Traveller Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2009 Spyderco citadel - ten vypadá zajímavě To je podle mě jeden z nejlepších nožů, co Spyderco doposud vyrobilo. A nejen proto, že to je automat. Kdyby ho dělali jen jako manuál, líbil by se mi stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlamor Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2009 (upraveno) Obecné doporučení: Na materiály čepelí se vyserte... Kupujte nože od renomovaných firem (počínaje Cold Steel, Spyderco etc. etc.), věnujte větší pozornost materiálům a tvaru rukojetí To je asi moje hlavní doporučení S tým výberom výberom noža od renomovaných firiem je to tak. Môže sa to prejaviť v kritických situáciách, keď sa treba na kvalitu spoľahnúť. Svojho času som sa vďaka nožu dostal po dvoch hodinách zo zaseknutého výťahu - malý Victorinox vydržal aj páčenie dverí. Po tejto skúsenosti bez noža ani "ránu"... Teraz ma denne sprevádza Victorinox Forester. Na www.noze-nuz.com ma ako strojára, aj vďaka tomuto vláknu, svojim spracovaním dvoch skutých ocelí upútal Kershaw Junkyard Dog II Composite Blade. http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1725CB.php Asi sa "prekvapím" k narodeninám. Mohla by to prípadne aj urýchliť výstava nožov s výstavnou cenou... Bol by nejaký tip? Je tu pár znalcov. Aký je váš názor na tento nôž? Recenzia na http://www.noze-nuz.com/recenze/junkyard_d...unkyard_dog.php je pozitívna. S týmto typom nožov to však bude asi pomaly len zberateľská záležitosť - v niektorých krajinách je vraj už zakázané nosenie nožov s otváraním jednou rukou, čo môže byť v EU chytľavé... Upraveno 2. února 2009 uživatelem vlamor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2009 Nejbližší výstava bude v Brně - bývá třetí víkend v březnu. Jinak ten Kershaw vypadá dobře - taky mě láká tento typ čepele. Jeho "custom" verze je na ebayi za 6350.00 USD ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
candát Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Nejbližší výstava bude v Brně - bývá třetí víkend v březnu. Zdravím, dovolím si tuto informaci upřesnit, letošní rok ne třetí, ale první víkend....(už se těším ) http://www.knives.cz/data/brno_super_09.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Díky za info. Taky se těším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 (upraveno) U toho Junkyard Dog II bych si dovolil upozornit na měděnou vložku mezi ocelemi a s tím spojené skvělé zpracování. Málokdy je sendvič 100% symetrický (i když tady je to sendvič příčný a ne podélný jako třeba Spyderco Calypso ZDP189/420J2). Upraveno 3. února 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 (upraveno) Na ten Victorinox Rescue s onehand čepelí můžete mrknout na příštím srazu. Conrad to vystihl, asi byste mě nemuseli dlouho přemlouvat k jeho vypuštění do světa. Jeho přednosti jsou jasné - umí toho celkem dost: onehand čepel s pojistkou, řezač pásů, hrot na rozbití skla, řezač lepených skel, plochý a křížový šroubovák, páčidlo s pojistkou, luminiscenční střenky, futrál + další klasické funkcionalitky. Pokud Mikov pro běžného uživatele, tak jedině s normální čepelí navíc. Jinak by to byl užitečný nožík do auta, ale odložený v přihrádce by si moc mazlení neužil. Upraveno 3. února 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Vážení nožejčkáři, potřeboval bych tip na nějakej hezkej nožík s klipsem a vejvrtkou. Už se mě x-krát stalo, že jsem si potřeboval dát někde v terénu láhev vína a není nic trapnějšího, než když to člověk nemá jak inteligentně otevřít. EDIT: Abyste nemysleli, že jsem nějakej začátečník - mám Spyderco C122GP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 EDIT: Abyste nemysleli, že jsem nějakej začátečník - mám Spyderco C122GP. Koukam, ze Tenacious je tady oblibenej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Vážení nožejčkáři, potřeboval bych tip na nějakej hezkej nožík s klipsem a vejvrtkou. Už se mě x-krát stalo, že jsem si potřeboval dát někde v terénu láhev vína a není nic trapnějšího, než když to člověk nemá jak inteligentně otevřít. EDIT: Abyste nemysleli, že jsem nějakej začátečník - mám Spyderco C122GP. Pro muže tak vybraného vkusu si nedovedu představit nic lepšího.Nemá sice klips,ale nechal jsem si na něj udělat malé kožené pouzdérko takže je s ním možno bez obav jít do Boubínského pralesa i na ples v opeře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
