Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  B.F.G. napsal:
Spíš se vyjádři, proč chceš zrovinka nápis Campagnolo na kole? Je tolik italských špičkových značek.

Já ty nápisy pokud si vzpomínám viděl na Giro d'Italia, ale jak se již psal je to drahně let. Můžeš mi takhle na dálku doporučit silniční kolo ?

Požadavek : co nejlehčí rám (!), opravdu kvalitní osazení s kvantem převodů a to mi stačí ke štěstí jo a ještě italská značka eventuálně nějaký stroj z USA, pokud možno prosím typ modelu. Fakt díky.

Na Giro d'Italia to vypadalo asi takhle, tak jsem byl možná rozpýlen okolím zwinkern_2884.gif zwinkern_2884.gif .

Upraveno uživatelem Nemesis
Odesláno
  B.F.G. napsal:
U Tinktikna si dej veeeelkýho majzla na technický stav. Je sice "největší experta na kola na světě" :D, ovšem měl jsem z dřívějška informace, že občas prodá naleštěnej vydrbanej šunt. Na tvém místě raději Spešla.

PS: Jinej rám než ten Tinktinkův jsem v čr neviděl. A podle obrázku bych řek, že bude docela tahat za řetěz. Ovšem je to jen teorie.

Diky za upozorneni, ale myslim ze tohle nebude ten pripad. Pristi vikend si osobne kolo vyzvednu v Pha, takze pred platbou bude dukladna kontrola.

To ze jich moc v CR nejezdi vim a jsem tomu celkem rad, aspon to na Sumave nebude vypadat jak na Spartakiade ( kazdej stejny trencle-bike ).

Ale mam ted jiny problem, snazim se sehnat nejaky freestyle dres ( kratasy+tryko). Nikdo nic nema a jenom odkazuji na kolekci 2009 s dodanim 01/2009. Mate nekdo nejaky typ ? Ted mam stare Nemo a nejak jsem z nich odrost :-)

Odesláno

Chacha :D To je mi pěkný závod.... mno....

ale ke kolu, píšeš opravdu leký rám, tzn že bazíruješ na váze celeho kola? Pokud nejvíc převodů, tak asi ová kampa 11 vzadu.

Osobně bych na tvém místě specifikoval:

-co chci jezdit

-jakým tempem

-co to kolo nesmí mít (vlastnost, případně barvu či kompnent - co by jsi nepřekousnul)

-klíčové vlastnosti kola (pohodlí, ostrost, posed, pevnost, váha, přesnost řízení, živost, atd.)

-osazení (sram, kampa, šimáno)

-cena

-dostupnost servisu

-exotika nebo klasika (dizajn, výrobce)

-jom málem bych zapoměl na barvu :D

Samozřejmě ti můžu doporučit kolo, ale bylo by to pouze subjektivní. Já bych letos koupil asi kolo Merida Sculture Pro, byl jsem z ní na větvi. Poměrně levné kolo, excelentní vlastnosti pro tatíka jako já (ultrapohodlné kolo, pevné, přesné, ve verzi s Ultergrou SL přímo pro mě :)) I váha byloa dobrá. S pedály jsem navážil ve vel. L 7,1Kg.

Odesláno
  YasheQ napsal:
Diky za upozorneni, ale myslim ze tohle nebude ten pripad. Pristi vikend si osobne kolo vyzvednu v Pha, takze pred platbou bude dukladna kontrola.

To ze jich moc v CR nejezdi vim a jsem tomu celkem rad, aspon to na Sumave nebude vypadat jak na Spartakiade ( kazdej stejny trencle-bike ).

Ale mam ted jiny problem, snazim se sehnat nejaky freestyle dres ( kratasy+tryko). Nikdo nic nema a jenom odkazuji na kolekci 2009 s dodanim 01/2009. Mate nekdo nejaky typ ? Ted mam stare Nemo a nejak jsem z nich odrost :-)

Objednej z netu, německo rakousko, itálie. Tohle kolo je ale spíš freeride, hlavně ho zkus, podle mě to bude dost houpat a tahat za řetěz. Určitě to bude ale dobře žehlit. Ta exotika bude na škodu u jakéhokoliv servisu - mám bohaté zkušenosti. Sám jsem měl Arrow, super švajc značka, ale podpora pro čr 0%. Prdnul mi čep a nemít možnost ho vyrobit, tak končím.

Odesláno

Giant XTC3 '07, driv dlouhy leta KHS Nomad '97 s upravama :) Hodinky nevozim, stare dobre Cateye Enduro 2 staci. Uz ale nestiham jezdit tolik, jako driv. Letos aspon prejezd Orlickych hor, jinak to nestoji za rec.

