Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kdybych tušil, kam se naše diskuse o nožích dnes dostane, tak bych na sraz donesl i Khukri z IIWW které opravdu "eliminovalo" nepřítele ... psáno moderní terminologií :)

Odesláno
  Onion napsal:
Kdybych tušil, kam se naše diskuse o nožích dnes dostane, tak bych na sraz donesl i Khukri z IIWW které opravdu "eliminovalo" nepřítele ... psáno moderní terminologií :)

Nemohl by jsi sem dát fotku? Předem díky.

Odesláno (upraveno)

Conrad:

Dohnalovic damaškovou kukri znám - krásná práce a vysoká nožířina. Ještě mají jednu totalbrutal asi půlmetrovou pro nějakého vojáka co si jí pak neodebral.

Onion:

Hoď sem pls foto té WWII kukri.

Pánové, je mi ctí sdílet s Vámi stejné koníčky.

Edit:

P. Bolf má na tom kukri úžasný hamon - kaleno bez užití hlíny

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
  Frantik napsal:
Sem si taky nedavno poridil sikovne zihadlo. CRKT M16. Na velikosti nezáleží, ne?!?!?!? :D

Velmi povedený nůž s opačným poměrem cena/výkon než mají tvoje Primky :) :thumbsup_anim:

Odesláno
  Onion napsal:
Velmi povedený nůž s opačným poměrem cena/výkon než mají tvoje Primky :) :thumbsup_anim:

Znacka CRKT me provazi uz dlouho. Predtim to byl Crawford Casper, ale ten byl do kapsy u dzin dost robustni. Presto slouzil 4 roky a vydrzel dost. Tohle je mensi ostry a sikovny nastroj, zaroven lehce omyvatelny, nenapadny a velni pekny.

Tvou poznamku o Primkach prechazim s povyseneckym "pche" :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)
  Frantik napsal:
Znacka CRKT me provazi uz dlouho. Predtim to byl Crawford Casper, ale ten byl do kapsy u dzin dost robustni. Presto slouzil 4 roky a vydrzel dost. Tohle je mensi ostry a sikovny nastroj, zaroven lehce omyvatelny, nenapadny a velni pekny.

Tvou poznamku o Primkach prechazim s povyseneckym "pche" :thumbsup_anim:

CRKtéčka jsou slušný, festovní nože, nějaký jsem taky vyzkoušel, včetně M-16. Byla to tahle verze http://www.noze-nuz.com/crkt/CR01KZ.php , teď je za dobrý peníze, tenkrát byl dražší. Tanto hrotem, měl Kibi na mysli zkosenou- useklou špičku nože, pokud nepotřebuješ probodávat neprustřelný vesty a dveře od auta, tak je vcelku k ničemu, špatně se brousí a na řezání - krájení taky nic-moc. Pilka na řezání lan se taky moc nepoužívá a broušení je složitější. V podstatě tanto hrot a pilka zkracuje o dost část čepele využitelnou k běžnému řezání. :)

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno

No, on tanto hrot nevykazuje ani v prosekávání těch neprůstřelných vest o nic lepší výsledkynež stndardní hrot :) Je to takový oblíbený kec vzniklý během reklamních akcí jedné americké firmy v 80tých letech... a pak to všichni přijali... Jak také odůvodnit něco co na původních japonských čepelích moc nenajdeš :D

Odesláno
  Onion napsal:
No, on tanto hrot nevykazuje ani v prosekávání těch neprůstřelných vest o nic lepší výsledkynež stndardní hrot :) Je to takový oblíbený kec vzniklý během reklamních akcí jedné americké firmy v 80tých letech... a pak to všichni přijali... Jak také odůvodnit něco co na původních japonských čepelích moc nenajdeš :D

Ončo, nešlo mě o lepší výsledky( je jasný, že to je nesmysl), spíš o odolnost hrotu, proto tam uvádím dveře od auta, nicméně na bodání bude stejně nejlepší klasika, třeba FS dýka. :) Když půjdeme do detailu, dík, že jsi to připomněl, tak na Frantíkově CRKT je tzv. US tanto hrot a to s originálním japonským tanto nemá nic společného :( viz. foto.

post-564-1218056225.jpg

post-564-1218056255.jpg

Odesláno

ani na ty dveře a odolnost to nemá vliv... I to je kec... jak správně uvádí kibi, je to výsledek lemplovství a technologického ujednodušení u některých firem... a tak přišli s touhle pohádkou a udělali "z nouze ctnost" :)

Což mně připomíná jednu hodinářskou, nejmenovanou, firmu :D

Odesláno
  kibi napsal:
on vubec mytus tanto hrotu... pry vznikl spis kvuli technologickym podminkam pri vyrobe a pri brouseni... v casech dnesnich technologii to ztratilo vyznam... ale taky jedno roztomily tanto mam... ;)

jinak - nozu mam asi 16? zadna sbirka, vetsinu bezne nosim, par nozu je u me proste "v duchodu"... :D

nejcasteji - skoro porad mam u sebe S&W S.W.A.T. nebo S&W Homeland Security a taky no-name nastrojak... obcas tanto, obcas Uton, obcas kukri... :)

Já měl doma nožů víc než měli u Trappera v prodejně :) Tak jsem to postupně všechno pustil do světa a nechal si jen pár kousků... a ani to neutahám :)

Odesláno
  Onion napsal:
ani na ty dveře a odolnost to nemá vliv... I to je kec... jak správně uvádí kibi, je to výsledek lemplovství a technologického ujednodušení u některých firem... a tak přišli s touhle pohádkou a udělali "z nouze ctnost" :)

Což mně připomíná jednu hodinářskou, nejmenovanou, firmu :D

Snad nemyslíš ty budíkáře, Pátek- Filip, bo jak si říkaj. :blink: :D

Odesláno
  Onion napsal:
Já měl doma nožů víc než měli u Trappera v prodejně :) Tak jsem to postupně všechno pustil do světa a nechal si jen pár kousků... a ani to neutahám :)

A ktere jsi si nechal?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...