Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hele, ale s vidlicema vopatrne, jasnačka? Esli si jen další milovník tuningtestu a žehliček vod rokšoxu, tak ticho!

Já mám třeba rád, když mi to s vidlí bouchá do rukou jen trochu míň než s poctivou pevnou vocelí, proto vozím R7 :D

(akorát že na mejch 90kg je to bída, časem dám Durina)

Durina? Hehe, tak to si raděj nech tu R7, sice se víc kroutí pod 90 kilama než pruží, moc to nechodí a to kovový klapání, to ti neva??? :D

PS: Asi bych nejraděj German A, nebo USE, sice to naho pruží, ale aspoň to cool vypadá a je to lehký. Magický kruh se u mě uzavřel, po několikerém vyzkoušení všech značek jsem se opravdu vrátil k RS, super to chodí, super se to nastavuje, v pohodě to stojí, pokud má člověk nervy tak i díly sežene a hlavně to poměrně vydrží. Což nemůžu o jiných vidlicích tak úplně říct (novou marušku z roku 1998-2001 si už asi sehnat nedokážu).

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno (upraveno)

Nj, jenze ten double arch vypada skvele! A neni dulezity, jak Ti to jde, ale jak u toho vypadas ;)

Co DT, mas zkusenost?

USE a Ga jsou na me moc retro design, takovej retro cyberpunk :)

Jo, a po reklamaci r7 neklape...

Upraveno uživatelem boo-beek
Odesláno (upraveno)

Já volil epicona proto, že na to co jezdím je vhodný a hlavně poměr cena - váha a chod mi vyhovuje zatím.. Nejsem závodník a pro mé toulání krajinou to bude snad ok. Diskutoval jsem to na BF a k tomu co to potřebuji mi to bylo doporučeno. I pan Hejník semnou souhlasil, teď už to přověří čas a chuť blbnout. S náhradními díly je to dobrý, nebyla zase tak drahá, aby nešla časem vyměnit.

Upraveno uživatelem pavel23
Odesláno

mam dotaz ... BF uz som trochu presmejdil, tak skusim este tu ... rozmyslam o upgrade vidle, momentalne stara bleka na pruzine.

a dilema je, ci ist do karbonovej pevnej. ma niekto skusenosti? na tie jazdy okolo Prahy by snad aj mohla stacit, nie? vahova a cenova uspora by bola tiez nezanedbatelna :) a este ma napadlo, ze ani nejaka vonavka ocelova by nemusela byt zla, hmm?

a slo by to na tuto masinku:

post-2492-082584200 1326281087.jpg

Odesláno

Pevnej karbon bych si na horáka nedal. Ale to je otázka preference. Když se člověk umane, tak není rady a prostě to namontuje. Pokud chceš ocelovou, tak to nedoporučuju vůbec. Pevnou vidli do terénu bych dal jedině v případě, že mám několik kol - pořídil bych si další, cyklokrosový. Jinak na horáka nevidím žádný pozitiva, pevná vidle nepruží, ať si říká kdo chce co chce, těch několik mm nemůžeš poznat. Navíc to není pružení jako takové, ale spíš ohýbání a uhýbání překážce. Samozřejmě, dobrá karbonová vidle hlavně dokáže utlumit vibrace a přitom je tuhá v krutu, to je její hlavní devíza a je rozhodně lehčí, než odpružená. Ale o gramy ti hádám nejde.

Odesláno

Okolo Prahy jsou spickove a mnohdy i dost technicky narocne traily ;)

Vidli bych doporucil tuto. I kdyz mam pocit, ze treba fox jdou lepsi, hlavne po par tis. km. Mozna by se nekde dala sehnat OEM verze, nevim.

A pokud epicona tak rozhodne nemenit vazelinu za olej, i kdyz mnozi tvrdi, ze pak chodi "lip nez fox". Mozna ano, ale tesneni na to nejsou delana.

Odesláno

Nj, jenze ten double arch vypada skvele! A neni dulezity, jak Ti to jde, ale jak u toho vypadas ;)

Co DT, mas zkusenost?

USE a Ga jsou na me moc retro design, takovej retro cyberpunk :)

Jo, a po reklamaci r7 neklape...

