Návštěvník kupec Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Problém stočených km a bouraných aut by měl pořešit stát, protože se to děje ve velkém. Udělat hloubkovou kontrolu bazaru, zabavit auta neodpovídající popisu (lze dohledat před návštěvou) a při třetím proušení zákona zabavit všechna auta a zákaz činnosti na 10 let. Oni by si to rozmysleli. Bohužel, stát to řeší vydáním kusu papíru (zákona) s vymahatelností nula. Kdyby bazar chtěl, tak si to pohlídá a nevezme auto, které nemá jasnou historii. Padělat servisní knížku lze jen do doby, než si člověk do toho bazaru zavolá a zeptá se na skutečný stav věci. To isté je aj na Slovensku, štát na ľudí kašle a predajcovia autobazárov sa balia. Som zvedaví do kedy bude trvať táto situácia.
cody Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 nevim, kdyz bude naopak auto jezdit na extremne malych kolech a bude mit tedy realne najeto min nez na tacho nebo jezdilo hodne v zime do kopce a kola vetsinu casu hrabaly cimz najizdely fiktivni kilometry budes to taky resit a reklamovat? me tahle debata v tomhle tematu prijde naprosto zcestna, nezlob se. kvuli lidem co jim neni nic dobre, na vsem neco hledaji a maji cas vymyslet kraviny misto aby byli radi ze jim nekdo chce nabidnout vic nez zbytek trhu se i ze slusnych "bazarniku" stava svoloc, jelikoz trh si to prostrednictvim takovych zakazniku zada (male najezdy km, zatajovani lakovanych dilu, omlazovani... roku vyroby )Nezlob se, ale lepe cti. Pisu nekolikrat, ze tento problem v praxi nemam, jen se ptam zda tu nekdo ma o takove situaci jasno. Stejne jako plkame o tom, jestli raketa doleti na Mars, plkame i o reklamacich v proslusnem vlakne. Me to prijde jako zajimave tema, pokud te nebavi nemusis reagovat. Kdybych do vsech vlaken kde se modle me resi blbosti psal, nedelam tu temer nic jineho:-) Jinak si zkus nekdy delat obchod se zbozim jako je auto. Za par dni X lidi prijde s dvema vymluvama. Bud ho chteji vratit, protoze si nekdo z rodiny vcera urizl ruku a tak dostali auto druhe, nebo zrovna v rodine nekdo umrel a auto zdedi. a dve nepotrebujou, tak kdyby jste nam pane vratil penize.... Na to jim reknes leda Nazdar! Nu a v te chvily si prumerny cesky zakaznik zacne hledat jakoukoliv zaminku, aby mohl odstoupit. Takze pokud neco garantujes, provni co udela je, ze se v garancich zacne stourat:-( a to co pises s tachometrem z vrakoviste je presne to co ti prodejce casto garantuje ze se neodehralo, protoze napriklad tachometr (budiky, kterych je casto soucasti) lze celkem jednoduse odlisit zda jde o original dil co sjel z linky s autem nebo ne. Navic v dnesnich autech je stav km zaznamenavan casto i v desitkach jednotlivych elektronickych jednotek nezavisle na sobe (prevodovka, abs, bla bla). Takze jinymi slovy potvrzujes (pokud to vis jiste) co jsem psal, ze garance se tyka toho, ze nebylo manipulovano s tacho? Jen mi unika, jak jsi si predstavil muj priklad s Jumperem - nebo snad myslis, ze jsem na vrakaci narazil na Jumpera, ktery mel uz menenou palubku? To by byla velika nahoda. A ze predjimas, ze onen clovek take palubku drive koupil na vrakarne? To by byla jeste vetsi nahoda:-) Imho prave proto, ze neexistovala replika jsem sel do AD kde chteli 15-18000kc. Jinak bych tam nelezl, nejsem preci blazen......Mimochodem jsem se kdysi bavil s někým o tom, že je v motoru počítadlo motohodin (?), které jen počítá, není nijak editovatelné a tam se dá, byť velice zhruba, odhadnout, zda najeté km sedí se stavem tachometru. I když pokud půjdeme do až paranoidního extrému, tak auto mohlo jezdit jen v zimě, majitel ho nechával půlhodinu ohřát na volnoběh... ;o)U novych aut se ty udaje opravdu zaznamenavaji leckde. Ale videl jsem hackery kteri prekonaji udajne neprekonatelne, tak bych tomu moc neveril. Ze u zlegalizovane corky luxusniho auta za 1-2 mega by si neporadili... to se mi nechce verit. Kazda ochrana dal ma nejake zabezpeceni. A zatim se zlodeji a jina svoloc v auto prumyslu vzdy s kazdou ochranou poradili. Posledni info co jsem mel nez jsem tam skoncil bylo, ze u novych Toyot je udaj o najetych km tak posychrovan, ze by sejdir musel vymenit v aute tolik elektroniky vcetne ridici jednotky, ze by se to krute nevyplatilo. Ale to mi rikal kamarad pred cca 4 rokama. Doba se v tomhle meni rychle.
