Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci, tak bych se taky rád trochu pochlubil. Na to, že jsem před asi půl rokem, kdy jsem začal navštěvovat tohle forum, považoval značku Festina za naprostý top hodinařiny, jsem ušel, si myslím, docela dobrý kus cesty. Konečně jsem zkompletoval takovou základní řadu hodinek, ze které bych rád vycházel do budoucna. Srpy z leva jsou manželky, ale docela se předbíhají. Atlasy moje a mega spokojenost, za týden při běžném provozu asi 7 vteřin napřed. Sarby mám chvilku, za den asi -8 vterřin. No a poslední vintage pětky po tátovi po renovaci mi přišli dnes, tak přesnost nevím, ale mám z nich největší radost. Chtěl jsem udělat pořádné větší foto do galerie, kde by nemělo být na velikost fotek omezení, tedy pokud se nemýlím, ale při nastavení foťáku na 2,5 mega mne to foto nenahrálo, tak hodím sem alespoň rychlocvaky mobilem v malém rozlišení a nebudu se bránit pochvalným reakcím od zejména seikofilů. Děkuji za pozornost.

post-22782-047065100 1360593604.jpg

post-22782-064974300 1360593625.jpg

Odesláno
  V 11. 2. 2013 v 14:40, karel hb napsal:

Ahoj kluci, tak bych se taky rád trochu pochlubil. Na to, že jsem před asi půl rokem, kdy jsem začal navštěvovat tohle forum, považoval značku Festina za naprostý top hodinařiny, jsem ušel, si myslím, docela dobrý kus cesty. Konečně jsem zkompletoval takovou základní řadu hodinek, ze které bych rád vycházel do budoucna. Srpy z leva jsou manželky, ale docela se předbíhají. Atlasy moje a mega spokojenost, za týden při běžném provozu asi 7 vteřin napřed. Sarby mám chvilku, za den asi -8 vterřin. No a poslední vintage pětky po tátovi po renovaci mi přišli dnes, tak přesnost nevím, ale mám z nich největší radost. Chtěl jsem udělat pořádné větší foto do galerie, kde by nemělo být na velikost fotek omezení, tedy pokud se nemýlím, ale při nastavení foťáku na 2,5 mega mne to foto nenahrálo, tak hodím sem alespoň rychlocvaky mobilem v malém rozlišení a nebudu se bránit pochvalným reakcím od zejména seikofilů. Děkuji za pozornost.

krásně to k sobě všechno pasuje, hezké obohacení Japan sekce!

Odesláno

Děkuji za pochvalu, mám z nich radost. (Žena taky, i když to nepřizná, alespoň z těch svých)

Odesláno
  V 11. 2. 2013 v 14:40, karel hb napsal:

Chtěl jsem udělat pořádné větší foto do galerie, kde by nemělo být na velikost fotek omezení, tedy pokud se nemýlím, ale při nastavení foťáku na 2,5 mega mne to foto nenahrálo...

Na velikost fotek pro web nemá nastavení ve foťáku vliv. Respektive tudy cesta nevede, i když by se možná k cíli taky došlo. To je hlavně otázka post procesu v počítači. Je potřeba zmenšit velikost ve fotoeditoru. Nevím, jaký program používáš na prohlížení fotek. Napiš co máš a někdo třeba poradí, jak s tím naložit.

BTW, pěkná sbírka.

Odesláno
  V 11. 2. 2013 v 17:08, marosh napsal:

Jen tak dál, pane kolego. Zatím jste ve stádiu jedna, tím si prošla většina z těch, co už tu je nějaký pátek.

Jo jo Maroshu, popsal jsi to presne. Stadium jedna...zacatky :-) Ten pocit, ktery jsem zazil pri rozbalovani svych Monster, se uz pozdeji nikdy u zadnych hodinek neopakoval, a to byly hodinky cenove, kvalitativne a machrindexove jinde :-) Skoda.

Blahopreji k sbirce, at roste a dela radost!

