Jiribartl Odesláno 2. března 2013 Nahlásit Odesláno 2. března 2013 Před časem jsem hloupě rozbil svojí "konečnou" sestavu hodinek. Své Seamastery dal do servisu a zbyly mi jen jedny hujery. S hrůzou jsem zjistil, že akutně potřebuji ještě jedny hodinky na denní nošení. Jak jinak, než Omegy a to nejlépe v chronu. Jedny Speedmastery jsem zavrhl, neboť jsem k nim nezjistil potřebné informace a pak objevil jedny Seamastery chronograf, pro které se rozhodl. Při jejich prohlížení jsem se však znovu zakoukal do bondovek, neboť velikost cifru, nádherně modrá barva a opticky větší rozměry na mně opravdu zapůsobily. Vzhledem k dennímu limitu na bankovní kartě jsem musel k bankomatu vyzvednout požadovanou částku. Teprve tehdy jsem si uvědomil, že vlastně jedny Seamastery, byť v bílé, s GMT ručičkou, mám, a že je naprosto zbytečné mít dvoje, téměř identické hodinky. A tak se stalo, že jsem se nakonec stal majitelem nádherných karer, které mi ten den přišly pod ruku.Před nákupem jsem si je pořádně prohlédl v prodejně Na Poříčí (odtud pochází i ty mé) a zjistil, že velikostí, ač větší jen o milimetr než moje Linky, jsou opticky výrazně rozměrnější, na což má vliv zejména úzká luneta a tím podstatně větší cifr.Osobně spojuji Carrery se značkou Porsche. V roce 1960 začíná firma Porsche, jako jednu z verzí typu 356, vyrábět její silnější modifikaci - 356 Carrera (viz foto). A tyto hodinky mi jí připomínají (ve skutečnosti však název hodinek souvisí s automobilovými závody Carrera Panamericana).Základní informace k hodinkám. Pouzdro hodinek o průměru 43 mm je vyrobeno z kvalitní nerezové oceli. Tloušťka pouzdra je dána použitým kalibrem, jehož základem je kosmeticky upravená 7750. Sklíčko hodinek je safírové, s výrazným oboustranným antireflexem. Safírové sklíčko zakrývá i v dýnku průhled na strojek.Hodinky jsou perfektně zpracované, pouzdro je vysoce leštěné, což je efektní, na druhou stranu leštění podporuje zapatlávání. Na ručkách je decentní luminiscence, jako lampička nepoužitelná. Co mě fascinuje, je dosavadní přesnost hodinek, v kombinaci denní nošení, stůl, na noc vrtič,se dovedou pohybovat kolem nuly. Výrobce deklaruje sto metrovou vodotěsnost. No osobně si nedovedu představit, že i při výměně krokodýla za gumu či tah, bych hodinky ponořil pod mořskou hladinu. To bych asi psychicky nezvládl, ovšem časem plánuji jejich přezuti na mesh, až se tu v prodejní sekci objeví.
MaxT Odesláno 2. března 2013 Nahlásit Odesláno 2. března 2013 Gratuluji. Pěkné hodinky. Co se vodotěsnosti týče, měl jsem 4 roky na ruce Carrery na originál kaučuku a koupal se s něma x krát v různých mořích, šnorchloval, plaval v bazénech a naprosto bez problému. Za 4 roky jsem je sundával jen na spaní.
Jiribartl Odesláno 2. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2013 Tvoje zkušenosti s WR mě potěšily, no nejprve tah a pak se uvidí zda-li bude i odvaha
Kazaam Odesláno 2. března 2013 Nahlásit Odesláno 2. března 2013 (upraveno) Tak jsem si říkal, co nakonec pořídíš..možná bych snesl vyšší WR, ale člověk to stejně málokdy (spíš nikdy) využije..hodně slušný děla, TH Carrera se mi vždycky hodně líbily (a už na něco od TH šetřím), obrovská gratulace :notworthy: Upraveno 2. března 2013 uživatelem Kazaam
belkov Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Gratuluji,hodinky nádhnerné,mám stejné jen se stříbrnou lunetou.A co jsem si všiml nejen v tomto vlákně, máš opravdu perfektní fotky,snad jedny z nejlepších co jsem na foru viděl.Poklona.
jacob Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Pro mě to jsou jedny z nejhezčích TH. Upřímně gratuluji. Jen bych si je dokázal představit bez průhledu.
sashator Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Gratuluji ke klasice. Líbí se mi popsání tvých myšlenkových pochodů při výběru, já jsem asi přesný opak- vždycky půl roku vybírám než se rozhodnu...a s WR s tebou naprosto souhlasím, je to jenom a jenom o odvaze a jak člověk daný model bere, já si také asi nedokážu představit, že bych se svýma Pan Europama nabo Aqua Terrama vlezl do vody a přitom mají naprosto dostačující parametry pro běžné koupání
01standa Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Jirko,velmi hezky a zároveň zajímavě jsi to napsal,gratulace k ještě krásnějším hodinkám a stejně jako Ty bych si je do vody nevzal-myslím si,že tam nepatří užij a užívej si je
sulanjaroslav Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Pekne napisane, este krajsie hodinky... Neostava mi len zablahozelat k vyberu
Jiribartl Odesláno 3. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Pánové děkuji za kladné reakce. Jinak hodinky fotím rád, jen to chce světlo ...
Daemonultimate Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Vodotěsnosti bych se nebál,ale hlavně k moři máš stejně jiné kandidáty.Carrery a Monaca,dvoje háčka co se mi líbí.Jsou parádní.
FraK Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Nádherné hodinky, nádherné fotky. Velká gratulace!
Denjl Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 super fotky a nádherné hodinky..... moje cesta byla hodně podobná - nejdříve Bondovky a pak jsem pořídil Hujery cal. 16, hoooodně podobné tšm tvým...
Denjl Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 super fotky a nádherné hodinky..... moje cesta byla hodně podobná - nejdříve Bondovky a pak jsem pořídil Hujery cal. 16, hoooodně podobné tšm tvým...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se