SCIFI Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 nejsem žádnej znalec aut ani bazarník ale loni jsme koupili Q7 s cebií a přišli o ni. bylo to dvojče. není totiž cebie jako cebie. obyčejná kontrola najetých km, roku výroby a jestli není v leasingu je sice fajn ale k ničemu to celkem není. pokud si ale necháte udělat fyzickou kontrolu tak potom cebia 100% garantuje že auto není kradený a pokud by se ukázalo že bylo tak ti auto zaplatí. všechno ostatní mi přijde vyhozený prachy. k čemu to je platit za něco když to negarantuje
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 S dovolením dva dotazy. Četl jsem kdesi, že se u dnes vyráběných aut nedají stočit km (třeba u Superba). Je to pravda? V dnešním světě kompjůtrů mi to přijde jako nesmysl, všechno jde, nebo? Druhý dotaz je ohledně škodovky koupené jako nové v ČR, ovšem jedná se o kus vyrobený pro Rumunsko, dovezený zpět sem (reimport?). Je tam nějaký rozdíl oproti kusu vyrobenému pro ČR? Mimochodem jsem se kdysi bavil s někým o tom, že je v motoru počítadlo motohodin (?), které jen počítá, není nijak editovatelné a tam se dá, byť velice zhruba, odhadnout, zda najeté km sedí se stavem tachometru. I když pokud půjdeme do až paranoidního extrému, tak auto mohlo jezdit jen v zimě, majitel ho nechával půlhodinu ohřát na volnoběh... ;o) Ahoj, stočit naopak v době kompjůtrů lze všechno a právě ve všech jednotkách v motoru které záznamy o km uvádějí - prostě se auto na půl dne napojí na počítač a vše se upraví, takže že to nejde je hloupost. Auto pro Rumunsko může mít jinou kvalitu zpracování, laku atd a bude jinak specifikovaná výbava atd... - ale to vše lze přes škodu zjistit dle VINu jinak fakticky bych v tom neviděl problém. Automobilky tenhle zpětný import dělají třeba na autech pro ambasády atd...
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 nejsem žádnej znalec aut ani bazarník ale loni jsme koupili Q7 s cebií a přišli o ni. bylo to dvojče. není totiž cebie jako cebie. obyčejná kontrola najetých km, roku výroby a jestli není v leasingu je sice fajn ale k ničemu to celkem není. pokud si ale necháte udělat fyzickou kontrolu tak potom cebia 100% garantuje že auto není kradený a pokud by se ukázalo že bylo tak ti auto zaplatí. všechno ostatní mi přijde vyhozený prachy. k čemu to je platit za něco když to negarantujejak říkám, je pořeba prověřovat dle více aspektů a na více úrovních. situace, které jsem byl vystaven např. já byla ta, že auto mělo Cebii i tu fyzickou jak píšeš ty a auto někdo překopal až po této lustraci, takže auto jí mělo, ale paradoxně bylo zabaveno a nikdo nikomu nic nevrátil. Takže ničemu prostě bezmezně nevěřit.
