montemar Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 jednou mi někdo řekl, když nevíš, který víno koupit, dej na instinkt... líbí se ti etiketa - kup ho. říkal jsem si v duchu, co je to za blbost...ale... pár let už to tak dělám a nejlepší pocit mívám z "ručně psaných", obyčejných etiket... a ono to funguje... proč? asi vím, ale to je na dlooouuhooou analýzu... (nejlíp u vína) ... a teď k věci : za mě specialized a trek
Milis Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 Já bych si asi taky koupil na jaře nový kolo, ale na co? Moc toho nenajezdím a starej Pells slouží docela dobře. Ale kolo je taková pěkná věc.
montemar Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 (upraveno) kdyz jsem u pribuznych v amsterdamu, vzdycky sednu na nejakou bezejmennou /pro me/ strejdovo hapinu - smer cofee shop :-), a svete div se, jede se na tom skvele, kdybych se nebal, reknu uzasne... razeni - 3 rychlosti v torpedu, posez - jak v 1. tride ve skole... pocity pri jizde - 10 z deseti, ... a vydrzi! Upraveno 9. ledna 2012 uživatelem montemar
montemar Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 (upraveno) Já bych si asi taky koupil na jaře nový kolo, ale na co? Moc toho nenajezdím a starej Pells slouží docela dobře. Ale kolo je taková pěkná věc. pells je skvělá značka. a stejně mám pocit, že "věci" se dřív dělaly poctivějc... připodobnil bych to třeba k mercedesu E... kdo zná, ví o čem mluvím Upraveno 9. ledna 2012 uživatelem montemar
B.F.G. Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 (upraveno) Duraterc jem náhodou taky měl, takže taky můžu říct svůj podložený názor Mimo to jsem je, stejně jako třeba RB, prodával. Duratec je na tom podle mého dnes podobně jako RB, takže proč ne, ale taky proč jo... Duratec zcela jistě býval dobrá volba, kdy jako jedni z mála měli super barvy, super dizajn, dobré vychytávky (vedení bowdenů rámem, potisk s texturami pod lakem, integrované hlavko, vysazené patky), jinak tohle nikdo tak brzo neměl (z českých výrobců). Měli taky docela super XC fulla a začali s jedním šílencem (Talškou ) sjezďáky. Ten sjezďák jsem náhodou taky měl, docela hrůza, musím říct. Právě kvůli integrovanýmu hlavku, docela nepovedené geometrii, nebo třeba šílené šrouby v zadní stavbě + měký materiál rámu (což mi třeba velmi vadí u RB, holé ložisko leze z rámu, v něm napranej šroub, za mě to je ee). Dnes Duratec nebudu soudit, pro mě jsou dost drazí a nemají mi co dát. Tehdy, 1997 tuším, jsem je vybral kvůli ceně a štýlu (taky krutě oprali Canondale se vším všudy), po osazení karbonovou vidlicí Klein to bylo dost dobré kolo. Kdepak je mu asi konec... Dnes je zajímavý model Cult, i když cenově není zrovna nejlevnější. To platí obecně o celé produkci. Cena je prostě problém. A dnešní další problém je absence fulu. Ale dizajn mají pořád na vysoké úrovni. PS: Zajímavé je, že Duratec taky měnil název, kupodivu si vybrali název Dynamic a jedné německé značce se to úplně nelíbilo. Upraveno 9. ledna 2012 uživatelem B.F.G.
B.F.G. Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 Naprosto souhlasím!!! Nevím proč, ale když je diskuse o něčem českým, tak to sklouzne k pomlouvání, nebo pohrdání. Mě je jedno kdo si co myslí o RB. Já ho chtěl a mám ho. Moc velké nadšení a spokojenost. Jinak kdyby to bylo tak špatný asi by to nekupovali hlavně němci a švícři. Co to meleš? Co pomlouvám a čím pohrdám? To, že nějaké rámy kupují němci nebo švícaři je měřítko čeho? Co to je prosím tě za argument?
mikymik Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Tady se to tedy rozjelo! Lidé, kteří si koupí RB nebo Duratec, zkrátka věří, že si připlácejí za domácí super hand made kvalitu a jsou citliví, když se jim o tento světonázor někdo otře, protože jim to pak trochu kalí radost z nákupu a ta přecitlivělost může být dána i tím, že tuší, že by na tom mohlo i něco být...
