vás s Jirkou nemám). Jestli je strojek původní, těžko říct. Ale vzhledem k tomu, že všechno na nich vypadá (podle mých znalostí) původně (klidně mě někdo opravte), tak doufám, že i strojek bude. Ale hodinky jsou to parádní. Dlouho jsem nechápal, co na nich vidíte MAs k nim extrakt? Klidne me napis SN do SZ, mrknu k sobe do tabulky, jestli nemas. TAk krabka/bomba je ale az konec 80tych, doba Seamaster/ Omegamatic atd, jetli teda myslime oba tu stejnou, stribrno/cernou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Já asi vím, kterou krabičku myslíš. Já mám tu na fotkách níže (staženo z netu). Ta by měla být cajk. S tím číslem budu rád, Díky! Ozvu se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 23. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2023 Jo tahle hlinikova, ta by asi sla k nejakym z konce vyroby. JA myslel tu plastovou s regulacnim ventilem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brownwld Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 V 23. 10. 2023 v 11:49, Seamaster napsal: Jestli se nepletu, je to 5.kus tady na foru:, ja, Jirka, Kuba, existence, Malda. @malda Znas SN tvyho kusu? Pocitam, ze mas opet fullset 5 kusu. Ty co mel existence ma ted @madmaxx Jedny jsou ted v prodeji na omegaforums Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Tyjo, ty jsou ale nějaký napadený důlkovou korozí, to jsem ještě neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Co bys potom řekl na tohle? Jak k tomu mohlo dojít, mi hlava nebere: Zdroj: Omega Seamaster 1000 | Collectors Guide | Omega Passion Hodinky z brownwldova odkazu mi přijdou celkem v pohodě. Až na ten servisní tah. Tohle je podle mě asi nejlepší, co je v tuto chvíli v nabídce: Zdroj: Omega PloProf 600 1973 | Kaufen auf Ricardo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 před 2 hodinami, brownwld napsal: 5 kusu. Ty co mel existence ma ted @madmaxx Jedny jsou ted v prodeji na omegaforums Jojo, jedny se mi tu teď "válí" Koukám, že tu už máme pěkný klub @malda Velká gratulace ke kultovnímu kousku To nadšení když jsem je měl poprvé na ruce... je jak včera.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 před 33 minutami, malda napsal: Co bys potom řekl na tohle? Jak k tomu mohlo dojít, mi hlava nebere: To vypadá normálně na nějakej držkopád, asfaltovej lišej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Tak já tady tu Omega vlnu přeruším taky kusem těžkého potápěčského železa ze 70.let a prvním WR500 chronografem od AQUASTAR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 13 hodinami, Piplík napsal: Tak já tady tu Omega vlnu přeruším taky kusem těžkého potápěčského železa ze 70.let a prvním WR500 chronografem od AQUASTAR Krásný kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 (upraveno) V 24. 10. 2023 v 22:50, JR_2010 napsal: To vypadá normálně na nějakej držkopád, asfaltovej lišej Spis kombinace vicero urazu..videl jsem podobny dulky na hodikach, ktery mel potapec pri podvodnim svarovani. JInak detalik k meshum jsem posilal maldovi do SZ, ale basic message je, ze ten servisni i kdyz ma min rad ocek, je ve finale asi o 1cm delsi. Ocka jsou vetsi nez na puvodnim. Upraveno 27. října 2023 uživatelem Seamaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Takže chcípák nejsem, to se mi ulevilo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Nikdy jsem si pořádně nevšiml, že tento prototyp od Omega byl vlastně Megaquartz 32kHz a ne automatika. Škoda, že se nezačal vyrábět (-: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Máte tady na fóru někdo Omega Constellation Ref 198.0082 Marine Chronometer Megaquartz? Dlouho jsem je sháněl, ale dneska už jsou opravdu za raketu. Pochlubit se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Hadej… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se