Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Tak mi přišla odpověď z nože-nůž,že ten Cold Steel je už nedostupný-tak se teď rozhoduju mezi tím Kabarem Heavy Bowie a BlackJack anaconda-ten zatím vede

Jestli neplánuješ přestavbu nože, pusť k vodě Anacondu a jdi do Heavyho, Je praktičtější a odolnější, u tý Anacondy se časem uvolní záštita a bude blbě chrastit. Ty plastový střenky to čeká taky a rozpadne se to na lego. Teda pokud s tím nechceš jen občas obřadně ukrojit u ohně buřta :D . Hevík je dobrej univerzál a na opravdu hrubotu má uhklíkovka větší výdrž. Při sekání je parádní ta hruška na konci ručky, dělá úchop pohodlnej a jistej, nehrozí vyklouznutí. Jen si nech časem udělat lepší futrál :). Počíst si můžeš tady

http://knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Detai...16/Default.aspx

Kdyby tě přece jen držela Anaconda, něco ke čtení tu http://knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Detai...37/Default.aspx

Odesláno
Z velkejch hovad (jak jsem pochopil, líbí se ti) podumej nad Browning Crowell Barker http://www.noze-nuz.com/browning/BR580.php , poctivejch deset palců čepele, elegance sama, ergonomická ručka z micarty, skvělá uhlíkovka a ještě skvělejší konvexní výbrus z něj dělá jednu z nejlepších sériovek, co jsem kdy měl v ruce. Navíc není těžkej a při tý velikosti je moc praktickej na cokoliv. Jen ta cena není kolem tý tisícovky, ale tak zlý to není a je to kudla na zbytek života. K počtení poměrně obsáhle taktéž na knife.

Já bych volil tento (ikdyž je dražší). Nakonec takový nůž člověk nekupuje na pár týdnů, ne? Já bych řekl, že cena je odpovídající kvalitě a nebýt toho, že podobný nožík již mám, neváhal bych.

Návštěvník cecil
Odesláno

pokud se ti Anaconda líbí a dokážeš vyměnit časem střenky a nechat u brašnáře ušít kožený pouzdro je to výbornej nůž..Ka-bar ten není třeba vylepšovat je moc dobrý mněl jsem 3 nože od Large Doziera ten byl za ty prachy vynikající, přes TDI až po ShortBowie se všemi jsem byl nadmíru spokojen bohužel doziera se mi podařilo v noci stratit a ShortBowie s TDI šlo na výměnu..

Návštěvník cecil
Odesláno

chlapi nemáte někdo zkušenost či nevlastníte náhodou od Citadelu tento zavíráček moc se mi líbí a chci ho jako takovou prac. náhradu ta uhlíkovka je prý výtečná..http://www.noze-nuz.com/citadel/CD305B.php

Odesláno
U toho Kabaru mi vadí že nemá záštitu-spíše bych chtěl neco sní.Ta anakonda je zetím nejlepší volba,teda až na ten plast.

Záštita je pěkná věc, dává noži jistý "šmrnc", ale časem fakt zjistíš, že při většině činností jen překáží, snad kromě zapíchávání "špatňáků" :). A i to mají dobrý nože zmáklý, věř, že u Kabaru nehrozí zklouznutí prstů na ostří:).

Odesláno
chlapi nemáte někdo zkušenost či nevlastníte náhodou od Citadelu tento zavíráček moc se mi líbí a chci ho jako takovou prac. náhradu ta uhlíkovka je prý výtečná..http://www.noze-nuz.com/citadel/CD305B.php

Nemám, ale několik nožíků od Citadelů jsem v ruce měl a po stránce zpracování jim nebylo nikdy co vytknout. Navíc uhlíkovka je uhlíkovka, když se časem pokryje patinou, je to krása:). Než se tak stane, bude ti jablíčko ukrojené nožíkem trochu chutnat po oceli, ale není to tak zlý a časem to fakt přejde:). Chce to jen trochu péče, aby nezrezl a rohovina je choulostivější na nárazy, takže neházet třeba na beton a šutry:). Jinak je to pohodová netuctová kudlička za slušný peníz.

Návštěvník cecil
Odesláno

jeden kolega s knife.cz se ji zbavuje za nějakých 1200kč trochu mi připomíná Hlohovy nože, a vím že Citadel je hidně kvalitní tak ji asi vemu ještě se mi takhle do kapsy líbí Novozélandský SVORD na Nože-Nůž za cca 450kč chci něco jednoduchého, a trošku starobylého pojistka není nutností na to mám jiný nože...

Odesláno
Absenci pojistky nepochopím u ničeho většího než základní švýcaráček..

Když s tím nechceš těžce "survivalovat", popřípadě lámat žulu či porcovat vrtulníky, pojistku fakt lehce oželíš:). Vono to pérko udrží dost.

Odesláno

Hele s mou šikovností moje ruce vypadaj v devětadvaceti, jako kdybych dělal třicet let v kamenolomu nebo na lodi. Prsty mám ale ještě všechny a chci, aby to tak zůstalo :)

Odesláno
Po desítkách let používání Victorinoxů, hlavně jejich vývrtek, jsem si dnes na "nože-nůž" objednal první Nůž (aspoň doufám):

MC3041.jpg

Naprosto mě totiž dostalo, jak snadno se ve videorecenzi ovládal.

Poté, co jsem objednávku odeslal, jsem si hned na hlavní stránce vybral další tři kandidáty, který bych si pod stromek klidně pořídil. :wallbash: A to jsem na těch stránkách zatím nešel do hloubky. :lol:

To nedopadne dobře ... :D

Tak dneska mi tendle krasavec došel.První dojmy super:perfektně padne do ruky,poloautomat funguje perfektně a je docela těžkej na to že je skoro celá rukojeť z G10

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Podzimnich nozu jsem se zucastnil. Krasnych kousku tam bylo spousta, jen skoda ze prostory byly uzke a tlacenice kolem jednotlivych vystavovatelu velka. Nakonec jsem odolal nekolika kouskum, sevrel sve Spyderco Endura a sel to rozdychat pohledem na IWC ve vykladu Oriosy.

Krome prehlidky ruzkych damasku me zaujal Puma White Hunter krasne zpracovany z jednoho kusu oceli se strenkou z parohu od nejmenovaneho nozire z Vysociny. Vizitka me pali v kapse;-)

Priblizna podoba (americke verze maji vetsinou "chranic prstu" z aluminia, ceska verze byla daleko ladnejsi):

puma-white-hunter-stag.jpg

Odesláno

Na masine se jezdit neda,hodinky uz me ser.u a Dantechno je cim dal, tim vic vorachlejsi,tak jezdim po vesnicich a somruju fasounsky kramy.......vcera se zadarilo tohle....kordik Luftwafe ....asi mi brzo z toho zbirani vseho moznyho jebne,nebo mi naflaka mlada pres hubu.Tyhle konicky na tomhle foru ,nejsou levna zalezitost

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Na masine se jezdit neda,hodinky uz me ser.u a Dantechno je cim dal, tim vic vorachlejsi,tak jezdim po vesnicich a somruju fasounsky kramy.......vcera se zadarilo tohle....kordik Luftwafe ....asi mi brzo z toho zbirani vseho moznyho jebne,nebo mi naflaka mlada pres hubu.Tyhle konicky na tomhle foru ,nejsou levna zalezitost

Krasavec :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...