Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ty jsi se zbláznil. :) Xterra není nic pro mě, o kolech už jenom x let polemizuju na netu. tohle by mě zabilo. .)

To je paráda, ale už nic pro mě já už jsem sportovní důchodce ( jenom sportovní), kdyby to bylo jenom na kole, tak možná se nechám přemluvit, ale vodu vůbec :thumbsdown_anim:. Tu leda tak zmrzlou ( nemyslím v drinku :D ). Sem tam obří slalom, nebo ski cross a potom mě ještě týden většinou bolí záda. :wheelchair:

Odesláno
ja taky plavu jako cihla .... ale necha se to :-)

Ja jsem prave velkej biker nikdy nebyl. Drive jsem dost sportoval, ale pred par lety jsem mel problem s kolenem a tak jsem mel rok pauzu. A od te doby jsem nebyl schopny si najit na aktivni pohyb cas a tak sla fyzicka do kopru a kila nahoru. I o tom triatlonu (jen tak pro srandu) jsem premyslel, jen dnes by to chtelo alespon pulrocni pravidelny trenink, abych to vubec prezil. Ale 42 km MTB, to by pro me moc nebylo. Ja mel nejradsi plavani, i jsem pravidelne behal. Takze klidne bych dal 2 km plavani (tj. 4-nasobek), 10 km kolo (tedy 1/4) a ten beh bych po par mesicich trenovani taky zvladl. O nakupu kola premyslim hlavne z toho duvodu, ze oproti behani (coz je ciste pro ten pohyb) se clovek na kole i nekam podiva. Takze z toho ma vic nez jen sport.

Odesláno

Tak jsem dneska odvezl kolo do nemocnice. :crybaby: Jel jsem po lesní cestě, přední kolo se mi smeklo na momokrém balvanu a já hodil tygra vedle cesty do kopřiv. Ještě teď se drbu. Kolo dopadlo trochu hůř, spojka mezi rámem a přehazovačkou ohnutá a přehazovačka drhla o dráty, trochu jsem to narovnal, takže jsem dojel a nemusel jsem pěšky. :). V servisu říkali, že to spraví 600 Kč. Tak hurááá.

Odesláno (upraveno)

Dali - dulezity je, ze jsi celej ty sam :-)

Mne se stalo neco podobneho pri triatlonu .... teda ne pri padu, ale pri prehazovani ... vlitla mi prehazovacka do dratu a ten drzak potom vypadal tak, ze nebylo poznat co jak vlastne patri. Dokoncil jsem jen diky tomu, ze jeden chlapik solidarne zastavil a jsa zkusenejsi biker to cele nejak narovnal a ja dojel. Sam bych to tenkrat nerozmotal x-D

Co se tyce servisu, to mam celkem dobry, byl jsem uz cca 5x tam, co jsem kolo koupil a pokud to bylo jen serizovani bez nakupu dilu, nikdy po mne nechteli penize. Asi 2x jsem vnutil aspon kilo.

Upraveno uživatelem budo
Odesláno
... Jen mi přijde, že si 4ever na nic nehraje.Jako na šílený výzkum a tím pádem nejlepší všechno na světě...

...To kroucení, možná jsme jen každý jezdili jinou vidlici...

To asi jo, ja marketing moc neresim tak to ani nevnimam. Nejrozumejsi co jsem udelal je to, ze v casakach jen listuju v kramu a prohlizim obrazky a specifikace. Ostatni nectu.

Je fakt, ze jsem nejezdil nikdy vidli za 20 a vic tacu. Vetsina toho co jsem mel a nebo si mohl na den pujcit na zkousku byl takovej ten stredni proud. Kupoval jsem co si vzpominam Marzzochi Bomber Z4, Rock Shox Judy SL, ted mam na Sectorovi Manitou Axel (asi Elite, uz ani nevim). Coz je stredni trida ktera se zkrouti tak ze to cejtim. SID by asi snesl vic.