S DT moc zkušeností nemám, jsou to u nás tak trochu exoti, lidi to moc nevozí a z těch mála, co jsem zažil, nebo pravili kamarádi - majitelé, nemůžu tak moc doporučovat. Trochu ti může napovědět i cena secondhandu. Zrovna Durin se úplně nepoved. Tak trochu situace jako u Mavericku, Acrosu... Nahoře huj, vespod fuj :) Pokud moc nejezdíš, tak ti to určitě vydrží, jako všechno. Co se týká tlumičů, tam je docela drahej servis (stejně jako u vidlic) a na můj vkus divnej začátek chodu a divný zavírání- na začátku to jakoby propadne a zavírání tak úplně nezavírá. Furt přemejšlet, jestli to funguje, bo co. ( konkrétně SSD210L - už se nedělá a XR). Safra mi nepovídejte že žádní hodinkoví šílenci nemaj na kole DTčko :D

Odesláno

Vidli bych doporucil tuto. I kdyz mam pocit, ze treba fox jdou lepsi, hlavne po par tis. km. Mozna by se nekde dala sehnat OEM verze, nevim.

A pokud epicona tak rozhodne nemenit vazelinu za olej, i kdyz mnozi tvrdi, ze pak chodi "lip nez fox". Mozna ano, ale tesneni na to nejsou delana.

Mluvíš mi z prd... éé, teda z duše :D Stejně tak nedávat do RS nic jiného než jejich vazelínu! A hlavně ji tam dát, ne jen olej. Já raděj bílou a novej model zde.

Odesláno (upraveno)

Mluvíš mi z prd... éé, teda z duše :D Stejně tak nedávat do RS nic jiného než jejich vazelínu! A hlavně ji tam dát, ne jen olej. Já raděj bílou a novej model zde.

no to ano, "maturitu" som napr. este nedal (ale len tesne), brdy su tiez viac nez fajn ... proste na juh / juhozapad od prahy sa da pekne vyblbnut

a ako pozeram na tu rybu, tak cena je dost slusna (si pamatam, ked rybky stavali okolo desat). takze adepta teda uz mam. epicon je sice o min. 2 litre lacnejsi, ale nejak k suntouru nemam vztah :) a to uz sme na cenach tych karboniek.

Tak, tak. A na tlumice jen prislusne rebuilt kity ;)

Tebou doporucena vidle je jednoznacne lepsi kauf (tedy pokud neni JAMIS extra tezka vaha). Pardon, JAMIS :huh: S tou vahou tedy mrkam, REBA je SID...

ak myslis JAMISom TomasaP, tak ten nie je tazka vaha, 78kg ... ale ak myslis JAMISom toho Dragona, tak holt sice Reynolds 853, ale aj tak to 2 kilca ma :) Upraveno uživatelem TomasP
Odesláno

ak myslis JAMISom TomasaP, tak ten nie je tazka vaha, 78kg ... ale ak myslis JAMISom toho Dragona, tak holt sice Reynolds 853, ale aj tak to 2 kilca ma :)

No jo, myslel jsem TomaseP :)

Jinak jsem nekde na netu nasel velmi podrobnou rucne malovanou bikovou mapu oblasti Tocna se vsemi veledulezitymi nazvy jako je Maturita. Mohu preposlat (pripadne SZ).

Odesláno (upraveno)

Jinak jsem nekde na netu nasel velmi podrobnou rucne malovanou bikovou mapu oblasti Tocna se vsemi veledulezitymi nazvy jako je Maturita. Mohu preposlat (pripadne SZ).

jedná se o tohle ? bikový okolí prahy neznám, uvítám jakoukoliv inspiraci. Upraveno uživatelem maama
Odesláno

jedná se o tohle ? bikový okolí prahy neznám, uvítám jakoukoliv inspiraci.

mrknite sem, je tam updatovana "rucna" mapa aj topomapa, proste komplet Tocna a spol., samozrejme zdroj z bajkfora

Odesláno

Já jezdím do lesa se psem na horáku od Garyho Fishera a silnici používám kolo Giant . To je jako s hodinkama,určitě nepoužíváš oblekovky na potápění a opačně,

To jsem zase chytrej-brrrrrr

• po měsíci...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...