romikus Odesláno 9. července 2013 Nahlásit Odesláno 9. července 2013 (upraveno) Nazdar kamarádi, jaksi jsem "při nenadálé uálosti" si trochu poničil legendární fligry ( 597.10.141.1). Jak pouzdro tak tak minerálu. Řeším výměnu. Dat opět minerální nebo si vylepšit safirem? Tyto se delaly se mineralem... Má-li na to kdokoliv na to jakýkoliv názor, sem sním. Budu vděčný za jakýkoliv. S pouzdrem se asi neda dělat nic :-/. Dík za reakce. Upraveno 9. července 2013 uživatelem romikus
Daemonultimate Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Dal bych safír,tyhle chrona od Fortisu nejsou žádnej archivní kousek,navíc je nosíš a jak tak čtu dostávaj zabrat,ovšem počítej s tím,že minerál je pružnější a líp vydrží náraz,safír při větší ráně praskne,ovšem porovnávat poškrábatelnost nelze,tam je safír úplně někde jinde.Já bych dal safír a snažil se k nim chovat tak,aby k podobným malérům nedošlo.
Freddy14 Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Za mě osobně safír. Minerál jsem poškrábal, safír zatím ne. Kamarád má Téčka asi 7 let. Dělá s nima úplně všechno (stavba, oprava auta, ...). Pouzdro má dost domlácené, ale safír je v pohodě.
Daemonultimate Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Jinak vláken s touto tematikou je tu povícero,na př http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38676-safirove-vs-mineralni-sklicko/?hl=%20mineral%20%20nebo%20%20saf%C3%ADr
valjoux Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Safír má přednost ale počítej s cenou minerál nějaká ta stovka a safír už bude nějaká ta tisícovka.
romikus Odesláno 10. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Děkuji, je rozhodnuto , jde tam safír. Díka za pomoc s rozhodováním, nosím .. nosím, na pouzdře je to také znát , NEJDE PŘELEŠTIT jako ty lesklé, sakra...
tondako Odesláno 10. července 2013 Nahlásit Odesláno 10. července 2013 Prosím tě hoď sem fotku, jak to máš odřený. Třeba ti s tím pomůžu
romikus Odesláno 10. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2013 tak tady je trochu foteček. nejvíc zasažená je asi horní krožek,... no taky korunka a jedna nožička :-/
romikus Odesláno 10. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2013 (upraveno) Upraveno 10. července 2013 uživatelem romikus
CEGY Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Odesláno 11. července 2013 Měl jsem ten samej model(měly teda rovný ručky). Kupované nové a taky s minerálem, ale AR to mělo.Řešil jsem časem stejnej problém a v Carollinu mi nabídli tři varianty. Minerál za 400,-, safír bez AR za cca 2000,- nebo s AR, ale tady si cenu již nevzpomínám, snad necelá čtyřka.Šel jsem do safíru bez AR, byl skladem.
Návštěvník kupec Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Odesláno 11. července 2013 (upraveno) Jednoznačne, vypieskovať púzdro a dať tam safír s AR. Ver tomu, stojí to za to. Tie Fortisky si to zaslúžia............ Upraveno 11. července 2013 uživatelem kupec
romikus Odesláno 11. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2013 vypískovat...... Safír tam jde, to je jasný. vypískovat, rada dobrá, ale jak, takovou drobnou věc? běžně to hodináři asi nedělají.Ale děkuji za rady a nápady jako inspiraci.
valjoux Odesláno 11. července 2013 Nahlásit Odesláno 11. července 2013 To pískování asi opravdu každý nedělá a nechá se hodně po k....t Hledal bych zlatníka nebo spíš šperkaře ten bude mít cit.
romikus Odesláno 11. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2013 Tak mne napadlo, při pročítání pŕíspěvků, zda se opískovánim nezmění barva pouzdra, zda není pouzdro nějak doupravováno ( chemicky?)
Seamaster Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Rekl bych,. ze tve pouzdro uz piskovane uz je, takze tobe pujde jen o to, dosahnoutco mozna nejvice stejneho povrchu jako tovarni "zrnitost".U hodinek nevim, ale protoze se trochu venuju veteranum a tam se piskuje a piskuje, tak zalezi co se piskuje (material) a cim se piskuje a jak. Tohle bych videl mozna na skelnej pisek, mozna soda a i ledem se piskuje... chce to vazne odbornika. Pouzdro bych predtim asi nechal opravovat, ty vrypy by mely jit odstranit aniz by se prilis smenila geometrie pouzdra myslim.
Horhe Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Domluvil bych se s Valisem. Posledně říkal, že má snad 3 zrnitosti a že pískování není u něj problém.
valjoux Odesláno 12. července 2013 Nahlásit Odesláno 12. července 2013 Na šperky se často používají skořábky z vlašských ořechů. Je pravda že to musí někdo znát.
romikus Odesláno 17. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2013 Tak hodinky jsou již v rukou odborníků :-D Knespl & Majzlík Zjistili špatné tlačítko, ohnuté, asi od náraz :-/ takže výměna obou, oprava lunety a ted to jde na pískování už se těším....
romikus Odesláno 12. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2013 Hezké odpoledne přátelé časomír, tak hodinky jsou zpátky ze servisu. Takže nakonec tlačítko se neměnilo, staré srovnali, balotinování (Pískování), oprava lunety, vrypů a škrábanců, nakonec jsem se rozhodl pro min. sklíčko jako u originíálu. Výsledek viz foto. Kqvělá práce, výsledek = jako nové. Moc radosti
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se