little_w Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Odesláno 7. února 2013 koukam, ze tohle bude asi jedine vlakno o SARBech, kam jsem nedal fotku svych Spiritu na kuzi. takze ta me je to jednoznacne: matna kuze a sede (nikoliv bile!) prositi!!!
karel hb Odesláno 7. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2013 V 7. 2. 2013 v 21:00, little_w napsal: koukam, ze tohle bude asi jedine vlakno o SARBech, kam jsem nedal fotku svych Spiritu na kuzi. takze ta me je to jednoznacne: matna kuze a sede (nikoliv bile!) prositi!!! Dík za foto, já už na to koukal v jiném vlákně, to víš, prolezl jsem o Sarbech a Spiritech co šlo. Vypadá to moc hezky a elegantně, ale na mne moc usedle. Mám podobný řemen bez kontrastního prošití a je to až moc strohé a ta šedá niť to pro mne nezachrání. Nechám to na třech variantách - originál černý Seiko nebo šedá ještěrka nebo tmavě hnědý aligátor s kontrastem.
pil.pet Odesláno 10. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2013 Ahojnevím jestli už jsi své váhání někam posunul, zkusím ti k přemýšlení podsunout následující fotky..Chtěl jsem si ke svým pořídit také nějaký kožený pásek, ale po zkoušení všelijakých variant jsem sáhl po originále.Oproti "běžným" mi přijde, že daleko lépe sedí u pouzdra. U stěžejek je totiž výrazně silnější než ty ostatní..
karel hb Odesláno 24. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Tak otvírám starší vlákno a to z prostého důvodu - snad jsem si konečně vybral. Po vyzkoušení origo Seiko pásku, který mi nesedl kvůli délce a vlastně jsem černou barvu ani nechtěl, jsem zakotvil u svého prvního favorita. Po konzultaci tady na foru, doma s rodinou a v pár hodinářstvích jsem usoudil, že na společenský post se ani hnědá barva k černému cifru moc nehodí. Tím pádem jsem už moc velký prostor neměl a tak to shrnu. Na běžné nošení mám tah a tak jsem řešil pásek opravdu jen k obleku a na sváteční příležitosti. Chtěl jsem něco, co by podtrhlo vyjímečný charakter hodinek, vypadalo velice elegantně a nápaditě, nebylo příliš usedlé a zároveň nerušilo společenský charakter hodinek. Jestli se to povedlo, můžete posoudit z pár přiložených rychlocvaků. Moc všechny prosím o vaše subjektivní postřehy, abych si udělal objektivní názor. Pokud se nelíbí nebo se kombinace nehodí, klidně to napište, ještě se rozhoduji, zda si jej ponechám a nebo využiji zákonou lhůtu na vrácení zboží do 14 dnů, neb jsem objednával přes net a vyzkoušel až po zakoupení. Jen doplním, že se jedná o origo ještěrku (Teju). Tak co vy na to?
lucid Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Černé sluší bílá a naopak. Bílý řemínek by byl na nic, takže já bych nechal na tahu.
ggrand Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 K těmto hodinkám nejde vymyslet nic lepšího než Hirsh Carbon, případně kopie od Taikonautu. Vše ostatní vidím jen jako kompromis. Ale ta ještěrka je zajímavá, chtělo by to vidět naživo.
lucid Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 K té hnědé: např. Hamilton Jazzmaster mám sice na tahu, ale ofiko se prodávají i s hnědým řemenem a podle mne to vůbec nevypadá spatně.
karel hb Odesláno 24. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Ahoj kluci, máte oba pravdu, ale jak Carbon nebo Taikonaut, tak hnědá barva, navíc s kontrastním prošitím se dle mého názoru perfektně hodí na běžné nošení, ale k obleku to moc není, je to spíš takový sportovnější look. Nepsal jsem, že se mi to nelíbí, jen že jsem se snažil najít něco společenského, ale neotřelého a elegantního. Tah je asi nejlepší a zůstává, ale zase kůže je kůže.
ggrand Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Možná je potřeba se na to dívat realisticky. Tah je super ke všemu. V obleku, předpokládám, netrávíš tolik času, abys musel řešit kůži a hlavně nikdo ti na ruku stejně hledět nebude a ti, co hledí se vejdou do statistické chyby, tak nemá cenu se jima zaobírat.
