Ondraj Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2006 X-Bob napsal: Hoši, mě Breitling či Rolex neoslovují, ovšem pozor, ani neodpuzují. Stejně tak jsou mi fuk Omega. Tebe znám, setkal jsem se s Tebou. Prosím Tě, které značky Ti vyloženě nejsou fuk ? A hlavně proč Ti tyhle vlastně jsou fuk ? Jen se Ti nelíbí, či jsou technicky nedokonalé, či s nimi máš z praxe špatné zkušenosti ? Jsou to relativně významné značky, tak mě to fakt dost zajímá. Předem děkuji. Snažím se přijít na to, co způsobuje, že někteří zatratí nějakou značku(y) jako celek. Pochopil bych nějaké konkrétní modely, ale rovnou celou značku ? (bavíme se o alespoň trochu renomovaných značkách). výsledek bádání: Buď má daný člověk se značkou špatné zkušenosti. Nebo má zvláštní vkus, kde je většina značek out. Nebo daná značka není pro něj příliš dobrá, kupuje "lepší". Nebo naopak daná značka není pro něj dosažitelná a projevuje se česká vlastnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2006 Ondraj napsal: X-Bob napsal: Hoši, mě Breitling či Rolex neoslovují, ovšem pozor, ani neodpuzují. Stejně tak jsou mi fuk Omega. Tebe znám, setkal jsem se s Tebou. Prosím Tě, které značky Ti vyloženě nejsou fuk ? A hlavně proč Ti tyhle vlastně jsou fuk ? Jen se Ti nelíbí, či jsou technicky nedokonalé, či s nimi máš z praxe špatné zkušenosti ? Jsou to relativně významné značky, tak mě to fakt dost zajímá. Předem děkuji. Složitější odpověd. Prostě mě jaksi míjejí. Ty výše uvedené. Je to spíš pocitová záležitost, než nějaký konkrétní důvod. Krom Prim se mi líbí některé AP, PP, hodně IWC, Nomos, Seiko, celkem i ruské hodinky (jsou takové specifické), hodinky s jednoduchým designem. Nejde o to, zda některé hodinky (značky) jsou dokonalejší než jiné, jde o to, jak se mi - zcela přízemně - líbí. A je mi jedno, zda je to slovutná značka a zda ono jméno cosi reprezentuje, či ne. Tím myslím obecně, viděl jsem zde na chronomagu několikero Omeg, Rolexů atd, které se mi líbily, ale neznamená to, že se mi líbí celá produkce, zatímco u jiných značek se mi líbí převážná či celá část produkce. Proto třeba Omega ani neadoruji, ale ani neplivu na ní, rozuměno? Samozřejmě, zmínil-li jsem, že mi nejde o technickou dokonalost, mluvím o skutečných hodinkách, nikoliv o časomíře zhotovené v pokoutní dílně z plechu konzerv od tuňáka a mající vymyšlené "švýcarské" názvy... Určitý standard kvality považuji za samozřejmý. Nepovažuji se za znalce hodinek, jsem jen poučený opatrný laik Jestli jsem uvedl, že jsou mi přímo fuk, tak to bylo proto, že nestraním ani jedné straně, jen jsem chtěl, abychom za "svoji značku bojovali" spíše proklamací jejich pozitiv, než tím, že ostatní značky budeme hanět. Já jsem se jinak do té diskuse míchat nechtěl, jen myslím, že chrnmg je stále gentlemanský klub. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
31682 Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2006 Ondraj napsal: Nebo naopak daná značka není pro něj dosažitelná a projevuje se česká vlastnost. Ondraji, souhlasím s tebou, ale tohle mi, prosím, nedělej. Předpokládám, že máš na mysli závist. Je to tak? Ale proč jí vydávat za českou vlastnost?! Tohle mě dokáže vždycky nadzvednout. Všichni ostatní jsou OK, nikdo nikomu nic nezávidí? Ale kdepak, všude je to stejné! Jen jsem zjistil, že u nás je mnohem víc těch, kteří jsou ochotni srát do vlastního hnízda. Nikdo jinde nespěchá do toho, aby negativní vlastnosti označoval jako jejich typicky národní. To jenom u nás. A když se pak začneš pídit, proč tomu tak je, zjistíš, že dost z nich nejsou ani tak úplně Češi. Zkrátka jenom někomu serou do hnízda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lapis Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2006 X-Bob