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 cody: nevim, co ti napsat, telefon na me najdes hned nahore - jestli chces, zavolej a popovidame, tady se rozchazime temer na vsem. A s autama delam 13 let tak uz i neco tusim, nebo jinak si nedovedu vysvetlit tvoje " Jinak si zkus nekdy delat obchod se zbozim jako je auto."
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Problém stočených km a bouraných aut by měl pořešit stát, protože se to děje ve velkém. Udělat hloubkovou kontrolu bazaru, zabavit auta neodpovídající popisu (lze dohledat před návštěvou) a při třetím proušení zákona zabavit všechna auta a zákaz činnosti na 10 let. Oni by si to rozmysleli. Bohužel, stát to řeší vydáním kusu papíru (zákona) s vymahatelností nula. Kdyby bazar chtěl, tak si to pohlídá a nevezme auto, které nemá jasnou historii. Padělat servisní knížku lze jen do doby, než si člověk do toho bazaru zavolá a zeptá se na skutečný stav věci. 99,9 procent bazarů jede na neférové úrovni - dle otrlosti a protřelosti majitele či jednatele. Tak to je, nikdo to extra neřeší a na případech z největších bazarů je to jasně patrné Je potřeba se sám ohlídat a nespálit než doufat v nějakou nápravu či změnu...
cody Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 To promin, ze jsem te podcenil. Psal jsem aby jsi to zkusil proto, ze jsi se podivoval nad tim, ze by nekdo chtel reklamovat mene km. Z toho me napadlo, ze s prodejem ojetil nemas zkusenosti. Protoze lidi reklamujou i mnohem vetsi paradoxy. Napr. podepise pri koupy, ze je srozumeny s tim, ze nejde stahovacka. Podepise, ze si auto a jeho uzivatelem ovladane funkce overil pri prohlidce a pri jizde. A za tri dny prijde s pravnikem a reklamuje. A pozaduje proplaceni opravy v AD. Nebo podepise, ze udela ihned beznou vyrobcem predepsanou udrzbu, ze prodejce auto prodava jako ze bez provedene udrzby. No a za tejdem prijde typek z uctem z AD, ze chce proplatit vymenu desticek a rozvodu. Takze reklamace na poruseni jakekoliv garance mi prijde v CR uplne bezna. Pokud se v tom pohybujes 13 let, pak mas zkusenosti jiste dost. Imho vetsinou typci davaji vetsi kola. O tom, ze by nekdo daval mensi nevim. Vyjma zimy a plechacu. Volat netreba:-) Me slo jen o tu konkretni reklamaci.Garance NAJETYCH km verzus zakaznik, ktery dokaze prokazatelne rozdil byt 100km. Nic vic v tom neni
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 garantujes jak ty rikas, ze km odpovidaji zaznamum v servisech, v protokolech, ze tachometr je puvodni bez zasahu atd a ze servisni knizka odpovida kilometrove prubehu najezdu. Do extremu na jakych kolech kdo jezdil to nejde..
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 garantujes jak ty rikas, ze km odpovidaji zaznamum v servisech, v protokolech, ze tachometr je puvodni bez zasahu atd a ze servisni knizka odpovida kilometrove prubehu najezdu. Do extremu na jakych kolech kdo jezdil to nejde..podivoval jsem se nad tim, ze by nekdo reklamoval najezd km s ohledem na protaceni kol ci jejich velikost. To neni reklamovani, to je vysirani
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 A chlapi, docela hojně se mi lidem i daří pomáhat od EKO poplatků v rozumných financích, takže se nebojte konzultovat se mnou i tohle téma Prosím ale spíše ty, kterých se to týká a aktuálně to řeší či řešit budou. Hodin vysvětlováním potencionálním udavačům a všeználkům už jsem strávil dost a vždy vítězně Jen podotknu, že vše je řádně podloženo smlouvami nákup / prodej, vše je pojištěno, řádně zdokumentováno a je každoročně podáváno řádné daňové přiznání. Opět konzultuji vše zcela zdarma.
