Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

vwtyp11 - ty stránky znám. Ale s noži to mám jako s hodinkami v tom smyslu, že si je nekoupím aniž bych je neviděl a nemohl vyzkoušet. A riziko, že koupím podle fotky a pak to nebude ono, je tak vysoké, že ani nehodlám kupovat s tím, že mohu zboží bez udání důvodu vrátit. Takže jinde vyzkoušet, tady koupit nebo si tady vzít inspiraci a pak najít kamenný obchod, kde nůž mají. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a co třeba ka-bar 4062? zytelové střenky jsou rozhodně plus- jsou velmi pevné a lehké.
jeho většího bráchu nosím již 4 roky po kapsách a v plastu vidím jedině výhodu

KA4062Kat-1_s.jpg

Odkaz ke komentáři

Frantik - rozhovor zajímavý, ale asi bychom si s pánem nerozumněli. A práce mne neoslovila, i když je to jistě machr. Mám pocit, že "záměrnými"  nedokonalostmi, např. ve formě stop po pilníku, maskuje nedostatek trpělivosti. Ale mohu se plést, dělá věci postaru a dřív se taky koukalo především na funkci.

Roland0 - díky za tip, pěkný nožík, i když ne láska na první pohled. Ke svým nožům mám osobní vztah a přirovnal bych to k harému, kde miluji všechny dívky, každou ale trochu jinak.  Některou vášnivě, jinou kvůli nádherné postavě, další kvůli moudrosti, smyslu pro humor či vyváženosti všech vlastností. Obvykle mne ale poprvé zaujme něčím, co vidím a tak je to i s noži, prostě se mi musí líbit a pak teprve přistoupím ke zkoumání ergonomie, funkce a kvality. Nůž musí mít všechno, i když ne vždy v plné míře, pokud je nádherný a precizně udělaný, jsem ochoten mu odpustit další věci. Miluju třeba Gerber Applegate-Fairbairn Combat Folder. Mám ho 20 let, lehký, kvalitní bojový nůž, je radost si s ním pohrávat v jedné ruce, měnit úchop, otevírat, zavírat, jde to tak snadno. Zkoušel jsem s ním i házet a jde to, ale kdo by házel svou zbraň nepříteli. Na některé věci nepraktický, ale to mu rád odpustím, stejně nosím obvykle i některý z Victorinoxů.

Hurá, Gergber na výše uvedených fotkách se našel! U souseda v garáži...  

Kilosunky - pěkná sbírka, dobrý vkus

post-3283-0-79639200-1439800705_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

Pánové, fandové chladné čepele....co děláte s nožem, který už není in, nebaví vás a který byl nahrazen jiným, lepším a  zajímavějším kouskem ? Odložíte někam hluboko do skříně či poslední zásuvky v garáži, odvezete někam na chalupu, raději ho někde "náhodou zapomenete" a nebo podarujete ?

Já ty své levnější ( SOG Knives nedám) a jiné vyřazené nože od kamarádů vezmu koncem každého roku na výlet do jižní části afrického kontinentu a rád podaruji místní juniory. Je to asi nejpraktičtější dárek. Young black boys mají radost a ani je nenapadne táhnout s proudem uprchlíků do Evropy.

No prostě, kdyby se vám doma něco válelo, co může ještě jinde posloužit a udělat radost, tak dejte vědět. Moje "overseas" zavazadlo není nikdy naplněno až do celkového limitu.

SW

Odkaz ke komentáři

Pánové, fandové chladné čepele....co děláte s nožem, který už není in, nebaví vás a který byl nahrazen jiným, lepším a  zajímavějším kouskem ? Odložíte někam hluboko do skříně či poslední zásuvky v garáži, odvezete někam na chalupu, raději ho někde "náhodou zapomenete" a nebo podarujete ?

Já ty své levnější ( SOG Knives nedám) a jiné vyřazené nože od kamarádů vezmu koncem každého roku na výlet do jižní části afrického kontinentu a rád podaruji místní juniory. Je to asi nejpraktičtější dárek. Young black boys mají radost a ani je nenapadne táhnout s proudem uprchlíků do Evropy.

No prostě, kdyby se vám doma něco válelo, co může ještě jinde posloužit a udělat radost, tak dejte vědět. Moje "overseas" zavazadlo není nikdy naplněno až do celkového limitu.

SW

to mas kazdy rok tolik nozu? na kdyz si poridim nuz tak ho mam na mnoho let do doby nez se rozpadne nebo jinak poskodi :-)

http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8904.php tenhle drzak mi doufam bude slouzit dlouho :-)

Odkaz ke komentáři

No ja si to rikam taky, ale menim noze skoro stejne jako hodinky. Libi se mi, ze tady na foru ksefty s nozikama docela jedou a i nakupy na Knife jsou v pohode. A to je velke lakadlo vyzkouset dalsi a dalsi a.................dalsi :-) A tak stare musi ustoupit novym. Ted zrovna jsem si koupil Buck Vantage a to uz potreti. Byl to muj prvni "drazsi" nuz a asi je mi souzeny. Ale mezitim jsem takovych 20-30 nozu v kapse ponosil. To neni o tom, ze bych byl nespokojen nebo blbe vybral - je to jako hodinky zde na foru. Proste to lakadlo je obrovsky :-) Ale me to baví!

Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

Občas dostanu takový nějaký ten nepovedený vánoční dárek i s "péefkou" v rámci konce fiskálního roku.....takže to asijské smetí pošlu dál ať udělá radost někomu jinému.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník swanieck

No ja si to rikam taky, ale menim noze skoro stejne jako hodinky. Libi se mi, ze tady na foru ksefty s nozikama docela jedou a i nakupy na Knife jsou v pohode. A to je velke lakadlo vyzkouset dalsi a dalsi a.................dalsi :-) A tak stare musi ustoupit novym. Ted zrovna jsem si koupil Buck Vantage a to uz potreti. Byl to muj prvni "drazsi" nuz a asi je mi souzeny. Ale mezitim jsem takovych 20-30 nozu v kapse ponosil. To neni o tom, ze bych byl nespokojen nebo blbe vybral - je to jako hodinky zde na foru. Proste to lakadlo je obrovsky :-) Ale me to baví!

přesně tak.......... ta radost z nové hračky je k nezaplacení

Odkaz ke komentáři

A u nozu to ma tu vyhodu, ze jsou to v podstate "jen" tisice a ne desitky tisic, jako u hodinek anebo stovky tisic, jako u ženskejch  :lol2:

To ono zalezi, na ake noze sa zamerias.. Ak ides napr do Shirogorova, tak tam mas aspon 1000usd, a to uz je par desiatok tisic korun..

Odkaz ke komentáři

Frantik - rozhovor zajímavý, ale asi bychom si s pánem nerozumněli. A práce mne neoslovila, i když je to jistě machr. Mám pocit, že "záměrnými"  nedokonalostmi, např. ve formě stop po pilníku, maskuje nedostatek trpělivosti. Ale mohu se plést, dělá věci postaru a dřív se taky koukalo především na funkci.

Jasne, maskuje nedostatek trpelivosti... Proto dela s mechem misto fukaru, kladivem misto bucharu a pilnikem misto pasovy brusky :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...