mimo jiné psal: "Já jsem se jinak do té diskuse míchat nechtěl, jen myslím, že chrnmg je stále gentlemanský klub". Sledoval jsem tuto diskuzi, i jiné na tomto fóru, kde to zúčastněným trochu ujelo a zbytečně emotivně se s odporem vyjadřovali o hodinářské značce Breitling a její nabídce hodinek. Každému se líbí něco jiného, k čemu je silným výrazivem šikovat stoupence mého, stejného názoru? Chvílemi to vypadalo, že bude boj mezi příznivci Breitlingů a odpůrci. Zkrátka, pokud se mě něco nelíbí z jakéhokoliv důvodu, tak se mě to nelíbí a tím to končí, bez zbytečného "zvracení " kolem. Proto jsem na úvod citoval X-Boba, který ukazuje " na návrat ke kořenům ", čím Chronomag fórum je a čím by měl zůstat, doufám. P.S. : Ostatně všichni si pochvalují "kultivovanost" tohoto fóra, atd., atd., atd.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 31682 napsal: Jen jsem zjistil, že u nás je mnohem víc těch, kteří jsou ochotni srát do vlastního hnízda. A když se pak začneš pídit, proč tomu tak je, zjistíš, že dost z nich nejsou ani tak úplně Češi. Zkrátka jenom někomu serou do hnízda. Možná máš pravdu, takhle hluboce jsem to nestudoval. Jen si vzpomínám na nějakou reportáž z 2. svět. války, kde si Němci libovali, jací byli Češi skvělí kolaboranti, udavači. Také ze svého blízkého okolí a práce znám hodně lidí, kteří se více zajímají o to, co a jak dělá druhý, místo aby se starali o sebe. Nemám možnost bohužel toto porovnat z chování lidí v nějaké jiné zemi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Jo Jo , my češi jsme prostě skvělí, a když nám to v něčem ujede tak ostatní jsou ještě horší! To se mi zdá stejná hloupost jako to hořekování nad českými vlastnostmi - nikam to nevede. Pojďme se radši definitivně vypořádat s breilexama - už mám dost toho, jak nám tu zamořujou forum svými politicky korektními pseudoargumenty (kvalita, historie, story, originalita, charita.....), kdy už konečně pochopěj, že po desítkách let co ty kulty vyráběj, už je prostě nejde odtrhnout od zákaznictva (protože to zákaznictvo takovýhle kulty vyhledává a oni je neustále upravují jemu na míru - milion ročně!) a že tedy nutně v breilexech, ať chcete nebo ne vypadá každej jako čistič, co se vrací z fotbalu....... Prostě, breilexy jsou pro tyhle týpky určený ( každej má přece cílovou skupinu) - to přece není subjektivní negativní kritika, aby se o tom diskutovalo, oni je FAKT NOSEJ - je to jejich subkultura, stejně jako camára!!! :) Zatím jsme pánové dosáhli toho, že naši čističi o sobě prohlašujou, že jsou jim breilexy fuk - to jsou SRABI (nehodni vídeňských čističů) - právě, když se dostáváme k meritu věci - k sakru, nejsme v parlamentu, opřete se do toho!!! :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Co tak nosí CZ čističi? A proč jim jsou cigi Breitlingy fuk?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Ondraj napsal: 31682 napsal: Jen jsem zjistil, že u nás je mnohem víc těch, kteří jsou ochotni srát do vlastního hnízda. A když se pak začneš pídit, proč tomu tak je, zjistíš, že dost z nich nejsou ani tak úplně Češi. Zkrátka jenom někomu serou do hnízda. Možná máš pravdu, takhle hluboce jsem to nestudoval. Jen si vzpomínám na nějakou reportáž z 2. svět. války, kde si Němci libovali, jací byli Češi skvělí kolaboranti, udavači. Také ze svého blízkého okolí a práce znám hodně lidí, kteří se více zajímají o to, co a jak dělá druhý, místo aby se starali o sebe. Nemám možnost bohužel toto porovnat z chování lidí v nějaké jiné zemi. Názor Němců ( zvláště pak těch z druhé světové války ) na kvalitu a charakter Čechů je ale poznamenán jejich vlastním šíleným hovadstvím a nemá téměř žádnou hodnotu. Oni byli(?) tehdy(?) ti nejlepší na světě , ovšem jen podle jejich