Gustaf Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 kupte Meridu a máte po ptákách a po dohadech
boo-beek Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Podle mě je éra hand-made rámů jakožto něčeho lepšího prostě u konce. Jasným důkazem, kterému RB s Duratecem historicky nesahají ani po kotníky, je Cannondale. Byť to jsou stále kvalitní kola, tak už prostě ztratily ten opar, svatozář, příslib něčeho výjimečného. Co je teď drží nad vodou, jsou v prvé řadě fanoušci a Lefty, která je ojedinělá - minimálně designem. Ale ta ztráta oblíbenosti je velmi citelná.Za mě - mám Amuleta, s kterým jsem spokojenej. Až budu pořizovat další kolo (třeba to od Sibiře ), tak moje volba bude poměrně jasná - zajímat mě budou značky angažující se a jezdící přední místa v Pro tour a ve svěťáku MTB. Nehledě na to, kde vyrábí, jsou to Ti, kdo dělají vývoj. Takže Specialized / Merida, Trek, Giant, možná třeba Orbea, asi bych vymyslel pár dalších značek... Ale ručně vařený kolo by to prostě nebylo
B.F.G. Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Budu trošku oponovat, svěťák svého času jezdil třeba Sunn, no a přitom některé jeho pevňáky byly nalakované a přejmenované Morati. Ono je to všechno určitě složitější. Třeba zrovna Morati beru jako takovou super českou "garážovku". Zrovna Morati splňovalo moje kriteria na firmu "garážovku". Veliká škoda, že ho velký bratr utnul Vtipný, Morati přitom výrobně garážovka moc nebylo.Hadnmade malosériovky jsou hlavně snahou odlišit se od ostatního, masového. Sám proti nim nic nemám. Ale baví mě takzvaná tvrzení, že jsou lepší než ostatní. Kola jsou hooodně taková ta hra emocí, jako hodinky. V drtivé většině je to plus mínus na jedno brdo (obrazně řečeno plz, samosebou nejvíc záleží na geometrii a základním materiálu) a výrobci se předhánějí jako kohout, pokud neudělají vyloženě chybu nebo nemají každý týden chuť na evoluci za každou cenu, tak velmi často není problém. To je samosebou popis situace u firmy, která jen nelítá jednou za rok do číny, aby zapíchli prstem do vzorníku a vyrobili další kolekci na další rok. Číňani maji v kolech stejný problém jako v hodinkách, okopírují i chyby a sami neřeší, co to je a proč to je, prostě to vyrobí a čekají jestli se to tvarově bude líbit. A ono je to tak maximálně na pózování na stojanu Nicméně, noname karbonová silnice za 7000 bez cla a DPH byla ve finále poměrně povedená (rám a vidlice) a dovolil bych si ji sám provozovat bez uzardění, kdyby neměli všechny geometrie na trpaslíky. Velmi pravděpodobně to byl rám, který s jiným lakem stál 5x tolik, ale co už.
pavel23 Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Co to meleš? Co pomlouvám a čím pohrdám? To, že nějaké rámy kupují němci nebo švícaři je měřítko čeho? Co to je prosím tě za argument? Nevím co melu já, ale co meleš ty! Já jsem to napsal všeobecně a ani ne k tvém příspěvku. Je mi jedno co ty si myslíš o tom či onom rámu. A jaký máš ty měřítko mě taky vůbec nezajímá. Jen jsem napsal, že největší odběratelé jsou ti či oni to je podložený. Jinak si mě dej do ignorovaných a máš to! Když nejsi schopný číst co jiní napíšou, když s tebou nesouhlasí. Tak zdar !!!
B.F.G. Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Nevím co melu já, ale co meleš ty! Já jsem to napsal všeobecně a ani ne k tvém příspěvku. Je mi jedno co ty si myslíš o tom či onom rámu. A jaký máš ty měřítko mě taky vůbec nezajímá. Jen jsem napsal, že největší odběratelé jsou ti či oni to je podložený. Jinak si mě dej do ignorovaných a máš to! Když nejsi schopný číst co jiní napíšou, když s tebou nesouhlasí. Tak zdar !!! "Naprosto souhlasím!!! Nevím proč, ale když je diskuse o něčem českým, tak to sklouzne k pomlouvání, nebo pohrdání. Mě je jedno kdo si co myslí o RB. Já ho chtěl a mám ho. Moc velké nadšení a spokojenost. Jinak kdyby to bylo tak špatný asi by to nekupovali hlavně němci a švícři." Tohle doslova jsi napsal. Já umím číst poměrně dobře. Jsi jako malé děcko, kterému někdo hodí plyšáka na zem. Jasně jsi napsal, že RB je dobré, protože ho kupují zejména švícaři a němci. Neumíš argumentovat, jen vykřikovat bláboly. Neumíš diskutovat a nemáš argumenty. Přečti si název vlákna, (jmenuje se to ostatní diskuze, kdyby byl problém chápat). Takže, já tady diskutuju, ty se momentálně spíš. A jinak, nejsi Peteho kámoš? Ten taky psal, poněkud přisprostle: "Tak zdar".