Odesláno
  V 11. 2. 2013 v 17:04, reborn napsal:

Na velikost fotek pro web nemá nastavení ve foťáku vliv. Respektive tudy cesta nevede, i když by se možná k cíli taky došlo. To je hlavně otázka post procesu v počítači. Je potřeba zmenšit velikost ve fotoeditoru. Nevím, jaký program používáš na prohlížení fotek. Napiš co máš a někdo třeba poradí, jak s tím naložit.

BTW, pěkná sbírka.

To nevadí, mám iMaca a nechci to řešit. Někde jsem tady vyčetl, možná mylně, že ve fotogalerii není velikost fotek nijak omezena, tak jsem to na foťáku přepnul na druhé větší rozlišení a to bylo 2,5 mega a fotil s tím, že to není tak moc a v pohodě to tam nahraju bez dalších úprav. Ale už to není důležité, tak dík.

Odesláno

Marosh a David_B: Kluci, nechci vám brát iluze a i když tomu asi nebudete věřit, jsem teď velmi spokojen. Možná pořešit pár drobností a neříkám, že nepřikoupím nějaké quartzky nebo pěkné vintage Omega. Ale rozhodně nemám potřebu kupovat hodinky nad 10000kč a doufám, že mi to vydrží. MI neřeším a nosím hodinky, který se mi líbí nebo k nim mám vztah a osobně si myslím, že hodinky za 100000kč mi ten čas líp neukážou než hodinky 10x levnější. Navíc jsem soudný a ani si to nemohu dovolit. A i kdybych mohl, dát tolik peněz za hodinky mi přijde nesmyslné. Tož asi tak.

Odesláno
  V 11. 2. 2013 v 18:34, karel hb napsal:
Navíc jsem soudný a ani si to nemohu dovolit. A i kdybych mohl, dát tolik peněz(100.000) za hodinky mi přijde nesmyslné. Tož asi tak.

To jsem si myslel také, jenže GS Hi-beat bych bral hned,ale příliš rozumné to není,to souhlasím.

Odesláno (upraveno)
  V 11. 2. 2013 v 18:53, Jezevcik2 napsal:

To jsem si myslel také, jenže GS Hi-beat bych bral hned,ale příliš rozumné to není,to souhlasím.

JJ, veškerá Grand Seiko produkce je jediným správným cílem pravidelného návštěvníka Japan watch sekce, příp. milovníka všeho z Nipponu. Se zamhouřeným okem lze do cílového hledáčku zařadit ještě stroje typu Citizen Chronomaster s termokompenzovaným strojkem high quality quartz a garantovanou přesností max.! ? 5 sec/rok, Bulova Precisionist /se strojkem ze stejné stáje Miyota HQ/ a snad i Casio Oceanus Manta, což je vrcholná řada Casia se safírem, titanem a hlavně kompletně navrhovaná a montovaná v Japonsku /alespoň dle mně dostupných info/

Edit: snad nebudu moc OT, když jsem zmínil i jiné japonské stáje než SEIKO...dry.gif

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno
  V 11. 2. 2013 v 19:07, Frostie napsal:

JJ, veškerá Grand Seiko produkce je jediným správným cílem pravidelného návštěvníka Japan watch sekce, příp. milovníka všeho z Nipponu. Se zamhouřeným okem lze do cílového hledáčku zařadit ještě stroje typu Citizen Chronomaster s termokompenzovaným strojkem high quality quartz a garantovanou přesností max.! ? 5 sec/rok, Bulova Precisionist /se strojkem ze stejné stáje Miyota HQ/ a snad i Casio Oceanus Manta, což je vrcholná řada Casia se safírem, titanem a hlavně kompletně navrhovaná a montovaná v Japonsku /alespoň dle mně dostupných info/

Edit: snad nebudu moc OT, když jsem zmínil i jiné japonské stáje než SEIKO...dry.gif

Naopak, děkuji za rozšíření obzorů.

