Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak vše v pořádku, kolo je doma, je parádní, mám z něj radost. Teď mě bude čekat kontrola a nastavení dle mých potřeb, protože kolo zkontrolovali po stránce technické, nastavili výšku sedla a to je vše, celé to trvalo cca 10 minut a už jsem byl venku. Byli asi trochu smutní, že nechci žádné věci dokoupit, ale to bych udělal, jak jste mi radili, raději přes e-shop. Kolo jsem zvážil digitální váhou a v těch 19" má 12,20 kg, což asi odpovídá tomu, co se píše a je to určitě dobrá hodnota.

Tak ještě jednou díky za trpělivost a podnětné rady.

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno

Nazdar odborníci, mám MTB Rock Machine, ale jezdím skoro furt po silnici a zpevněnejch cestách, chci na to dát nějaký slicky, co si mám koupit, chtěl bych hlavně odolnost, pak rychlost a aby se to na mokrý silnici moc nesmekalo?

Kup prostě nějaký hladký 1,2ky - 1,5ky, Ritchey, nebo Maxis. Pokud chceš i občas do terénu, tak třeba Wormdrive od Maxisu, nebo od Schwalbe Hurricane 2.0.
Odesláno

Vepředu něco vozit je mně nepříjemný, a vzadu teda asi logicky nemůžu použít takovej ten vobyč nosič, ke kterýmu dám ty svoje stávající cyklobrašny, který sem vozil doteď na kole, co se mu hejbe jen předek...? A ty uši u toho http://www.cyklovybava.cz/product/nosic-na-kolo-bbb-mountrack-bca-02-cerny-zadni:1671/ bych zahák za co?

Pokud chceš co nejlepší nosič na sedlovku (full) tak Topeak, některý uvezou až 12 kilo. Ty bočnice jsou tam napevno a u Topeaku jsou většinou oddělávací. 24 piv je už docela dost na jeden nosič ne?

Odesláno

... Nástupce hledám pro Author Sector...

jestli hledáš cr-mo rám, mohlo by to být tohle? mají i kompletní biky, ale to asi nebude nutné.

http://on-one.co.uk/i/q/FROO456/on-one-456-frame

http://on-one.co.uk/i/q/FROO26INSLT2NDGEN/on-one-inbred-26er-slot-dropout-frame-2nd-gen

a tady na to čumím a půlky bych měl stažený, jak bych se bál na tom jezdit :)

http://on-one.co.uk/i/q/FRSLRIP/slingshot-ripper-mtb-frame

post-11423-059379300 1301535700.jpg

Odesláno

jestli hledáš cr-mo rám, mohlo by to být tohle? mají i kompletní biky, ale to asi nebude nutné.

http://on-one.co.uk/i/q/FROO456/on-one-456-frame

http://on-one.co.uk/i/q/FROO26INSLT2NDGEN/on-one-inbred-26er-slot-dropout-frame-2nd-gen

a tady na to čumím a půlky bych měl stažený, jak bych se bál na tom jezdit :)

http://on-one.co.uk/i/q/FRSLRIP/slingshot-ripper-mtb-frame

Yes! A ten Slingshot jsem znal, dokonce jsem na tom viděl jednou někoho jet a taky bych se bál to někde pustit. Ale nápad parádní, o tom žádná. Díky za odkazy. On-One bude ten směr, kterej se mi líbí. Tenoučký trubičky a k tomu ty moje oblíbený macatý Schwalby a to se to pojede!

Odesláno

aale kdeze A gang :D..ram Norco Torrent osadeny Rooxom, Race Face a podobne lahodky

nesměj se A-Gangu, lumpe. :pokey: Na první řadě jsem jezdil a lepšího jsem nic neměl. Celej byl na Race Face už z výroby, kovaný DH kliky a rockring. Bylo to včetně rolen. Nejlehčí kolo, co se dalo sehnat za rozumný peníze. A nebyl vařenej na tchajwanu, zaváděcí série byla ještě naše...

A tim rooxem bych se moc nechlubil. Jednak jsem viděl ošklivě natrženou řiť zrovna z rooxu a jednak trochu znam pozadí, kde se to vyrábí a kde se na to vypaluje značka...

