Cyril Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 (upraveno) Tak jsme od včerejšího večera doma. Článek slíbil napsat Zdeněk. Já osobně se teda do psaní pouštět nebudu. Snad bych jen zmínil super atmosféru a tak kilo a půl na váze. Jídlo, zmrzlina a další dobroty se na mě opět podepsaly.... Ochutnávku nových modelů a povídání o nich přenechán Zdeňkovi a Kubsonovi. Lepší fotky rovněž přidá Zdeněk. Moje jsou spíš o atmosféře. Protože jich mohu vložit najednou jen deset, dám je do více příspěvků. Upraveno 28. dubna 2013 uživatelem Roman I.
Cyril Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 A další...Mám jich zmenšených asi padesát.....
Cyril Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 .... Taky jsem našel hodinky SuisseMecanica, který bych asi potřeboval....bohužel opět za ranec.... .
Honza.manta Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 V 28. 4. 2013 v 12:55, Kamil napsal: V bronzu byly k vidění obyčejné Pirata. Byla tam dost tma, takže blbý fotky, ale taky se mi líbily. Kombinace bronzu a titanu má něco do sebe a jednoduchý číselník s aplikovanými plastickými indexy je pěkný a vnitřní bronzová luneta je naživo sqělá.DSCN0553.JPGDSCN0554.JPG Ještě se mi hodně líbily potápky Manjuarí, prý se jmenujou podle nějaký ryby, která se vyskytuje jen na Kubě. Já bych je nosil s radostí. Hodně příjemnej byl řemen. Vpravo můj zmiňovaný notýsek, vlevo Viktorovo druhé Mojito. DSCN0549a.jpgDSCN0552a.jpg Jojo, ty Manjuarí se mi taky líběj.
instant Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 V 28. 4. 2013 v 14:24, Cyril napsal: Tak jsme od včerejšího večera doma. Článek slíbil napsat Zdeněk. Já osobně se teda do psaní pouštět nebudu. Snad bych jen zmínil super atmosféru a tak kilo a půl na váze. Jídlo, zmrzlina a další dobroty se na mě opět podepsaly.... Ochutnávku nových modelů a povídání o nich přenechán Zdeňkovi a Kubsonovi. Lepší fotky rovněž přidá Zdeněk. Moje jsou spíš o atmosféře. Protože jich mohu vložit najednou jen deset, dám je do více příspěvků. Tie Glyciny - to je prototyp ci uz produkcny kus? ten bazmek na 9ke ovlada gmt? Na fotke to cele vyzera dost ohyzdne, ked mam pravdu povedat..
jankoxxx Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 V 28. 4. 2013 v 20:20, instant napsal: Tie Glyciny - to je prototyp ci uz produkcny kus? ten bazmek na 9ke ovlada gmt? Na fotke to cele vyzera dost ohyzdne, ked mam pravdu povedat.. v pozadi je ich viacej, takze to prototyp asi nebude. no a ten nazov "airfighter airman" vymyslal asi steven spielberg...
Z. Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 Takže já také něco málo přidám.Blog na pokračování o naší návštěvě v Baselu najdete zde:http://blog.chronoshop.cz/ Podrobnější info o novinkách našich značek bude ve druhém dílu, který zveřejním v průběhu pondělka.
Z. Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2013 V 28. 4. 2013 v 20:20, instant napsal: Tie Glyciny - to je prototyp ci uz produkcny kus? ten bazmek na 9ke ovlada gmt? Na fotke to cele vyzera dost ohyzdne, ked mam pravdu povedat.. Bazmek na devítce nahrazuje tlačítka chronografu, ale ještě to neměli funkční, takže je to víceméně prototyp.
