Napoleon Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 (upraveno) ahoj. chlapi jak vypoctu u prevodu zda jednotac 36 vpredu a 11-42 vzadu je stejny nebo lehcí jako nejmensí 22 vepredu a 32 vzadu ???? je tedy lehci prevod pr. 36 - 42vz, nebo 22 pr. 32zadni ????? jezdím pouze extremni vrchy tak me to zajíma. diky moc. Upraveno 24. prosince 2014 uživatelem Napoleon
malda Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 (upraveno) Moc nerozumím tomu, cos napsal, ale vždycky bych to počítal, jako převodový poměr. při 36/42 zubů je převodový poměr 1:0,86při 22/30 zubů je převodový poměr 1:0,73 Z toho plyne, že pokud máš zařazené převody 36/42 zubů, tak na každé otočení klik se ti kolo otočí o 0,86 otáčky. Pokud zařadíš 22/30 zubů tak při otočení klik se ti kolo otočí o 0,73 otáčky. Takže 22:30 je lehčí převod než 36:42. Když si to takhle vypočítáš u všech převodů a nějak přehledně seřadíš, máš jasno, jaký je převodový rozsah jednoho a druhého systému. Snad jsem to vypočítal dobře... Upraveno 24. prosince 2014 uživatelem malda
wave ceptor Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Tak dnes se vyjížďka vydařila, ale musím říct že na vrškách trochu foukalo a moc teplý vítr to nebyl... jinak nádhera
Napoleon Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Moc nerozumím tomu, cos napsal, ale vždycky bych to počítal, jako převodový poměr. při 36/42 zubů je převodový poměr 1:0,86při 22/30 zubů je převodový poměr 1:0,73 diky moc. ja zapomnel zda delim predni zadním nebo naopak. .......... takze delim vzdy predni pomer zadním ???
malda Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 To záleží na Tobě, jak je to pro tebe srozumitelnější. Když dělíš přední zuby zadníma, vyjde ti, o kolik se otočí kolo oproti jedné otočce klik. Pro mě je srozumitelnější takový výpočet, než zjišťovat, kolik musím šlápnout na jednu otočku kola. Takže tolik můj laický názor. Ale je dobré si to propočítat, než pořídíš nové kolo nebo zuby. Já to tak dělám.
corve Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Diky dalsi napoveda moravskoslezský kraj :-)Monika Žídková, zámek Kravaře..
kupko Odesláno 24. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2014 Monika Žídková, zámek Kravaře..Spravne mas jednoho bludistaka :-)
vzduch Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2014 Tak dnes slunečných a zmrzlých 40 km, aspoň žádné bláto. P.S. Ale raději bych už vyměnil bika za běžky
TLD Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2014 Tak to je slusny. Ja když vyrazel, tak teplomer ukazoval -7C. Vydrzel jsem necelou hodku v lese. Ale bylo to dobry:)tl Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
vzduch Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2014 Ještě teď cítím promrzlá kolena. Po cestě jsem raději minul oblíbený zájezdní hostinec a frčel s kopců domů. Ono to bikování není zrovna zimní sport . Ale 31.12. se už těším na Silvestrovskou vyjížďku, tentokrát i s "občerstvovačkou"
TLD Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2014 Taky mam rad ty ,,obcerstvovacky´´. Ja se snazil dneska jezdit hodne do kopce, ale i tak na ruce a nohy bylo zima. Zítra ta asi zase zkusim:)tl
Návštěvník Zmizík Odesláno 28. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2014 Dobre mi Afrikanec poradil. Tudle 40 a dnes jedem s kamaradem na Chlum a tam se vozerem grogama.
Napoleon Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 Tak vybiram mtb chci ceskyho vyrobce. A nejak me jako nej. Ceska firma na kola. Vychazi Pells pak. 4ever. Ostatni me prijdou sgejny. Author, apache, leader fox, rock machine. Pells ma paradni ramy. Jak carbon tak hlinik.
Klabrdon Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 A co RB? Já od nich bike teda nemám, ale do budoucna je to horkej kanditát.
kupko Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 Tak vybiram mtb chci ceskyho vyrobce. A nejak me jako nej. Ceska firma na kola. Vychazi Pells pak. 4ever. Ostatni me prijdou sgejny. Author, apache, leader fox, rock machine. Pells ma paradni ramy. Jak carbon tak hlinik.Cau u nas jsou pouze 2 opravdu ceske znacky a to super znacka Duratec - http://www.duratec.cz/cs/ a druha znacka RB- http://www.rb-bike.cz/ Tyto znacky nejsou zadna cina skladana v čr je to vse rucni ceska poctiva prace :-)
kupko Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 A co RB? Já od nich bike teda nemám, ale do budoucna je to horkej kanditát.Koukam ze jsi byl o 3 min rychlejsi nez ja :-)
Napoleon Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 (upraveno) Duratec znam , je to mesto touskov, 10. Od nas z plzne. Je to paradni firma. Dela z 7005 hliniku. RB neznam.....a dekuji. Za tip Upraveno 29. prosince 2014 uživatelem Napoleon
tomson Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 Bika mám poskládanýho na AL rámu od pana Mrázka z Vrbna pod Pradědem (Mrazek) ve vlastním dizajnu Roseman Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bohužel nyní po velkých problémech se zády jsem mu musel dost důrazně upravit "kokpit" a už je z něj jen "rehabilitační pomůcka" a slouží jen na popojíždění s dětmi... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wave ceptor Odesláno 29. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2014 Tak krásné komponenty na tak (s prominutím) hnusném rámu.
Doporučené příspěvky