Ale polety na tom musí bejt pěkný i tak. :wheelchair:

Dneska už bych byl v lese leda pro smích jak na norkovi, tak na gangu, takže je to šumafuk :)

Odesláno

no to je mozne :D, ono v tej dobe (datoval sa rok 2004 AD) roox este za nieco stal a taktiez ostatne veci soom mal kovane, ale z tych poletov som si odniesol rozos*ane koleno po 2 rokoch, tak som s tym prastil a predal kolo..nechcel som ta nastvat ;), ja len author moc v laske nemam :)..ked som s nim dosiel na krupku, jested ci tabor tak som bol okukovany ako rolexy :D a to myslim vazne

Odesláno

A-gang stál skoro vždycky za hov... ale byl levnej :)A tím vařeným tady bych se rozhodně nechlubil, zlatej Taiwanskej robot.

Já nevim. Na ganga všichni hrozně nadávali, že praská. Mně na něm akorát jednou praskla kost v noze, po mně ho rajtoval švagr, ten ho měl asi rok a kolo s nim zažilo neuvěřitelný věci, navíc je docela vysokej a těžkej (195/93), takže to otestoval výborně a kolo dal pryč jenom proto, že mu bylo malý. A mam pocit, že rám dodneška lítá někde po lese. Ta první série byla prostě dobrá, to mi nikdo nevymluví. Ty ostatní už udělaly Gangu špatný jméno. Stálo to za prd a praskalo. Takže tím zlatým taiwanským robotem bych si nebyl tak jistej...

Co se týče ježdění- nevim, mně vyhovoval stavbou, vyblbnul jsem se na něm dost, ale je možný, že pro někoho ortodoxnějšího to mohlo bejt špatný kolo. A levnej asi byl, ale já v tej době nebyl ani dobře placenej pohůnek, ani povoláním syn, takže mě ty prachy přišly jako docela vata. Wébříci jezdili hovadský kola a ve výsledku museli makat úplně stejně, vlastně víc, protože potřebovali vyhrávat :)

Odesláno (upraveno)

no to je mozne :D, ono v tej dobe (datoval sa rok 2004 AD) roox este za nieco stal a taktiez ostatne veci soom mal kovane, ale z tych poletov som si odniesol rozos*ane koleno po 2 rokoch, tak som s tym prastil a predal kolo..nechcel som ta nastvat ;), ja len author moc v laske nemam :)..ked som s nim dosiel na krupku, jested ci tabor tak som bol okukovany ako rolexy :D a to myslim vazne

Author jsem nikdy nemusel, vždycky se mi líbily jiný kola a nakonec jsem nejvíc srandy zažil na něm... Odříkanýho chleba největší krajíc. Ale Sector je dobrý kolo. A ta prehistorická Judina mi zatím vyhovuje. Koneckonců Nicolas Vuilloz je důkaz, že i na pevnym kole se dá zažít spousta legrace :)

Jinak já se nenaštval, to jsem jenom asi vypadal :) :cheers:

A věřim, že s norníkem v roce 2004 jsi musel bejt za velikýho exota. :) Jinak toho rooxe jsem viděl prdnout někdy kolem roku 2000-2001. Dělaly se tehdy v čechách a vozily se do švédka na lejzrovej popis. Pak se to tady prodávalo za cenu ojetýho kola... Tak proto roox moc nemusim :)

Akorát z toho koukání sem jsem zouplna zmagořel a místo hodinek teď nutně potřebuju nový kolo. B.F.G, asi ti přijde osobně poděkovat můj právník a manželka v jedné osobě :)

Upraveno uživatelem dagou
Odesláno

Kup prostě nějaký hladký 1,2ky - 1,5ky, Ritchey, nebo Maxis. Pokud chceš i občas do terénu, tak třeba Wormdrive od Maxisu, nebo od Schwalbe Hurricane 2.0.

Jezdím Maxxis Wormdrive 1,9 (když jedu něco vycházkového 90+% silnice) a na ostatní beru Maxxis Crossmark 2,1. Ty Crossmarky jsou trochu drapák do terénu (i v bahně a horším terénu se chytne, a na asfaltu díky prostředním špuntům jede hladce).

