Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak já mám Tenacius více než rok a denně ho mám u sebe a skoro i používám a za ty peníze super nůž-teď se poohlížím po Spyderco Captain-ten tvar čepele mě uchvátil:)

Odesláno

Tak já taky přidám svůj nový přírůstek do Survival sekce. Jeden kousek od Hyblise, celková délka: 250 mm, délka čepele: 140 mm, tloušťka čepele:3,3 mm, materiál čepele: ocel RWL 34 (kaleno na 59 HRC), materiál střenky: velboudí kost/briár, materiál záštity: titan

post-970-1241460048.jpg

Odesláno
Traveller má samozřejmě pravdu. Já takhle velmi klikatě došel ke Skirmishovi.

Nemá, jeden nůž prostě nestačí, je to jak s hodinkama.

Odesláno
Tak já taky přidám svůj nový přírůstek do Survival sekce. Jeden kousek od Hyblise, celková délka: 250 mm, délka čepele: 140 mm, tloušťka čepele:3,3 mm, materiál čepele: ocel RWL 34 (kaleno na 59 HRC), materiál střenky: velboudí kost/briár, materiál záštity: titan

Jeeeee!!! Aaaaaaa!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

To mě klepla pepka. Je NÁDHERNÝ!!!

Odesláno
Jeeeee!!! Aaaaaaa!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

To mě klepla pepka. Je NÁDHERNÝ!!!

Díky

Odesláno
Nemá, jeden nůž prostě nestačí, je to jak s hodinkama.

Já netvrdím, že musí být jediný. Taky nemám jen Sebenzu. Já jen říkám, že moje potřeby uspokojila výrazně lépe, než jiné produkční/tovární (a dokonce i custom) nože. Kdybych ji koupil dříve, některé nože bych ve své sbírce nikdy neměl. Věřím, že totéž platí i o hodinkách.

Odesláno
Já netvrdím, že musí být jediný. Taky nemám jen Sebenzu. Já jen říkám, že moje potřeby uspokojila výrazně lépe, než jiné produkční/tovární (a dokonce i custom) nože. Kdybych ji koupil dříve, některé nože bych ve své sbírce nikdy neměl. Věřím, že totéž platí i o hodinkách.

Však já to psal trochu s nadsázkou :)

Odesláno (upraveno)

Já se dostal do dalšího levelu...sladil jsem kudlu s hodinkama.

Je to záchranář od Coltu, výborné zpracování, docela lehký, otevírání se systémem tailwind funguje bezvadně, velikost tak akorát - nepůsobá v ruce jako hračka (původně jsem chtěl nějaké menší Spyderco, ale neměl jsem z nich dobrý pocit), čepel má délku akorát (už je na ní trocha zaschlého vteřiňáku...prostě nůž na všechno) a jako bonus rozbíječ oken a řezačka pásů. Tam to chce trochu šikovnosti,ale pak to jde opravdu lépe než čepelí.

post-3630-1241509400.jpg

Upraveno uživatelem Alessio
Odesláno

Alessio: paráda, mám to nějak podobně. Traser Military - Gerber Rescue (obojí černé), Seiko Sumo - Benchmade Skirmish (obojí Japan), Prim Orlík - Mikov (obojí CZ), Omega Speedmaster - Spyderco Calypso (obojí ke kvádru), atd...

Odesláno
Alessio: paráda, mám to nějak podobně. Traser Military - Gerber Rescue (obojí černé), Seiko Sumo - Benchmade Skirmish (obojí Japan), Prim Orlík - Mikov (obojí CZ), Omega Speedmaster - Spyderco Calypso (obojí ke kvádru), atd...

Pěkné dvojičky! Gerbera jsem měl v záloze jako drhou možnost, kdyby Colta neměli. Hele, víš co? Až budeš mít čas, vyfoť ty dvojice, podle toho jak si je představuju spolu musí opravdu dobře ladit.

Odesláno

Gerber je fajn, akorát ta řezačka pásů podle mě neni použitelná (i když někde někomu v testu tím šlo řezat koženou motobundu).

Fotky udělam, až budu sám doma - vidět to manželka takhle pohromadě, možná by jí začalo vrtat hlavou, kolik že to vlastně stálo...

Odesláno (upraveno)

CS vydělává na neznalosti kupujících a hlavně dobrou reklamní masáží. Průměrné nože vydává za špičku a nechá si za ně dobře zaplatit. Hodnotu nožů CS dobře ukazuje cena za "jeté" nože... Ta je úplně někde jinde. Jinak toto hodnocení hovoří za vše:

When I unwrapped this knife for the first time, I fell over laughing. Then I found an expendable phone book to slash, chop and destroy. I wanted to volunteer to work at a meat packing plant just to get the chance to whack away at sides of pork and beef, like Thompson does on the Cold Steel video.

When you clip this beast into your pocket, it is ridiculously easy to do the crowd pleasing pocket-pull opening move. Gasps are heard all over the room, especially if ladies are present. With your index finger firmly placed in the forward cutout, there's still a couple of inches of handle sicking out the other end.

EDIT: Nože CS jsou dobré, ale tak za 1/3 původní ceny

Upraveno uživatelem Traveller
Odesláno
Jinak toto hodnocení hovoří za vše..

Vždyť tam říká jen, že se při rozbalení tlemil, a že se s tím nožem dá dobře machrovat při otevírání jednoruč. Můžeš prosím trochu rozvést, co je na CS špatně, a proč jsou podle tebe cenově nadhodnocené ?

Odesláno (upraveno)

Na nožích CS není nic špatného, jen jsou prostě s ohledem na použité materiály a zpracování drahé. No a právě ta recenze mi přišla úplně přesná - přece člověk si nekupuje nůž, aby machroval před babama, ne? Více info o CS na jiných (specializovaných forech).

edit: link ana nějaké info o CS (v AJ)

Upraveno uživatelem Traveller

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...