Tomas_2002 Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Zrovna nedávno mi psal kamarád, že chce objednat spojku na auto co koupil. No protože je to takovej mladej vosel, tak jsem si ze srandy zadal to VIN do Cebie No docela jsem se zasmál Výsledek v příloze..... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Stejně tak nás chtěl napálit jeden včera, co zas měl Tourana, kterému "nacouvali" asi 100.000 km. A ten člověk se ještě nestydí s tím jít do autorizované prodejny kde musí být snad každýmu jasný, že si to prověřím
Z. Paul Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Tak to je pěkný každopádně třeba do toho auta dávali nový motor tak to stočili zpět
wave ceptor Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Auto pro Rumunsko může mít jinou kvalitu zpracování, laku atd a bude jinak specifikovaná výbava atd... To že může mít jinou specifikaci a barvu laku beru, ale že by se lišila kvalita zpracování?
m107 Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 je veřejným tajemstvím, že co se pokurví v továrně nejde na silné trhy s velkými odběry aut ale do menších států či světadílů kde jsou "rádi že to auto vůbec mají" a nezkoumají (jako třeba němec nebo dneska už i čech) že má třeba (pozor - nový vůz, 0km) 2x lakovaný dveře, protože se to prostě v továrně muselo 2x přestříkat když to stroj zvojtil nebo leštičky laku nezvládly na první pokus dokonce se traduje, že auta z nočních směn, kde je větši riziko slabší kvality jdou přímo na tyto trhy taky
montemar Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 je veřejným tajemstvím, že co se pokurví v továrně nejde na silné trhy s velkými odběry aut ale do menších států či světadílů kde jsou "rádi že to auto vůbec mají" a nezkoumají (jako třeba němec nebo dneska už i čech) že má třeba (pozor - nový vůz, 0km) 2x lakovaný dveře, protože se to prostě v továrně muselo 2x přestříkat když to stroj zvojtil nebo leštičky laku nezvládly na první pokus dokonce se traduje, že auta z nočních směn, kde je větši riziko slabší kvality jdou přímo na tyto trhy takyz NOČNÍCH směn? tak to nejen auta.. (rolex)
cody Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Viz. vyse, souhlasim,je to vysirani. Ale i to je chleba prodejcu v CR resit takove zakazniky:-) Nocni smeny - co se rikalo, tak u Forda kde dostavali driv vejplatu jednou tejdne a hned ji propili, pak byl mensi zajem o vozy vyrobene den po vyplate. Kde mel moznost, asi VIP, zjistovali si den vyroby. Nevim zda je to fama nebo kec, ale ja bych tomu i veril. K tem dilum. Jednou mi dodali repliku poloosy (nebo homokinetickeho kloubu ted uz nevim) podle r.v., bohuzel vyrobce zmenil drazkovani i behem toho roku. Auto rozebrane na rampe, zakaznik pil 3 kafe a dil nepasoval. Hned jsem jel zpet abych to vymenil. Pan mi rika, ze ten dil ale v replice nema, jen origos. Vysvetlil jsem mu situaci v jake je auto i majitel. Pan vyndal z krabice origos a dal mi ho. Zdesil jsem se, ze bude chtit doplatit. On uznal, ze mi jsme nic nezkonili at si ji vemu a jedu. Na moji otazku, jak to vyresi, ze mu budou preci chybet prachy za dil. Rozdil repliky a originalu. Na to mi rekl: Objednam tu spravnou repliku a dam ji do krabice originalu. Povidam, to jde, vzdyt nejsou stejne preci. A on na to, ze je to ze stejne fabriky a rozdil je hlavne v krabici u origose a igelitaku u repliky.
enslow Odesláno 10. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2013 neviem preco kazdy tak strasne riesi najazdene KM...vsak pozeram ako auto vyzera a v akom je technickom stave..pre mna za mna nech ma aj 300tisic km...ludia su tupy jak bota
m107 Odesláno 10. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2013 souhlas, vždy jde o stav auta - ale je dobré poznat že mě někdo chce podvést už u kilometrů, pak mám důvod se začít zamýšlet i nad stavem auta jako takového a vypovídá to své i o prodávajícím
bandicoot Odesláno 10. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2013 Jenom takova OT drobnost k diskuzi vyse... Predpokladam, ze obvod pro dane auto typove spravne gumy bude vzdy stejny, at uz ma disk 15" nebo 17".
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.