Viktor Odesláno 29. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2013 Letos jsme byli v Basileji za novináře, já poprvý v první "novinářský" den, kdy je veletrh přístupný jen registrovaným pisálkům a fotografům. Veletrh se slavnostně otevíral až ve 12 hodin, před halu 1 naběhla grupa vojáků a bubeníků v historických kostýmech a asi 10 minut bubnovali a dupali, pak za nima padl velký závěs s nápisem Baselworld a šlo se dovnitř. Nevýhoda prvního dne je, že víc než polovina stánků ještě není dokončená, většina vitrín je prázdná, všude chodí montéři a tahají krabice, ve stánkách na recepcích nikdo není a v průběhu dne se to moc nezlepšuje. Třeba Breitling teprve strkal hodinky do vitrínek. Jen Casio mělo hned po otevření všechno hotový, na recepci míchali koktejly, všechny vitrínky plný hodinek. A k tomu ještě hezkou formuli.
Viktor Odesláno 29. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2013 (upraveno) Steam Punk, Kiss a hodinařina aneb Arpa je Arpa Objednali jsme se s Kamilem na návštěvu stánku ARTYA mailem na první den na jedenáctou, přišli do stanu naproti halám neboli do Palace, kde jsou hlavně menší nezávislí výrobci a značky, a tam začínali teprve dávat plakáty na zeď, hodinky žádný, ARPA nikde. Domluvili jsme se, že se zastavíme kolem čtvrtý, to už tam pobíhalo několik lidí včetně mistra, ale ještě tahali krabice, telefonovali a požádali nás, ať se zastavíme kolem šestý. Yvan Arpa je enfant terrible švýcarského hodinářství, ale hlavně originální hodinkový návrhář. Začal svoji kariéru jako profesor matematiky v různých zemích, aby pak po krátkém působení v profesionálním ringu bojových umění v Thajsku a překonání Papuy Nové Guiney pěšky, našel cestu zpátky do Švýcarska a hodinářskéo průmyslu jako hlavní výkonný manažer pro sportovní modely Sector, kde uvedl No Limit koncept. V roce 1997 nastoupil k Richemontu a u značky Baume et Mercier působil jako řídící manažer pro Europu a Asii. Od roku 2002 do roku 2006 pracoval v Hublotu jako řídící manažer a podílel se na spuštění řady Big Bang. Od roku 2006 byl výkonným ředitele Romaine Jerome, kde začal vytvářet veleúspěšnou řadu DNA - hodinek, které nesou stopu dějin (měsíční prach, Titanic). V roce 2009 spustil vlastní značku ARTYA. Současně pracuje jako konzultant pro řadu dalších značek, mimo jiné působí jako externí šéf pro řízení výroby v Jacob & Co. Kamil už to nestíhal, tak jsem tam v šest dorazil sám. ARPA tam seděl s nějakým jiným hostem u stolu, vyskočil, představil mi svoji manželku, ta že mi předvede současnou produkci ARTYA a pak že si popovídáme. Arpa je menší rtuťovitý chlapík se zaťatým výrazem školního rváče, který co chvíli rozzáří šťastný dětský úsměv, na krku má něco divnýho stříbrnýho, na rukách několik prstenů s lebkama, provázky kolem zápěstí, černá porozepnutá košile. Paní Arpová vypadala velmi nenápadně a tiše, oblečená do střízlivých letních šatů. Svýho muže sledovala s takovým milým, klidným a trochu rezignovaným výrazem. Vytáhla šuplíky s řadou Son of a Gun - to jsou ty s nábojema. Náboje jsou použitý. Pouzdra surový, mohutný, malý mechanický strojky schovaný uprostřed jako střed terče. Nový modely mají zaměřovací čárky jako indexy 3, 6, 9 a 12. UKAŽ MU TY S LUNETOU ZASAŽENOU BLESKEM! zařval na manželku přes stůl ARPA. VIDĚLS TO VIDEO? křiknul na mě. Říkám, že ne a on řve na manželku, ať mi taky UKÁŽE TO VIDEO. Paní mi podává hodinky s dojebanou lunetou nepravidelnýho tvaru plnou barevných šmouh v zelený, modrý, fialový a červený. Do toho spouští video na