vor Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Teď na dovolené jsem si musel koupit tenhle survival knife ( hlavně vývrtka) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 8. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2007 Teď na dovolené jsem si musel koupit tenhle survival knife ( hlavně vývrtka) . Jsou to v životě situace - málo co mi kdy chybělo víc než vývrtka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
body3 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Jsou to v životě situace - málo co mi kdy chybělo víc než vývrtka. Když je nejhůř, může přijít na řadu viný prst Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 9. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2007 Hm. Ten chlap, co mě to prodával, to říkal taky. Příští tejden se tam stavím pro takový bambusový prkýnko. EDIT: Právě jsem si propích peřinu. To je damaškovej z OVISu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník milosklikar Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2007 Tak vám tady všem děkuju. Dneska jsem neodolal a pořídil jsem si kuchyňskej (pro mě survival) nůž - ještě před pár dny bych nevěřil, jakou mi taková věc udělá radost. Mám ho teď u sebe v posteli. PS: Nikdy nevlezu do vlákna o plnících perech, přísahám. gratuluji jen bacha s tou postelí...ať si něco neufikneš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2007 To je damaškovej z OVISu? Ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drobek Odesláno 12. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2007 Obrázek Popis Pro ty, kteří hledají SOG nůž v nerezovém provedení je Trident. Náš Trident ztělesňuje ducha nejschopnějších speciálních jednotek, NAVY SEALs a ukazuje jejich emblém: SEAL Trident. Celková délka: 273 mm Čepel: 158,75 x 7,11 mm AUS 8 Nerez ocel 57 ? 58 HRc Hmotnost: 347,2 g Střenka: Micarta kroužky Dodávané s koženým pouzdrem a brouskem Čepel AUS 8 Stainless Steel Ocel AUS8-A ? je martenzitická nerez ocel, která se nachází lehce pod klasickou ocelí 440C a má uhlík-chromový poměr 0,57/13 % v austenitu, který vzniká při teplotě 1100oC. Její tvrdost je při kalení do oleje a následném žíhání na 150oC na úrovni 62 až 63HRC. Praktické zkušenosti s aplikací lze najít u takových firem jako Spyderco, Cold Steel, CRKT i nožírů jednotlivců ? A. G. Russell. Jedná se o nože Deerhunter (Russell), Kalypso Jr. (Spyderco), velký a malý Voyager (Cold Steel) a již vzpomínaná M16 (CRKT), u kterých byla hodnocena odolnost proti korozi a životnost v porovnání s ocelemi VG-10 a D2. U nožů Deerhunter (srovnatelné vlastnosti) a nižší řezací schopnosti než ocel D2, VG-10 a CPM-10V u zkoušek Calypso Jr. při řezání lan, dřeva a vrstveného materiálu. Voyagery z oceli AUS8-A od fy Cold Steel, jak střední v porovnání s čepelí z oceli U2, tak hlavně velký Voyager u řezacích zkoušek, prokázaly velmi dobré výsledky (s velkým Voyagerem fy Cold Steel vyhrála několik předváděcích zkoušek na výstavách nožů!). Finálně lze ocel AUS8-A zařadit přímo mezi oceli 12C27 a 13C26, resp. 8C13CrMoV a to hlavně s ohledem na slitinový poměr uhlík/chróm a austenitizační teplotu 1100oC. Tvrdost a korozivzdornost je ale mírně zlepší. Obsah karbidů je v strukturním objemu vyšší a to má za následek jejich mikrovylamování při řezném procesu. To se projevuje poklesem ve stabilitě ostří. Odolnost proti opotřebení je u čepele z AUS8-A je dobrá. Ocel je hodnocena jen jako řezný nástroj, což není vždy to jediné využití. Stačí změnit dosahovanou tvrdost oceli (místo 63 HRC ?jen? 60 HRC a pohled na využití oceli je hned trochu jiný (fy Benchmade). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 13. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2007 (upraveno) Tak panove, konecne mam novinky ohledne Higonokami noze. Jeho cena je kapku vyssi, nez jsem predpokladal. Bezne se prodava za 120USD. Coz jsem tak nejak predpokladal. Rucni prace je i v Japonsku draha. Technologie vyroby cepele je stejna jako u samurajskych mecu. Kdovi, odkud pochazeji ty levne kousky za polovicni cenu. Docela me to zajima, zjistim dalsi podrobnosti. tedy, proc jsou nektere drahe an ektere levne. Upraveno 13. listopadu 2007 uživatelem afrikab Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2007 Ja mam Leatherman Charge Ti.Nařaďový nůž.Špička v teto kategorii.Čepel ma tvrdost HRC62.Telo je z titanu.Nosim ho porad u pasu a uz mi nekolikrat pomohl z velkych problemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 28. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2007 Tak higonokami už je doma. Holí z krabičky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 (upraveno) Taktéž jeden nožík ku přípravě pokrmů, z produkce Japanské. http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php Upraveno 29. listopadu 2007 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Tak higonokami už je doma. Holí z krabičky. Ahoj, kde jsi jej koupil? Muj Japonec nejak zklamal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onyx Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Jak na to koukam, tak je to vsude stejny. Kazdej mame nakou svoji uchylku. U me to nejdriv byly noze, a za nedlouho potom sem si zamiloval hodinky. Noze jsou to pekny nemam zde fotak, ale posilam alespon odkaz: http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA5017.php http://www.noze-nuz.com/spyderco/paramilitaryb.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník milosklikar Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Tak higonokami už je doma. Holí z krabičky. pošli fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Jak na to koukam, tak je to vsude stejny. Kazdej mame nakou svoji uchylku. U me to nejdriv byly noze, a za nedlouho potom sem si zamiloval hodinky. Noze jsou to pekny nemam zde fotak, ale posilam alespon odkaz: http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA5017.php http://www.noze-nuz.com/spyderco/paramilitaryb.php Čeče to pouzdro z kydexu( je sice praktičtější) u Ka-baru USMC, mě nějak neštimuje, ke klasice by víc sedla kůže, kydexová pouzdra dávali ke Ka-Baru Next- generation, tam to pasovalo. Co černění na čepeli u Spyderca, neodírá se? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Nafotím. Je to prostě užitkový, pracovní nástroj. "Střenko" je do U ohlý mosazný plech a čepel se do něj ani nazavírá souměrně (je u jedné strany). Nicméně ostý je jak břitva. Vezmeme-li v úvahu cenu USD 17,50, tak kam se hrabe česká rybička... Jinak inspiraci jsem bral tady: http://dmz.pspace.cz/?c_id=335 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník milosklikar Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 (upraveno) Nafotím. Je to prostě užitkový, pracovní nástroj. "Střenko" je do U ohlý mosazný plech a čepel se do něj ani nazavírá souměrně (je u jedné strany). Nicméně ostý je jak břitva. Vezmeme-li v úvahu cenu USD 17,50, tak kam se hrabe česká rybička... Jinak inspiraci jsem bral tady: http://dmz.pspace.cz/?c_id=335 rybička je momentálně za 59Kč Upraveno 29. listopadu 2007 uživatelem milosklikar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Neomluvitelná neznalost. To ovšem to srovnání trochu mění. Nicméně, JE ostrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Nebo za 2960,- Kč, pro fajnšmekry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník milosklikar Odesláno 29. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2007 Nebo za 2960,- Kč, pro fajnšmekry. tak ta je hodně luxusní , myslím ta krabička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se