Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

onion: zapomněl jsi na kategorii E, to jsou ti co sami nevyrobí nic, ale dlouhý hodiny o tom dokážou zapáleně diskutovat do nejpodrobnějších detailů

Cítím v tom hanlivost :) Umíš vyrobit auto? Počítač? Lyže? Bundu? Asi ne... a také o tom rád mluvíš....

btw: kdo z nás tady umí vyrobit hodinky? Nebo alespoň něco na ně? Jeden kecal vedle druhého :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi zase ruplo v kuli, vzedmuly se ve mně venkovské kořeny a k zavíráku od Hloha jsem si pořídil druhý venkovský nožík. No nožík, kdybych nebyl laskavě upozorněný váženým majitelem, tak jsem si při prvním zavírání ucvak prsty, jak má silnou pojistku. A tímto kouskem doufám opouštím krátký exkurz do vašeho kudličkového světa, protože bych asi zcela lehce podlehl dojmu, že pro normální život je nutné mít aspoň dvacet kudel a z toho tři limitky. :suicide_anim:

Plnicí pera jsem ustál, tohle vlákno snad taky, ještě ty hodinky zkočírovat :D

Ale že je ku*va krásnej?

Je ? Mně se vždycky líbily tyhle nožíky s jejich krásným hřbetem a pojistkou v podobě okřídleného hmyzu :)

Pěkná pracovně-užitková kudla :)

Odkaz ke komentáři

onion: zapomněl jsi na kategorii E, to jsou ti co sami nevyrobí nic, ale dlouhý hodiny o tom dokážou zapáleně diskutovat do nejpodrobnějších detailů

To jsem třeba já :suicide_anim: (aspoň co se nožů týká si rád pokecám).

Roman: Pěkná kudla! :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Traveller
Odkaz ke komentáři

Cítím v tom hanlivost :)

Cítíš špatně, co by byla česká moderna bez literární kritiky?

Kde by byla monarchie bez F.X.Šaldy... A kdo by byl Havlíček bez monarchie?

=

Čeští nožíři, i ti dobří, potřebují kvalitní reklamu. Ale hlavně, kecaly co to budou kupovat!

Roman I: pěkná Laguiolka, užij si ji, už je fejkujou kluci šikmookí, tak jsem zvědavej jak dlouho to frantíci ustojej...

Upraveno uživatelem rubus32
Odkaz ke komentáři

Cítíš špatně, co by byla česká moderna bez literární kritiky?

Kde by byla monarchie bez F.X.Šaldy... A kdo by byl Havlíček bez monarchie?

=

Čeští nožíři, i ti dobří, potřebují kvalitní reklamu.

:D Tak sorry :) Ti dobří ji nepotřebují... mají kšeftů nad hlavu... Jako každý kdo dělá rukama a dělá dobře...

Odkaz ke komentáři

Roman I: pěkná Laguiolka, užij si ji, už je fejkujou kluci šikmookí, tak jsem zvědavej jak dlouho to frantíci ustojej...

Ať mně kuci čínský řiť políbí. :D I se svejma fejkama čehokoliv. Já mám to, co bylo francouzskýma pazourama stvořeno a nepotřebuju o tom někoho přesvědčovat. Jinak si myslím, že fejkovat se dají v pohodě, protože jsem se dočetl, že snad ani ta včelka není patentem chráněna.

Odkaz ke komentáři

Bral jsem to jako teoretizování teoretiků :D :D

Tvůj nůž je samozřejmě OK, ale já jen, že takové nože (já, subjektivně) nemám rád ani na ten výlet :) Mám rád to co jsem popsal a normálně to používám.... Bohužel, jsem viděl moc nožířů a moc jich i ozkoušel, takže jsem dalek jejich obdivu.... S tou párovou záležitostí mně odmítla většina těch kteří zde o pár příspěvků výš byli zmiňováni jako Mistři... a třeba jeden má k Mistrovi opravdu daleko (byť nože dělá pěkné, bytelné) .. ale prostě rozlšuji Mistra a mistra... Jeden je umělec s fortelý řemeslníka, druhý je řemeslník... Obdibuji ty první i druhé (sám rukou přeložím leda tak hajzlpapír) ale výrobky chci mít jen od těch Mistrů...