iPadu, kde se ARPA souká do azbestovýho obleku, nazouvá holínky a rukavice, bere do ruky hodinky a natahuje se s nima k bleskům, který lítají z nějakýho zařízení na zdi. Najednou se blesk spojí s hodinkama a ARPA na obrazovce se klepe a drží a drží. Paní Arpová říká, že je to trochu šílená technika, a že se to nedá provozovat denně. Pak vytáhnou hodinky s nějakými zbytky plechu na ciferníku a ARPA řve: TO JE Z MOJÍ NABOURANÝ MOTORKY! VIDĚLS MOJI MOTORKU VENKU? Jo,jo, viděl říkám, mám ji vyfocenou, pěkná. To byly Sound of Gears. A pak už přichází Son of Sound, hodinky ve tvaru těla kytary, z boku ladící kolíčky, dřevěný ciferník se strunama, ručkama a mini sčítači chrona. ARPA se loučí s tím jiným hostem, přijde ke mně, zachechtá se, plácne mě do ramene a ukazuje mi, že má na ruce Syna Zvuku v červeno-modrým provedení, který snad spáchal se skupinou KISS. Vysvětluje mi, že takový hodinky ještě nikdo jiný neudělal. Zdají se mi hrozně velký, vypadaj, že budou nepohodlný. Zkouším tlačítka/ladící kolíčky, jdou nějak divně a jsou trochu nakřivo. Končíme prohlídku hodinek ARTYA. ARPA se přestane pochechtávat a říká mi, ať se jdu na něco podívat.Na druhý straně stolu úplně zvážní a představí mi svůj ženevský projekt, hodinky SPERO LUCEM, v porovnání se produkcí ARTYA veleuhlazený hodinky, pro který chce získat ženevskou pečeť a jak říká, konkurovat Patekům a Vacheronům. Ukazuje mi dvoje elegantní hodinky v bílým a růžovým zlatě s vlastními strojky, který dělá s bývalým manažerem z Pateků a za peníze nějaké čínské investorky. Vlastní strojky, turba, komplikace, nápisy vyrejpaný ve zlatě nějakým švýcarským umělcem. K tomu ještě vyrobil kudlu s čepelí zakalenou známou "bleskovou" technikou, vystřelovák s kolečkama po straně. Pak ještě vytáhne z tašky propisku z karbonu s bleskovou sponou. Chtěl by ženevskou pečet pro hodinky, kudlu i propisku, ale prý je v tom hodně politiky velkejch firem. Nechtěj nikoho pustit do svýho byznisu, že jo? říkám. JASNĚ, zařve, A URČITĚ NE NĚKOHO TAKOVÝHO, JAKO JSEM JÁ! No, držím mu palce, ale asi to bude chvíli trvat, než se Patek začne bát. Katalogová fotka Spero Lucem Poděkuju za bezva pokec, ještě mě dvakrát plácne do ramene, zeptám se, jestli můžu udělat fotku mistra, zařve JASNĚ, zapózuje jako boxer, podáme si ruku jako černoši ve filmu a jdu. Super schůzka s ďáblem hodinářem. A pak, že je to trochu nudnej obor, v podání Arpy je hodinařina bláznivá zábava. A to jsem se nestihl podívat na jeho Crazy Projects. http://artya.luxuryartpieces.com/ Upraveno 29. dubna 2013 uživatelem Viktor
Viktor Odesláno 2. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2013 A ještě ARTYA Čínská investorka Kudla a pero (tak, jak mají vypadat, mně ukazoval jen nedodělaný prototypy). Ty zubatý kolečka fungujou. A ještě k těm Spero Lucem Tenhle model má tzv. crazy hands - při odbíjení repeateru se ručky ukazující čas bláznivě roztočí a po posledním úderu se vrací do správné polohy
tombed Odesláno 3. května 2013 Nahlásit Odesláno 3. května 2013 některé lahůdky z Baselu na iDnesu... http://technet.idnes.cz/hodinky-vystava-baselworld-dpk-/tec_technika.aspx?c=A130502_124146_tec_technika_kuz
Návštěvník Kamil Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Četli jste titulku? Je tam pár článků z Baselu, následovat bude De Bethune.
cvak Odesláno 23. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2013 S dovolenim ozivam abych se s vami podelil o toto pekne video : http://vimeo.com/71379537
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se