vlastního názoru. Držme se proto toho co je na nás dobré a rozvíjejme to a nedejme si brát zdravé sebevědomí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 cigi napsal: Jo Jo , my češi jsme prostě skvělí, a když nám to v něčem ujede tak ostatní jsou ještě horší! To se mi zdá stejná hloupost jako to hořekování nad českými vlastnostmi - nikam to nevede. Pojďme se radši definitivně vypořádat s breilexama - už mám dost toho, jak nám tu zamořujou forum svými politicky korektními pseudoargumenty (kvalita, historie, story, originalita, charita.....), kdy už konečně pochopěj, že po desítkách let co ty kulty vyráběj, už je prostě nejde odtrhnout od zákaznictva (protože to zákaznictvo takovýhle kulty vyhledává a oni je neustále upravují jemu na míru - milion ročně!) a že tedy nutně v breilexech, ať chcete nebo ne vypadá každej jako čistič, co se vrací z fotbalu....... Prostě, breilexy jsou pro tyhle týpky určený ( každej má přece cílovou skupinu) - to přece není subjektivní negativní kritika, aby se o tom diskutovalo, oni je FAKT NOSEJ - je to jejich subkultura, stejně jako camára!!! :) Zatím jsme pánové dosáhli toho, že naši čističi o sobě prohlašujou, že jsou jim breilexy fuk - to jsou SRABI (nehodni vídeňských čističů) - právě, když se dostáváme k meritu věci - k sakru, nejsme v parlamentu, opřete se do toho!!! :) Tak nějak cigi, taky mě moc nebaví, když si tady někdo (jak říká Ivan Brezina) vede svůj soukromý džihád vůči nějaké značce. Můžu tisíckrát říct, že se mi ty hodinky nelíběj, ale neřeknu, že jsou hnusný. Chlapi, začněte diskusi vychvalováním svojí oblíbené značky a né haněním jiné. A vždycky si vzpomeňte, co říkala máma Forrestu Gumpovi - pro hlupáka každý hloupý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazatel Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Většina zloby, závisti a vzteku pramení z toho, že ti lidé jsou nešťastní nebo v něčem nespokojení a myslí si, že mají na svou závist právo a neuvědomují si, že za to kde jsou. co mají a nemají si mohou sami a když něco není v jejich silách změnit nebo je to z nějakého důvodu nemožné, nechtějí se s tím smířit. Tak vedou takovou studenou válku proti těm ostatním(šťastnějším) lidem. Třeba naše rodina je smíšena (českoněmecká) a za 2.SV sme byli s Němci protože naši příbuzní byli ve válce za Německo (padli v Rusku). Za války našlo SS u jednoho našeho známého (Čecha) zbraně, měl být popraven. Praděda se za něj přimluvil a po válce ho ten člověk, kterému zachránil život, udal. Takže slova Ondraje můžu jen potvrdit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 mechano napsal: Ondraj napsal: 31682 napsal: Jen jsem zjistil, že u nás je mnohem víc těch, kteří jsou ochotni srát do vlastního hnízda. A když se pak začneš pídit, proč tomu tak je, zjistíš, že dost z nich nejsou ani tak úplně Češi. Zkrátka jenom někomu serou do hnízda. Možná máš pravdu, takhle hluboce jsem to nestudoval. Jen si vzpomínám na nějakou reportáž z 2. svět. války, kde si Němci libovali, jací byli Češi skvělí kolaboranti, udavači. Také ze svého blízkého okolí a práce znám hodně lidí, kteří se více zajímají o to, co a jak dělá druhý, místo aby se starali o sebe. Nemám možnost bohužel toto porovnat z chování lidí v nějaké jiné zemi. Názor Němců ( zvláště pak těch z druhé světové války ) na kvalitu a charakter Čechů je ale poznamenán jejich vlastním šíleným hovadstvím a nemá téměř žádnou hodnotu. Oni byli(?) tehdy(?) ti nejlepší na světě , ovšem jen podle jejich vlastního názoru. Držme se proto toho co je na nás dobré a rozvíjejme to a nedejme si brát zdravé sebevědomí. OK beru, zní to rozumně, stejně nemá smysl takovouto diskusi rozvíjet někam dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 x-bobe, já