lucid Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Já bych navázal na ggranda: taky si myslím, že tah je v tomto případě optimální - samotným hodinkám dává vyniknout, zatímco na té kůži se ze Spiritů stávající docela obyčejné hodinky, které ten, kdo je nezná, ani nepostřehne. U světlých Sarbů to bylo něco jiného, tam se ta černá kůže vyložene hodí, ale u těch tmavých u mne jasně vyhrává tah.
karel hb Odesláno 24. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2013 V 24. 5. 2013 v 20:15, ggrand napsal: Možná je potřeba se na to dívat realisticky. Tah je super ke všemu. V obleku, předpokládám, netrávíš tolik času, abys musel řešit kůži a hlavně nikdo ti na ruku stejně hledět nebude a ti, co hledí se vejdou do statistické chyby, tak nemá cenu se jima zaobírat.No v globálu máš pravdu, oblek nosím minimálně a kůži jsem řešil proto, že tu někdo kdysi napsal, že každé hodinky vyniknou až na kůži. Tak jsem to Sarbům chtěl dopřát. Hlavně mi kůže přijde taková svátečnějčí a vyjímečná, proto jsem zainvestoval za lepší s tím, že ji budu nosit málo a bude to takové vzácnější. Tah je univerzální a hlavně praktičtější,ale je to kov a kůže je taková osobnější a hodinky na ní vyniknou opravdu lépe (samo ne každé, je to kus od kusu). A je fakt, že to dělám pro svůj pocit a ne pro okolí a krásné společenské hodinky na kvalitní kůži mi přijdou jako vrchol elegance.
bohus76 Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 (upraveno) Líbí se mi řemen na honzových /little_w/ zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35268-seiko-mechanical-sarb033/page-3?hl=sarb033Jinak super fotky zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/35268-seiko-mechanical-sarb033/?hl=sarb033#entry535282 /pro nerozhodnuté/ Upraveno 24. května 2013 uživatelem bohus76
ggrand Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 V 24. 5. 2013 v 20:26, karel hb napsal: Hlavně mi kůže přijde taková svátečnějčí a vyjímečnáTento pocit přesně znám, když jsem na neděli dával na ruku SCVS na Taikonautu a užíval si to
sect Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Mi se na nich ta kůže líbí a hodinky to posouvá trochu jinam, než tah. Navíc má ještěrka pěknou strukturu a právě naopak si myslím, že zaujme i lidi, kteří jinak o hodinky zájem nemají. Pokud to chceš jak píšeš, na sváteční nošení, tak bych se ji vůbec nebál a věřím že Ti vydrží hodně dlouho.
karel hb Odesláno 25. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2013 V 25. 5. 2013 v 6:48, sect napsal: Mi se na nich ta kůže líbí a hodinky to posouvá trochu jinam, než tah. Navíc má ještěrka pěknou strukturu a právě naopak si myslím, že zaujme i lidi, kteří jinak o hodinky zájem nemají. Pokud to chceš jak píšeš, na sváteční nošení, tak bych se ji vůbec nebál a věřím že Ti vydrží hodně dlouho.Ahoj, tak přesně takhle to na mne taky působí. Tah je super a krásný, ale trochu splývá s kovovým pouzdrem hodinek a nenechá jim vyniknout. Takže spousta lidí je ani nezaregistruje, ale na té ještěrce mi přijdou takové nápadnější a spíš upoutají pozornost. Zkoušel jsem je na černé kůži, ale to úplně zaniknou i kdyby to byla strukturovaná kůže a tak mi tahle barevná kombinace přišla zajímavá.
ggrand Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Karel: Kolik stojí taková ještěrka? Ať vím, o kolik jsem přišel, když jsem minulý týden přehazoval fošny a odháněl ještěrky, aby se jim nic nestalo
karel hb Odesláno 25. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Ahoj Jirko, cena toho mého byla 1270kč včetně poštovného. Ale s těma ještěrkama u Tebe nevím, ještěr Teju a naše malé ještěrky budou mít rozdíl minimálně ve velikosti
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se