Přejít na obsah

BALL Fireman SKYLAB II

Doporučené příspěvky

Vážení kolegové,

opět bych se rád pochlubil jedním přírůstkem, o kterém si myslím, že bude na delší dobu. Na své cestě hledání a poznání jsem na něj narazil zde, a téměř rozhodnuto o jeho budoucí koupi bylo zde.

Značka Ball se mi vždy jevila jako velmi sympatická, navíc s perfektním zpracováním, tritiem a takovou jakousi aurou. První jsem měl v ruce Legacyho šílenou krávu, pak jsem si pořídil Worldtimery a když jsem je pouštěl, bylo jasno, že to není moje poslední koule.

Jedná se tedy o Ball řady Fireman z limitované edice 1600 ks SKYLAB II.

Něco málo o SKYLAB:

SKYLAB byla orbitální stanice, která byla na oběžné dráze celkem 2249 dnů, na kterou donesla misi SKYLAB II raketa SKYLAB III :)

Mise SKYLAB II se účastnili Alan Bean ? velitel letu, Owen Garriott ? vědecký pracovník a Jack Lousma ? pilot a palubní inženýr. Jejich jména včetně DaVinciho Vitruviovy figury (logo mise) jsou zobrazena na víku hodinek.

Mise trvala od 28. června do 25. září 1973, do té doby se jednalo o nejdelší pobyt ve vesmíru, který byl překonán až po čtyřech letech rusákama.

Během pobytu ve vesmíru prováděli spoustu pokusů a měření, včetně testování Jetpacku.

Jako takovou největší zajímavost z průběhu mise bych zmínil zpozorování UFO.

Podařilo se jim vyfotografovat neznámý červený objekt pohybující se ve vzdálenosti zhruba 50 až 100 km od stanice. Těleso, které spatřili, bylo podle nich mnohem jasnější než kterákoli z planet. Tyto snímky, pořízené z okénka šatny, se nikdy nepodařilo objasnit.

Slova Alana Beana:

"Out the wardroom window we saw a bright red light with a bright/dim period of 10 sec.

It got brighter and drifted along with us for 20 minutes or more....it also was moving

relative to the stars. It may have been very near. It was the brightest object we've seen"

Něco málo o hodinkách samotných:

Jak je u BALL zvykem, tah i pouzdro vyniká špičkovým zpracováním. Uvnitř tiká můj první valžuk 7750. S přesností nevím, mám je půl hodiny. Ciferník je hezky černý se dvěma kruhovými subciferníky, které jsou strukturované se stříbrným okružím. Na cifru a ručkách je celkem 17 GTLS trubic, svítěj hezky. Vteřinovka na pozici devět je skutečně maličká červená ručička, kroužící po orbitální stanici SKYLAB.

Pouzdro má průměr 43 a výšku 14.4 mm. Tímto jsem porušil své předsevzetí, že chci maximálně 42mm. Stejně tak vzalo za své další předsevzetí, že je počítadlo piv podmínkou...

I přes svou robustnost na ruce nepřekáží a perfektně sedí. I přes to, že tah nemám mikroregulaci, tak mi sednul skvěle.

Zpracování dýnka je také super, je tam ona Vitruviova figura, ale obecně se BALL drží stále stejně linie. Buď tam dá nějakýho maníka, vlak, ponorku, ale vždy perfektně zpracovaný reliéf.

Sklo klasika - safír a AR. Ten antireflex je bezbarvý, stejně jako na mých předchozích BALLech.

V tuto chvíli mě nic dalšího nenapadá, kdyby vás něco zajímalo, jen se ptejte :)

ZDROJ: Internet

post-8501-046027900 1360156091.jpg

post-8501-078213700 1360156092.jpg

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Zmizík

Fotíš strašně hnusně, takhle vůbec nevynikne, jak jsou hezký. Já měl ty svoje strašně rád a jen nešťastnou náhodou jsem je prodal kolegovi - takže je mám furt na očích.

Tajný tip č.1: Strašně jim sluší Di Modell Offroad.

Tajný tip č.2: Ve chvílích volna nebo trudomyslnosti se lze bavit počítáním fontů, který na nich jsou - nikdy jsem nedošel ke stejnýmu číslu.

post-13313-074427200 1360174322.gif

Odkaz ke komentáři

No jó, když mně se nechce za mistrem světa ve focení aby mi to nafotil :( Ale o víkendu to zkusím vyfotit něčím jiným, než mobilem.

Mám přichystanýho toho vypasenýho žraloka, ale nevím, jestli mě tah omrzí, fakt mi to na pazouře sedí skvěle.

Kurňa a to tritium svítí jak kdyby to bylo radioaktivní.

EDIT: Tak až mě přestanou bavit, tak ti je klidně prodám a budeš mít na očích dvoje :)

Odkaz ke komentáři

Bravo,Jiří! :cheers:

obrovská gratulace,skvělá volba,těším se,až je seznámíme!!!Snad konečně něco,co u tebe vydrží dýl než 14 dní?Taky jsem pokukoval po tomhle modelu,ale prozatím jistě zůstanu u svých otlučených,prověřených lásek!

Odkaz ke komentáři

Kluci, díky za gratulace.

Když tak koukám naživo na ruku a na ty fotky, tak musím uznat, že jsou opravdu prachbídný.

Poté, co jsem jim dopřál trochu péče jsou opravdu nádherný.

Hustý je, jak mi ten rotor dokáže rozvibrovat předloktí.

No a jsem zvědav, jak se to popasuje s oblekem. A jestli se nevejdou pod manžetu, tak mám holt ještě Eterny.

Bravo,Jiří! :cheers:

obrovská gratulace,skvělá volba,těším se,až je seznámíme!!!Snad konečně něco,co u tebe vydrží dýl než 14 dní?Taky jsem pokukoval po tomhle modelu,ale prozatím jistě zůstanu u svých otlučených,prověřených lásek!

Posledně jsme u píva plánovali nějakej sraz. Svoláme něco, nebo zaběhnem jako vždycky?

Odkaz ke komentáři

hezky napsany,Horhe,moc rad si ctu takovou tu omacku,bavi me,kdyz to ma nejakej pribeh,ten je tady krasnej.Posledni dobou mne strasne bavi ocumovat zdobeny dynka,tohle je super.Bylo tu i samostatny vlakno,mozna by ho to chtelo timhle vyvedenym Leonardem ozivit:-)Fakt parada,diky

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...