Toblin Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Zdravím vás. Mám vybrány Orient Stary, které mají vnějši antireflex, i když to není to můj požadavek. Hodinky chci používat na běžné nošení. Mám strach z poškození AR vrstvy a tím rychlé degradaci hodinek. Prosim poraďte:1. Jaké máte zkušenosti s vnějším AR?2. Vnější AR ano či ne?3. Dá se poškozený AR odstranit? Jak a kde?Děkuji za odpovědi.
Micey Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 1. Celkem dobrý, ale asi hlavně pro to, že mi hodinky vydržej většinou jenom chvilku. Akorát jednou jsem omylem koupil hodinky s ošoupanym AR a celkem mě to štvalo.2. Já vlastně furt nevim.. ale spíš jo, je to pěkný a odleštit to lze vždycky.3. Dá, buďto doma nějakou pastou (je tady někde o tom vlákno), což teda doporučuju spíš u levnějších pracovních hodinek, nebo každej slušnej hodinář by to taky měl umět. Ale musí to dělat poctivě a to sklo sundat, takže to chvilku holt trvá. V ateliéru Knesl a Majzlík ti můžou nechat udělat i novou vrstvu (někam se to posílá).
Horhe Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 (upraveno) Na novou AR vrstvu jsem taky posílal sklo do Dioptry. Problém byl v tom, že původní vrstva z Breitlingů neslezla ani po několika hodinách v kyselině.Méně kvalitní AR asi jde sundat nějakou leštící pastou. Eterna Airforce měla po 6 letech AR netknutý, ale zásadní otázkou je, jak se k hodinkám chováš. Upraveno 20. června 2013 uživatelem Horhe
Liqid Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Nejlepší je zůstat u vnitřního, ale na oblekovkách by to třeba mohlo vydržet.
Návštěvník Zmizík Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Škrábance na AR mě vždycky hrozně sraly, proto už v podstatě žádný hodinky s vnějším AR nemám. Jo teda vlastně mám, ale nad bílým gilošovaným ciferníkem v podstatě nejde nějakej vlasovej škrábanec najít. Hodinky s vnějším AR jsou u mě na úrovni hodinek s minerálním sklem.
gougy Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Další negativum na vnějším AR jsou otisky.. Ale mě to nevadí, rád sklo leštím Každopádně z vlastní zkušenosti u "hodinek na dobití" při nešetrném zacházení jsou vlásečnice na AR pod úhlem viditelné, ale kašlu na to, hodinky mají svůj příběh a účinnost AR toto bohatě vyvažuje. Situace může být odlišná u extrémně vypouklých skel, tam bych ho asi nechtěl.
Toblin Odesláno 20. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2013 (upraveno) Pokud dobře rozumím, tak v případě, že AR bude poškozen tak, že mě to bude srát, mohu ho nechat u hodináře odstranit :-)V tom případě to není překážka při nákupu hodinek, u kterých je vnější AR jediné potencionální negativum? Upraveno 20. června 2013 uživatelem Toblin
xjr1 Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 (upraveno) 1. když hodinky používáš, pravděpodobně vnější AR škrábneš2. Dávám přednost vnitřnímu nebo žádnému AR3. Jde odstranit jemnou diamantovou pastou, ale chce to trpělivost. Čímž samozřejmě snížíš hodnotu hodinek pro případný podej a budeš muset odpovídat na hromadu dotazů proč tam ten AR není když tam má bejt;-) Takže za mě je vnější AR zbytečná starost Upraveno 20. června 2013 uživatelem xjr1
Toblin Odesláno 20. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Pokud dobře rozumím, tak v případě, že AR bude poškozen tak, že mě to bude s..t, mohu ho nechat u hodináře odstranit :-)V tom případě to není překážka při nákupu hodinek, u kterých je vnější AR jediné potencionální negativum?
Návštěvník dlubix Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Ne, odstranis si ho sám třeba pastou, o který psal Alda. Neni to žádná věda. <br /><br />Jedinej dobrej antireflex je ten pod kyklopem
Toblin Odesláno 20. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Pasta je na auto ;-) Nerikam, ze to nebude fungovat, ale nemuzu to aplikovat na sklo usazene na hodinkach? Co tomu rekne pouzdro??
Návštěvník dlubix Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Pasta je na auto ;-) Nerikam, ze to nebude fungovat, ale nemuzu to aplikovat na sklo usazene na hodinkach? Co tomu rekne pouzdro??To musíš oblepit a leštit jen sklo! A vůbec, řešíš kraviny. Smysl to bude mít, jen jestli to poškrábeš.... a ty ještě nemáš ani hodinky.
Daemonultimate Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 (upraveno) Přeci nebudeš odstranˇovat V AR,který je nepoškozený?Na to máš dost času až se to stane.A jestli se to stane ukáže jen tvá neopatrnost.Po poškození už v tom smysl vidím.A až hodinky koupíš,bude dvojitej AR jedna z věcí,který budeš obdivovat. Upraveno 20. června 2013 uživatelem Daemonultimate
Toblin Odesláno 20. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Žádný kraviny :-) Jde mi jen o to, zda se poškozený AR dá řešit a jak. To dá rozum, že ho nebudu drhnout z nových hodinek.Kamarád mě před vnějším AR varoval, proto se chce nezkušený začátečník poradit před koupí s profesionály ;-)
gougy Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Žádný kraviny :-) Jde mi jen o to, zda se poškozený AR dá řešit a jak. To dá rozum, že ho nebudu drhnout z nových hodinek.Kamarád mě před vnějším AR varoval, proto se chce nezkušený začátečník poradit před koupí s profesionály ;-)Kolik měl kamarád hodinek s AR, které poničil? ;) Za mě - neřeš to, je to něco jako varování před skvělou barvou na autě s důvodem, že kdybys ho naboural, bude oprava dražší..
Daemonultimate Odesláno 20. června 2013 Nahlásit Odesláno 20. června 2013 (upraveno) Určitě je lepší se před nákupem poradit.Běž do něj,bude se Ti líbit. Upraveno 20. června 2013 uživatelem Daemonultimate
Toblin Odesláno 20. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2013 Těším se na AR a děkuji všem za názory! ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se