Odesláno
Tak jsem dneska odvezl kolo do nemocnice. :crybaby: Jel jsem po lesní cestě, přední kolo se mi smeklo na momokrém balvanu a já hodil tygra vedle cesty do kopřiv. Ještě teď se drbu. Kolo dopadlo trochu hůř, spojka mezi rámem a přehazovačkou ohnutá a přehazovačka drhla o dráty, trochu jsem to narovnal, takže jsem dojel a nemusel jsem pěšky. :) . V servisu říkali, že to spraví 600 Kč. Tak hurááá.

Uprimnou soustrast:-)

Jinak to se mi jeste libi na ocelovych ramech, ze vetsinou nemaji vymeny hak prehazovacky (to co jsi asi ohnul) ale pekne drzak z oceli. Ohnes, svaris, kdyz ne tak vyhodis celej ram:-)

Odesláno
Uprimnou soustrast:-)

Jinak to se mi jeste libi na ocelovych ramech, ze vetsinou nemaji vymeny hak prehazovacky (to co jsi asi ohnul) ale pekne drzak z oceli. Ohnes, svaris, kdyz ne tak vyhodis celej ram:-)

Jojo, to je docela fajn.

Já jsem loni na Ještědu taky takhle jel, a kousek za jedním menším dropíkem koukám, to jaksi chroupe. Tak slezu a počítám: Přehazka do vrtule 1800,- řetěz do vrtule 650,- zadní ráfek vytrhanej 900,- výplet malinko pocuchanej 300,- hák na dva kusy 400,- kazeta na hadry 1200,- Byl to pěknej vejlet. :o

Jestli vono není lepší kupovat hodinky.

Odesláno

Nejlepsi je, koupene veci mit doma a kochat se. Jenze to pokuseni...

Pripomel jsi mi to stare dilema - sundat ci nesundat plastovej kryt pod kazetou.

Vypada to hnusne, bikeri se ti smejou, ale saltr nesmotas. Skoro nikdy. Par lidi ktere jsem presvedcil o nevkusnosti plastoveho krytu (a nasledne jsem jim ho kombinackama odstranil) mi uz podekovalo :gun_bandana:

Odesláno
Nejlepsi je, koupene veci mit doma a kochat se. Jenze to pokuseni...

Pripomel jsi mi to stare dilema - sundat ci nesundat plastovej kryt pod kazetou.

Vypada to hnusne, bikeri se ti smejou, ale saltr nesmotas. Skoro nikdy. Par lidi ktere jsem presvedcil o nevkusnosti plastoveho krytu (a nasledne jsem jim ho kombinackama odstranil) mi uz podekovalo :gun_bandana:

Kaslat na image a nechat to tam. Je to tam z dobreho duvodu a neni to zas tak vyrazny prvek, ktery by hyzdil cele kolo. Kdo do toho chce rypat z duvodu image, tak at si to sunda sam na svem kole. Rekl bych ze pujde spis o pozu. Sam jsem se s takovou pripominkou jeste nikdy nesetkal.

Odesláno
Kaslat na image a nechat to tam. Je to tam z dobreho duvodu a neni to zas tak vyrazny prvek, ktery by hyzdil cele kolo. Kdo do toho chce rypat z duvodu image, tak at si to sunda sam na svem kole. Rekl bych ze pujde spis o pozu. Sam jsem se s takovou pripominkou jeste nikdy nesetkal.

A tak to já jo. Image na prvním místě. Pro mě to bylo něco jako koupit hodinky a nechat fólii na sklíčku, jestli mě chápete. A je moc lidí("bajkeři" a silničáři hlavně), kteří to tak mají taky.

Hlavní smysl to má pro "normální lidi", co jezdí na kole. Primárně to pomůže u špatně seřízeného řazení, kdy šaltr "zařadí" za kazetu. V mém případě by to nepomohlo vůbec(zřejmě jsem něčím drcnul do šaltru a ten nabral řetězem nebo kladkou výplet), navíc co je to za mechanika, kterýmu blbě řadí šaltr, žejo? :) Jediná aplikace, kde se mi to líbilo byly kola Mavic Crossmax XL(2004-2006 cca).

