Přejít na obsah

Které jsou české? Prim a ?

Doporučené příspěvky

Návštěvník Martin chronomag
Odesláno

Vážení sběratelé a zasvěcení,

v srpnu snad úspěšně končím VŠ. takže je načase koupit si slušné hodinky.

Chci určitě českou značku. Koukal jsem na Prim sport 45 atd. Chci rozhodně sportovně elegantní, ale ty ceny nejdou pro studenty.

Poradíte mi prosím Vás české výrobce? Cena do 10 000. + -  můžete i dražší rád se pokochám

Nebo nějaký typ na slušné Primky (sport)

Předem Všem děkuji

Odesláno (upraveno)

Pokud chceš z nějakýho důvodu vyloženě český hodinky, tak se budeš muset poohlídnout ve vodách vintage primek.

Co se novejch týče, jako český se mimo drahejch novodobejch Primek od Eltonu ještě tvářej takzvaný Primky od společnosti MPM, mají dokonce označení czech made, ale když pominu, že jsou většinou hnusný jako noc, tak se stejně vyráběj kdovíkde v Asii. Pak narazíš ještě na JVD (Jasněna Vláhová Design), ale to je taky levnej čínskej šunt.

Vykašli se na vlastenectví a kup si nějaký pěkný japonce/němce/švýcary:). 

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Díky za odpověď,

přesně tohle jsem si říkal, přesto jsem doufal v nějakou neznámou českou firmu/značku.
Starý Primky jsou fajn. Přemýšlím o nich, že bych si je po koupi nechal repasovat/zrestaurovat. Jen neznám cenovou relaci za opravu.

Odesláno

IMHO, kúpiť si "tie iné tiež PRIMky z Číny"...ale hoc i to čo robí Elton, to už s vlastenectvom nemá nič spoločné.

Ak chceš byť za vlastnenca silou mocou, tak vintage PRIM by Ťa mali potešiť, uspokojiť a tak vôbec.

F.

Odesláno

Klasické Prim sport s Elton Hodinářská, mrkni do sekce prim a a renovované igeny nebo tak nějak a poptej se tam, co se tak divam do prodeje tak by ses vlzel z cenuo

Odesláno

Díky za odpověď,

přesně tohle jsem si říkal, přesto jsem doufal v nějakou neznámou českou firmu/značku.

Starý Primky jsou fajn. Přemýšlím o nich, že bych si je po koupi nechal repasovat/zrestaurovat. Jen neznám cenovou relaci za opravu.

Však môžeš kúpiť i zreštaurované, do 10 litrov by si sa mohol vojsť...a odborníkov na skutočné PRIM je tu vážne dosť  :notworthy:

F.

Odesláno

Pro Venus: asi jsem slepej hodil by jsi sem link kde že to najdu?

Odesláno

To hej! Jen tam není cena, ale snad bych se vlezl.

Kdyby Tě ještě něco napadlo budu rád. Už musím končit.

Díky za info

Odesláno

V pohode, sú nadherné. Jedny z naj PRIM-iek....

Určite pobehaj tú sekciu PRIM a predajnú sekciu, ako Ti radil USER47 ...chalani sa tu v PRIM-kách vyznajú...napíš dotaz tam, na nejaké fajn "vintage české hodinky do 10 litrov" a uvidíš...

Veľa štastia pri hľadaní.

F.

Díky za info

Odesláno

Taky bych to viděl na renovační PRIM Sport od Eltonu - buď první generaci IGEN (cena kolem 10 tisíc) nebo druhou generaci (soudkové pouzdro, cca 5 tisíc), obojí v nerezu. Barevných variant je dost, navíc si při renovaci můžeš zadat vlastní návrh. Jen je teď delší dodací doba, případně můžeš jen koupit sadu pouzdra a strčit tam strojek s ciferníkem z Aukra (cca 500).

Odesláno (upraveno)

Díky za info

Inspirací tam najdeš mnoho, já osobně bych volil 1. generaci sportů...

Barevná kombinace se Ti 100% nějaká zalíbí, jen to chce u toho strávit nějaký čas... :)

A pak už jen objednat... :)

Edit: BTW, samotné hledání ergonomického a designového optimálního řešení je snad na tom to nejhezčí... ;)

Je to jako stavebnice Merkur

Upraveno uživatelem VintageLover
Odesláno

Když už jste to nakousli,tak by se slušelo říct,že stačí vrak hodinek Prim sport 1 či 2 a o ostatní se postará Elton /nerezové pouzdro,ručky,ciferník /.

Je jen otázka jaké by se Ti líbily? Sám se přikloňuji k Prim Sport 1.Standartní možnosti jsou černý,červený,okrový a modrý ciferník,nejlépe je se informovat u sl.Krskové zde jirina.krskova@prim.cz

Odesláno

Jak už bylo řečeno, jsou 2 firmy Prim:

Prim 1949 (Elnon) - původní fabrika, ceny ovšem mimo tvůj záměr (a mímo zájem i většiny sběratelů prim)

Prim (MPM) - dovozce z Číny, ceny sice ok, ale je to šunt

Takže zbývá buď:

staré Primky v supr stavu nebo staré Primky tzv. renovované, což znamené nové Primky od Prim 1949 se starým strojkem.

A nebo se vykašli na Primky a poohlédni se třeba po Seiko.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...