Odesláno
  V 12. 2. 2013 v 16:54, Frostie napsal:

tak je můžeme do seznamu dodat. Jako vrcholný Seiko model navrhuji např. SBPG001 viz

http://www.seiyajapan.com/product/S-SBPG001/SEIKO-Power-Design-Project-Solar-SBPG001.html

Mám pocit, že Seiko by na tom vrcholu vidělo spíše toto, ale pravda je, že ty SBPG001 mne berou více.

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/seiko-epd

Odesláno
  V 12. 2. 2013 v 17:54, Jezevcik2 napsal:

Mám pocit, že Seiko by na tom vrcholu vidělo spíše toto, ale pravda je, že ty SBPG001 mne berou více.

http://www.hodinky-k...cz/cz/seiko-epd

to je věc vkusu. Můžeme o tom diskutovat a přemýšlet, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat... :rolleyes:

Odesláno
  V 15. 2. 2013 v 11:38, pil.pet napsal:

Dovolím si zneužít Karlova vlákna a pochlubit se také svojí Seiko rodinkou :smile_anim:

ale to vůbec nevypadá špatně, ba naopak!

Odesláno
  V 15. 2. 2013 v 11:38, pil.pet napsal:

Dovolím si zneužít Karlova vlákna a pochlubit se také svojí Seiko rodinkou :smile_anim:

Moc pěkné, akurát jsi o level výš než já, co se týká kvality i počtu. Jen se zeptám, to v pravo jsou Suma, že? Na tu horní řadu moc nevidím, ale co se týká Seiko Diver, tak mimo Monster máš v podstatě všechny zásadní modely v přijatelné cenové relaci(nemyslím top Marinemaster). Vzhledem k tomu, že vím, jak jsou Suma super hodinky, ale v ruce jsem je neměl, zajímalo by mne srovnání s Atlasama. Vím, že je to jiná třída co se týká kalibru, ale zajímá mne subjektivní srovnání ohledně kvality zpracování pouzdra, tahu a nositelnosti. Já osobně jsem z Atlasů nadšen a asi bych je za Suma nevyměnil ani bez doplatku, ale je to můj subjektivní názor.

Odesláno
  V 15. 2. 2013 v 13:07, karel hb napsal:

Moc pěkné, akurát jsi o level výš než já, co se týká kvality i počtu. Jen se zeptám, to v pravo jsou Suma, že? Na tu horní řadu moc nevidím, ale co se týká Seiko Diver, tak mimo Monster máš v podstatě všechny zásadní modely v přijatelné cenové relaci(nemyslím top Marinemaster). Vzhledem k tomu, že vím, jak jsou Suma super hodinky, ale v ruce jsem je neměl, zajímalo by mne srovnání s Atlasama. Vím, že je to jiná třída co se týká kalibru, ale zajímá mne subjektivní srovnání ohledně kvality zpracování pouzdra, tahu a nositelnosti. Já osobně jsem z Atlasů nadšen a asi bych je za Suma nevyměnil ani bez doplatku, ale je to můj subjektivní názor.

Atlasy jsem měl a byl jsem spokojen. Hodně muziky za málo peněz. Stejně tak mám i Suma a musím říct, že jsou to hodinky, které mám nejdéle a rozhodně se jich nechci vzdát. Když pominu kalibry a budu srovnávat pouze pouzdro.... ...nemohu porovnávat pouzdro, protože to nelze. Suma jsou krásně zpracované hodinky. Mrkni se např. zde: http://www.izipik.com/images/201107/12/hh9awfjtqivhlr0z8l-9.jpg

Odesláno

Je to tak, Suma jsou nejlepší Seika, co jsem měl. Chybí mi a mám je opět v plánu, v modré samozřejmě. Je to zvláštní, vůbec se mi společně s Marine Master nelíbily, ale když jsem viděl naživo MM, tak jsem změnil rychle názor a dal šanci alespoň Sumům a udělal jsem moc dobře.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...