B.F.G. Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 (upraveno) Takhle nějak vypadalo kdysi RB, to ještě někteří zde tahali kačera. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 10. ledna 2012 uživatelem B.F.G.
boo-beek Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Budu trošku oponovat, svěťák svého času jezdil třeba Sunn, no a přitom některé jeho pevňáky byly nalakované a přejmenované Morati. Ono je to všechno určitě složitější. Třeba zrovna Morati beru jako takovou super českou "garážovku". Zrovna Morati splňovalo moje kriteria na firmu "garážovku". Veliká škoda, že ho velký bratr utnul Vtipný, Morati přitom výrobně garážovka moc nebylo. Hadnmade malosériovky jsou hlavně snahou odlišit se od ostatního, masového. Sám proti nim nic nemám. Ale baví mě takzvaná tvrzení, že jsou lepší než ostatní. Kola jsou hooodně taková ta hra emocí, jako hodinky. V drtivé většině je to plus mínus na jedno brdo (obrazně řečeno plz, samosebou nejvíc záleží na geometrii a základním materiálu) a výrobci se předhánějí jako kohout, pokud neudělají vyloženě chybu nebo nemají každý týden chuť na evoluci za každou cenu, tak velmi často není problém. To je samosebou popis situace u firmy, která jen nelítá jednou za rok do číny, aby zapíchli prstem do vzorníku a vyrobili další kolekci na další rok. Číňani maji v kolech stejný problém jako v hodinkách, okopírují i chyby a sami neřeší, co to je a proč to je, prostě to vyrobí a čekají jestli se to tvarově bude líbit. A ono je to tak maximálně na pózování na stojanu Nicméně, noname karbonová silnice za 7000 bez cla a DPH byla ve finále poměrně povedená (rám a vidlice) a dovolil bych si ji sám provozovat bez uzardění, kdyby neměli všechny geometrie na trpaslíky. Velmi pravděpodobně to byl rám, který s jiným lakem stál 5x tolik, ale co už. Hehe, a kdy je "svého času"? Psal jsem o soumraku garážovek - podle mě je to trend cca. posledních 3 let, ale vzhledem k tomu, jak se materiály v cyklistice posunuly za poslední třeba 3 roky, tak mluvím o cca téhle době...
B.F.G. Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Hehe, a kdy je "svého času"? Psal jsem o soumraku garážovek - podle mě je to trend cca. posledních 3 let, ale vzhledem k tomu, jak se materiály v cyklistice posunuly za poslední třeba 3 roky, tak mluvím o cca téhle době... Jako jo, je to tak 10 let Ovšem zrovna Specialized tak nějak dost vyzkoumal něco, co je už dávno vyzkoumané. I dalši, a teď to s velkou pompou prezentují jako super věc co dělá díru do světa. Těžko si představit třeba Kellys na prvních místech ve svěťáku. A to by klidně mohl bejt, ono to není až tak o kolech, jako o jezdcích. Většinou nikdo nepočítá, kolik komponent a rámů ročně každému z nich mění. Třeba taková kazeta, řetěz a další komponenty, se mění třeba po každém závodě (a to je situace z naší špičky) rámů podle toho kolik toho praskne za rok, třeba i 10 (taky se zadařilo). Je to stejná situace, jako vybírat nižší střední podle auta co vyhrává rallye. Samosebou ani v autech ani v kolech to nebude špatná volba, značky v poháru a v rallye jsou v pohodě
pavel23 Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 (upraveno) "Naprosto souhlasím!!! Nevím proč, ale když je diskuse o něčem českým, tak to sklouzne k pomlouvání, nebo pohrdání. Mě je jedno kdo si co myslí o RB. Já ho chtěl a mám ho. Moc velké nadšení a spokojenost. Jinak kdyby to bylo tak špatný asi by to nekupovali hlavně němci a švícři." Tohle doslova jsi napsal. Já umím číst poměrně dobře. Jsi jako malé děcko, kterému někdo hodí plyšáka na zem. Jasně jsi napsal, že RB je dobré, protože ho kupují zejména švícaři a němci. Neumíš argumentovat, jen vykřikovat bláboly. Neumíš diskutovat a nemáš argumenty. Přečti si název vlákna, (jmenuje se to ostatní diskuze, kdyby byl problém chápat). Takže, já tady diskutuju, ty se momentálně spíš. A jinak, nejsi Peteho kámoš? Ten taky psal, poněkud přisprostle: "Tak zdar". Nevím kde mi ten plyšák vypad víš. Proč bych měl vykřikovat a psát bláboly, ukázal jsem zde své kolo a co si myslíš o něm ty mě nezajímá. Pomlouvat RB jsi začal ty. Asi neumím číst já nebo to nejde přečíst "ty se momentálně spíš" no nic a přisprostle co to je? Upraveno 10. ledna 2012 uživatelem pavel23