nevim, ty píšeš, že jsou ti breilexy fuk, kamilovi taky.... :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Mechano - nesouhlasím. Vždyť Němci měli dokonalé statistiky a objektivní srovnání - okupovali většinu Evropy a nikde na tak vřelý zájem udavačů a kolaborantů zjevně nenarazili, myslej si to o Češích ostatně poprávu dodnes. Jediné, co snad může hovořit ve prospěch Čechů je nejasnost v otázce zahrnování sudetských němců mezi čechy - přece jen nás v protektorátě zůstalo mnoho. (Prag, Iglau.....) Ostatně toto fópá bylo hlavním důvodem atentátu na Heidricha (na okraj - nejvyšší představitel "nenáviděné" okupační mocnosti v horkém válečném stavu s československou exilovou vládou jel v po praze jen tak bez doprovodu v otevřeném kabríčku) - bylo nutno ukázat, že vůbec nějaký domácí odboj existuje a taky vrazit klín mezi nadlidi a českou dělnickou třídu. To druhé se nepovedlo...... bejt nadčlověk je přece tak povznášející! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 OK V případě, že mě můj zaměstnavatel propustí, dám se k tech. službám. Pak teda koupím Breitling, na fotbal asi nepůjdu, ale budu určitě žít v duševní rovnováze. A možná při postávání na ulici, či jízdě na stupačce kuka-vozu, se budu kochat závistivými pohledy ostatních, případně ty, kteří by snad Breitling haněli, přetáhnu hákem na vytahování košů z kanálu... fuk či nefuk Ať žije Breitling, demokratické hodinky, které může nosit obchodník i čistič! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Konečně jsi v obraze, bobe :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Ach jo.. mlácení prázdné slámy.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 "...ze vubec nejaky domaci odboj existuje..." (cigi) a co treba tri kralove??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 Hoši (cigi a kenny) nevím co to tady melete ale asi se jedná o malou českou závist? Ano Breitling jsou nejhorší možný hodinky co ještě od roku 1884 nezkrachovaly, co jsou snad nejčastěji používané časoměřiče profi piloty skrz historii a jsou naprosto nezajímavý a to tak že pro svou lacinou vizáž je kopíruje kdejajek jouda z Číny a další jouda si je za 200 dolíků koupí aby mu je fšichni záviděli že má pravý a drahý hodinky... Breitling je spolu s Rolexem nejvíc faikovaná značka hodinek a to asi proto že je to pro všechny pouťová nezajímavá cetka, že vy logici? Jinou argumentaci proti hodinkám značky Breitling kromě, emocionálního amoku, argumetů AD HOMINEM a sofizmů podpořeným českou závistí nemáte? Z psychologického hlediska je hlavně zajímavý nově příchozí kenny, který po obdarování nižší řadou Omeg dostal křídla a stal se naprostým znalcem v oboru a na slovo vzatým odobrníkem na to co se má a nemá líbit ostatním a co je špatná a dobrá značka. A to asi tak jako čerstvě ošátkovaný pionýr, který se začal cítit nějak víc než jeho neproletářští spolužáky tak jim začne znepříjemňovat život. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazatel Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 midloch: hezky napsáno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 2. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2006 midloch napsal: Hoši (cigi a kenny) Z psychologického hlediska je hlavně zajímavý nově příchozí kenny, který po obdarování nižší řadou Omeg dostal křídla a stal se naprostým znalcem v oboru a na slovo vzatým odobrníkem na to co se má a nemá líbit ostatním a co je špatná a dobrá značka. A to asi tak jako čerstvě ošátkovaný pionýr, který se začal cítit nějak víc než jeho neproletářští spolužáky tak jim začne znepříjemňovat život. Ja myslim, ze se Kenny dostatecne jasne omluvil a neni treba mu to stale vycitat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se