Ten Wormdrive jsem zpočátku vozil všude, ale když jsem si na tom v terénu párkrát málem rozbil držku, tak jsem přestal. Ale je to fajn rychlej plášť na polňačky, víc ale nic.

Ad dokupování, osobně jezdím s camelbakem a vše mám v něm. Občas si beru navíc flašku do košíku na nějakej sladkej nápoj apod. V CB mám vždy jen čistou vodu.

V baťůžku pak mám teda nářadí, duši, světla, náhradní oblečení, mapu, atd.

Na samotném kole mám při špatném počasí blatníky. Nastálo tacháč, GPS, držáky na světla a blatníky, košík na flašku. Alles!

Odesláno

Jezdím Maxxis Wormdrive 1,9 (když jedu něco vycházkového 90+% silnice) a na ostatní beru Maxxis Crossmark 2,1. Ty Crossmarky jsou trochu drapák do terénu (i v bahně a horším terénu se chytne, a na asfaltu díky prostředním špuntům jede hladce).

Ten Wormdrive jsem zpočátku vozil všude, ale když jsem si na tom v terénu párkrát málem rozbil držku, tak jsem přestal. Ale je to fajn rychlej plášť na polňačky, víc ale nic.

S crossmarkom suhlas, momentalne vozim comba vpredu maxxis ranchero (podobny vzorok, stred skoro plny, takze na asfalte nehuci ako scania ... oproti tiogam factory xc extreme uplna slast), vzadu ritchey z.e.d. pro, obidve v kevlare ... a dalsie plaste budu asi tie crossmarky v kevlare

33% asfalt, 33% polnacky, 33% teren

Odesláno

Díky za tipy.

Ještě se podělím o zkušenost, koupil jsem si loni tyhle pogumovaný rohy/koncovky řidítek a hrozně mi to vyhovuje. Jsem teda spíš rekreační a rodinný jezdec.

post-59-042472100 1301583549.jpg

Odesláno

Díky za tipy.

Ještě se podělím o zkušenost, koupil jsem si loni tyhle pogumovaný rohy/koncovky řidítek a hrozně mi to vyhovuje. Jsem teda spíš rekreační a rodinný jezdec.

post-59-042472100 1301583549.jpg

V první chvíli jsem myslel, že to je sedlo. Docela ve mně hrklo.
Odesláno (upraveno)

Tak ještě bych měl jeden dotaz: ke kolu je jakási univerzální knížka (návod), kde jsou obecné rady pro všechny možné varianty kol, ale nic konkrétního pro dané kolo. Takže nemohu nikde zjistit:

- na jaký jmenovitý tlak se hustí duše?,

- jaká je v kole duše, abych si koupil náhradní?,

- jaký má být tlak ve vidlici?

O plášti vím jen, že to je Schwalbe Racing Ralph 26", ale jaká do něj pasuje duše se nedá nikde najít, našel jsem v jednom e-shopu duši Schwalbe Light MTB 26x1,70-2,10, galuskový ventil, ale jestli je to ona, to si nejsem jistý.

Poradíte mi někdo? Díky a omlouvám se za blbé laické dotazy.

edit: a má pro mě vůbec význam kupovat si hustilku na vidlici?

Upraveno uživatelem pavča
Odesláno

Tak ještě bych měl jeden dotaz: ke kolu je jakási univerzální knížka (návod), kde jsou obecné rady pro všechny možné varianty kol, ale nic konkrétního pro dané kolo. Takže nemohu nikde zjistit:

- na jaký jmenovitý tlak se hustí duše?,

- jaká je v kole duše, abych si koupil náhradní?,

- jaký má být tlak ve vidlici?

O plášti vím jen, že to je Schwalbe Racing Ralph 26", ale jaká do něj pasuje duše se nedá nikde najít, našel jsem v jednom e-shopu duši Schwalbe Light MTB 26x1,70-2,10, galuskový ventil, ale jestli je to ona, to si nejsem jistý.

Poradíte mi někdo? Díky a omlouvám se za blbé laické dotazy.

pocitam, ze by to mohol byt ... od oka :D Racing Ralph 26x2.1, 2,0-4,0 bar ... racing ralfy sa snad ani mensie nerobia (mozno "galusky" 2.0 :))
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...