Zkusil jsi s tou párovou zbraní Přemka Moce, alias Mudžaheddína? Jestli někdo dokáže udělat identický kudly do detailu, je to on :)

Odkaz ke komentáři

Jé to je krásná laguiolka - já jsem si slíbil, že tyhle regionální nože si budu vozit z míst původu. Jen co trochu vyrostou děti a začneme zase jezdit.

Jo přesně tak to dělám, protože člověk ho pak neprodá, neb k němu má vzpomínky. Představ si to samý s hodinkama :-)))

Galil: mám pocit, že byla řeč o zavírákách, což asi nebude zakázka pro Mudžu (ledažeby měl motivaci se do nich pustit).

Odkaz ke komentáři

Jo přesně tak to dělám, protože člověk ho pak neprodá, neb k němu má vzpomínky. Představ si to samý s hodinkama :-)))

Galil: mám pocit, že byla řeč o zavírákách, což asi nebude zakázka pro Mudžu (ledažeby měl motivaci se do nich pustit).

Jo tak, tak to jo :guiltysmiley: . Ale myslím, že by to i tak zvládl :)

Odkaz ke komentáři

Jé to je krásná laguiolka - já jsem si slíbil, že tyhle regionální nože si budu vozit z míst původu. Jen co trochu vyrostou děti a začneme zase jezdit.

Pán je labužník sice jak píše venkovský nožik zato z jedné z nejlepších manufaktur  En Aubrac

Odkaz ke komentáři

manželka ani netuší, kolik krásných oblastí máme před sebou... Laguiolle, Navaja, Stiletto... mno, naštěstí to jsou teplé kraje, tak to snad projde

Pro nákup s paní chotí vřele doporučuji dejme tomu v unoru exkurzi, poznání oblasti a nákup třeba tady

Marttiini? městečko Rovaniemi.

Odkaz ke komentáři

...no aspoň že tady to funguje. Byť je to offtopic vlákno nikdo se tu nehádá. Záplava ostatních nesmyslů a Hejkalův nůž mě přiměly mrknout více než na jeden pouhý pohled na knife a musím říct, že tam panuje pohoda... Asi se zase chvíli budu ohřejvat tam. Pozdravím aspoň pár zanedbávaných kamarádů a zapomenu na nevraživost tady...

Čus.

Odkaz ke komentáři

Už toho chlapi nechte, nebo mě začne mrzet, že jsem ji pustil do světa.

Nemrz se, dnes na srazu jsem ji zajel při porcování pečených žeber, dělalo ji to očividně dobře a myslím, že s žrádlem jakýmkoliv si společně poradíme jedna báseň. A to je můj survival. Bude pořád v akci a myslím, že jí to jen prospěje, je to pracovní nůž. A neboj, budu se o ni vzorně starat.

Odkaz ke komentáři

Nemrz se, dnes na srazu jsem ji zajel při porcování pečených žeber, dělalo ji to očividně dobře a myslím, že s žrádlem jakýmkoliv si společně poradíme jedna báseň. A to je můj survival. Bude pořád v akci a myslím, že jí to jen prospěje, je to pracovní nůž. A neboj, budu se o ni vzorně starat.

Tak to jo. Přeju hodně společných zážitků! :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Jinak , ještě úvaha o Mistrech a mistrech... a proč u nás Mistrů není a třeba v USA je nožířů co vyrobí cokoliv hafo:

Je to o poptávce! Kolik lidí v ČR přijde u nás za nožířem a požaduje práci za kterou je pak i ochotno zaplatit třeba 300 000 za kus? Moc ne, procentielně to bude to samé jako všude jinde, ale to naše české hřiště je prťavé a tak nožíři nemaj ani důvod a příležitost dělat tak jako třeba ti renesanční mistři...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...