Odesláno

Po posledni kradezi meho kola jsem opustil vody stroju se slapkami a vrhl se na pole me tehdy nezname.

Ma cenu zakladat vlakno "Kdo mate jakou kolobezku"? :smile_anim:

Odesláno
Po posledni kradezi meho kola jsem opustil vody stroju se slapkami a vrhl se na pole me tehdy nezname.

Pokud trpíš samomluvou, tak by to mohlo být zase další zajímavé vlákno. xD

Odesláno

No u nas v Plzni je kolobezkaru habakuk a tak doufam, ze se trebas najdou i nejaci jini, ktery navic zajimaji hodinky :-)

Pokud trpíš samomluvou, tak by to mohlo být zase další zajímavé vlákno. xD

Odesláno

Šlapky se neříká !!! :thumbsup_anim: . Paní v obchodě koukala dost divně a pak mě poučila, že to co chci jsou asi pedály. No nevím kde byla zaměstnaná dříve. :whistle:

Odesláno
Šlapky se neříká !!! :thumbsup_anim: . Paní v obchodě koukala dost divně a pak mě poučila, že to co chci jsou asi pedály. No nevím kde byla zaměstnaná dříve. :whistle:

Jak může nějaká paní v obchodě vědět, co vlastně chceš? Tys chtěl určitě tu šlapku co? Nebo rovnou dvě? :D

Odesláno (upraveno)

To si Budo dovolim nesouhlasit. Biky a hlavne silnicky o jakemsi "image" jsou. Spis to beru jako esteticke citeni nez image. Chodim ven oblecen spis jak vagabung, ale na bike sedam jako metrous. Jeste mi rekni, ze by jsi si vzal v lete ke kratasum, helme, rukavicim a dresu ponozky nad kotniky a zlamu nad tebou hul :smile_anim:

S tim krytem mas pravdu, ze pokud saltr neni spravne serizen (myslim horni doraz) dokaze ti usetrit opravu za nekolik set az tisic. Ale uznej, ze to proste vypada prisernejc nez ta zminovana folie na sklicku hodinek :eek:

Pokud neberu vikendoveho jezdce, co si nad blatnik pridratuje nosic s kosikem a na riditka si da zvonek. A cele jezdeni bere jako fyzkulturu spojenou s prohlidkou krajiny a obcasnym obcerstenim u vycepu. Pripadne se pouze dopravuje na kratsi ci stredni vzdalenosti. Tem samozrejme odpoustim i bavlnene tricko a slipy pod sponovakama :P Doposud jsme se ale celou dobu bavili o BIKU!

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
Pokud neberu vikendoveho jezdce, co si nad blatnik pridratuje nosic s kosikem a na riditka si da zvonek. A cele jezdeni bere jako fyzkulturu spojenou s prohlidkou krajiny a obcasnym obcerstenim u vycepu. Pripadne se pouze dopravuje na kratsi ci stredni vzdalenosti. Tem samozrejme odpoustim i bavlnene tricko a slipy pod sponovakama :P Doposud jsme se ale celou dobu bavili o BIKU!

Nejlepší bajker je ten,kterej jede v bílým bavlněným tričku a na to má natažený elasťáky s laclem!

Odesláno
Nejlepší bajker je ten,kterej jede v bílým bavlněným tričku a na to má natažený elasťáky s laclem!

švagr jezdí nějakou ligu veteránů, maratony Alpy, zimní příprava Mallorca a tak... chci tím říct že je dost dobrej nadstandard - a někdy (asi schválně) jezdí "oblečený jako lama" ... jednou jsem zažil, jak v kopci znectil vymóděné trénující kluky z místního oddílu :-) nevěřili vlastním očím... prý ty vole důchodce se utrh z řetězu... ale pak byl prozrazen díky oholeným nohám :-)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...