boo-beek Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 (upraveno) Jako jo, je to tak 10 let Ovšem zrovna Specialized tak nějak dost vyzkoumal něco, co je už dávno vyzkoumané. I dalši, a teď to s velkou pompou prezentují jako super věc co dělá díru do světa. Těžko si představit třeba Kellys na prvních místech ve svěťáku. A to by klidně mohl bejt, ono to není až tak o kolech, jako o jezdcích. Většinou nikdo nepočítá, kolik komponent a rámů ročně každému z nich mění. Třeba taková kazeta, řetěz a další komponenty, se mění třeba po každém závodě (a to je situace z naší špičky) rámů podle toho kolik toho praskne za rok, třeba i 10 (taky se zadařilo). Je to stejná situace, jako vybírat nižší střední podle auta co vyhrává rallye. Samosebou ani v autech ani v kolech to nebude špatná volba, značky v poháru a v rallye jsou v pohodě Mě jde spíš o to, že tyhle firmy ženou inovace dopředu. Paralela s auty není podle mě 100%. Kellys - ano, mohlo by bejt. Ale Kellys žije jen díky tomu, že vždycky dokázal obšlehnout vymyšlené, určitě si pamatuješ, jak obšlehli GF Sugar - svého času podle mě jeden z nejlepších XC fullů, jestli ne nejlepší. Stačí pár mm ubrat, jinde přidat, jezdí a hlavně vypadá to skoro stejně... O tohle mi jde. Tyhle fičury vymýšleli vždycky hlavně velký značky - GF Sugar s tlumákem pod horní trubkou, Merida s tlumičem na boku zadní stavby, Brain, ... I když se to časem ukáže jako slepá větev, tenhle vývoj má cenu. Pak jsou samozřejmě i značky jako Iron Horse a "jejich" DW link, což nejsou zdaleka tak velcí výrobci, spíš mají blíže k těm RB a duratecům, ale vyvýjejí zase jinak, než RB - tak nějak... agresivněji? A další věc jsou materiály - RB, Duratec, ale ani Author neexperimentují s tím, jak skládat vrstvy karbonu, jak udělat monokok tak, aby pružil tam, kde má a zároveň šel za pedálem... tohle pro mě má cenu. Upraveno 10. ledna 2012 uživatelem boo-beek
B.F.G. Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Já pomlouvám RB? A jak? Já mám na RB pouze svůj názor. Pokud bych zde snad něco pomluvil, tak by se tak dal hodnotit komentář vidlice, co jsi použil na svůj bajk. Snad s ní budeš dlouhodobě spokojený.
boo-beek Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Hele, ale s vidlicema vopatrne, jasnačka? Esli si jen další milovník tuningtestu a žehliček vod rokšoxu, tak ticho!Já mám třeba rád, když mi to s vidlí bouchá do rukou jen trochu míň než s poctivou pevnou vocelí, proto vozím R7 (akorát že na mejch 90kg je to bída, časem dám Durina)
B.F.G. Odesláno 10. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2012 Já si spíš myslím, že tyhle firmy momentálně využívají "inovace" k tomu, aby pohnuli kšeftem směrem dál. Formule 1 je trochu jiná oblast, ano protože tam vyhraje technika. Rallye? Tam už úplně ne, do jisté míry to neplatí. Kola? Bouďas by vyhrál i na ukrajině, je to borec!Vezmi si Klein, Ibis, třeba i zmíněný Ironhorse, Proflex, AMP a mnohé další. I přes jejich mnohé a mnohé opravdu velké vynálezy (v porovnání s většinou vynálezů z posledních let u dnešních top značek), bezpochyby podnikatelsky lepšími značkami, jsou v prachu minulosti a úplného zániku. Třeba Cannondale narazilo a nebýt změn majitele, už by nejspíš neexistovalo (teda taky je dost potopil jejich vývoj a výroba motorek, pardon). Tato změna se bohužel odrazila na produkci, modelech, změně sídla výroby... To samé GT a jiné, velmi inovátorské a progresivní značky. Prostě samotný vývoj je k ničemu, nakonec s tím zamete marketing a obchod, ekonomika. Specializedu se to v posledních letech asi nejlíp všechno podařilo. Minimálně za to jim palec nahorů.
Doporučené příspěvky