Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

ahoj. chlapi jak vypoctu u prevodu zda jednotac 36  vpredu a 11-42  vzadu  je stejny nebo lehcí jako nejmensí  22 vepredu a 32 vzadu ????  je tedy lehci prevod pr. 36 - 42vz, nebo  22 pr.  32zadni  ?????   jezdím pouze extremni vrchy tak me to zajíma. diky moc.

Upraveno uživatelem Napoleon
Odesláno (upraveno)

Moc nerozumím tomu, cos napsal, ale vždycky bych to počítal, jako převodový poměr.

při 36/42 zubů je převodový poměr 1:0,86
při 22/30 zubů je převodový poměr 1:0,73

Z toho plyne, že pokud máš zařazené převody 36/42 zubů, tak na každé otočení klik se ti kolo otočí o 0,86 otáčky. Pokud zařadíš 22/30 zubů tak při otočení klik se ti kolo otočí o 0,73 otáčky. Takže 22:30 je lehčí převod než 36:42. Když si to takhle vypočítáš u všech převodů a nějak přehledně seřadíš, máš jasno, jaký je převodový rozsah jednoho a druhého systému.

Snad jsem to vypočítal dobře...

Upraveno uživatelem malda
Odesláno

Moc nerozumím tomu, cos napsal, ale vždycky bych to počítal, jako převodový poměr.

při 36/42 zubů je převodový poměr 1:0,86

při 22/30 zubů je převodový poměr 1:0,73

diky moc. ja zapomnel zda delim predni zadním nebo naopak. .......... takze  delim vzdy predni pomer zadním  ???
Odesláno

To záleží na Tobě, jak je to pro tebe srozumitelnější. Když dělíš přední zuby zadníma, vyjde ti, o kolik se otočí kolo oproti jedné otočce klik. Pro mě je srozumitelnější takový výpočet, než zjišťovat, kolik musím šlápnout na jednu otočku kola. Takže tolik můj laický názor. Ale je dobré si to propočítat, než pořídíš nové kolo nebo zuby. Já to tak dělám.

Odesláno

Ještě teď cítím promrzlá kolena. Po cestě jsem raději minul oblíbený zájezdní hostinec a frčel s kopců domů. Ono to bikování není zrovna zimní sport :(. Ale 31.12. se už těším na Silvestrovskou vyjížďku, tentokrát i s "občerstvovačkou" :D

Odesláno

Taky mam rad ty ,,obcerstvovacky´´:). Ja se snazil dneska jezdit hodne do kopce, ale i tak na ruce a nohy bylo zima. Zítra ta asi zase zkusim:)

tl

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Dobre mi Afrikanec poradil. Tudle 40 a dnes jedem s kamaradem na Chlum a tam se vozerem grogama.

Odesláno

Tak vybiram mtb chci ceskyho vyrobce. A nejak me jako nej. Ceska firma na kola. Vychazi Pells pak. 4ever. Ostatni me prijdou sgejny. Author, apache, leader fox, rock machine. Pells ma paradni ramy. Jak carbon tak hlinik.

Odesláno

Tak vybiram mtb chci ceskyho vyrobce. A nejak me jako nej. Ceska firma na kola. Vychazi Pells pak. 4ever. Ostatni me prijdou sgejny. Author, apache, leader fox, rock machine. Pells ma paradni ramy. Jak carbon tak hlinik.

Cau u nas jsou pouze 2 opravdu ceske znacky a to super znacka Duratec - http://www.duratec.cz/cs/ a druha znacka RB- http://www.rb-bike.cz/  Tyto znacky nejsou zadna cina skladana v čr je to vse rucni ceska poctiva prace :-)

Odesláno (upraveno)

Duratec znam , je to mesto touskov, 10. Od nas z plzne. Je to paradni firma. Dela z 7005 hliniku. RB neznam.....a dekuji. Za tip

Upraveno uživatelem Napoleon
Odesláno

Bika mám poskládanýho na AL rámu od pana Mrázka z Vrbna pod Pradědem (Mrazek) ve vlastním dizajnu Roseman  :photo:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Bohužel nyní po velkých problémech se zády jsem mu musel dost důrazně upravit "kokpit" a už je z něj jen "rehabilitační pomůcka" a slouží jen na popojíždění s dětmi... :crying_anim:

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...