candát Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 (upraveno) potřeboval bych tip na nějakej hezkej nožík s klipsem a vejvrtkou. co tenhle?..... http://www.obchodnidum-vseprovolnycas.cz/n...er-clip-61.html ten má i otvírák na láhve, na konzervu a onehand otevírací čepel, pro mě ideální kombinace. Upraveno 3. února 2009 uživatelem candát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 (upraveno) New Milis: Jakýkoliv z velkých Victorinoxů http://www.victorinox.cz/index.asp?menu=775 nebude šlápnutí vedle. Nebo tradiční Mikov (víceželízkový Mikov auto s utility blade nebo Mikov fixír) http://www.mikovknives.com - více informací o utility blade podá zdejší člen Traveller - možná, že jsou možnosti i nasazení klipu Nože s vývrtkou vhodné na piknik určitě má Laguiole nebo Muela, možná Remington či Beretta. Klip má ale snad jedině ten New Ranger... edit: New "Ranger" Milis, to zní skoro jako Greg "The Hammer" Valentine Upraveno 3. února 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Godin Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 (upraveno) Milane, spoj se s tímto pánem a nech si udělat něco na míru. Z klasických zavíráků tvůj požadavek splňuje asi opravdu jen new ranger a to ještě má navíc otvírák na konzervy atd. A new Ranger je bohužel podle mě na pásek docela dost robustní. Do kapsy už si ho vůbec nedokážu představit. http://www.mhybler.estranky.cz/clanky/zaviraci-noze Upraveno 3. února 2009 uživatelem Godin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlamor Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Nejbližší výstava bude v Brně - bývá třetí víkend v březnu. Vďaka za informáciu o výstave, pôjdem tam. Už sa aj ja teším... U toho Junkyard Dog II bych si dovolil upozornit na měděnou vložku mezi ocelemi a s tím spojené skvělé zpracování. Málokdy je sendvič 100% symetrický (i když tady je to sendvič příčný a ne podélný jako třeba Spyderco Calypso ZDP189/420J2). Ďalšie pozitívum pri rozhodovaní o kúpe. Dúfam, že bude na tej brnenskej výstave... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Milane, spoj se s tímto pánem a nech si udělat něco na míru. Z klasických zavíráků tvůj požadavek splňuje asi opravdu jen new ranger a to ještě má navíc otvírák na konzervy atd. A new Ranger je bohužel podle mě na pásek docela dost robustní. Do kapsy už si ho vůbec nedokážu představit. http://www.mhybler.estranky.cz/clanky/zaviraci-noze Zapomínáš na ukojení žízně,která je v požadavcích,pochybuji že by měl v repertoáru vývrtku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Godin Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 no samozřejmě to nevím jistě, ale za peníze v Praze dům a vzhledem k tomu že dělá s různými materiály, tak by si s vývrtkou mohl poradit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Vážení nožejčkáři, potřeboval bych tip na nějakej hezkej nožík s klipsem a vejvrtkou. Už se mě x-krát stalo, že jsem si potřeboval dát někde v terénu láhev vína a není nic trapnějšího, než když to člověk nemá jak inteligentně otevřít. Já bych navrhoval nějaký Wenger (ale asi nemá klip) a pak něco takového: Tím se dá otevřít cokoli - ideální pomůcka na akce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Jak tak koukám vedle hodinek jsou zde nože číslo dvě... Já jsem taky celkem nožař, mám jich doma mraky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
candát Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 jojo http://www.mikovknives.com/index.html Nádhera, nevím zda je toto nejvhodnější místo a způsob, ale jak se dostanu ke koupi některého z těch krasavců?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 ...tak to je skoro na nějakej subsraz. Co jsem tak u členů viděl, v nožích máme taky co prezentovat, včetně custom mazlíků. Ale je to dost OT. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se