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Chacha :D To je mi pěkný závod.... mno....

ale ke kolu, píšeš opravdu leký rám, tzn že bazíruješ na váze celeho kola? Pokud nejvíc převodů, tak asi ová kampa 11 vzadu.

Osobně bych na tvém místě specifikoval:

-co chci jezdit - silnici

-jakým tempem - žádný závod jsem středního věku :wheelchair:

-co to kolo nesmí mít (vlastnost, případně barvu či kompnent - co by jsi nepřekousnul) - překousnu všechno

-klíčové vlastnosti kola (pohodlí, ostrost, posed, pevnost, váha, přesnost řízení, živost, atd.) pohodlí, pevnost, váha (!!), přesnost řízení, chci si ještě něco užít :wheelchair:

-osazení (sram, kampa, šimáno) - Campagnolo

-cena - nezáleží

-dostupnost servisu - nemusí být nutně v Čr

-exotika nebo klasika (dizajn, výrobce) - výrobce, preferuji kvalitu

-jom málem bych zapoměl na barvu :D - na barvu zvysoka kašlu

Samozřejmě ti můžu doporučit kolo, ale bylo by to pouze subjektivní. Já bych letos koupil asi kolo Merida Sculture Pro, byl jsem z ní na větvi. Poměrně levné kolo, excelentní vlastnosti pro tatíka jako já (ultrapohodlné kolo, pevné, přesné, ve verzi s Ultergrou SL přímo pro mě :) ) I váha byloa dobrá. S pedály jsem navážil ve vel. L 7,1Kg.

Budu s dovolením psát rovnou do Tvého příspěvku.

Odesláno
  Nemesis napsal:
Budu s dovolením psát rovnou do Tvého příspěvku.

Tak teď jsi to zamotal, drahých superkol jsou mraky. :D

Jasně, že silnici, spíš mi šlo o rozhodnutí hobby lážo plážo - závodní svezení. Předpokládám že pohodlné svezení. To je jediný střet s pohodlím(ty nejlepší a nejdražší jsou většinou pro závodníky a ti se o pohodlí moc nezajímají).

Poslední otázka, má to být Ital, nebo je to jedno?

Odesláno
  B.F.G. napsal:
Tak teď jsi to zamotal, drahých superkol jsou mraky. :D

Jasně, že silnici, spíš mi šlo o rozhodnutí hobby lážo plážo - závodní svezení. Předpokládám že pohodlné svezení. To je jediný střet s pohodlím(ty nejlepší a nejdražší jsou většinou pro závodníky a ti se o pohodlí moc nezajímají).

Poslední otázka, má to být Ital, nebo je to jedno?

Pozor, určitě nemusí být nejdražší, ale velice kvalitní, pohodlí musí být, prostata trpí. K poslední otázce Itálie nebo USA.

Odesláno
  Nemesis napsal:
Pozor, určitě nemusí být nejdražší, ale velice kvalitní, pohodlí musí být, prostata trpí. K poslední otázce Itálie nebo USA.

Okey.

Specialized S-Works Rubaix SL 09 (známý má už objednáno prý je megapohodlné), Scott Addict R1 (super ale hotové kolo má Sram) 08, Pinarello Prince 08, Kuota Kredo 08.

Všechny jdou koupit jako rámová sada a poskládat podle sliny.

Za chvilku bude v Brně Sportlife - ideální záležitost ošahat a okoukat. Pozor! Je dobré nikomu z vystavujících nic nevěřit. :D Často je také možné domluvit slevu při objednání kola. Např už teď u 69- dovozce Specialized. U tohoto dovozce ani moc jiných šancí jak něco koupit není.

• po měsících...
Návštěvník YPO?
Odesláno
JÁ ŘÍKÁM MÍT TALENT A MÍT KOULE (vlastně možná nemít :) )
Návštěvník Snow
Odesláno

Danny MacAskill je těžkej player, neumím si představit, kolik boulí, škrábanců, modřin a odřenin ho musel stát tenhle kumšt. Takovýmhle klukům fandím.

Odesláno
  spiderer napsal:
To je dobrej magor, rekl bych ze jezdi po jednom kole stabilneji nez ja po dvou..

Než já 100%. Já potřebuji minimálně 60 cm široké prkno, abych přemýšlel, jestli tam vůbec pojedu...

Odesláno
  spiderer napsal:
Rozpoznavani muziky mi naslo tohle a je to ono: Band Of Horses - The Funeral ;)

Tato věta na mě působí tak, že existuje "něco" čemu pustíš nějakou hudbu a "ono" ti to řekne, co je to zač. Nebo jak jsi to myslel?

Návštěvník YPO?
Odesláno
  spiderer napsal:
Rozpoznavani muziky mi naslo tohle a je to ono: Band Of Horses - The Funeral ;)

hned na začátku je to napsaný :lol2:

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...